Е36-1997-1998,или А3,Мазда 626 1998-2000
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Здравейте!
Е.Димитров написа:Kолеги,бе какви мотори препоръчвате на момчето-2,8 и на горе,тея мотори да не се движат с вода?
Към колегата-БМВ е много чуплива и скъпа за поддържане кола,претенциозна и има поне 30 неща дето може да се развалят,а майстори да се чешат за главата и да ти сменяват части без да е нужно...
Ауди е същата боза,земи си мазда или тойота и ще разбереш колко без ремонти се кара,а когато ти стане скучно че нищо не се разваля по колата си взимаш БМВ и си в "играта"
Мисля едно към едно с теб колега.Според мен ако на човека му трябва непретенциозна кола която да му върши работа, да е надеждна (понятие като "не се чупи" няма) да вземе маздата.Частите не са и толкова скъпи, поддържал съм и Мазда и знам за какво иде реч.Само да не е дизелова.А да и да внимава за ръжда че тя ги яде много японците.Ако иска обаче удоволствие от шофирането и не само предвижване от т.А до т.Б то определено БМВ-то е колата за него.Тази кола просто си има характер дори и 1,6 да е , пак може да я накараш да тръгне напреки.Аудито твърдо бих го отписал при него има чат пат дребни но гадни проблеми по електрониката, носачите също не са за пренебрегване.Само не съм сигурен дали въпросното БМВ от тези години ще има некви блокажи на дифа за да драпа зимата?
П.С.Лично мнение - въпросната Мазда е доста по голяма и от двете коли особено отвътре и возията и е по-комфортна и от на двете немски машини.Мотора и е доста "набутан" и затова е малко по-трудна за обслужване, но не с много повече от АДР-а на А4-ката.И най важното -всяка кола може да стане гадна и скъпа за поддръжка ако попадне в ръчичките на "читав майстор разбирач".
Извода обаче з амен е един-взимай това което ти е най на сърце-един път взех кола, която не ми беше по сърце, въпреки другите и предимства и просто с нежелание сядах да я карам след което и я продадох на загуба с малко
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имах Ауди А4 1.8 125 кс около два месеца, даже имаше и обява в Продава
Нито върви, а харчи бая, неудобно, скъпо за поддръжка.... Никога ни бих си купил А4 отново
Мазда-та: нямам представа за нея ама е една сива такава
БМВ Е36: истинска икона за мен, дори и 1.6 да е

Мазда-та: нямам представа за нея ама е една сива такава

БМВ Е36: истинска икона за мен, дори и 1.6 да е

- krisko_thc
- Потребител
-
- Кара: E60 545i
бате карал съм и др. коли освен бмв но за мен др. марка няма ако не е с задно не ми го хвали
супер здрави машини але бмв-то е изкуство не просто кола.
супер здрави машини але бмв-то е изкуство не просто кола.
- vaskina
- Потребител
-
- Кара: E36 M52B20
- Мечтае да кара: camaro ss 1969
VesoPesa написа:vaskina написа:Предстоими избор на кола мерак ми е Е36-1997-1998,но се колебая и за ауди А4-1997-1999 и Мазда 626 1998-2000.БМТ-то ми е на сърце но един ми каже харчат много и се развялят други казват абе стават само ме объркват.И така де искам да ми помогнете за избора.
Не че нещо, ама аз за кола която да не се "разваля" не съм чувал до сега![]()
И честно казано от изброените на е36-та потдръжката е най-евтина![]()
Съвет за конкретен мотор и аз ще дам за 2.8 бензин, перфектно съотнушение вървеж/разход, потдръжката му горе-долу е колкото на 2 литровия му брат.![]()
А ако не е тайна какъв е бюджета?
Към 4000 горе долу толкова ми е бюджета за Двигател се колебая м-у 1.8 или 2.0.всички ли са с верига по принцип или...
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
4 цил. двигатели (1.6 и 1.
след '94 са с верига- м43. по старите са с ремък-м40, те, не са за препоръчване. 6 цил (2.0, 2.5, 2,8) строго са с верига от всички години на е36. шестаците не са по- трудни за подръжка от 4 цил, ако са читави. ако мислиш да караш на газ, по- добре става на 4 цил, не че на 6 цил не става.
разбира се, ако ше е бмв, по добре е 6 цил. но излиза малко по- скъпо: разход, данъци, ГО. при всички случай, ако уцелиш запазен и поддържан екземпляр, няма да съжаляваш, независимо дали е 1.8, или 2.0.

разбира се, ако ше е бмв, по добре е 6 цил. но излиза малко по- скъпо: разход, данъци, ГО. при всички случай, ако уцелиш запазен и поддържан екземпляр, няма да съжаляваш, независимо дали е 1.8, или 2.0.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
vaskina написа:VesoPesa написа:vaskina написа:Предстоими избор на кола мерак ми е Е36-1997-1998,но се колебая и за ауди А4-1997-1999 и Мазда 626 1998-2000.БМТ-то ми е на сърце но един ми каже харчат много и се развялят други казват абе стават само ме объркват.И така де искам да ми помогнете за избора.
Не че нещо, ама аз за кола която да не се "разваля" не съм чувал до сега![]()
И честно казано от изброените на е36-та потдръжката е най-евтина![]()
Съвет за конкретен мотор и аз ще дам за 2.8 бензин, перфектно съотнушение вървеж/разход, потдръжката му горе-долу е колкото на 2 литровия му брат.![]()
А ако не е тайна какъв е бюджета?
Към 4000 горе долу толкова ми е бюджета за Двигател се колебая м-у 1.8 или 2.0.всички ли са с верига по принцип или...
За тия пари си търси е36 is-ка по-нова година, ако искаш купе, ако искаш седан има шанс и 2.5 да си намериш

- vaskina
- Потребител
-
За дизелов двигател на Е36 какво мислите.
- vaskina
- Потребител
-
Я ми дайте някой съвети какво да гледам преди да закупя Е36.Моля.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
vaskina написа:Я ми дайте някой съвети какво да гледам преди да закупя Е36.Моля.
Гледай да имаш още 2-3 иляди лева ,ей така,за разходи
- vaskina
- Потребител
-
Моля някой да каже нещо за обявите,как е на Е36 дизела и какво да гледам,ако реша да взимам.
- vaskina
- Потребител
-
Хайде бре бъдещи
колеги напишете нещо,че още малко ми трябва да взема BMW,но има въпроси за които нямам
отговр написъл съм ги по горе.

Biogame написа:Ами в БМВ форум си никой няма да ти каже купи си Маздата или Аудито.
Което ти е на сърце това взимаш.
aз пък съвсем отговорно ти казвам да вземеш маздата от точно тези 3-те избора.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:Biogame написа:Ами в БМВ форум си никой няма да ти каже купи си Маздата или Аудито.
Което ти е на сърце това взимаш.
aз пък съвсем отговорно ти казвам да вземеш маздата от точно тези 3-те избора.
+1
вземи си Мазда

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4