Фиш или акт се пише за без фарове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Фиш или акт се пише за без фарове?

Мнение от acho.rs » 02 Яну 2011, 21:35

saleen написа:В момента колеги каквото и нарушение да направите-само акт. Това е така, защото се сменя сметката за плащане, която е във фиша (имаше 1 година нещо като гратисен период, който изтече). Ама точки не взимат, само дето разкарването за талона е малко по- голямо като има акт. Докога ще е така- не се знае :dunno:

Преди 2 седмици ми писаха ФИШ за 20 лева .
Самата ситуация беше пълен парадокс - карах по Хемус и играех нещо с копчетат от скука . Малко преди първия тунел се сетих да си погледна фаровете - бил съм ги угасил - светнах ги и си продължих . Точно преди тунела обаче изскочи КАТаджия - спря ме и вика
- Декември е трябва да се кара на светната фарове - ти ги светна след като ни видя !
- как ще ви видя , като сте се скрили ? На фарове карам целогодишно , сега по случайност ги бях изгасил и като видях тунела , се сетих да погледна .
Оня си напрай на ударен - казах му да прави каквото трябва и си продължих , ест след обстоен разпит - от къде съм взел колата , колко ми гори и колко ми е излязла (то това е всеки път като ме спират , ще взема да си го пускам на плейбек) :conf:
Та така след 2 години без НИТО едно нарушение или фиш (практически от както съм взел книжка) , ми писаха акт за фарове , които бяха светнати и то при положение , че със 1000 човека съм спорил , че на фарове трябва да се кара целогодишно и самия аз го правя :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Яну 2011, 21:37

Аз това го знам от 7-8 дни - че фишовете старите важат до края на 2010 :dunno: Ако на мен са ми казали грешно-лъжа и вас.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Яну 2011, 21:48

BadAngel написа:
Mollov написа::no: еб@си... как така, бе.... ше им еб@ майката.... а до ония ден си пазех фиш-а в мене.... ш'ги избия... ма така е, като не знам колко е глобата за "без фарове"...

ако са ти го писали за повече от 20 лв. не го плащай, след 7 дена ще го направят акт и там съдията ще го отсъди справедливо, следващия път като идеш в кат за нещо ще ти ги сложат и тия 20 кинта за плащане и си готов

Хм, не знам...ако не се плати фиша в 7 дневен срок се счита за влязло в сила наказ. постановление, но пък съгласно чл. 189 от ЗДвП НП до 50 лв не подлежат на обжалване :dunno: Някой който е по в час със закона ако може да даде съвет...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 02 Яну 2011, 22:26

ще вмъкна един въпрос... писали ли са му на някого фиш или акт за употреба на тарикатските дълги /30-те %/ :?: ... принципно така карам, гледам и други го правят... ама ако е проблем, ще ги оправим пак ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2011, 23:43

Владо написа:ще вмъкна един въпрос... писали ли са му на някого фиш или акт за употреба на тарикатските дълги /30-те %/ :?: ... принципно така карам, гледам и други го правят... ама ако е проблем, ще ги оправим пак ...

няма грижи

имам приятел, дето кара американска тойота и тя е с такива фарове фабрично, никой нищо не му е казвал
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 03 Яну 2011, 0:19

не трябва да му даваш на фуражката изоооопщо да си помисля че тряяя да пише.
а да взима и да бяга
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 03 Яну 2011, 0:46

BadAngel написа:
полисмените взимат % от написаните фишове, сигурно за това са издули малко глобата

Вземат....таратанци.....
fedoracore написа:не трябва да му даваш на фуражката изоооопщо да си помисля че тряяя да пише.
а да взима и да бяга

Да и после тема у форумО :
"За полицайте , измамните полицай , корупцията и подкупите ?"

:banghead:
Последна промяна GRIPEN на 03 Яну 2011, 0:51, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Яну 2011, 0:51

GRIPEN написа:
BadAngel написа:
полисмените взимат % от написаните фишове, сигурно за това са издули малко глобата

Вземат....таратанци.....

има нещо, колега

иначе за кво издуват фишовете? може би имат някакъв таргет или нещо в този дух, но не им е безразлично за колко ти пишат фиша..
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 03 Яну 2011, 0:53

BadAngel написа:
GRIPEN написа:
BadAngel написа:

Вземат....таратанци.....

има нещо, колега

иначе за кво издуват фишовете? може би имат някакъв таргет или нещо в този дух, но не им е безразлично за колко ти пишат фиша..

Министерството нЕма пари да плати водата на регионални дирекции, да даде ободряващи напитки, които се полагат и др. такива....мислиш ли, че си позволи подобни бонуси за редовия състав...? Ми той ще изкърти финансите за месец от мерак да вземе нЕкой леФ към заплатата....
В МВР никога не е имало работа на процент и бонуси за написани актове/фишове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Яну 2011, 0:58

може и така да е

но за актовете много пъти са ми казвали, че имат някаква бройка, която трябва да реализират, примерно 10 акта за смяна

предполагам, че и за фишовете им слагат такъв таргет, нещо в духа на фишове за 500 лв.

казвам го, защото имаше един период, когато бяха много надъхани да пишат фишове

а пари за вода на дирекциите няма.. защо? някои ги е взел сигурно :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 03 Яну 2011, 1:08

BadAngel написа:може и така да е

но за актовете много пъти са ми казвали, че имат някаква бройка, която трябва да реализират, примерно 10 акта за смяна

предполагам, че и за фишовете им слагат такъв таргет, нещо в духа на фишове за 500 лв.

казвам го, защото имаше един период, когато бяха много надъхани да пишат фишове

Началставата налагат някаква норма, за да накарат все пак да работят патрулите. На база на тази норма и изпълнението и пишат оценки.После на 3 месеца според оценката можеш да вземеш някой бонус към заплатата, но той не е пряко свързан с актовете и не е процент от тях.
Бонуса е около 120-140 лв. максимум при най-високата оценка.
Като се дава 3 пъти в годината, през 3 месеца, 3-ти, 6-ти, 9-ти месец, останалото време е един вид гратисен период....

BadAngel написа:

Например :
Само за 5 месеца ОДП-Русе се е превърнал в най-големия длъжник на ВиК-Русе с неплатени 28 000 лева. В подобни случаи дружеството завежда съдебни дела, като подобни действия са предприети спрямо 981 граждани със сметки над 200 лева.

http://regional.actualno.com/news_329868.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 04 Яну 2011, 17:06

Някой разбра ли със сигурност дали пишат актове, заради новата година, нова банкова сметка или липса на бланки? :)
Ако на някой тия дни са му писали фиш нека се похвали :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 04 Яну 2011, 17:20

Господина с пагоните определя дали да ти пише акт или фиш. Разликата е че с акта ти вземат точки, а с фиша не. Като ти пишат фиш - те пишат поради каква причина ти го съставят и си имат ФИКСИРАНИ глоби. За изгорял габарит, ако ти пишат фиш е 30лв. Повечето пишат актове, защото според различния град имат различни бройки, които трябва да имат на смяна. Доста пъти съм бил свидетел за това kak началството на даден град определя някаква бройка актове за смяна, трябва да изпълни, и като не могат започват да се заяждат със всички шофьори, за да не ги глобяват тях :) Доколкото знам в нашия град, понеже се избира нов началник на РПУ-то, в момента отговарят от 7мо РПУ от София и са наложили глоби (не знам точно какви) на цялата смяна от 31ви срещу 1-ви януари 2011та, понеже нямало достатъчно брой актове. А тука се питам - на Нова година какви актове да се съставят като няма НИКOЙ по улиците? Тука искам само да поясна - полиисмените от София съм 99% сигурен че не са стъпвали в малък град като нашия и мислят че е НЕВЪЗМОЖНО да няма никoй по това време на денонощието, като сравняват cъc София :) От там е дошло това наказание..
Или поне така беше при нас :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 04 Яну 2011, 18:36

http://www.vedomost.info/blogove/promen ... 2011g.html Сметката, посочена в бланката на фиша вече е невалидна, възможно е чисто теоретично да се плати и по новата банкова сметка, но по обективни причини няма как да стане.
:smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 04 Яну 2011, 19:35

Много е просто-за глоби до 50 лв.по закон може де се пише фиш ако полицая има такива и реши,че иска демек е благосклонен.Ако нарушението надвишава тази сума се пише акт задължително.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата