АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Re: АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 12 Ное 2010, 23:04

aston_mm написа:Да, ще плащаме ниски сметки, ама друг път, тази сутрин слушам по радиото, че щяли сме да изнасяме за Сирия, от какъв зор, някой трябва да си напълни джоба най-вероятно :no:

крайната цел е да влизат повече пари в хазната и да може да се каже - "ние имаме приръст, значи сме добре" а за чия сметка е няма значение :mhihi:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 13 Ное 2010, 14:52

един киловат ако не се лъжа е 14,3 стотинки..
но не си мислете, че токът ще поевтинее, не си мислете също, че ако се направи белене, което ще е след 20 години, те няма да изнасят навън..
до края на годината ще има нова мощност от 660 мегавата, на бас, че токът нема да поевтинее :winky:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 13 Ное 2010, 17:41

То и са яко изнасят ток, пък пак НЕК е на загуба :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз лично очаквам, ако увеличат износа, загубата да стане още по-голяма , сами се сетете защо е така :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Ное 2010, 19:54

Andronoff написа:на бас, че токът нема да поевтинее :winky:

Как искате да поевтинее, като се строи, АЕЦ Белене с пари от ЕС и Русия? Не се ли сещате че тези няколко милиарда евро за Белене и помощите от ЕС за Козлодуй не се дават даром?

Съвсем отделен проблем пък са трите ел.разпределителни дружества са пълни монополисти в района си и няма избор ел.абоната и няма как да поевтинее тока за крайния потребител! Третия проблем също е голям!
Големите кражби на кабели - мед от чернилките!!!!
Заради тъпите мангали всеки път, като вземат от 100 кг. мед 900 лв. - съсипват ел.мрежа за 150 хиляди лева заради 900 лева!!! които вземат и изпиват за един час!!!!!!!!!! Само за Севоро - Източна България за 2 г. са нанесли щети за 35 милиона лева!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Ное 2010, 13:19

посредниците трябва да се премахнат....и на газа и на тока
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 14 Ное 2010, 13:36

dimithur написа:То и са яко изнасят ток, пък пак НЕК е на загуба :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз лично очаквам, ако увеличат износа, загубата да стане още по-голяма , сами се сетете защо е така :mhihi:

Еми то преди известно време даваха по новите, че тези изнасящи тока си правят някакви врътки и естествено българина пак плаща!

А горивото, да за сега е най-добре да се минава като разход на някоя фирма и да се връзва по малко пари на литър. В момента на мен ми се връзва 1.70 някъде!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 14 Ное 2010, 22:28

Цялата държава е изградена от някакви картелни споразумения. Погледнете мобилните оператори, ЕРП-та, сичко е с някакви близки цени, де е конкуранцията? Прах в очите на обикновенните хора, пазар и т.н. Пазар значи възможност да избираш, спец за тока, как, да се преместя в Кърдажали, се същия х@й. Умният ни президент, даже прави планове да изнасяме ток за Сирия, нероден Петко и т.н. какви държавници имаме, какви глупости се говорят, Путин пак ни го тури с цената на газа, абе после не сме били баламурници, за олигофрени ни вземат. Ай наздраве, май само това ни остана.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Ное 2010, 15:48

Elesar74 написа:Цялата държава е изградена от някакви картелни споразумения.

Да не е цялата, ама е масова практика за съжаление...
Но щом в големите и развити държави го има тва - кво остава за нашата малка България...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Ное 2010, 19:55

Не е по темата, ама е актуално. Ко каза бат' Бойко, ще печелим по 2,4 млрд. долара от транзитни такси на газ. Фен бе, няма грешка, силен в математиката. В момента, транзитираме около 13 млрд. и земаме 60 млн. долара годишно такси. Путин каза на пресконференцията, че с тръбата на "Южен поток", че почнем да транзитираме 63 млрд. куб.м газ. Е, аз имам 3 по математика, ама как 13 млрд. струват 60 млн., а 63 млрд. струват 2,4 млрд. А некой да ми обясни ако може.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Ное 2010, 13:55

Elesar74 написа:Е, аз имам 3 по математика, ама как 13 млрд. струват 60 млн., а 63 млрд. струват 2,4 млрд. А некой да ми обясни ако може.

Тва е "висша" математика и не е за разбиране от обикновените хора като нас :mhihi:

Иначе имаше един виц:
Кандидат 1. Колко е 2 по 2? 5! Заминавай, нищо не знаеш!
Кандидат 2. Колко е 2 по 2? 4! Тръгвай, прекалено много знаеш!
Кандидат 3. Колко е 2 по 2? Колкото кажете... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E24 633CSi
Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic

Мнение от dechi » 28 Ное 2010, 12:23

Да ви дам конкретна информация - в момента цената на киловатчас от АЕЦ Козлодуй е 4,5 ст. За АЕЦ Белене прогнозната беше около 9-10 ст. Смятайте вие, колко остава до пазарната цена и къде отива разликата!!!!!! Всички получавате сметки и там е записана цената за киловатчас - погледнете я!!
И друго - затворихме четири блока-общо 1760 мегавата- това са загуби. Всеки час губим - не изнасяме ток и не влизат пари в хазната.
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 30 Ное 2010, 9:17

Предишна

Назад към Извън Темата