18-годишен помля шест коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Re: 18-годишен помля шест коли

Мнение от GeorgiMarinov » 23 Фев 2011, 15:58

тежките катастрофи с млади шофери почти винаги са по тяхна вина и със мощни коли, отколкото младите със по слаби двигатели ...
дай на едно пишлеме една Х5ца да се мисли за бог, после му дай едно пежо 206 да го видим като никой не му обръща внимание и колата му не ускорява толкова бързо ... как ще си знае мястото ..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 23 Фев 2011, 16:00

един приятел редовно си караше супер изгнилата шкода 120L със 165-170 по нанадолнището към орлов мост :mhihi: :mhihi: :mhihi: така че имаш ли желанието, и да е мощна и да е слаба все ще намериш къде да се заковеш :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 23 Фев 2011, 16:11

BMW_RIDER написа:
първите 30-40 хиляди километра трябва да се навъртят със кола със слаб двигател според мен ... пробвано е и действа!

Мне , не действа даже обратното. Да не би тоя кашон Ленда да е много бърз??

Ами колега не съм много съгласен с теб! Това все пак е джип. Колкото и да не е мощен няма да е от най-бавните автомобили! Отделно и габаритите му не са като на учебен автомобил! Смятам че шофьор без опит не заслужава подобен автомобил!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Фев 2011, 16:14

това се казва бърза шофиорска кариера :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 23 Фев 2011, 16:44

Пълно е с БОТОВЕ в наща държава :driving: -----> :nono:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 23 Фев 2011, 17:06

Alpina_fanatic написа:
18-годишен младеж, който от скоро има шофьорска книжка...шофирал автомобил "Ленд Роувър"...После младият шофьор е ударил още един от паркиралите автомобили...След удара фолксвагенът.. се е качил на левия тротоар на улицата и се е ударил в оградата на 17 СОУ.
КАТ са установили.... 0,63 промила.

:dummy:

Цървул.... :dummy:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Фев 2011, 17:07

Ами трябва да се приеме закон за коли до 1.3 и точка по въпроса! Аз съм се учил на Трабант на времето! Не че нямахме друг автомобил а просто трябваше да потроша нещо! Строших му коляновия вал и той беше по-скъп от самия Трабант. След това като се качих на друг автомобил почнах да го пазя! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Фев 2011, 17:19

TPAKTOP написа:
BMW_RIDER написа:
първите 30-40 хиляди километра трябва да се навъртят със кола със слаб двигател според мен ... пробвано е и действа!

Ами колега не съм много съгласен с теб! Това все пак е джип. Колкото и да не е мощен няма да е от най-бавните автомобили! Отделно и габаритите му не са като на учебен автомобил! Смятам че шофьор без опит не заслужава подобен автомобил!

За габаритите съм съгласен. Трудно е за нов шофйор голяма и тежка кола. За мощноста е съвсем друго. Вече сме 21 век - една кола 80 кс е отживелица и далеч от обикновенната необходимост за кола. Разгледай всички модели на БМВ и други премиум марки - виж дали някъде има толкова слаба кола?
Писал съм го 10 пъти сигурно - представи си следнат случка - нов млад шофйор се натоварва с приятели и багаж на бричка 80 кс. Тръгва на дълго - при първия опит да задмине го отнасят от 50 страни защото колата му задминава 1 час. Е и ти поне караш мощна кола - при аварийна ситуация където бързо трябва да спреш кое предпочиташ - да си в М5цата или в някой тараляснек дето отзад още е с барабани. Закона е един и същ и за кола 50 кс и за 500. Дискриминация е това млад шофйор да не може да кара мощна или голяма кола и е пълна тъпотия.

Слабите коли са евтини, слабите коли са несигурни, слабите коли са с лошо управление и поведение.
А катастрофите от млади стават точно когато се надъхат и си мислят ,че СЛАБАТА им кола има възможностите на мощна.

тежките катастрофи с млади шофери почти винаги са по тяхна вина и със мощни коли, отколкото младите със по слаби двигатели ...

Статистиката ти е далеч от истината, първо катастрофите и особено тежките катастрофи с мощни коли са минимален процент в БГ а тия със коли около 100 кс са най-масовите.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 23 Фев 2011, 17:28

Изображение

///M = Млад шофьор!

:smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 23 Фев 2011, 17:31

работата е ясна... колкото и да въртим и сучим локуми тука ... довечера пак някой пишлегар ще вземи на тати 5цата и ще помете няколко човека със себе си ... оправия няма да има, защото лапещака се прави на примерен шофьор пред мама и тате,а като остане сам е най-големия ... затова и мисля, че няма нужда всеки ден да коментираме черната статистика в страната точно тук!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Фев 2011, 17:32

BMW_RIDER написа:
TPAKTOP написа:
BMW_RIDER написа:

За габаритите съм съгласен. Трудно е за нов шофйор голяма и тежка кола. За мощноста е съвсем друго. Вече сме 21 век - една кола 80 кс е отживелица и далеч от обикновенната необходимост за кола. Разгледай всички модели на БМВ и други премиум марки - виж дали някъде има толкова слаба кола?
Писал съм го 10 пъти сигурно - представи си следнат случка - нов млад шофйор се натоварва с приятели и багаж на бричка 80 кс. Тръгва на дълго - при първия опит да задмине го отнасят от 50 страни защото колата му задминава 1 час. Е и ти поне караш мощна кола - при аварийна ситуация където бързо трябва да спреш кое предпочиташ - да си в М5цата или в някой тараляснек дето отзад още е с барабани. Закона е един и същ и за кола 50 кс и за 500. Дискриминация е това млад шофйор да не може да кара мощна или голяма кола и е пълна тъпотия.

Слабите коли са евтини, слабите коли са несигурни, слабите коли са с лошо управление и поведение.
А катастрофите от млади стават точно когато се надъхат и си мислят ,че СЛАБАТА им кола има възможностите на мощна.

Статистиката ти е далеч от истината, първо катастрофите и особено тежките катастрофи с мощни коли са минимален процент в БГ а тия със коли около 100 кс са най-масовите.

Абе съгласен съм че по-мощната кола ти дава допълнително сигурност но ти представяш ли си да я дам на някой 18 годишен? :shock: Че аз ще трябва да ходя на погребението за да си изтържа колата от него! на 16г - книжка! на 21 вече с кола! :mhihi: Ами да му дадат Форд Ф350 че следващия път да минава отгоре им(на колите им)! Когато нямаш изградени реакции и не можеш да си направиш правилната преценка за автомобила последствията ще са жестоки! АКо си зад по-слаб автомобил съм сигурен че ще чакаш достатъчно за да изпревариш квото и да било! :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 23 Фев 2011, 17:39

Вчера са взели книжка и днес се карат кой да кара колата на тати :P

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 23 Фев 2011, 17:46

Alpina_fanatic написа:
Zagy написа:Някои хора пак почнаха да превръщат подфорума в новинарска емисия...

А някои хора карат колело!

:winky:

Бате смени си аватара че вече не мога да я гледам тая мацка,всеки път лошо ми става... баси циците...

не мога да си събера мислите от такива подписи...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Фев 2011, 17:48

TPAKTOP написа:
BMW_RIDER написа:
TPAKTOP написа:
BMW_RIDER написа:

Абе съгласен съм че по-мощната кола ти дава допълнително сигурност но ти представяш ли си да я дам на някой 18 годишен? :shock: Че аз ще трябва да ходя на погребението за да си изтържа колата от него! на 16г - книжка! на 21 вече с кола! :mhihi: Ами да му дадат Форд Ф350 че следващия път да минава отгоре им(на колите им)! Когато нямаш изградени реакции и не можеш да си направиш правилната преценка за автомобила последствията ще са жестоки! АКо си зад по-слаб автомобил съм сигурен че ще чакаш достатъчно за да изпревариш квото и да било! :yes:

Това което казваш ти е до акъл. Аз си спомням ,че на 18 ми дадоха да карам предишната на твойта М5 - еми ето ме тука съм никой не си я е изтъргвал от мене. И други подобни възможности съм имал и пак нито съм мъртав нито съм се блъснал. Но да зарежем толкова мощни коли и без това притежателите са им(особено младите) са незначителен процент.

Това което се опитвам да кажа е ,че неможе да насилваш някой да кара кола 1.3 80кс. Ето сега брат ми скоро ще стане на 18год. Какво пречи да кара Х3ката която е 177 кс, или трябва да му се купи специално някой много по несигурен таралясник заради някакъв тъп закон.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 23 Фев 2011, 17:54

Просто трябва да се следи за спазването на закона от взимането на книжка до най-дребното правило на пътя.Няма значение с каква кола си и на колко си години-трябва да имаш необходимите умения и да спазваш правилата.
Не мощните коли и възрастта, а чувството за безнаказаност са проблем в България.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата