Акт за изгорял габарит и счупено стр. огледало - РАЗВИТИЕ
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Акт за изгорял габарит и счупено ( липсващо ) стр. огледало
Полицаят може да каже, че си бил с затъмнено задно стъкло и после да си го махнал!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Mario Pankov написа:... И при отнети контролни точки ли, независимо от глобата, не мога да обжалвам?
е кое ще обжалваш за точките не схванах

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Mario Pankov написа:Това означава ли, че полицаите могат да си пишат актове за щяло и нещяло, където глобата е под 50 лева и просто човек да плаща независимо дали е прав или не???
Точно така!
Mario Pankov написа:Ако е така, значи определено не живеем в демократична страна и това си е чиста гавра с правата на човека.
като не ти изнася, раницата и довиждане ... няма да си първия, няма да си и последния, пък ние ще се присъединим към теб когато можем

п.с. ако си мислиш, че само това е гаврата в с хората в нашата държава, то значи ти си един безкрайно щастлив човек

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Re: Акт за изгорял габарит и счупено стр. огледало - РАЗВИТИЕ
Има ли начин за противодействие при такива ситуации в които полицаите могат да си скалъпят нещо,което да влезе под финансовият минимум за обжалване?
Или кой какво прави в такива ситуации,на място?
Или кой какво прави в такива ситуации,на място?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
да, има - напсуваш ги няколко пъти и така до следващия случай 
всъщност алх е прав, като се замисли човек колко нерви би си спестил

всъщност алх е прав, като се замисли човек колко нерви би си спестил
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Mario Pankov написа:В такъв случай, мисля, че вече може свободно да си говорим за такса спиране за рутинна проверка
добро утро!

п.с. преклонена главица --> сабя не я сече!
останало ни е от едно време ... к'о да пра'йш ... съдбЪ!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:Mario Pankov написа:Това означава ли, че полицаите могат да си пишат актове за щяло и нещяло, където глобата е под 50 лева и просто човек да плаща независимо дали е прав или не???
Точно така!Mario Pankov написа:Ако е така, значи определено не живеем в демократична страна и това си е чиста гавра с правата на човека.
като не ти изнася, раницата и довиждане ... няма да си първия, няма да си и последния, пък ние ще се присъединим към теб когато можем![]()
п.с. ако си мислиш, че само това е гаврата в с хората в нашата държава, то значи ти си един безкрайно щастлив човек
Това все едно аз го написах.

Много е прав колегата, и аз съм имал акт за изгоряла крушка в един порой (имах резервни), "черпил" съм за скорошен РД през май (аз съм февруари), защото иначе... (заплаха, ама бях сам, те - 2ма

За съжаление работата ми е свързана и имам поглед и върху други аспекти от "административния" ни живот и както написа колегата - "ако си мислиш, че само това е гаврата в с хората в нашата държава, то значи ти си един безкрайно щастлив човек".
Колкото до желанието за справедливост, напълно те разбирам и ти стискам палци ако решиш и ти да се пробваш.
Точките имаш право да обжалваш, тъй като в чл. 189, ал. 5 от ЗДвП е посочено само, че не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително (което пък си противоречи с КЗЧП от ЕС, ама не ми се рови да цитирам). Това е публично-правна норма и не би трябвало да подлежи на разширено тълкуване, т.е. фактическият й състав се ограничава до 50-те лева.
И вече ако успееш с това да спечелиш в съда, ще ти е много по-лесно да накараш и КАТ да отменят глобата, след като съдът вече ще се произнесъл с решението, че са в грешка.

Но са си много разправии и пак краят не е сигурен, та ти си прецени.

Успех при всички случаи!
ms написа:...няма как хем да си виновен, хем да не си понесеш изцяло наказанието което е предвидено...
има, има

виж в господари на ефира онзи от Варна/Бургас, който се занимавал с видео наблюдение и обжалвал акт от камерите. Съда постановил: Няма да му вземат точки от книжката, но ще плати глобата!

- ms
-
-
това съм го пропуснал- явно има как да стане такава простотия в БГ 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Е добре де, примерно откажеш да подпишеш акта, и си напишеш възражението там пак ли ще пишат за щяло нещяло? Баси имам чувството че ако това се случи с мен ще му счупя главата на полицая.
- ms
-
-
Krasimir19 написа:Е добре де, примерно откажеш да подпишеш акта, и си напишеш възражението там пак ли ще пишат за щяло нещяло? Баси имам чувството че ако това се случи с мен ще му счупя главата на полицая.
ти откога не си се срещал с нашите куки

Могат да ти напишат акт за ВСИЧКО което решат (могат и да ти спрат колата от движение), ти отказваш да се подпишеш- подписва го другият полицай като свидетел и това е... после възражения в 3-дневен срок до шефа на КАТ- той си го мести в десния крачол и ти изкарват НП за това което пише в акта... После обжалваш в съда както си му е реда и може би НП ще падне... това е положението в БГ- и ножа, и хляба са в катаджиите и решат ли да ти го набият яко успяват

ПС: Май не може хем да пишеш възражение в акта, хем да откажеш да го подпишеш

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Колега, имената на некадърния полицай, който ти е съставил акта ги имаш в самия акт.
Написваш си една жалба директно срещу него, като описваш цялата проверка - не се е представил, държал се е грубо и после описваш това, че констатациите в акта противоречат на закона. Ако ти е казал, че ще те спре от движение след като си му казал, че закона разрешава движението по пътя с този тип повреда, описваш и това. Неговото поведение може да се квалифицира като превишаване на права или изнудване, зависи как го гледаш.
Този същия "полицай" трябва да е написал и в кое РПУ се води на служба. Пускаш жалбата до РПУ-то и до Столична дирекция на вътрешните работи с входящ номер.
Моят съвет е да напишеш жалбата заедно с някой от bau.bg - хората са в час с точно този тип проблеми.
Дори и да не успееш да събориш акта, на въпросния доста ще му се стъжни и ще си помисли дали да тормози други хора по този начин, ако остане на тази длъжност изобщо.
Написваш си една жалба директно срещу него, като описваш цялата проверка - не се е представил, държал се е грубо и после описваш това, че констатациите в акта противоречат на закона. Ако ти е казал, че ще те спре от движение след като си му казал, че закона разрешава движението по пътя с този тип повреда, описваш и това. Неговото поведение може да се квалифицира като превишаване на права или изнудване, зависи как го гледаш.
Този същия "полицай" трябва да е написал и в кое РПУ се води на служба. Пускаш жалбата до РПУ-то и до Столична дирекция на вътрешните работи с входящ номер.
Моят съвет е да напишеш жалбата заедно с някой от bau.bg - хората са в час с точно този тип проблеми.
Дори и да не успееш да събориш акта, на въпросния доста ще му се стъжни и ще си помисли дали да тормози други хора по този начин, ако остане на тази длъжност изобщо.
Touring & windsurf club
Затова следващият път , когато за маловажни нарушения пътните полицаи искат да ти вгорчат живот, направи така че те да страдат
Ako се стигне до акт на възраженията пишеш, че:
Полицаят е поискал подкуп, като в следствие на отказ от твоя страна ти е написал акт с невярно съдържание
да ходи после той да доказва че габарита ти бил изгорял и огледалото било счупено

Полицаят е поискал подкуп, като в следствие на отказ от твоя страна ти е написал акт с невярно съдържание
да ходи после той да доказва че габарита ти бил изгорял и огледалото било счупено

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ivoo написа:Затова следващият път , когато за маловажни нарушения пътните полицаи искат да ти вгорчат живот, направи така че те да страдат![]()
Или пише че мислиш че полицаят е пиян-тогава става за милицията приключение,трябва до 2 часа да даде кръвна проба,сваля се от дежурство...абе забавно е

- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Булгаристан
, полицията си прави каквото си иска, ония отгоре бълват всеки ден глупост след глупост от другият месец докато караш вече май няма да можеш и вода да пиеш примерно щото се разсейваш
От по другият няма да може да се чешаш като те засърби
, абе веселбата е пълна. Най лошото е че могат да ни правят на маймуни по 1000 чл. а дали е справедливо или не никой не го гледа това 

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4