Закон за скутерите?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: Закон за скутерите?
На запад хората до 50 кубика ги карат без книжки вие сте се хванали за километража.
Колега отиди да го регистрираш и ако се регистрира като мотопед,както трбябва да е,че не е невъзможно да има някой разбирач и да каже друго,нищо,че е 49cc си го караш с М категория без проблем.Относно таблото не 80,а 180 да е фен съм и съм го тунинговал и свети оранжево.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Няма проблем колко пише на километража. Щом е 49цц си го регистрираш като мотопед и си караш с М категория. Това колко пише... те мотопедите по закон имат конструктивна максимална скорост 45км/ч. (или 50км/ч. незнам вече променяха го нещо). Друг въпрос е че със скутер регистриран като 50цц щото е бил някога толкова може да се вдигне и над сто...

Това с километража за 1 път го чувам, Аз като имах скутер 49цц с кит демек 75цц и вдигаше малко над 100км/ч защо не са ми правили проблеми никога ми е чудно.....
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Много разногласия,както и се получи наживо от различни хора........ужас......километража че няма да го правя няма,то ясно.Искам да си знам правата наяве при евентуална ситуация.Само покрай моя блок се въртят около 10 такива априилии и поне 20 същия клас и двигател Ямаха Аерокс.Едва ли полицаите са тъпи да незнаят че някой закриват километражите при регистрация и едвали отдавна неминава номера.
P.S. Има клип в нета на Ямаха Аерокс как минава със 160...........Неможеш да разбереш пистарка ли е ,скутер ли е.........
P.S. Има клип в нета на Ямаха Аерокс как минава със 160...........Неможеш да разбереш пистарка ли е ,скутер ли е.........
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Rundev написа:Само покрай моя блок се въртят около 10 такива априилии и поне 20 същия клас и двигател Ямаха Аерокс.Едва ли полицаите са тъпи да незнаят че някой закриват километражите при регистрация и едвали отдавна неминава номера.
Аз със Аерокс съм правил почти 110 със кит на малоси, спортен ауспух, голям карбуратор и некви модове, обаче нямаше как да го регистрирам пък и харчеше колкото Х5ца

Изобщо километража не е проблем, регистрираш си го и после правиш каквото си искаш, може и 70цц да го направиш, може и 140цц (инаше една такава Априлия се продаваше, 160 макс скорост).

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Истината е, че понякога минаваш, понякога не. Може и да не се загледа в километража изобщо. Най-сигурно е да си залепиш някакво фолио (за в КАТ) и после да си го махнеш. Веднъж регистриран ли е, никой катаджия няма да ти гледа километража като те спре за проверка.
Карал съм доста скутери и никога не са ми гледали километража като ме спрат... е, имам А категория и те все бяха по 500см3, но това е друга тема:)
Карал съм доста скутери и никога не са ми гледали километража като ме спрат... е, имам А категория и те все бяха по 500см3, но това е друга тема:)
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Целата работа все още е че в България законите във всеки град се тълкуват различно!!!
Тук съм регистрирал преди месец два скутер 49см3 на километража пише 80км и в талона е мотопед. Хора от други градове са ми казвали че при тях това да пише 80км на таблото е проблем и го пишат мотоциклет !!!! Дори на едно Пежо 49см3 пишеше мотоциклет!!!
Но поблема както казвам,са различните тълкувания на закона,същото е и при автомобилите и при нотарялните такси,при какво ли не...дано некой ден се случи неква стандартизация!
Тук съм регистрирал преди месец два скутер 49см3 на километража пише 80км и в талона е мотопед. Хора от други градове са ми казвали че при тях това да пише 80км на таблото е проблем и го пишат мотоциклет !!!! Дори на едно Пежо 49см3 пишеше мотоциклет!!!
Но поблема както казвам,са различните тълкувания на закона,същото е и при автомобилите и при нотарялните такси,при какво ли не...дано некой ден се случи неква стандартизация!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Rundev
- младши ентусиаст
-
madpetio написа:Целата работа все още е че в България законите във всеки град се тълкуват различно!!!
Чул те господ,но надали..........

P.S. Да взема да отида с Господари на Ефира ли ???????? Със скрита камера ?????
- 100QN40
-
-
- Кара: Е36 coupe
- Мечтае да кара: Е60
Ако ще и 200 да пише на километража няма никво значение. Единствено нещо е: ако в талона пише Мотопед значи можеш да го караш с М категория, ако пише мотоциклет вече ти трябва А категория. По друго, което можеш да познаеш с каква категория можеш да го караш е по големината на номека - ако е голям като на пистовите мотори ти трябва А, ако е малък и кръгъл значи ти трябва М
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
А с гражданската отговорност как стоят работите за тея до 50сс?
Последна промяна ALiGaToR на 23 Фев 2011, 21:16, променена общо 1 път
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
BMW_RIDER написа: не знам за случай на някой да са му направили проблем заради километража на скутера. Регистриран ли е като мотопед до 50 кб е напълно достатъчно ако ще и 330 да му пише на километража.
аз имам горчив опит, 330 лв акт и 2 месеца без книжка
без каска
без застраховка
без номер
БЕЗ "А" кат -200лв глоба тъи като развивал повече от 50км/ч полицая гледа километража- пишеше 60км/ч
после обаче обжалвах тъи като бях го купувал нов скутера и в оригиналната му книжка с характеристиките пишеше- max speed 49km/h и отпадна това за акатегорията, но е спорен въпроса ако е регистриран като мотопед а развива над 50км/ч там вече в съда трябва да се ходи иначе могат да ти тряснат акт както си искат

- Bavarcho
- Пантерчо
-
stambo_81dg написа:без каска
без застраховка
без номер
БЕЗ "А" кат -200лв глоба тъи като развивал повече от 50км/ч полицая гледа километража- пишеше 60км/ч
Е ти си прекалил малко, като започнем от каската, ако беше с каска нямаше да те спрат най-вероятно, пък и без номер, нямаше ле поне някакъв да сложиш колкото без нищо...
п.с. И с мотор на катаджии не се спира ако си загазил, в първата забутана пряка и после мотора три дни почива в гаража.

- Rundev
- младши ентусиаст
-
ALiGaToR написа:А с гражданската отговорност как стоят работите за тея до 50сс?
72 лева днес пристигна,най-евтината на Армеец!!! Другите са по 150 лева......боже на къде отива България за бълха 49 кубика,бмв-то е 1900 кубика и е амен амен същатата застраховката......
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
BMW_RIDER написа:Що ги говорите тия глупости сега с километражите. Да си направи лепенка та да не рекът ,че много бърз.![]()
Мене на джипа ми пише ,че 260 вдига, ама умира доста преди това.
Не си прави такива смешни експерименти колега, най много да се утрепеш незнаейки с колко караш в действителност заради таква лепенка. Покрай мотори съм от 14 годишен, не знам за случай на някой да са му направили проблем заради километража на скутера. Регистриран ли е като мотопед до 50 кб е напълно достатъчно ако ще и 330 да му пише на километража.
Аз пък мога да ти кажа че на мен са ми правили проблем за този колимераж и аз карам мотор от 12 годишен като започнеш със съветски,скутети,пистови и т.н.
Идеята за лепенката на километража е да се лепне до 45-50км/ч(все едно е отсечено),друг в въпроса че с мотор на полицаи може и да не спреш(но това е въпрос на избор)
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4