майкрософт и нокиа
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: майкрософт и нокиа
Незнам какъв смях е,ама с Блек Бери съм си играл готин е хареса ми,после си играх с Айфона по ми хареса,купих си Аифон 4 и смея да кажа,че Айфона е доста по приятен,поне за мен,това бЛЕК бЕРИ се с тея меили не разбирам кво толкова има,бизнес телефон дрън дрън.
Всеки сам си избира,но мисла всички са съгласни,че Айфона е по напред както и да го погледнеш,Берито си е тояга
Всеки сам си избира,но мисла всички са съгласни,че Айфона е по напред както и да го погледнеш,Берито си е тояга

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
NeoPrint написа:Блекбери е най-продавания телефон в Англия и на второ място в САЩ.
NeoPrint написа:....Но какво друго да очакваме в Америка, страната на промитите мозъци, скапаното образование и ниската обща култура....
ясно..разбрах на кво се дължи пазарния успех на Блекбъри ....

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Всъщност ако се разровите малко ще разберете, че на сцената на операционните системи iOS губи със страшно мноооогоооо откъм продажби от Андроид.
И по една единствена причина - Андроид не е ограничен и локнат до един единствен телефон, а се използва от множество компании.
Днес даже четох, че 9 от притежателите на пакети акции в Нокиа са написали отворено писмо, с което остро критикуват въпросния ход на Нокиа от заглавието, като отчитат че в дългосрочен план подобно нещо ще доведе само до загуби.
Което си е голяма истина, като го свържете със също прясната новина, че любимите ви Майкрософт са решили да баннат оупън-сорс-а от Хbox и Windows Phone.
Феанор - това че един продукт е успешен не го прави автоматично нито качествен, нито много добър.
Просто в Щатите хората са научени, че техниката е Епъл, единствените хубави коли са американските, а столицата на Франция е Нотр Дам.
Това с мултитаскинга е изключителна пародия(а и флаша между другото, добре че го споменаха, бях забравил), от която единствено потребител живеещ в глобално село като САЩ може да бъде впечатлен, при все че подобно нещо при телефоните съществува от зората на смартфоните.
В годината в която излизат първите dual-core телефони(забележете, с Андроид), мултитаскинга е рекламиран като едва ли не чудо на мобилните технологии.
Не знам за теб, Феаноре, но на мен това ми навява едни солидни съмнения за менталното развитие на целевата потребителска група на прехвалените IPhone-и.
Между другото като заговорихме за IPhone-и и " революционните" им особености се сетих за една съвсем реална реклама на Дачия, която се въртеше преди година-две по радиото:
Купете сега за еди-си-колко лева с пакет Екстра оборудване - 2 ел. стъкла, подгряване на огледалата, климатроник и огледало с капаче и осветление вградено във всеки сенник.
И по една единствена причина - Андроид не е ограничен и локнат до един единствен телефон, а се използва от множество компании.
Днес даже четох, че 9 от притежателите на пакети акции в Нокиа са написали отворено писмо, с което остро критикуват въпросния ход на Нокиа от заглавието, като отчитат че в дългосрочен план подобно нещо ще доведе само до загуби.
Което си е голяма истина, като го свържете със също прясната новина, че любимите ви Майкрософт са решили да баннат оупън-сорс-а от Хbox и Windows Phone.
Феанор - това че един продукт е успешен не го прави автоматично нито качествен, нито много добър.
Просто в Щатите хората са научени, че техниката е Епъл, единствените хубави коли са американските, а столицата на Франция е Нотр Дам.
Това с мултитаскинга е изключителна пародия(а и флаша между другото, добре че го споменаха, бях забравил), от която единствено потребител живеещ в глобално село като САЩ може да бъде впечатлен, при все че подобно нещо при телефоните съществува от зората на смартфоните.
В годината в която излизат първите dual-core телефони(забележете, с Андроид), мултитаскинга е рекламиран като едва ли не чудо на мобилните технологии.
Не знам за теб, Феаноре, но на мен това ми навява едни солидни съмнения за менталното развитие на целевата потребителска група на прехвалените IPhone-и.
Между другото като заговорихме за IPhone-и и " революционните" им особености се сетих за една съвсем реална реклама на Дачия, която се въртеше преди година-две по радиото:
Купете сега за еди-си-колко лева с пакет Екстра оборудване - 2 ел. стъкла, подгряване на огледалата, климатроник и огледало с капаче и осветление вградено във всеки сенник.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
не говорете така за маркетинга на аппле и за промиване на мозъци.
страшно много се припокрива с лостовете и подхода на БМВ като цяло
целият им маркетинг е самият продукт - изключителни и силно емоционални продукти.
може да не са техн. най-най, но са най-желаните.
то и това им е мантрата на аппле - 10 of 10 in 1 feature, not 8 of 10 on 10 ..
страшно много се припокрива с лостовете и подхода на БМВ като цяло

целият им маркетинг е самият продукт - изключителни и силно емоционални продукти.
може да не са техн. най-най, но са най-желаните.
то и това им е мантрата на аппле - 10 of 10 in 1 feature, not 8 of 10 on 10 ..

virtue and tranquillity
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Archangel написа:Днес даже четох, че 9 от притежателите на пакети акции в Нокиа са написали отворено писмо, с което остро критикуват въпросния ход на Нокиа от заглавието, като отчитат че в дългосрочен план подобно нещо ще доведе само до загуби.
A tweet revealed the alleged ruse, and the alleged creator of the hoax claimed to be nothing but a “very bored engineer who really likes his iPhone.”

Последна промяна steeN на 19 Фев 2011, 4:37, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Archangel написа:...
А замислил ли си се къде за първи път видяхме мулти-тъч сензорен дисплей, къде за първи път видяхме интерфейс, като на 90% от съвременните телефони, къде за първи път управлението става без стилус/писалка/клечка и тн., а просто с пръст и елементарно за експлоатация, чий беше първият сървър с проложения, които могат да се свалят директно от телефона, ами BADA OS, Android OS, по-новите symbian OS, на коя OS наподобяват и кой всъщност е бащата на всички тези телефони с форма тип "дисплей и максимум 2-3 копчета", които са по витрините на всеки магазин/офис на мобилен оператор?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Aз,като човек който се занимава със софтуер,имам ASUS P525 и IPHONE 3G,имах и нокия Н97,ето какво е за сега най-мазното,:
Значи с асуса лесно се инсталират приложения,лесно се рови в регистрите и се поправят или добавят неща,бърз е,може да му добавиш карта с памет,гледаш флаш,батерията се сменя лесно,по-бързо зарежда операционната система и лесно се преинсталира,има удобен бутон за ресет,но..
Тая "клечка" (стилуса),няколко пъти я губя,екрана е малък..
Нокията е удобно,има фм трансмитер,има 2 камери,лесно се водят видео разговори,клавиатурата е хардуерна ,обаче и там има стилус и малко неудобно,хубавото е приложението за споделяне на интернет от нокоята към други устройства,обаче не може да я преинсталираш с по нова версия на ОС и малко е странно инсталирането на някой приложения...
Ийфона е лесен за ползване,лесно се пише,разглеждаш снимки,сърфираш си из интернет,обаче за да качваш някой неща ти трябва да е свързан с компютъра,както и да му ровиш в регистрите,където нищо не е по подразбиране,дори и да е фабрично отключен,понякога като се "набози" се започва една игра с джийлбрикване,доста трудно за преисталиране,бекъпа го прави не на самият телефон със всички приложения,а само с приложенията дето са лицензирани,те така си изгубих контактите,изключително е трудно да се оказва че ако го ъпдейтнеш с по-нова версия,която я дават за този телефон (4.1) и се опиташ да го свалиш (даунгреит) на по-ниската,трябва да се пазят сигнатури и тн,трудно е и свалянето на файлове,не може да звъни с цяла песен а само с някаква част от около 30 секунди...но е удобен за работа..
Ще трябва да си взема и андройд за да видя как стоят там нещата
А,забравих,батерията не се вади,тоест сменява се,но трудно,обаче има една доста интересна положителна страна на батерията...зарежда се за около 2 часа и държи 2-3 дена...
Значи с асуса лесно се инсталират приложения,лесно се рови в регистрите и се поправят или добавят неща,бърз е,може да му добавиш карта с памет,гледаш флаш,батерията се сменя лесно,по-бързо зарежда операционната система и лесно се преинсталира,има удобен бутон за ресет,но..
Тая "клечка" (стилуса),няколко пъти я губя,екрана е малък..
Нокията е удобно,има фм трансмитер,има 2 камери,лесно се водят видео разговори,клавиатурата е хардуерна ,обаче и там има стилус и малко неудобно,хубавото е приложението за споделяне на интернет от нокоята към други устройства,обаче не може да я преинсталираш с по нова версия на ОС и малко е странно инсталирането на някой приложения...
Ийфона е лесен за ползване,лесно се пише,разглеждаш снимки,сърфираш си из интернет,обаче за да качваш някой неща ти трябва да е свързан с компютъра,както и да му ровиш в регистрите,където нищо не е по подразбиране,дори и да е фабрично отключен,понякога като се "набози" се започва една игра с джийлбрикване,доста трудно за преисталиране,бекъпа го прави не на самият телефон със всички приложения,а само с приложенията дето са лицензирани,те така си изгубих контактите,изключително е трудно да се оказва че ако го ъпдейтнеш с по-нова версия,която я дават за този телефон (4.1) и се опиташ да го свалиш (даунгреит) на по-ниската,трябва да се пазят сигнатури и тн,трудно е и свалянето на файлове,не може да звъни с цяла песен а само с някаква част от около 30 секунди...но е удобен за работа..
Ще трябва да си взема и андройд за да видя как стоят там нещата

А,забравих,батерията не се вади,тоест сменява се,но трудно,обаче има една доста интересна положителна страна на батерията...зарежда се за около 2 часа и държи 2-3 дена...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Нокиа обаче са най-добри в правенето на телефони със пълноразмерна клавиатура.
Батерийте са силни,телефона е удобен и здрав - какво повече може да иска човек

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Binev_OuT написа:Нокиа обаче са най-добри в правенето на телефони със пълноразмерна клавиатура.
Само 1 нещо искам- да пиша на КИРИЛИЦА с тая клавиатура

И колко модела Нокия са с qwerty клавиатура и тъч- С6 и N97/N97mini, май други няма... Да ти дам С6 да ми напишеш един мейл на кирилица с тая клавиатура, а

През последните 5 години минах през почти всички модели на N серията (oт n72 до n97 32gb включително до момента).
Чесно казано n97 е единствения телефон, който ми харесва като външен вид, приложения (свикнал съм със symbian-a), клавиатурата ми е на 6+, без стилус си работи тъча перфектно, никакви забележки от към батерия или зареждане на ОС. Не ми е забивал и т.н.
За сравнение ще дам с N95
N97
+ клавиатура
+ камерата прави по добри снимки нищо, че пише 5mp и на двете
+ памет
+ батерия
+ слот за памет доп. (въпреки, че за къде повече..)
N95
- клавиатура
- батерия
Общо взето бях много свикнал с N95-цата, но новите неща си имат предимства
Не виждам кой друг телефон би ми харесал като с N97 ми върши перфектна работа
Iphone съм разглеждал, но не ме грабна чесно казано..
N73 си остава класика
Най простия и същевременно функционален телефон..
Относно windows phone предполагам, че ще бъде интересно да се види, но едва ли хората ще го одобрят - съответно и продажбите ще спаднат
Мое мнение е това
Чесно казано n97 е единствения телефон, който ми харесва като външен вид, приложения (свикнал съм със symbian-a), клавиатурата ми е на 6+, без стилус си работи тъча перфектно, никакви забележки от към батерия или зареждане на ОС. Не ми е забивал и т.н.
За сравнение ще дам с N95
N97
+ клавиатура
+ камерата прави по добри снимки нищо, че пише 5mp и на двете
+ памет
+ батерия
+ слот за памет доп. (въпреки, че за къде повече..)
N95
- клавиатура
- батерия
Общо взето бях много свикнал с N95-цата, но новите неща си имат предимства
Не виждам кой друг телефон би ми харесал като с N97 ми върши перфектна работа
Iphone съм разглеждал, но не ме грабна чесно казано..
N73 си остава класика

Относно windows phone предполагам, че ще бъде интересно да се види, но едва ли хората ще го одобрят - съответно и продажбите ще спаднат

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Е.Димитров написа:...
Ийфона е лесен за ползване,лесно се пише,разглеждаш снимки,сърфираш си из интернет,обаче за да качваш някой неща ти трябва да е свързан с компютъра,както и да му ровиш в регистрите...
Тези регистри са ти любими колега, няма такова нещо в iOS, нали и за айПада ти го казахме вече ...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ir0n написа:Е.Димитров написа:...
Ийфона е лесен за ползване,лесно се пише,разглеждаш снимки,сърфираш си из интернет,обаче за да качваш някой неща ти трябва да е свързан с компютъра,както и да му ровиш в регистрите...
Тези регистри са ти любими колега, няма такова нещо в iOS, нали и за айПада ти го казахме вече ...
да де,така е,ама то не остава много за ровене иначе,как да го набозиш

Всъщност вече си набозих айфона,сега вече зарежда по странен начин

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
така... аз за 9 години съм сменил точно 209 телефона..
като почна от моторола стартак мине се през доста от ранните модели на нокия, 3210, 3310 и тн.. като се мине през комуникаторите.. първите серии с windows mobile, и малко по напредналите като Motorola mpx сериите, след това още машинки с тъч или querty и мога да ви кажа едно.. от всичките най си обичах нокията 3310..
И нокия само тогава правиха телефони.. а днес.. само дървета.. върви го дай на баба ти и кажи бабо я ме набери.. ше те гледа като туземец бяла мечка.. като ви трябва комп вземете си комп.. като ви трябва телефон.. вземете си телефон.. ама това да си ровя в скайп или в някакво друго приложение и като ми звънне чак да забива телефона понеже рама му бил малко.. а мерси.. писна ми.. в момента съм с една класика K700 в оригинален вид в перфектно състояние на който ми държи батерията 4 денонощия и съм доволен.. А айподи яйподи яйфони мъндроиди.. повече мерси.. 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
в интерес на инстината аз по времето на 3310 имах siemens s25 и още тогава смятах нокиите за пълни дървета.
за съжаление обаче поради необясними причини за мен спряха да монтират цветния дисплей в следващите серии и накрая се осраха тотално с 55-та серия и потънаха(фалираха, бяха продадени, не помня).
иначе интересните серии на нокия бяха 8ххх. имаха хубав хардуер, ама софтуера им беше(и до ден днешен е) "so 80s", "2000 and late" и т.н...
за съжаление обаче поради необясними причини за мен спряха да монтират цветния дисплей в следващите серии и накрая се осраха тотално с 55-та серия и потънаха(фалираха, бяха продадени, не помня).
иначе интересните серии на нокия бяха 8ххх. имаха хубав хардуер, ама софтуера им беше(и до ден днешен е) "so 80s", "2000 and late" и т.н...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2