НАЛАГА ЛИ СЕ ДА ПЛАТИМ СТАРИ ДАНЪЦИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: НАЛАГА ЛИ СЕ ДА ПЛАТИМ СТАРИ ДАНЪЦИ

Мнение от GRIPEN » 04 Мар 2011, 18:13

Мордехай написа:...
Така се прави в тая загубена държава, защото ако отидеш в полицията, където трябва да ти помогнат, защото заплатите им са от хората като теб (които си плащат данъците) и това им е работата, ще ти кажат да не си я давал колата и да се оправяш сам. По този начин ти ще се оправиш сам.

Това с плащането на данъци и съответно после всички държавни служби са ни длъжни за вся и всьо звучи много хубаво ама леко се разминава с действителността.
Тези служби са ни длъжни на нас, като данъкоплатци с това, което е споменато в съответния закон по който работят, от там нататък можем да измисляме какви ли не задължения, които ни харесват и изнасят, но не значи, че като сме платили някакъв данък те трябва да изпълнят прищявките ни.
По тая логика аз мога да си напиш на един вехт празел лист нотариален акт за имот, който съм си харесал, да отида в съда и да кажа на съдията- "гле'й ся', аз ти плащам заплатата, искам го тоя имот".

Конкретно в този случай, продаваш кола с пълномощно, следващия прави същото, и така нататък докато стане веригата дълга. Как очакваш да ти помогне полицията ?
Да се юрне да намери последния който кара колата и да ти го доведе да я прехвърлите ли ?
Ми той може да не иска, и аз да съм и аз няма да искам. Ако съм искал да купя кола с прехвърляне ще си намеря такава, като съм я взел с пълномощно значи така ме устройва. Не се води на мое име, не плащам данък, ако направя нещо и запишат номера ми ще търсят естествено този, на когото се води в КАТ. За кв'о ми е да я прехвърлям? И какво, в такъв случай полицият да го докара насила ли ? Ами ако после тоя се ожали и прокурора пита- аджеба вие на какво законово основание го дирите и карате при друг да си оправя личните бакии, кв'о прай органа ? Кърши пръсти и отнася плувката!
Последният, който я кара тази кола държи и талона и, в него пише адреса ти, като е на някакъв зор винаги може да те издири.
Може ама му дреме и ще си я кара така докато не я хлъзне по същата сехма на следващия или не я сдаде на вторични.

Или ще искаш полицията само да го издири и да ти каже кой къде как ? Да ама за да започне нещо такова трябва пак какво - законово основание !
Няма ли го споменато някъде това, и че по този повод може да се издирва някой ще ти кажат, каквото са ти и казали- спасявай се!

Продавате си колите с ясно съзнание и с подпис пред нотариус в това пълномощно, като за данъци, и тяхното еветнуално бъдещо търсене и плащане не се сещате и в един прекрасен момент, като опре данъчното яйце някъде-изревавате!
То затова има граница- 18 години, от там нататък си пълнолетен, можеш да правиш много неща, но и си носиш отговорността за тях.

А замисляли ли сте се, че с тази кола може някой по веригата, най-малкото да блъсне човек и да избяга? И като запишат номера познайте кого търсят ?
Това си е най-лекия вариант, ами въоръжени грабеж на магистрала, отвличане, убийство ?
Първо идват закопчавата вас, пък после, докато се разплете кълбото, извършителят ще е в ЮАР а вие си оставате със спомена от ареста....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Мар 2011, 22:43

Добре-аз имам друг въпрос :mhihi:
На 2-3 коли съм загубил договорите-в смисъл продал съм ги с нотариално заверен договор преди години и ги загубих и така и не намерих новите собственици-в такъв случай какво правим :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 04 Мар 2011, 23:23

Gripen, смятам че полицията и държавните служби са ни длъжни наистина. Да, защото заплатите им идват от нашите данъци. Аз плащам всеки месец по 3-4000лв данъци. Искам да ме гледат в очите и да ми вършат работа. Това, че мойто приятелче е допуснало грешка, не значи че трябва цял живот да плаща данъци за някакъв шрот. Полицаите обявяват колата за издирване и като я намерят с този, който я кара, я прибират и всичко се изяснява и уточнява. А не казват: "Да не си я давал с пълномощно, оправяй се сам!" Комунизма отдавна си отиде и сега държавните служители са за да ни служат и обслужват. Всеки от нас има задължения, но имаме и права. И правата са ни повече от задълженията. Сега ще разкажа един мой случай. Един от шофьорите ми звъни и казва, че са го спрели на караулка в София (той отиваше да товари) и му няма номера на ремаркето. Полицаите го изнудват за пари, иначе ще му вземат книжката и ще му пишат акт за много пари. Казвам му да даде пари и той се оправил така. Пратих друг камион на негово място и отивам в КАТ с документите на ремаркето да питам какво да правя. От КАТ ме пращат в моето районно. От моето районно ме пращат в районното където е станало. От районното където е станало ме пращат в представителството им в Кремиковци. От там ме връщат в районното и най-сетне пиша обяснението, все едно съм най-големият престъпник в държавата. Минават се десетина дни и отивам пак в районното, от там пак ме пращат в подразделението им. Спирам на 200метра от подразделението им, щото гражданите нямат право да припарват с колите си до полицейското управление, при което една от служителките им, излезнала в обедна почивка, решава да храни глутницата улични кучета, които живеят около районното и докато аз минавам оттам пеша, кучетата се нахвърлят върху мен и едно ме ухапва по ръката. Полицаите стоят пред входа и се смеят, а един даже ми вика - извади пищова и ги стреляй бе!!! Аз му отговарям - че нямам оръжие и те продължават да ми се хилят. Разбира се оттам ме пращат при районният инспектор накъде на майната си и той най-сетне след още един лист обяснения и множество злъчни забележки ми дава документа за КАТ. За КАТ няма да пиша. Там поне със свои хора не се занимавам с нищо. Това ли е нормалния начин????!!!!....
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 05 Мар 2011, 0:17

Няма нищо нормално в тая държава......... Дори думата "нормално" трябва да се изтрие от речника. В България не важи........

А към колегата, пуснал темата- вече знаеш как става- Действай! Това са вариантите, не губи време. Нито ще си първият, нито последният. Ти си на ход.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Мар 2011, 0:42

laviatan написа:Добре-аз имам друг въпрос :mhihi:
На 2-3 коли съм загубил договорите-в смисъл продал съм ги с нотариално заверен договор преди години и ги загубих и така и не намерих новите собственици-в такъв случай какво правим :mhihi:

отиваш при нотариуса, където сте заверили договорите

той си има архив, ще ти извади копие и ще ти удари печат :)
No bling at the Ring

Потребител
Аватар
Кара: e 46 - 320ci

Мнение от jovy » 05 Мар 2011, 1:13

Благодаря за моралната подкрепа ,особенно на Мордехай
Скоро ще задействам някакси нещата , пък да става каквото ще става...
by Jovy

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 05 Мар 2011, 4:23

Мордехай написа:... Това, че мойто приятелче е допуснало грешка, не значи че трябва цял живот да плаща данъци за някакъв шрот....

Грешките почти винаги се наказват и излизат скъпо! Затова сме с глави на рамената си, да мислим какво правим!
Аз ако допусна грешка и изтряскам някой какво да кажа- хайде сега, сгреших, признавам си, ако може нищо да не ми правите, понеже ви плащам заплатите, и да си ходим по живо по здраво????

Мордехай написа:.... Полицаите обявяват колата за издирване и като я намерят с този, който я кара, я прибират и всичко се изяснява и уточнява......

А основанието да я обявят за издирване е ? Открадната ли е или нещо друго противозаконно? Има ли престъпление в този случай?
Не може всеки когато му скимне да обявава нещо за издирване, което преди това съзнателно, като пълнолетен и носещ отговорност за действията си гражданин е упълномощил друг да го ползва!
А като пристигнат при този, който я кара с валидно пълномощно и му я вземат, и тоя после заведе дело, кой ще отговаря и плаща ?
Не случайно споменах, че тези служби работят по закони, Наказателен кодекс, правилници и т.н., не по наши желания и виждания за нещата!

Действията на полицията се контролират от прокуратурата, тя какво ли ще мисли по този въпрос?

Ще ни обслужват да, ама в рамките на правата си и в рамките на закона!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Мар 2011, 11:56

Да разбирам, че сравняваш пълномощно за каране на автомобил с блъскане на човек/кола??? И дори и да блъснеш, идват, пишат акт, съдите се или не, плащаш и се оправяш. А това за колата си плащаш всяка година данък, без да знаеш дали въобще тази кола не е претопена и станала на тостери някъде. Основание за издирване може да се намери, аз не съм полицай и не знам каква е практиката, но примерно отменяне на пълномощното чрез обява или нещо от този сорт, което полицаите трябва да кажат и да дадат съвет. Извинявай, но мисля че не си прав в разсъжденията си. Полицията е за това, да обслужва гражданите-данъкоплатци, да им дава съвети и да защитава интересите им. А когато сгрешат, да ги наказва и вкарва в правия път.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 05 Мар 2011, 12:27

Аз се сещам за един вариант, но той е само ако някой от другите собтвеници си е прехвърлил колата.

Отиваш в КАТ и си вадиш бележка дали колата се води на твое име. Ако не се води с тая бележка отиваш в данъчното и им я показваш и казваш че си изгубил договора и не помниш при кой нотариус е била прехвърлена. Ако пък се води на твое име директно (ако не мислиш много за евентуалния човек дето може би си я кара) направо я бракувай и кажи че табелите си ги изгубил или са били откраднати докато е стояла на улуцата няколко години, но не си сигурен в кражба на табелите.

За друго не се сещам.

Поне няма да вкараш някой в затвора че ти е откраднал продадената кола.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 05 Мар 2011, 12:50

Хвърли 1 око и на тази тема
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=235945

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Мар 2011, 13:18

истината е, че квото и да се направи в тази ситуация е цигания

белия начин е просто да си направите договор когато продавате колата и готово

някои пробвал ли е с немски договор?

там няма нотариус, може да си напишете един договор със задна дата и да го представиш в данъчното, ще го уважат ли ?
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 05 Мар 2011, 13:20

GRIPEN написа:
Мордехай написа:.... Полицаите обявяват колата за издирване и като я намерят с този, който я кара, я прибират и всичко се изяснява и уточнява......

А основанието да я обявят за издирване е ? Открадната ли е или нещо друго противозаконно? Има ли престъпление в този случай?
Не може всеки когато му скимне да обявава нещо за издирване, което преди това съзнателно, като пълнолетен и носещ отговорност за действията си гражданин е упълномощил друг да го ползва!
А като пристигнат при този, който я кара с валидно пълномощно и му я вземат, и тоя после заведе дело, кой ще отговаря и плаща ?

колега,това че имаш пълномощно,не значи че си собственик!Така че собственика мове да си прави каквото иска с тази кола докато е на негово име,и дори този който има пълномощно да кара колата моше да бъде съден за обсебване ако собственика реши!!!Пълномощното е да за да плащаш данъци и застраховки,но това не значи че е твоя!И щом купувача е иксла да си спрести едни 30 лв за прехвърляне-си е негова работа

Потребител
Аватар
Кара: e 46 - 320ci

Мнение от jovy » 05 Мар 2011, 19:01

благодарности на кулов , темата е доразвита...
by Jovy

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Мар 2011, 23:54

Колега, как се продава МПС или каквото и да е с пълномощно? Ти не си променил собствеността на колата по никакъв начин, ти си декларирал права някакви, на някой друг, ама не и собственост. Сега кой ти е виновен, че си се отнесъл несериозно преди време? Данъците са като смъртта, нали знаеш. И съветите дето се дават тук как да нарушиш закона с фалшифицирани документи, са направо отвратителни, как може такова нещо. Не е виновен закона, а автора на темата, който се е отнесъл по такъв елементарен начен с такова важно нещо като едно МПС.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 06 Мар 2011, 5:36

Мордехай написа:..................

Не ми се пише и обяснява едно и също- без да се обиждаш, но продължаваш да си далече от действителността. :)

exotique написа:колега,това че имаш пълномощно,не значи че си собственик!

Имам хабер що е то пълномощно.
Мордехай написа:Така че собственика мове да си прави каквото иска с тази кола докато е на негово име,и дори този който има пълномощно да кара колата моше да бъде съден за обсебване ако собственика реши!!!

Може да искаш да бъде съден за много неща, стига да успееш да ги докажеш...... :winky: Можеш да отидеш в районното и да кажеш, че е открадната, само, че...там такива филми са ги гледали, и надали ще се юрнат да ти търсят колата веднага, след като си им казал, че е отмъкната. Така леко ще проверят как с в действителност стоят нещата, и като се спука балона с версията "кражба" ще има... :dummy:
Мордехай написа:Пълномощното е да за да плащаш данъци и застраховки,но това не значи че е твоя!

Данъците се дължат от собственика, от тоя на чието име се води в данъчното. Иди им кажи, че имаш пълномощно, че си я дал на еди кой си да я ползва и да го дирят него за тях и сподели отговора им после тук. :winky:

Мордехай написа:И щом купувача е иксла да си спрести едни 30 лв за прехвърляне-си е негова работа

Продавача пък щом се е навил на тоя вариант, да си даде колата с пълномощно, ще си поема последствията после.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата