Всъдеход - Ленд Крузър или Гранд Чероки 3.0 Дизел

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMW Performance
Аватар

Re: Всъдеход - Ленд Крузър или Гранд Чероки 3.0 Дизел

Мнение от MCar » 10 Дек 2010, 1:47

Демирев написа:Дефендъра е най-проходимият от всички! Две мнения няма! Въпросът е и да е комфортен след проходимоста. :)
Притеснява ме и ме вълнува че е автоматик. Ленд Крузера има бързи и бавни. А Гранд Черокито няма такива екстри?

Бавните са най-доброто нещо за един оф роудър. Безотказни са. Гранд Черокито, по спомен, нямаше бавни. Но може и да се лъжа.
А и честно да ти кажа, по-миналата година един веселяк с Гранд Чероки се беше опитал да се разхожда по плажа и се беше закопал брутално. После си направих един експеримент, с риск да стана и аз за смях, и минах от там с една Х3-ка и тя не се закопа. Тоя, че е бил кьопав, това две мнения няма, но и Гранд Черокито не е кой знае какъв оф роудър. За твоята работа най-добре да вземеш Тойотата. :)

GVT написа:
Демирев написа:Дефендъра е най-проходимият от всички! Две мнения няма!

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не си съгласен?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Дек 2010, 11:00

Карам Гранд Чероки 07г от 3 години, но мотора е 4.7 V8....
Има бавни скорости, проходим е но качеството на изработка не е на нивото на Тойотата :evil:
Поддръжката не е скъпа / като за 4х4 /, преден амортесьор Мопар е 260лв от скъп сервиз. Като цяло не сме имали проблеми с него.....
Дизела е с мотор на Мерцедес / ако говорим за ГЧ след 2005г / и мисля че е по-добрият избор.

Аз лично бих взел Тойотата :yes:
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 10 Дек 2010, 12:47

Със Крузър-а сутрин помагам на снегорините :lol: Не помня някога да съм закъсвал, минавал съм през реки, преспи, кал и т.н
Единствено потдръжката е малко скъпа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 10 Дек 2010, 13:00

Само да ви кажа, че Дефендера е един много прехвален боклук с ниско качество и комфорт от преди последната световна война. Покажете ми един, дето да не капе масло от двигателя му и да може да се отстрани теча и полвината са със изпочупени скорости и раздатъчни кутии. Един приятел се съсипа от ремонти по един такъв грозен джип.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 10 Дек 2010, 13:28

:OT: ко речи ???
http://www.youtube.com/watch?v=IGgyWoE0FR4
http://www.youtube.com/watch?v=r91CtE6xHQ8

Иначе + още един глас за Тойота
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 10 Дек 2010, 13:38

не съм карал нито единия , нито другия , но ако трябваше да избирам бих предпочел джипа , при условие да бъде с МБ дизел , за избягване ВМ мотор /ванчини и мартело/ - много народ реве от този мотор по форумите ! Бих избрал джипа , заради по-ниската си цена , по-евтината си подръжка и по-добрия мерцедес дизел от този на тойотата !
Иначе всъдеходните им качества са всепризнати
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 10 Дек 2010, 13:39

Мордехай написа:Само да ви кажа, че Дефендера е един много прехвален боклук с ниско качество и комфорт от преди последната световна война. Покажете ми един, дето да не капе масло от двигателя му и да може да се отстрани теча и полвината са със изпочупени скорости и раздатъчни кутии. Един приятел се съсипа от ремонти по един такъв грозен джип.

Съжалявам за оф топика, но това изказване е смехотворно и присъщо на човек, който явно не е голям разбирач.

Едит: Не случайно в Camel Trophy и в G4 Challenge няма други машини, освен Land Rover...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 10 Дек 2010, 15:11

MCar написа:
Мордехай написа:Само да ви кажа, че Дефендера е един много прехвален боклук с ниско качество и комфорт от преди последната световна война. Покажете ми един, дето да не капе масло от двигателя му и да може да се отстрани теча и полвината са със изпочупени скорости и раздатъчни кутии. Един приятел се съсипа от ремонти по един такъв грозен джип.

Съжалявам за оф топика, но това изказване е смехотворно и присъщо на човек, който явно не е голям разбирач.

Едит: Не случайно в Camel Trophy и в G4 Challenge няма други машини, освен Land Rover...

...не виждам никъде колегата мордехай да оспорва проходимите възможности на ленда ! просто казва , че комфорта и качеството на моторите са близки до тези на УАЗ и напълно споделям мнението му :yes:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Дек 2010, 15:34

Tenata написа:Лада Нива, махни ги тия подобия на вседеходи.

п.с. темата си е за катинар

И са не си повярва :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Дек 2010, 21:16

kronos написа:Със Крузър-а сутрин помагам на снегорините :lol: Не помня някога да съм закъсвал, минавал съм през реки, преспи, кал и т.н
Единствено потдръжката е малко скъпа.

точно така е - не е закъсвал никъде, а автоматика ми харесва (като за джип) :mhihi:
но поддръжката е два или три пъти по скъпа от тази на Е46 например, цените са ненормални :kuku:
между другото има двама от Варна, които продават до 50-60% по-ниско от официалните сервизи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 10 Дек 2010, 23:05

Та значи изобщо не съм разбирач и нямам такова самочувствие. Просто споделям видяното. Съжалявам ако съм обидил колегата от Мкар, но понякога дори и да ги продаваш тия машини не е лошо да търпиш и критики. Джиповете не ме интересуват, но като неразбиращ виждам страшно глупави нововъведения като въздушните възглавници на окачването на Рейндж Роувъра, които имам чувството че са направени само и само да вземат още 20% от цената на джипа след петата му година в сервиза. А тия състезания въобще не са показателни за качеството на колата. Париж-Дакар го печелят все Татри и Камази, ама нито една от марките не става за използване като сериен камион. А пък тия клипове, дето ги пускате ще коментирам с неразбиращото си око: Мерцедеса успя от 4-5ти опит, а Дефендера от втория. Обаче Дефендера успя втория път, защото мина малко по-надясно и шофьорът му имаше малко повече акъл от другия. Не че бяха много умни всичките, щото при едно търкулване на единия отгоре и другите долу щяха да го "прегърнат с отворени обятия". Другия клип ме домързя да го гледам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Дек 2010, 23:37

http://www.youtube.com/watch?v=IYzWSUZ9mnk
Избирай си, за мен тойотата, после черокито....а хувера троши паркетника туарег..нищо, че накрая уазката спасява положението :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 11 Дек 2010, 0:43

Позволете и на мене.....
...добър ден първо! :wave:
Преди време возех едни много големи баровци,с най-различни коли.По едно време,разбирайте зимата, имах служебен лехсус RX300,май беше......
....една нощ,с приятели,решихме да му пробваме възможностите.Качихме се към Калеко,но преди самата хижа,на 500м.има една отбивка в дясно-черен път,който води към "Гъбата"преди Ч.Връх.Сняг си имаше доворно,рабирайте неотъпкан 60-70-см.колата се справи прекрасно-за автоматик.Лично аз останах приятно изненадан.Спря чак когато я забих в 2 метра пряспа.Слезнахме си без проблем.
На всичкото отгоре вози много меко за джип.
То моят глас също е за Тойота....все пак са братчеди с Лекси :smoke:
Изображение
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 11 Дек 2010, 8:07

Малко ОФФ
Две години карах Land Rover Defender 110 ,2.5 дизел (служебен).......
През втората година давах всичко от себе си да му набия тотала (за да ни дадат нещо по ново) и пак не успях :confused:
Въртял съм го в кръг на бавните с тайната надежда да скъса нещо или поне да се разпадне .......ама нъцки :confused: ......За оффроуд изпълненият няма да споменавам......,но въпреки всичко не ни е оставил никъде, въпреки 3 (три)-те си тона (беше брониран)

п.п. Въпростният Defender още се движи по родните ни пътища и все така не могат да му набият тотала :mhihi:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 11 Дек 2010, 20:42

Jeepa се предлага с Quadra Track I, което е 4х4 без бавни скорости, блокира диференциалите със спирачките; Quadra Track II, което е като Quadra Track I, но има и бавни скорости; Quadra Drive II - бързи/бавни скорости, еLSD - електронни самоблокиращи се диференциали, асистенти за тръгване и спускане по наклони и т.н. Според мен Гранд Чероки 3.0 дизел на мерцедес, със скорости на мерцедес и Quadra Drive II e правилния избор.

Ленд Крузър 120 3.0 д4д съм карал, доста по -бавен е, клати се повече и вози доста по-некомфортно. Но пък интериорът му е направен с по-качествени пластмаси.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата