10-11 януари 1997 година...
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: 10-11 януари 1997 година...
Г-н Димитров, вие някога виждали ли сте баланс на предприятие в ликвидация, отчет за приходи и разходи? Знаете ли защо се стига до ликвидация на едно предприятие? Българската икономика по времето на Костов е една разруха, как може нормален човек да си мисли, че е имало някакъв страхотен потенциал, от който се облажили Костов и компания? Това е просто несериозно, нелогично и глупаво твърдение. Ако сте съгласен, че когато правителството на ОДС идва на власт и заварва 14 фалирали банки и тези големи предприятия в ликвидация, за какво се пените изобщо? Гледам, че не го оспорвате. Какво може да се направи в тази ситуация според Вас? Аз вярвам, че Костов и ОДС са направили най-трудното, да спасят поне една част, дори с минимални приходи за държавата, предприятия, защото просто държавата не е можела да бъде гарант и инвеститор. Тук ми споменавате разни фирми, да ви питам, вие виждали ли сте някакви документи от тези фирми, съжелявам че изпадам в конкретика, но няма как. Вие на каква база твърдите, че се продадени печеливши дружества и те са можели да генерират бъдещи приходи за държавата, а вместо това са дадени на външни инвеститори и сега те лапат, а държавата е ощетена? Били ли сте в управлението на тези дружества, знаете ли финансовото им състояние, задълженията, вземанията, приходи, разходи, печалби, загуби, кредити.....? Защото иначе е несериозно, само едни празни приказки. Ама какво било, какво можело и какво станало. Това са кръчмасрки моабети, а не сериозен разговор на сериозни теми. И това по времето на Костов. Спомняте ли си мита, наречен БТК? Как се твърдеше, че тя струвала 1,2 млрд. лв. И днес още се разпадат връзки по трасетата, само гледайте предаването "Тази сутрин" по БТВ. Та Костов и правителството се опитваха да я продадат наполовина, така смятаха че е реалната й цена. Не успяха. Продаде я правителството на г-н Сакскобурготски, за 300 млн. Защо тогава никой не скочи, не викна, че БТК струва 1,2. млрд. лв.? Както се случи и с ЕОН, ЕВН и ЧЕЗ, но не по времето на Костов май. Между другото, БГА Балкан е неуспешна приватизациона сделка и държавата се съди с Гад Зееви. И пак между другото, Костов е планирал магистралния пръстен на България да бъде затворен до 2009, но както добре знаем и днес, това не е така. По негово време си спомням, че беше правена отсечката до гр.Правец., от магистрала Хемус. И още нещо, ако Костов, можеше да получи, това, което получи Симеон Сакскобурготкси, нещата щяха да са доста различни ми се струва. Но вместо да сме поне малко честни и благодарни, че държавата беше спасена от фалит именно от този човек и неговият екип, ние предпочитаме да се взираме само в негативното (което никой не отрича) и да плюем, типично българска, бай Ганьовска черта.
P.S. Колега. Е.Димиторов, днешните магистрали се строят с еврофондове и като гледам какво си написал, май доста си се объркал с времената, кой по кое време какво продаваше и продаде. Аз в дадо Мраз не вярвам, аз вярвам в честаната и обективна истина. А тя не струи от този форум.
P.S. Колега. Е.Димиторов, днешните магистрали се строят с еврофондове и като гледам какво си написал, май доста си се объркал с времената, кой по кое време какво продаваше и продаде. Аз в дадо Мраз не вярвам, аз вярвам в честаната и обективна истина. А тя не струи от този форум.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега exotique , написал си безмислен пост от който не само че не става ясно на каква позиция си,ами може би си слушал родителите ти какво говорят и от там си си извадил некакви изводи и то погрешни...
А за колегата Elesar74
Абре колега,как...заеби,не ми се пише или говори с толкова надъхани и фанатични симпатизанти,независимо на коя партия,какви глупости,какви неща си написал не е истина,кой докарва тези сметки и с каква цел,понеже е очевидно че няма начин да си отговориш сам,само ще загатна,имаме предприяти...лесно се докарва до фалит поради 2 причини-конкурентна фирма на "наще" или елементарна печалба след усвояване,за кое ми говориш може би,за балкан,че имаше задължения около 4 милиона лева а че има активи около милиард???
За лукойл ли говориме,за ЕРП ли говориме,за магистралите,да,така е,строят се с европари,като се построят ще се дадат на концесия...
Излезте от тея сънища ,не сте толкова стари че да се фанатизирате от някакви идоли,неколко пъти ти казах от 1 во лице-любимият ти мангал костов е милиардер,притежава доста предприятия,въобще не е безкористен и е доста лъжлив,как и къде е оправил страната,е аз такова нещо не знам,знам че се поиска помощ от МВФ и дойдоха чужди наблюдатели,поставиха борд и бюджета под лупа,е те това стана тогава,той костов ако беше толкова велик икономист щеха да го земат у щатите,щото тия са от 50 години в рецесия...
Освен това хипер инфлацията беше сценарии,за да могат да се извадят парите от хората и да може БНБ да има наистина някакво покритие...
Ае със здраве...
А за колегата Elesar74
Абре колега,как...заеби,не ми се пише или говори с толкова надъхани и фанатични симпатизанти,независимо на коя партия,какви глупости,какви неща си написал не е истина,кой докарва тези сметки и с каква цел,понеже е очевидно че няма начин да си отговориш сам,само ще загатна,имаме предприяти...лесно се докарва до фалит поради 2 причини-конкурентна фирма на "наще" или елементарна печалба след усвояване,за кое ми говориш може би,за балкан,че имаше задължения около 4 милиона лева а че има активи около милиард???
За лукойл ли говориме,за ЕРП ли говориме,за магистралите,да,така е,строят се с европари,като се построят ще се дадат на концесия...
Излезте от тея сънища ,не сте толкова стари че да се фанатизирате от някакви идоли,неколко пъти ти казах от 1 во лице-любимият ти мангал костов е милиардер,притежава доста предприятия,въобще не е безкористен и е доста лъжлив,как и къде е оправил страната,е аз такова нещо не знам,знам че се поиска помощ от МВФ и дойдоха чужди наблюдатели,поставиха борд и бюджета под лупа,е те това стана тогава,той костов ако беше толкова велик икономист щеха да го земат у щатите,щото тия са от 50 години в рецесия...
Освен това хипер инфлацията беше сценарии,за да могат да се извадят парите от хората и да може БНБ да има наистина някакво покритие...
Ае със здраве...

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Колега, питах те конкретни неща, позоваваш се на цифри относно БГА Балкан, моля те посочи изотчнинка на тази цифри или някакъв документ. Конкретно за 4-те млн. задължения на БГА Балкан и имуществтото им за милиард. И още, някакви доказателства, че Костов е милиардер, участва в управлението или собствеността на предприятия и в този ред на мисли. Лукойл не е строен с европари. А относно изказването ти за "мангала" Костов, когато се научиш да уважаваш противниците си, тогава можеш да се научиш и да водиш сериозен и аргументиран разговор с тях. Ако този форум е само за махленски приказки и обидни квалификации и нивото на участниците тук стига до думата "мангал", която казва всичко, независимо към кого в отправена, аз нямам какво повече да кажа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Колега Elesar74,костов не ми е противник че да го уважавам,освен това имам лично впечатление да НЕ ГО уважавам,писал съм в друга тема ,спирам служебна кола пред ресторатн олимп в софия,има място,в един момент излизат разни другари,начело с костов (на другия ден стана министър) ,поглежда ме,очевидно той минава,ама за егото му е тясно,поглежда ме и ми нарежда -"а хаскахай тоя джип от тука бе"-обяснявам му -"няма да го раскарам" и с това се приключи,той няма уважение към мен ,аз също.
На другите ти въпроси-ти имаш ли доказателства че некакви хора са изнесли милиарди и кой са тея хора,имаш ли доказателства кой точно са крали????
На другите ти въпроси-ти имаш ли доказателства че некакви хора са изнесли милиарди и кой са тея хора,имаш ли доказателства кой точно са крали????
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Е.Димитров написа:Освен това хипер инфлацията беше сценарии,за да могат да се извадят парите от хората и да може БНБ да има наистина някакво покритие...

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Парите на хората, бяха окрадени по времето на Жан Виденов и неговото правителство, с та.нар. масова приватизация, приватизационни фондове и т.н., тогава се пръкнаха кредитните милионери и фалира по-голяма част от банковия сектор. Не бъркайте нещата и не ги смесвайте. За сведение на г-н Димитров. А ти от една реплика ли си направи извод за човека? Нема що, много правилни разсъждения. Аз незнам точно поименно кои хора са крали, аз знам че е крадено и то яко. Иначе нямаше да има 10.01.1997 г.. А между другото, Иван Костов и семейството му са съдени и проверявани за какво ли не, вкл. и в Кипър и никой за нищо не го е осъдил, нито някой от неговото семейство. Но никой БГ политик не е подложен на такава яростна антикапмания вече 10 г., дали е случайно или режисирано, може да се сети всеки с малко разум в главата. Така че, май си приказваме малко на вятъра, типично по български. Ся може да се пусне лафа, за българския съд и неговото качество, ама това е положението. То и по времето на г-н Борисов станаха най-знаковите и запомнящи се поръчкови убийства, една цифра над 300 ми се върти в главата, ама срещу това никой няма нищо против и не го коментира. Да, прав си, хиперинфлацията беше предизвикана, но не от Костов. Костов и ОДС ни избавиха от нея. А пенсионерите дето викат за пенсиите си, да викат пред централата на БСП и да си спомнят пенсиите които имаха по времето на кризата от 1997 г. и в края на управлението през 2001 г., цифрите съм ги дал по-горе. Някой ако иска, можем да спорим за тези цифри.
Днес бях на една политическа лекция в НБУ,и това което най-много ме впечатли,беше ,че най-успешните политици на всички времена са и най-оплюваните и най-черните за медиите.Защото просто те правят това,което са си решили,а не това,което сулю и пулю си мисли,че им дължи.Маргарет Тачър,Шарл Дегол и други,по времето ,когато са управлявали,са били непрекъснато очерняни,защото са взимали крути мерки за справяне с криза.
А до колегата Е.Димитров:щом не си разбрал нищо от моят пост,значи не вложил и малко мисъл, "заеби"
А до колегата Е.Димитров:щом не си разбрал нищо от моят пост,значи не вложил и малко мисъл, "заеби"

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
И още нещо да добавя. По отношение на държавните предприятия и тяхното цветущо финансово здраве. Само един пример от наши дни - ГУСВ. Предплагам, знаете какво означава и какво е. Сега това е едно губещо, затънало в дългове предприятие, стиганало до там да се разпорежда с чужди пари, скоро имаше жалби от собственици на апартаменти, буквално тази седмица беше. Пак дълго устиска, сега ако фалира, какво ли ще се каже? На въпроса, кои са се облажили по времето на Виденов, ами според мен отговора следва логично, приближените на властта и самата управляваща партия. Сега е модерно да се говори за червени олигарси, а отде парите на тез' олигарси? Е оттам, отпреди 14-15 г., чисти, изпрани, инвестирани. Парите на нашите майки и бащи, баби и дядовци. Говорим си тука че Костов е милиардер, а доказателства някакви? Ама доказателства за г-н Президента, с лопата да ги ринеш, като почнеш с едни апартаменти, че свършиш с едни пушки. Защо на никой обаче това не му вади очите, не се коментира, не се казва че г-н Първанов е мангал, долен лъжец и крадец? Е и сега от НСО му "предоставили" МВ S600, за 1 млн лв. Във време на криза, отде толкоз пари за тази кола и кому е необходима бронировка В8, нашия Президент да не е Барак Обама, да не е заплашен нещо, от някого? Същият, който 1998 г. викаше - НАТО: Вън. Как само си смени убежденията, за една нощ. Как стават тези неща, а? Как със смяна на една буква БКП стана на БСП? Как изчезна от полезрението ДС след 1989 г., за да се говори в края на 2010, че 42% от посланниците ни са кадри на същата тази служба? Е? Но делата красноречиво говорят и за управлението на Жан Виденов и за т.нар Тройна коалиция. Както и за ОДС, Царя и т.н. Вълкът козината си мени, нрава, не.
Чудя се как не намесихте Доган и Станишев още...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
SKISA написа:на косъм им се размина....
Скиса...с цялото ми уважение бате...нищо не сте направили и само дето сте се драли по площада. Жалко че съм бил на 10 тогава и не съм осъзнавал кво става.
И на баща ми съм го казвал и на теб ще го кажа и на цялото ви поколение дето е било на площата....всичките от политбюро и ДС под списък е трябвало да ги

Резултата от тоя протест е бил с извинение точно един голям *** големите пари са били преведени на траншове, по няколко милиончета са били раздадени на борчетата и на марионетки като Гришата от Ловеч подобни (да не ги цитирам знаете ги) и само медиен шум видите ли в българия става нещо.....
за българина кво

ся и да ми обяснаваш че си успял така или иначе че имаш 5 апартамета и 10 камиона, голяма работа. Пак са ви изиграли елементарно щото тия неща е могло да ги имаш доста по-рано
И ся като резултат от това че им се е разминало на косъм дето викаш моето поколение е пропито с партиини синчета, генералски дъщери и зетове, наследници на мутренски империи дето нищо не са постигнали в тоя живот с мозък и труд, а имат всичко....
тва не го приемай като обвинение или нещо лично....просто ти казвам как аз го виждам

и ще съм много благодарен ако някои сподели как точно е през неговите очи....как така си бил с бухалката в парламента и не си им разбил главата на хората дето са ти взели парите от джоба

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ineedmoney написа:SKISA написа:на косъм им се размина....
Скиса...с цялото ми уважение бате...нищо не сте направили.....
юнийдмъни,..... не казвам, че направихме нещо-дори напротив. ще ти кажа как разсъждавах тогава. 97ма имах дете на 2г и много исках да се размине без кръв и да няма ексцесии... сега съжалявам. 90та пък мислех, че като сме 1млн души на орлов мост и просто нема кво да ни спре ,ма нъцки! луканов преиначи изборите и си еба капаците......!
въпреки всичко не съжалявам. квото-тва...! аз съм доволен ,че мога да правя своя избор, сина ми да избере къде и как да живее ,а отделно да говоря това, което мисля без да ходя на разходка до белене или до некоя уранова мина....! мога да вълша някаква работа ,която умея и тя да ме храни сравнително добре,да карам колата ,която искам, а не която ми е излязла по номерче в мототехника. тва ми е достатъчно-може още ,разбира се ,но и тва не е малко.....!
имаме грях пред вас - тия след нас, че не направихме нещата по-......ъъъъъ ...категорично! за което се извинявам на всички вас. за съжаление толкова сме можели ,толкова са ни позволили условията и толкова ни е стигнал акъла....!

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Никога няма да се оправи шибаната ни държавица НИКОГА
просто няма кой да го направи
Поставете се на мястото на хората от които зависи това-вие няма ли да бръкнете в кацата с медеца а 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
SKISA написа:имаме грях пред вас - тия след нас, че не направихме нещата по-......ъъъъъ ...категорично! за което се извинявам на всички вас. за съжаление толкова сме можели ,толкова са ни позволили условията и толкова ни е стигнал акъла....!
евала ти на думите

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Костов,виденов,царя,станишев,доган,бойко...никой нищо няма да направи и това е защото сме кофти материал,просто сме такъв народ и не трябва да обвиняваме никой че сме ебаси и тъпаците и се лъжеме по най-елементарният начин,а нещата могат да са много прости и елементарни...
Идва примерно едно правителство,ама преди да дойде,още предизборната му програма се заверява при нотариус един вид като договор-това са задълженията,това и това ще направя и така и така ще постъпя,и така всички партии,избират някоя от партиите (избират защото аз няма да участвам в тая манипулация наречена "избори") и с тоя документ почват да работят,в един момен не си изпълняват програмата-хайде у пандиза за нарушаване на общи условия по договора и настъпили вреди за държавата и следващият,а да видиме кой ще смее да лъже на избори,и въобще колко ще се явят на такива избори...а не като сега,"предишните се виновни",ми добре бе,вие да не падате от марс че да не сте знаели какво е положението,ама обещават некакви работи и после-"ми не става щото предишните...",е това го слушам и от костов,и от станишев и от бойко..а пък днеска,тея от герб пак ощипани разбираш ли,качвало се цената на олиото и зърното поради по-скъпото гориво...ми онуфри,преди 10 дена пак качихте акцизите за горивата,какво очаквате,ся пак търговците и производителите виновни...
Идва примерно едно правителство,ама преди да дойде,още предизборната му програма се заверява при нотариус един вид като договор-това са задълженията,това и това ще направя и така и така ще постъпя,и така всички партии,избират някоя от партиите (избират защото аз няма да участвам в тая манипулация наречена "избори") и с тоя документ почват да работят,в един момен не си изпълняват програмата-хайде у пандиза за нарушаване на общи условия по договора и настъпили вреди за държавата и следващият,а да видиме кой ще смее да лъже на избори,и въобще колко ще се явят на такива избори...а не като сега,"предишните се виновни",ми добре бе,вие да не падате от марс че да не сте знаели какво е положението,ама обещават некакви работи и после-"ми не става щото предишните...",е това го слушам и от костов,и от станишев и от бойко..а пък днеска,тея от герб пак ощипани разбираш ли,качвало се цената на олиото и зърното поради по-скъпото гориво...ми онуфри,преди 10 дена пак качихте акцизите за горивата,какво очаквате,ся пак търговците и производителите виновни...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Е.Димитров написа:Костов,виденов,царя,станишев,доган,бойко...никой нищо няма да направи и това е защото сме кофти материал,просто сме такъв народ и не трябва да обвиняваме никой че сме ебаси и тъпаците и се лъжеме по най-елементарният начин,а нещата могат да са много прости и елементарни...
e те тука колко си прааавв

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3