Тъпите бакшиши....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тъпите бакшиши....

Мнение от krystal » 29 Дек 2010, 23:49

Не че не ме нервят на пътя, но пък винаги съм попадала на читави шофьори. И малко ми звyчи несериозно да се слагат сички под общ знаменател (тва за заглавието).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 30 Дек 2010, 0:06

SKISA написа:за цените не е проблем.

наистина не са чак толкова скъпи...ама има едни дето са има написани нормалните цени на стъклото а иначе е съвсем различно.....за моя маршрут никога ама никога не съм давал повече от 5 лева...онзи ден се качих при някаЪф калЪф дето за тия 5 км ми взе 7-ца....аре не съм за 2 лева ама аз по принцип винаги им оставам бакшиш....ама на тоя само псувни свинята
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Дек 2010, 0:40

ineedmoney написа:
SKISA написа:за цените не е проблем.

наистина не са чак толкова скъпи...ама има едни дето са има написани нормалните цени на стъклото а иначе е съвсем различно.....за моя маршрут никога ама никога не съм давал повече от 5 лева...онзи ден се качих при някаЪф калЪф дето за тия 5 км ми взе 7-ца....аре не съм за 2 лева ама аз по принцип винаги им оставам бакшиш....ама на тоя само псувни свинята

Кое не са бре? Значи засичал съм с над 500 кс тежка кола бензина излиза по евтин отколкото бакшиш за същото разтояние.
И аз много ги мраза, само при крайна нужда и то предпочитам цяла вечер да седя на количка отколкото да се воза в такси. И приятелката немога да си я оставя спокойно 2 метра да я закарат. Супер кофти комбинация от селянин, смръдливец, философ, чалгамен-нагляр. Викате има и свестни - има ама изряден свестен таксиджия по радко от свестен катаджия.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Дек 2010, 0:57

SKISA пак имаш късмет :mhihi: сега няма задръствания, всички са си на село, ако беше преди няколко дена щеше да пишеш за побой над бакшиш :mhihi:
Аз оня ден се возих на рейс за първи път от няколко години за 2 спирки и само мексиканци вътре :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 30 Дек 2010, 10:32

Явно коментара е излишен защото всички сте в много грешна посока и ако започна да ви разяснявам нещата няма да ми стигнат 2дена :yes: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Дек 2010, 10:35

Поради тази причина напоследък използвам Дринк&Драйв :yes:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 30 Дек 2010, 10:38

kufi01 написа:Явно коментара е излишен защото всички сте в много грешна посока и ако започна да ви разяснявам нещата няма да ми стигнат 2дена :yes: :bchug:

Ако мислиш да защитаваш тия боклуци бакшишите и за 2 години няма успееш. :dummy:
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 30 Дек 2010, 10:39

предполагам сте чували за баницата... и за ония лудия, който я яде... :wave:
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 30 Дек 2010, 10:46

На тия утрепки колите, които са таксита от 4-5 години са пред разпад, то вътре е нещо страшно вият лагери, пречукват карета, вибрации некви нереални - а бе ад. От Одрин и Стамболийски до мола вече сме на "брашето ми", а вътре са Глория, Ивана, 100 патрона, страшна работа и то по всяко време на денонощието.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 30 Дек 2010, 11:49

Веднъж един ни вози от Студентски град към Суходол по Околовръстното и не щеш ли точно преди НБУ започна да му свършва метана :mhihi: и като се почна едно тресене едно прекъсване на трета газта до долу и се "движим" с 25 км/ч почти до отбивката за Суходол да не би случайно да се прецака и да мине 3 километра на бензин :bang:
THE ONE & ONLY E30

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 30 Дек 2010, 11:54

Случил си на селски тарикат, колега. В нашия град са няколко фирми, знам коя вози най-евтино, като ми дотрябва(малко по-често, може би на месец веднъж се събира) звънкам, те набират между другото и след няколко минути са долу. Ей това ме подсеща, дребен жест към клиентите, но е голям плюс за фирмата - не им звъниш ти. Не че мен толкова ме бърка дали ще звънна аз, прави впечатление просто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 30 Дек 2010, 16:23

Обявила съм им война на тия гнусове. Един дол дренки са. Ако има читави - да се впишат в червената книга!

Никога не съм предпочитала да се возя на такси, и горе-долу всеки път си излизам с колата или някой от приятелите ми (или приятелят ми) минават да ме вземат, но имам една случка от около преди 2 седмици, която още повече ме хвърли в музиката..
Падна първият по-голям сняг, и колата ми очевидно не искаше да запали... за справка - на работа трябва да съм в 8, а в 7 установявам, че явно няма да ходя с колата... Качвам се в нас и звъня на великите ОК Супертранс към 7:10, и ми се отговаря "Добре, до няколко минути ще ви звъннем"...седя и чакам ...5-10-15-20 минути... стана 7:30.. бързам...звъня пак ... операторката едва ли не ми се скара, затова, че най-учтиво съм ги попитала какво се случва с таксито "Не ни звънете, кола не може да стигне до вас, ще ви се обадим" ... нито живея зад Витоша, нито не е разчистено... Нервирах се и звъннах на другите велики - 91 119. От там ми се отговаря "Приета е заявката" и ми се затваря - ма нито ми казва "Ок, ще проверим длаи има кола, ще звъннем" дъра-бъра ...нема братче.. и седя и чакам... попринцип не съм от най-спокойните, междувременно закъснявам и за работа и вече бавно, но сигурно започвам да избеснявам... Звъня пак на 91 119..заето... затварям, вече е 7:55 и телефона в нас звъни... гледам от ОК са, вдигам - Колата ви е долу до 4мин. Викам си Екстра, сега ще им се обадя на ония олигофрени да си откажа таксито... докато звънна пак ми се звъни - тия от 91 119 - вдигам и й казвам на овцата отсреща, че така и така няма да ползвам колата и още преди да съм се изказала ми се затваря...
До тук добре, слизам пред нас ... - 2 таксита за мен... чудно.. усетих, че не вървят на добре нещата :mhihi: 1вото беше тва на 91119, отварям и най-любезно му казвам, че няма да го ползвам - казала съм това на тяхната диспечерка и би трябвало да му е предала..човека каза ОК и си тръгна... Запътвам се към 2121-то, отварям вратата, тръгвам да е качвам и тоя цървул ми вика "Не можете да се качите!" Защо? "Няма да ви кача. Поръчали сте 2 таксита, имаме си морален и етичен кодекс между шофьорите на таксита". Да ви обяснявам ли след това каква разправия настана!? Закъснявам за работа, студено е, а тоя нещастник ще ми обяснява, че тия долни кухи същества си имали морален кодекс, при все, че едното такси съм звъннала да го откажа, ма диспечерката очевидно не ме е отразила... Цирк... Тръгна си тоя, аз останах да си вися... Звъннах им на калъфите от ОК, и им обясних какво се е случило (останаха много очудени от факта, че "морален/етичен кодекс между шофьорите на таксита" имало , също споделих, че със сигурност и колегите ми ще разберат за случая (няма да изпадам в подробности), теглих им една..и пак в нас... междувременно съм изпушила 12097438 цигари и се чудя с какво да ходя на работа... ща - не ща, и единствения номер за който се сетих бе 9 12 80... бях ги отписала, защото повечето драйвъри са братята от гетото нали, ма викам аре ше пробвам, все тая. Звъннах им, колата дойде за по-малко от 10 минути; шофьора, обратно на всякакви представи, беше любезен! и на всичкото отгоре ми взе по-малко пари отколкото обикновено ми взимат тия от 2те горепосочени велики компании... Също, ми разказа, че хората вече не ги предпочитали, точно защото имало много Сигани, но напоследък църните се били преориентирали към Такси за 1 евро, та нямали толкова много цветени колеги, и имали достатъчно коли, за да изпълняват поръчките... честно, след тоя случай ми се наложи още няколко дни да ползвам такси, и все на 9 12 80 звънях, и всичките пъти беше така...

По повод на "моралиян и етичен кодекс между шофьорите на таксита", друга случка от последните 2-3 седмици - с колата си съм... прибирах се към 5 сутринта към нас, след един рожден ден и карам по България... Хванала ме е няква зелена вълна и малко след крсътовището с Несторов настигам 4 таксита - 3 се влачат в средната лента, а едно се влачи в лявата... и аз съм в лявата... ма тоя не се мърда...присветнах му.,.. не се мръдна.... както писах по-горе - не съм от най-спокойните и затова се шмугнах м-у такситата в средната лента и го изпреварих отдясно... На Кръстовището на Гоце Делчев съм 1ва кола в средна лента и какво се случва - групичката от 4 таксита се разпредели - едно от лявата ми страна, едно от дясната, едно зад мен, 4тото не го видях ма и то май беше отзад... Гледам аз наляво - гледа ме нагло некъв свиреп змей (тоя на който светках), обръщам се надясно некъв друг калъф се е втренчил и киселее .. поглеждам в огледалото за задно виждане - третия спрял на милимунди от мойта броня... Да ви имам и шибания кодекс, мамка ви ши*ана... Светна зелено, тръгнахме ...тоя, дето му светках и ми беше отляво реши да ме засича... не успя.. Другите караха зад мен, но на Каблешков вече си завиха по кварталите...

Та така, сега вече имам още по-голяма непоносимост към тия ла*на... И си признавам, че където и да е, квото и да е , я ги засичам, я не им давам предимство ..бе все едно ги няма ... нещастници!
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 30 Дек 2010, 18:53

M2PR,тия дето карат таксита по късните часове на ноща не винаги са таксиджии :winky: особено ако са празни и карат заедно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 30 Дек 2010, 18:56

exotique написа:M2PR,тия дето карат таксита по късните часове на ноща не винаги са таксиджии :winky: особено ако са празни и карат заедно

Ъъъъъъъ, ами да - това ми направи впечатление, че само това 4тото такси, дето не го видях на светофара на къде отиде - май само то беше с клиент..
Споко де, аз съм нинджа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 31 Дек 2010, 0:15

Тук във Варна са абсолютните наглеци,едно че тарифите им тук са най-големите ами и все се тикат в задръствания и обикалят половината град ,а после ти зявяват че се опитват да ти спестят път.На мен веднъж ми се случи от Окръжна болница до завод "Дружба" да ми искат 12 лв. при положение,че ако не беше някой идиот би ми взел не повече от 3 лв.Понеже единия ми крак беше в гипс,някакси се съгласих да му дам тези 12 лв ,защото малко трудно ще стигна до нас с патерици.На излизане го помолих следващия път ако се наложи да му ползвам услугите да обикаля по-малко и му тръшнах здраво вратата.Иначе съм случвал и на свестни,веднъж един бивш жокей по ирония на съдбата понастоящем таксиметров шофьор от кв.Аспаружово до завод "Дружба" ми взе само 7 лв. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата