ЗДвП или знаем ли къде се намираме?!?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: ЗДвП или знаем ли къде се намираме?!?
Докато куцо, кьораво и сакато кара с купени книжки, така ще е.
Никой не мое ма връне на селу!
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Докато служителите на фирма "КАТ-Пътна полиция" са корумпирани ще е така, защото всеки знае, че прави нарушение, но като не се прилага закона, а се дават парички и в шофьорите остава чувството на безнаказаност!?
Защо наще селски бекове не направят такова нарушение в Германия, примерно?
И е крайно време да се сложи по една камера на фуражката на всеки катаджия и да снима постоянно какво върши, да видим тогава как бързо-бързо ще почнат да се спазват правилата!?
Защо наще селски бекове не направят такова нарушение в Германия, примерно?
И е крайно време да се сложи по една камера на фуражката на всеки катаджия и да снима постоянно какво върши, да видим тогава как бързо-бързо ще почнат да се спазват правилата!?
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Първо да кажа, че ЗДвП и Правилникът не са едно и също нещо (поне според мен). Правилникът е създаден на основа на закона, така е, но в закона има много неща които не са част от правилникът за движение (например санкциите). Така погледнато, не ми е нужно да знам закона наизуст, достатъчен ми е правилникът. Смятам, че го знам и гледам да не го нарушавам, а когато това се случва ЗНАМ, че го правя. Мисля, че и повечето шофьори го знаят, но проблемът идва от тарикатщината. Защо да си чака в лентата като може да избури всички през съседната, нищо, че е за ляв завой, все ще се намери кой да го пусне и така. Аз винаги спазвам лентите и много се дразня на тарикатите които не го правят, но те са хиляди за съжаление! Същото важи и за лентите в кръгово, никой не ги признава, всички секат завоя както им е по лесно.
Така, без да искам да ви развалям интригата!
Връзката между незнанието на закона и лошото каране не важи за България!
Всичко тук е на ниво възпитание! 80% от българския народ е толкова прост и невъзпитан, че няма накъде. Други важни правила за българските пътища, породени "селския" манталитет и тъпанарщината на българските шофьори.
1) давам мигач само, когато искам да покажа, че съм с предимство! иначе никога! Те другите си знаят, че аз съм с предимство!
2) Ако се движим две коли и моята кола е с капака и шофьорската врата/половин кола/ пред другата и ми се наложи да мина в съседната лента, АЗ съм с предимство!
3) Какво ме интересува, че нямам лупи на фаровете, аз ще си сложа ксенон да си виждам аз добре, а другия ще ме изтърпи за 5-10секунди. Аз кво да направя, че зад мен има колона с некви тъпанари където им светят нагоре, настрани и всички посоки фаровете! Аз не съм като тях, аз съм само за малко!
4) Ония ден видях един с еС класа да минава на червено, сигурно така я е подкарал. Видяли са го колко диво кара някъде отстрани от някое гъзарско кафе и са го викнали да е шофьор! Искам и аз!
5) Много искам да съм шофьор на скъпи коли, нищо, че не мога да карам мойта бързо, това е защото няма много коне, нютун метри или там какво се казва... абе мощна
6) Моята колата струва 30 00 лева и е 2008ма модел, твоята е 15 000 лева и е модел 2005та г. - ще ме чакаш да мина бе нещастник! Деби и таралясника как се бута!
7) Пешо пие на 5 големи ракии и нищо не става. Точно на мен ли ще се случи? Аз да не съм по-смотан от него и ще давам 20 лева за такси. По-добре да ги оставя на сервитьорката като бакшиш и да покажа колко съм голям!
8 ) Ще вали сняг? Ми ебал съм ги да почистят за какво им плащам данъци. Аз ще си карам с летните гуми, да се оправят бе! Ако стане нещо ще ги съдя и ще ги дам на "господарите". Чувал съм, че като кажа тези думи и съм много страшен и от Давид се превръщам в ГОлиат!
9) Да си сменям чистачките, защото мажат ли? Луди ли сте няма такъв закон! Аре да видя кой ще ме накара! Аз си виждам ПЕРФЕКТНО!
10) Деба и пешеходците смотани какво ми вървят по улицата.. - К-Л-А-К-С-О-Н ... Толкова ли не могат да се проврат между паркиралата на тротоара кола и сградата... Е как ще може погледни го къв е дебелак... Щом е дебелак и е пеша за нищо не става! Ако е дебелак в еС класа е мутра!
11) Погледни го тоя дъртия каква кола кара ... Що не си седи в тях пенсията тъпа ами е опънал бентли-то...По-добре да ми го даде, ще го карам по-добре, мойта книжка е млада и млмада кръв, неговата е изветряла. От къде пък тоя пенсионер има пари? Нали били бедни... погледни го
12) Аре бе деба и пешеходците що не тичат като пресичат, а аз трябва да чакам на десния завой 100 часа. А тръгвам, светна им червено на пешеходците... Какво ме интересува, че са тръгнали на зелено ... Да са стигнали ... ГАзззз клаксон, псувни, майки ...
13) Аре бе до кога ще ги чака тоя нещастник отпред тея пешеходци. К-Л-А-К-С-О-Н ... аре бе селянин, научи се да караш... Натисни ги малко, те иначе никога няма да се разтичат!
..)
...)
и още, и още и т.нат.
Прост народ сме.
Връзката между незнанието на закона и лошото каране не важи за България!
Всичко тук е на ниво възпитание! 80% от българския народ е толкова прост и невъзпитан, че няма накъде. Други важни правила за българските пътища, породени "селския" манталитет и тъпанарщината на българските шофьори.
1) давам мигач само, когато искам да покажа, че съм с предимство! иначе никога! Те другите си знаят, че аз съм с предимство!
2) Ако се движим две коли и моята кола е с капака и шофьорската врата/половин кола/ пред другата и ми се наложи да мина в съседната лента, АЗ съм с предимство!
3) Какво ме интересува, че нямам лупи на фаровете, аз ще си сложа ксенон да си виждам аз добре, а другия ще ме изтърпи за 5-10секунди. Аз кво да направя, че зад мен има колона с некви тъпанари където им светят нагоре, настрани и всички посоки фаровете! Аз не съм като тях, аз съм само за малко!
4) Ония ден видях един с еС класа да минава на червено, сигурно така я е подкарал. Видяли са го колко диво кара някъде отстрани от някое гъзарско кафе и са го викнали да е шофьор! Искам и аз!
5) Много искам да съм шофьор на скъпи коли, нищо, че не мога да карам мойта бързо, това е защото няма много коне, нютун метри или там какво се казва... абе мощна
6) Моята колата струва 30 00 лева и е 2008ма модел, твоята е 15 000 лева и е модел 2005та г. - ще ме чакаш да мина бе нещастник! Деби и таралясника как се бута!
7) Пешо пие на 5 големи ракии и нищо не става. Точно на мен ли ще се случи? Аз да не съм по-смотан от него и ще давам 20 лева за такси. По-добре да ги оставя на сервитьорката като бакшиш и да покажа колко съм голям!
8 ) Ще вали сняг? Ми ебал съм ги да почистят за какво им плащам данъци. Аз ще си карам с летните гуми, да се оправят бе! Ако стане нещо ще ги съдя и ще ги дам на "господарите". Чувал съм, че като кажа тези думи и съм много страшен и от Давид се превръщам в ГОлиат!
9) Да си сменям чистачките, защото мажат ли? Луди ли сте няма такъв закон! Аре да видя кой ще ме накара! Аз си виждам ПЕРФЕКТНО!
10) Деба и пешеходците смотани какво ми вървят по улицата.. - К-Л-А-К-С-О-Н ... Толкова ли не могат да се проврат между паркиралата на тротоара кола и сградата... Е как ще може погледни го къв е дебелак... Щом е дебелак и е пеша за нищо не става! Ако е дебелак в еС класа е мутра!
11) Погледни го тоя дъртия каква кола кара ... Що не си седи в тях пенсията тъпа ами е опънал бентли-то...По-добре да ми го даде, ще го карам по-добре, мойта книжка е млада и млмада кръв, неговата е изветряла. От къде пък тоя пенсионер има пари? Нали били бедни... погледни го
12) Аре бе деба и пешеходците що не тичат като пресичат, а аз трябва да чакам на десния завой 100 часа. А тръгвам, светна им червено на пешеходците... Какво ме интересува, че са тръгнали на зелено ... Да са стигнали ... ГАзззз клаксон, псувни, майки ...
13) Аре бе до кога ще ги чака тоя нещастник отпред тея пешеходци. К-Л-А-К-С-О-Н ... аре бе селянин, научи се да караш... Натисни ги малко, те иначе никога няма да се разтичат!
..)
...)
и още, и още и т.нат.
Прост народ сме.
това, за което молов говори, се случва на секи светофар на жълтите и раковска. и там като има камери какво? някой да е спрял да го прави? а не е като да не знаят, след като срещу тях лентите и от двете страни са с насрещно движещите се. сичко е до човека
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Понякога се дразня леко от такива, които се пререждат и оп, мигача..
Доста често ми се случва да дам предимство на някого друг при положение, че аз съм с такова..
А най-дразнещо ми е може би някой да кара зад мен с пуснати фарчета за мъгла.. Още повече се дразня, когато му пусна задния стоп за мъгла, за да се усети, а той вземе, че ми присветне с дълги
Доста често ми се случва да дам предимство на някого друг при положение, че аз съм с такова..
А най-дразнещо ми е може би някой да кара зад мен с пуснати фарчета за мъгла.. Още повече се дразня, когато му пусна задния стоп за мъгла, за да се усети, а той вземе, че ми присветне с дълги

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
JOGI написа:това, за което молов говори, се случва на секи светофар на жълтите и раковска. и там като има камери какво? някой да е спрял да го прави? а не е като да не знаят, след като срещу тях лентите и от двете страни са с насрещно движещите се. сичко е до човека
Не е баш същото, щото примерно от кръстовището на ТВ кула, пускайки се надолу към цариградско трябва да минеш леко в ляво, за да се наредите правилно по лентите... и лентата за "само наляво" реално се пада почти точно срещу продължаващата крайно лява лента след кръстовището... предполагам това създава възможността за малоумниците, че от "само наляво" могат да си продължат направо, УЖ без да засичат никого... обаче ти като тръгнеш напред от съседната му лента и се опиташ да си влезнеш в крайна лява лента (както е правилно) и предниците ви се приближават заплашително много...
Ама... ще ме хване някой така, някой път, като ми е криво и ще го накарам да види отблизо стълба на светофара отблизо.... като му затворя платното... аман от тъпи парчета... по-лошото е, че куките, дето седят там до спирката си седят и гледат тъпо и това е... няма да яхне мотора и да го подгони тоя... ма за кво... нема сми.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
С регулировчиците доста хора са скарани. Един път един го чаках половин час ан бипка, докато се усети, че е наш ред да минем, ама иначе, като мине кръстовището постоянно шари лява-дясна лента и естествено за капак на всичко на един пешеходен светофар лееко и тънко се изниза на червено.
На пешеходци си признавам, че свиря, когато минават на кърваво червено. Явно тук някои хора го възприемат като селско, ама недай си Боже ще стане нещо и ще го бутнеш, дори и да си внимателен и да не караш бързо. Аз като съм пешеходец, дори да видя, че си изпускам тролей, трамвай и т.н. си чакам като пич зеленото. Също много се дразня като нарочно те гледат отвънка на пешеходна пътека и ходят бавничко, все едно са на сватба и се кефят. Мисля, че това е доста по-тъпо и селско, отколкото да му присветна с къси-дълги да се стегне и да движи малко по-бързо.
Другото, което най-мразя е - примерно излизам от някоя пряка и чакам да се включа в някой булевард и зад мен да има няколко коли (няма да се налага да чака толкова много) и както се оглеждам за коли, от ляво на мен някой да направи втора колона и да ми препречи гледката и да не мога да видя нищо - все едно не знам колко по-бързо ще мине...
За китайските ксенони е ясно - иде ми да си сложа някакви големи халогени, като тия тираджийските и като видя такъв да му светкам.

На пешеходци си признавам, че свиря, когато минават на кърваво червено. Явно тук някои хора го възприемат като селско, ама недай си Боже ще стане нещо и ще го бутнеш, дори и да си внимателен и да не караш бързо. Аз като съм пешеходец, дори да видя, че си изпускам тролей, трамвай и т.н. си чакам като пич зеленото. Също много се дразня като нарочно те гледат отвънка на пешеходна пътека и ходят бавничко, все едно са на сватба и се кефят. Мисля, че това е доста по-тъпо и селско, отколкото да му присветна с къси-дълги да се стегне и да движи малко по-бързо.
Другото, което най-мразя е - примерно излизам от някоя пряка и чакам да се включа в някой булевард и зад мен да има няколко коли (няма да се налага да чака толкова много) и както се оглеждам за коли, от ляво на мен някой да направи втора колона и да ми препречи гледката и да не мога да видя нищо - все едно не знам колко по-бързо ще мине...

За китайските ксенони е ясно - иде ми да си сложа някакви големи халогени, като тия тираджийските и като видя такъв да му светкам.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Младите хора масово не четат ЗДвП и се гордеят с това. И аз съм в графа млади, но го четох. Лошото е, че и се гордеят с това - репликите на всеки са "няма какво да се занимавам да чета глупости, аз решавам листовки". НЕ познавам нито един млад човек, който да го е прочел! Всички разчитат на глупавите листовки и се хвалят как един ден преди изпита са ги решили по един път. Как няма да е такова положението?
Масово са неинформирани и глупави. Попадала съм в нереални ситуации и съм се разминавала на косъм от ПТП точно заради такива идиоти, които не знаят правилата. Случки мога да разказвам до утре, но не това е целта на темата.
А тази легенда, която гласи, че "дясностоящият е с предимство" е минало. Забелязвам, че почти никой не го спазва това и не отразява. Положението в малките и нерегулирани улички/кръстовища е страховито. Вече и аз започнах да спирам и внимавам много, защото нямам идея дали разните умници са чували за въпросната легенда.
Едит: В последно време забелязвам МАСОВО преминаване на чисто червено. Такова чудо не съм виждала никога! Спират (а някои дори не спират), оглеждат се и тръгват. Ужас!
Масово са неинформирани и глупави. Попадала съм в нереални ситуации и съм се разминавала на косъм от ПТП точно заради такива идиоти, които не знаят правилата. Случки мога да разказвам до утре, но не това е целта на темата.
А тази легенда, която гласи, че "дясностоящият е с предимство" е минало. Забелязвам, че почти никой не го спазва това и не отразява. Положението в малките и нерегулирани улички/кръстовища е страховито. Вече и аз започнах да спирам и внимавам много, защото нямам идея дали разните умници са чували за въпросната легенда.
Едит: В последно време забелязвам МАСОВО преминаване на чисто червено. Такова чудо не съм виждала никога! Спират (а някои дори не спират), оглеждат се и тръгват. Ужас!
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Малко късно отговарям, но нищо. По въпроса за стрелката за ляво и обратен завой, разбрах за него, след като прочетох как на телевизионната кула като идваш от Цариградко и направиш обратен завой, полицаите спирали. Това показаното на картинката със стрелките може да стане само ако си направиш труда някоя вечер, да излезеш и да разгледаш на кое кръстовище на къде сочат.
Ще ви спамя малко, но имах много груб случай лятото на кръстовището на Сребърна и Луи Айер, посока Хладилника. Там повечето сигурно знат, че има две ленти - една за направо и една САМО за надясно, означени с всякакви възможни стрелки. Чакам си аз като последната тиква в навалицата за направо, идва моя ред и отдясно ми се набива един калъф, с едно поколение по нова кола от моята. Не го пускам, щото и аз съм малко гъз като ми прекипи, завирам си се на мястото, а той след мен и на широкия десен звой в Хладилника спира до мен, отваря ел.джама и ми казва "Ей тарикат, ти на къф се прайш?!"... Аз направо в шах с пешката. Не стига, че в нарушение, ами и отворен. Продължава с "Искаш ли да сляза да ти счупя зъбите!?.. Ние сме двама човека в колата, единия 120 кила, два метра. Както и да е, замълчах си, защото имам горчив опит от подобни екшъни, в смисъл, че по РПУ-тата е хладно, ама бива ли така. /Тази част може да я отрежете, че много просторна стана
/
Ще ви спамя малко, но имах много груб случай лятото на кръстовището на Сребърна и Луи Айер, посока Хладилника. Там повечето сигурно знат, че има две ленти - една за направо и една САМО за надясно, означени с всякакви възможни стрелки. Чакам си аз като последната тиква в навалицата за направо, идва моя ред и отдясно ми се набива един калъф, с едно поколение по нова кола от моята. Не го пускам, щото и аз съм малко гъз като ми прекипи, завирам си се на мястото, а той след мен и на широкия десен звой в Хладилника спира до мен, отваря ел.джама и ми казва "Ей тарикат, ти на къф се прайш?!"... Аз направо в шах с пешката. Не стига, че в нарушение, ами и отворен. Продължава с "Искаш ли да сляза да ти счупя зъбите!?.. Ние сме двама човека в колата, единия 120 кила, два метра. Както и да е, замълчах си, защото имам горчив опит от подобни екшъни, в смисъл, че по РПУ-тата е хладно, ама бива ли така. /Тази част може да я отрежете, че много просторна стана

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Днешно време е срамно да четеш. ЗдВП е за балъците... просто казваш на мама и тате да ти купят лъскава кола с бонус - книжка /не, че много ги ползват и тях/ и караш. Важното е да покажеш какъв тарикат си, спазването на правилника говори, че си балък и никой не ти обръща внимание. Ако имаш късмет, в един момент ставаш незабравим - снимката ти стои винаги на стълба с пресен букет цветя около нея...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Абе не съм робот и аз бъркам понякога признавам....
Но живея в квартал в който уличките съ тип козя пътека и умирам кат гледам малуумниците които хал хабер си немат от правилата при РАЗМИНАВАНЕ/раздел десети от закона/ има там в тва книжле една такава глава!!! Дано и некои от тук вземе та прочете за кво става въпрос!
ЦИТИРАМ за едни спецялни хора:водачът на спускащото се превозно средство е длъжен да спре и да пропусне изкачващото се.
(3) Когато разминаването е невъзможно без движение назад, тази маневра е длъжен да направи:
а) водачът на единичното пътно превозно средство по отношение на съставите от превозни средства и на съчленените пътни превозни средства;
б) водачът на по-лекото пътно превозно средство по отношение на потежкото;
в) водачът на товарния автомобил по отношение на автобуса.
Т-образното също което е споменато от колеги,НО интересното също е когато една от пресечките е неасфалтирана /защото в новите квартали и това има/!!!!!!
Но живея в квартал в който уличките съ тип козя пътека и умирам кат гледам малуумниците които хал хабер си немат от правилата при РАЗМИНАВАНЕ/раздел десети от закона/ има там в тва книжле една такава глава!!! Дано и некои от тук вземе та прочете за кво става въпрос!
ЦИТИРАМ за едни спецялни хора:водачът на спускащото се превозно средство е длъжен да спре и да пропусне изкачващото се.
(3) Когато разминаването е невъзможно без движение назад, тази маневра е длъжен да направи:
а) водачът на единичното пътно превозно средство по отношение на съставите от превозни средства и на съчленените пътни превозни средства;
б) водачът на по-лекото пътно превозно средство по отношение на потежкото;
в) водачът на товарния автомобил по отношение на автобуса.
Т-образното също което е споменато от колеги,НО интересното също е когато една от пресечките е неасфалтирана /защото в новите квартали и това има/!!!!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Вчера имах случай с хора идиоти, които умишлено си нарушаваха закона. Прибирам се от СФ (взех гаджето от НБУ) и както знаете на Драгичево всяка вечер, всеки ден от седмицата е мазало от коли, тирове, автобуси и тн. Реших да мина през Горно Драгичево, за да си спестя едни 500 метра които трябва да седя около 30 мин. Минавам през Г. Драгичево и преди светофарите да се включа пак в голямата блъсканица се бяха наредили 10 коли и културно си чакаха някой да не мине на червено, за да се включат в движението. Чакам си аз с тях и по едно време някакви почват да минават в насрещното и да се бутат долу да влизат в колоната в която се редя........ОТКАЧИХ
ляв волян и на средата на пътя като си мисля, че никой повече няма да тръгне в насрещното, обаче не наглите пак минават, даже по тротоарите се качват, за да ме избегнат. От там хранене, псуване, викане, но на кой му пука. Извода е, че е пълно с нещастници!!!!
П.П Освен ЗДП след това трябва да се прочете ППЗДП

П.П Освен ЗДП след това трябва да се прочете ППЗДП

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абе долу-горе знаем къде сме. Куца ни възпитанието. Много. Ама и много безумна маркировка има по бг пътищата. И никой не прави нищо в това отношение, турен там един знак и тъй ще е во веки веков. Ами какво да кажа за светофарите, някои от тях. Светва зелено и тръгват и от двете страни и тия дето са за наляво, треба да чакат тия дето отсреща са за направо. Е, какъв е смисъла от такъв вид регулиране, хем светофар, хем с предимство по знаци, това е пълен абсурд? За престорояването, онзи ден щях да блъсна един такъв, но не е виновен човека, а липсата на адекватна маркировка. Боядисват всяка година и след 2 седмици нема помен от боя. Какво е това? За качеството на пътищата въобще да не отварям дума. Не съм съгласен, че само шофьорите са тъпи и невъзпитани. Много често другата страна, тия, които трябва да се грижат за едно добро движение по пътищата, си правят пас, бездействие, немърливост и корупция са мнго актуални теми там.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Vlados написа:Днешно време е срамно да четеш. ЗдВП е за балъците...
Тук, колега ще си позволя да не се съглася.
Аз считам, че винаги е било така. Винаги си е имало хора сядащи зад волана без необходимите знания и часове учебна практика.
Ето по тази точка:
madpetio написа: ЦИТИРАМ за едни спецялни хора:водачът на спускащото се превозно средство е длъжен да спре и да пропусне изкачващото се...
един 50-тина годишен господин при направи панаир, че той бил с предимство като се спуска и че марката на автомобила ми не ми давала предимство... и т.н. глупости
Искам да кажа, че винаги си е имало говна на пътя.
А, едно лайно си е лайно и като младо и като старо се си остава лайно.
И ако приемем, че дрисльовците са примерно 20% от шофьорите и ако през 80-те години на миналия век е имало 200 000 коли на пътя значи е имало 40 000 "шофьори" незнащи къде се намират.
Докато сега ако има 2 000 000 коли, то ето ти 10 пъти повече лайненца, а пък населението същото, та дори по-малко и затова и ги срещаме по-често по пътищата.
По концентрирани са, така да се каже

Едно време докато се возех баща ми ми показваше грешките/нарушенията на околните коли с цел да упражнявам правилника от малък. Сега аз правя същото. Така, че нищо ново под слънцето последните 30 години

Поздрави,
Д

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3