ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

Мнение от steeN » 14 Фев 2011, 22:47

Изображение

аз имах предвид тези. step in bindings. но и те не са замислени да се откачат.
като цяло всички твърдят, че не стават.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Фев 2011, 23:05

добре де аз не разбрах айсъра са колко килограма си и на коя степен са ти били автоматите и колко им е максималната степен!?? за да преценим по нета поне мъничко в какво е грешката. не че не може да не откачат ,дори и да са настроени правилно,самото място на пистата не ми се вижда кой знае колко сложно ,но то може да се падне кофти и на равно. вариант е ,че има също хора ,които просто имат по-слаби връзки и за тва си усукал. много са вариантите но то белята вече станала. има вече сериозни шини ,за пострадали с коленете и не мисля ,че трябва да отписваш от сега другият сезон. виждал съм доста хора ,да карат с тия шини и явно вършат работа...

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 14 Фев 2011, 23:09

@acer
Дали ските или борда е по-добре, не знам. Само знай, че възстановянето ти зависи от добрата рехабилитация. Точно преди 7 години минах по твоя път с усукано коляно и скъсани връзки след падане със ски.

Когато стане време за раздвижване, препоръчвам ти да отидеш на рехабилитация в спортния диспансер. В цял Пловдив, там са най-запознати с възстановяването след спортни травми като твоята, а и не само спортни. Доц.Спасов мисля, че още работи там. Един чудесен специалист. Болките и лежането в момента ще ги изтърпиш, но след това е много важно да направиш качествена рехабилитация, за да нямаш проблеми впоследствие!

Хайде лека и горе главата :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 14 Фев 2011, 23:13

SKISA написа:добре де аз не разбрах айсъра са колко килограма си и на коя степен са ти били автоматите и колко им е максималната степен!?? за да преценим по нета поне мъничко в какво е грешката. не че не може да не откачат ,дори и да са настроени правилно,самото място на пистата не ми се вижда кой знае колко сложно ,но то може да се падне кофти и на равно. вариант е ,че има също хора ,които просто имат по-слаби връзки и за тва си усукал. много са вариантите но то белята вече станала. има вече сериозни шини ,за пострадали с коленете и не мисля ,че трябва да отписваш от сега другият сезон. виждал съм доста хора ,да карат с тия шини и явно вършат работа...

Ами за шините, по скоро помагат докато ти заздравява крака или както викаш ти за някой с по слаби връзки, Но само за леки усуквания. От сериозно едва ли може да те спаси. Бях с такава докато ми зарастваха връзките, помага но ме посъветваха вече като си здрав да не я слагаш, защото все пак има и мускули които ти държат коляното да не е усуква, а с шината леко атрофират.

Иначе ските ми се виждат по опасни главно заради скоростта с която по опитните и мислещите се за такива карат.
Верно ,че се карат и фриистайл ските(ония дето са завити от двете страни), но са малко практикуващите и като цяло борда е по удобен за това, щото е по пригоден за дълбок сняг.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Фев 2011, 23:21

абсолютно съм съгласен ,че борда е по-пригоден за фрийстайл и точно по тая причина не е пригоден за каране в България. просто ние нямаме читави места за практикуване на това. виждал съм читави места за каране на борд и те със сигурност не са на пистите у нас. единствено в швейцария съм видял читаво скоростно каране на борд на писта - сигурно точно с тия автомати ,които показвате ,щото бяха с твърди пътъци.но принципно борда наистина си е за дълбок сняг...
проблема с тия връзки е най-вече възстановяването на мускулите ,които крепят. щото тия мускули ако атрофират - в смисъл отслабят после не държат добре и дори да зарастне пак има опасност от ново скъсване точно заради слабата мускулатура.така ,че сте прави за шините и те трябва да се носят по време на възстановяването

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Фев 2011, 0:48

благодаря, сега дойде баш почивката- биричка и лед на колянце, с пица и сладолед до мен гледам чичо чарли :lol:
целият екип ми е чисто нов от 2008-ма, а преди каране този сезон е проверен 2 пъти, щото точно 2008-ма ми направия същия номер и скъсах минкус
иначе е настроен е на 75-80 кг (забравих колко точно), а аз съм 94, имаше на соломон някъв дефектен модел не съм гледал точно но, може малшанса да съм го
улучил. повече няма да пробвам никви ски, вече веднъж се оправях 8 месеца, не знам дали технологията е неразвита, но бих съдил магазина, който ми го настрои
ако бяхме в по-правна държава, щот и аз не съм чак толкова зле 1 път паднах за 5 дена, ама само как :mhihi:

иначе псс се справиха перфектно и са огромни професионалисти! звъннах им и дойдоха за 15мин,
само където до лифта не бяха с моторница, а с една шейна, един отпред дърпа, а друг отзад бута,
еми честно, щях да получа инфаркт! мъгла, тия лудаци карат многооо бързо и ако някой беше направил
грешка щяха да ме търсят в китай! аз и викам момчета, благодаря много, ама може и да съм оставил нещо за спомен в шейната не много приятно :lol: а те се хилят и хилят, викат малко мъгла баце и невиждаме мн :mhihi:

другия сезон, ако имам излишни кинти, ще си взема борд с протектори по цялото тяло и 3 дена уроци
как да падам по гъз, схемата отвори-неотвори автомат може да е фаталнта и повече не се пробвамм

иначе не знам колко е макс степента, не съм надебелял чак толкова мн :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 15 Фев 2011, 1:59

Абе то и с протекторите като прекалиш не е оферта, че работата става Робокоп кара борд :mhihi: Каска, протектори за гръбнака и задника и всичката газ :lol:

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Фев 2011, 8:36

принципа е ,че ако си добър скиор и си примерно 90кг се настройва на 100 ,защото усилието ,което прилагаш върху ските е по-голямо заради повечето натоварване и по-високата скорост в завой,която упражнаваш. не знам що си решил ,че като смениш ските с борд и ще се решат всички проблеми с падания и травми ,но тва си е твое решение . ти се га оздравей, па ще го мислиш. при тва положение както обясни не виждам причина да не ти отворят щом са били за по-ниски килограми,но едно време ските бяха с каишки да не избягат и като откачеха от краката ни биеха по главата ,та се молехме да не откачат.... :mhihi: соломон е голяма марка и не вярвам да са объркали нещо ,но всичко се случва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 15 Фев 2011, 8:40

JohnnyBlack написа: Каска, протектори за гръбнака и задника и всичката газ :lol:

Особено за задника :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 15 Фев 2011, 10:17

Е тва е единствения минус като се научиш да караш. Падаш по един-два пъти на сезон ама как само падаш, направо не искам да си спомням. Иначе аз също почнах на ски и ги смених с борда, че много ме боляха колената. Тва с рамото е вярно, първата и втората година с борда толкова демидж си причиних на рамената, че сега само от едно падане ми прижълтява. Но като цяло съм по-спокоен с дъската. Но един път и с нея успях да си разтегна минискуса (голям късмет имах, че не се скъса), така че не си застрахован с нито едно от 2те. Освен тва е доста важно да си в добра физическа форма като караш...
И забрави да караш без каска : )))

П.П. И тука да си кажа, по-слаб сезон от тоя през живота си не съм имал :(

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Фев 2011, 10:36

Аз от ските се отказах преди 12 г, след като счупих и двете ски на по 4 парчета, автоматите не се откачиха даже, тва при 3то спускане на долното лале шус :mhihi:, да отбележа, че ми нямаше нищо. Ма тва е нормално за ония дървета от едно време. 2 пъти съм късал автомати, но никога не съм си усуквал или чупил нещо...След онова падане с чупене на ски, реши да мина на борд, на втория ден не можех да седя на задника си и се отказах от тоя спорт :mhihi: .

Но за мен ските са си по безопасни, с дъската съм като закован, се едно некой да ти върже двата крака.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Фев 2011, 11:28

аз съм фен на зимните спортове и докато не се убия няма да се откажа :mhihi: ама, не намирам за нормално
да се молиш автомата ти да се отвори или не, докато при борда е по-трудно и ще внимаваш да не се силиш :lol: и аз знам, че соломон са едни от лидерите, ама що стана така?!?! като се оправа ще ги закарам откъдето съм ги взел и ще им търся отговорност.

пс, като бях лапе и се учих правих и по-тежки падания, ама автоматите винаги са ми пускали краката и точно щот ми се струваха по-безопасни винаги карах ски, докато приятелите ми си натрътваха задниците на бордове

паднах иначе щот отрязах завоя, а и снега беше изкуствен + естествен и самата ска ми е по-тясна и .. :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 15 Фев 2011, 11:32

Най- красиво ,е като се учиш на паничката с борда в началото :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 15 Фев 2011, 16:55

имам един изкълчен пръст на лявата ръка от ски и тва е.

и аз така за късмет, и то беше навехнат само... ама имам гъвкави стави иначе 100% щеше да е счупен. Иначе съм падала как ли не, ама за щастие не е ставал фал. Ама и на мен ми се е случвало да не ми се откачат ските и после някой да идва да ме разплита :lol: :lol:

А не съм карала ски от ... 11 години :shock: Щото не искам да си взимам ски и обувки под наем, ама пък 1000 лева за екипировка нямам да изкарам..а и не си заслужава за 10 дни има-няма на сезон...
Обаче ските са адския кеф. Наистина с борд се правят повече номера, ама да си вържа двата крака за дъската някак си ... не си го представям :lol: Пък и не си падам по разни изпълнения :mhihi:

acer успешно оздравяване :)
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Фев 2011, 19:27

извинявам се на ейсъра ,че ползваме темата за лаф за ските и сноуборда ,ма да не отвараме друга...
без салто мога да направя всичко ,което може да се направи с борда. и салто съм правил ,но вече ме е шубе ,че ако се изтумба може да срута рила.
иначе има екипи втора ръка ,но с нови обувки - не чак толкова висок клас за максимум 400-500лв. не е чак толкова много ако си запален. аз купувам скъп, но тва е най-голямото ми хоби и дори и един ден да се кача през сезона ,което не ми се е случвало никога пак ще си взема. няма такъв кеф като прекрасно спускане.
чупил съм много чифтове ски ,обувки също, щеки безброй ,но да се откажа не ми е идвало на ум. явно не сте толкова мераклии...!
ейсър не се отказва и не сменяй ските ще сбъркаш. моето мнение е ,че от борд бих получил удоволствие единствено в някой девствен двуметров сняг някъде с качване с хели до върха. на писта е смешно с тва седене или клечене на колене . но всеки си има вкус и приоритети.
карал съм с автомати ,които посмъртно не се отваряха- говоря за кандахари ,па не съм умрел. всички хора ,тогава караха така . са вече има много модерни - едни от най-добрите са маркер ,както и тиролия ,но не всички модели ,но и всички големи марки имат добри модели . не мисля, че ще постигнеш нещо като отидеш да се разправяш със соломонци за тва ,че не са ти отворили автоматите ,защото няма как да се докаже на коя степен са били ,как си карал, как си паднал и още хиляда други условности. не се занимавай. тва си е просто лош късмет. убеден съм ,че не са виновни автоматите. ако бяха стари бих приел, че са клеясали ,несмазани ,ръждясали ,но ти казваш ,че са нови.
впорчем един съвет за автоматите! като свърши сезона е препоръчително да се измие всичко добре ,да се подсуши ,изчисти да се охлабят пружините до край/на най-ниска степен - примерно 1/ ,да се оставят отворени ,за да не е напрегната пружината и да се пръснат с ВД или подобен смазващ спрей. тва помага да са в кондиция дълги години. аз вече не карам повече от 2 сезона с един екип, но въпреки това по инерция го правя всяка пролет. от времето ,когато карахме с едни ски по 5-6г.
другото хубаво е да се ревизират ските на края на сезона ,да се запълнят,наточат, смажат и ваксират . тва струва 25лв ,а е ужасно наложително. но всеки си решава де....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата