Оптимизмът и какво е той?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Re: Оптимизмът и какво е той?

Мнение от sobiss » 28 Фев 2011, 14:34

Оптимизмът е моторът който ни движи. Оптимизмът е да си мислиш, че слеващият ден ще е по добър от предходния. Оптимистът живее, песимистът съществува....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 28 Фев 2011, 15:22

Е.Димитров написа:Ха,
ето как започвам сутрин.
Ставам естествено,правя си кафе,дигам щорите и гледам времето,в кюхнята си правя кафе,взимам чашата и първо отпивам...гледм си цигарите и след малко паля цигара...ето това е кеф,позитивизъм и спокойствие,после с колата,пускам си "Радио1" или "РокРадио1",в 9 без 5 пускат някаква класика,където в 99% от случаите е страхотна,общо взето си се радвам на започващият ден :bchug:

:yes: :yes: :yes:
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 28 Фев 2011, 16:30

Оптимист е този, който вярва, че всичко ще е наред, въпреки всички каши около него.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 28 Фев 2011, 16:38

Български позитивизъм: можеше и да е по-зле. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Фев 2011, 19:02

Понеже темата е много добра, ще понапиша по-дълго. Който иска да го чете.
Позитивизмът или оптимизмът е начин на гледане на нещата. Можеш да си избереш, както каза един оптимист по-горе. Аз доскоро се причислявах към песимистите, сега се опитвам да "оправя" това.
Моята сутрин - когато стана и отпия от Лавацата, се чувствам жив. Това е момент, който можеш да имаш и с кафето пред блока пред изгряващото слънце! Или пък да станеш в 5:30 и да гледаш как се събужда града... И не ме е яд, че отивам на даскало, където непременно ще срещна простотия, а ми е кеф, че съм постигнал това да уча където искам! Вървя с приятна музичка и си мисля за момичето, което е с мен, ако има такова, или за това, което искам да бъде с мен. И пак ми е добре!
Друг прост пример, но него ще го задам като въпрос: Вие като се качите в колата и тръгнете нанякъде какво правите, псувате наум за скъпото гориво или се наслаждавате на колата, която имате?
И не, не е като да не искам да имаме стандарта на живот в Германия, но просто като не мога да направя нищо се радвам на това, което имам.
П.П.:
@((:BuKcu:)), мисля, че в Англия живееш, как е там? В смисъл по-усмихнати ли са хората от тук?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Мар 2011, 2:21

Вие като се качите в колата и тръгнете нанякъде какво правите, псувате наум за скъпото гориво или се наслаждавате на колата, която имате?

На бензиностанцията правя кисели физиономии , след това обикновено тръгвам по-селски , цедка 1ва , цедка 2ра , настроението ми моментално се оправя , пускам си диско(известно още като юроденс) , закрепям на 110 и си се кефя :driving:
Не е истина една машина,колко кеф може да ти донесе , пък била и стара бангия на 12-13 години :ok: Никога няма да мога да разбера , тези за които колата е проста ламарина ... сигурно са имали предвид дизелови тойоти :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 01 Мар 2011, 2:36

acho.rs написа:
Вие като се качите в колата и тръгнете нанякъде какво правите, псувате наум за скъпото гориво или се наслаждавате на колата, която имате?

На бензиностанцията правя кисели физиономии , след това обикновено тръгвам по-селски , цедка 1ва , цедка 2ра , настроението ми моментално се оправя , пускам си диско(известно още като юроденс) , закрепям на 110 и си се кефя :driving:
Не е истина една машина,колко кеф може да ти донесе , пък била и стара бангия на 12-13 години :ok: Никога няма да мога да разбера , тези за които колата е проста ламарина ... сигурно са имали предвид дизелови тойоти :mhihi:

Или каквото е останало от тяхната ламарина! :mhihi:
Оптимизма е едно убаво ама много хубаво нещо! Крайния песимист не може да разбере какво има и какво може да направи с живота си ако погледне по друг начин на случващото се около него! Реалистът е песимист мислещ се за оптимист а самия оптимист вече си е "тарикат човек" :mrgreen: Всички религии и учения те напътстват и учат до някаква степен на оптимизъм! За да си щастлив човек трябва да си до някаква степен оптимист защото ако е обратното всяко малко лошо нещо ще ти вгорчава така или иначе нелекия животец! Хората по-често трябва да са усмихнати и ще им се връща в добро настроение!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Мар 2011, 12:51

((:BuKcu:)) написа:(2) Наклонност да виждаш все хубавото в живота, да вярваш, че ще дойде по-добро

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 01 Мар 2011, 13:05

павката написа:Изображение
едни от тези
Изображение
после слагаш от тези и оптимизма те налазва

По-Скоро от тези

Изображение