В американските филми ...
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: В американските филми ...
zzuzi написа:Защото тука като излезеш на улицата и веднага нагазваш в кал,боклуци,кучешки....екстракти,дъвки,фасове и т.н. символи на цивилизацията,в резултат на което след 2 часа върху обувките ти започват да се зараждат нови форми на живот.А там хорицата си подържат чистичко,хубавичко и разлика между пода в хола и плочките на тротоара няма.
Ти сериозно ли го вярваш това ?
Тука малко избяга темата,защото едно е да си ходиш с обувки из къщата,друго е да си легнеш с обувките.
п.п.Еми сериозно вярвам,че в щатско улиците са им 50 пъти по-чисти от наще.
п.п.Еми сериозно вярвам,че в щатско улиците са им 50 пъти по-чисти от наще.

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
а забеляза ли ли сте пак в американските филми когато някой ремонтира кола винаги лежи под единя праг и излиза с тришчотка в ръката
кво толко им правят на тези коли под праговете незнам 

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Skip_209 написа:а забеляза ли ли сте пак в американските филми когато някой ремонтира кола винаги лежи под единя праг и излиза с тришчотка в ръкатакво толко им правят на тези коли под праговете незнам
Трепе ръждата с тресчотката

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Аз в щатите обувките си не съм чистил с месеци, постоянно бяха като нови.
Я слагат права генерация, я горивен филтър, я мажат е30ката с некъв антикор
Skip_209 написа:а забеляза ли ли сте пак в американските филми когато някой ремонтира кола винаги лежи под единя праг и излиза с тришчотка в ръкатакво толко им правят на тези коли под праговете незнам
Я слагат права генерация, я горивен филтър, я мажат е30ката с некъв антикор

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
GVT написа:Dirty M5 driveR написа:PIONEER написа:Абе не знам за рязаните ама ако навънка е дъжд или сняг надали е по-хубаво да върви домакинът подир госта с парцала и да му попива водата от обувките преди да са се образували Рила,Пирин и Родопи по паркета.
Надали някой си кара гостите да се събуват.Но пък аз съм свикнал като съм на гости да се събуя.Въпрос на навик и възпитание
Това еТака сме възпитани, за това и да накараме гостите ни да влязат с обувки, надали ще го направят.
Момчета,там е грешката във възпитанието.Това със събуването е останало от 500 години робство,при фесовете е такава традицията.Във всяка нормална държава ако накараш госта да се събуе е направо скандално.Точно по тая причина първия етаж е теракота и гранит а горния където са спалните е паркет ,но там гостите си нямат работа.
Е сега дали е грешка или си е личен проблем на всеки.За мен не е.
При положение,че навънка не е особено чисто предпочитам да се събуя и да си щъкам спокойно вместо да изкалям навсякъде и да се чувствам неудобно.
Другото е,че ако доста време човек е седял с обувки малко бос да походи,краката му да отпочинат и т.н. няма да му се отрази зле

8.32
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
acho.rs написа:zzuzi написа:Защото тука като излезеш на улицата и веднага нагазваш в кал,боклуци,кучешки....екстракти,дъвки,фасове и т.н. символи на цивилизацията,в резултат на което след 2 часа върху обувките ти започват да се зараждат нови форми на живот.А там хорицата си подържат чистичко,хубавичко и разлика между пода в хола и плочките на тротоара няма.
Ами сигурно сериозно го вярва... Ти не го ли вярваш? Аз мога да го потвърдя - там като излезеш навън в дъждовно време със светъл панталон и го ошляпаш до коленете не си сменя цвета; като изсъхне си е също толкова чист, както и преди да излезеш, а бомбетата на обувките ти пак си лъщят - не се налага да ги чистиш като влезеш в офиса, след като вече си ги изчистил преди да тръгнеш за работа...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
аз па не съм забелязал в Щатите да се спи с обувките
и съм влизал в сигурно над 300 американски къщи и почти навсякъде съм се събувал.Има и такива дето си ходят с обувките в тях си,но в никакъв случай не бих казал,че едва ли не всеки втори си ходи с обувките.А тва,че сме се научили от турците ми е малко кат градска легенда.Преди месец бях на гости в Норвегия,в дом на норвежци и не видях никой да ходи с обуща у тях си въпреки, че там масово са с паркет в цята къща
Иначе е вярно ще в САЩ е в пъти по чисто от БГ.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
GVT написа:[Момчета,там е грешката във възпитанието.Това със събуването е останало от 500 години робство,при фесовете е такава традицията.Във всяка нормална държава ако накараш госта да се събуе е направо скандално.Точно по тая причина първия етаж е теракота и гранит а горния където са спалните е паркет ,но там гостите си нямат работа.
Това приятелю е японска традиция и означава "уважение към дома"
Но иначе си 100% прав за гостната и горните помещения...
Мен друго ми прави впечатление,като се влезне в къщата некой,директно попада на масата дето се хранят хората или си гледат телевизора,немат коридор и тн...
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
BAHKATA_TDI написа:Защо във всички американски филми в кревата си всеки тийнейдър си ляга с обувките/маратонките и се завива със завивката.
Бил съм в доста европейски държави, да доста е чисто по улиците, но не бух се увъргалял в ревата с маратонките.
Щото имат прахосмукачки "Рейнбоу"

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
не се събуват защото си нямат антре
и са верно каубои,тва си им е манталитет
а за чистотата ок 100% там е в пъти по чисто ама чак пък толкова ае моля ви се, се едно в уса ходите по килим от рози и с месеци виж може да не се събуваш.аз в къщи с пантофи не мога да ходя камо ли с маратонки да ми се спарват краката
както казаха това е до възпитание и манталитет, мен първо ще ми е неудобно да влезна с обувки някаде особено зимата а после за домакина
за това си имаме 2-3 чифта пантофки само за гости,хем чисто,хем удобно,хем неубиждащо

а за чистотата ок 100% там е в пъти по чисто ама чак пък толкова ае моля ви се, се едно в уса ходите по килим от рози и с месеци виж може да не се събуваш.аз в къщи с пантофи не мога да ходя камо ли с маратонки да ми се спарват краката

както казаха това е до възпитание и манталитет, мен първо ще ми е неудобно да влезна с обувки някаде особено зимата а после за домакина
за това си имаме 2-3 чифта пантофки само за гости,хем чисто,хем удобно,хем неубиждащо

Между другото не знам какви са традициите и навиците в чужбина, но най-много мразя да стоя с обувки в нас. Аз даже в офиса си събувам обувките, да не говорим у дома. Много мразя да стоя с обувки, когато мога да съм без тях. И винаги когато ходя някъде на гости се събувам, освен ако не ми кажат, че всички ходят с обувки и по-добре да не се събувам. А тея навици, за които говорите и колко било скандално са си чиста долна суета и нямат нищо общо с практичността, удобството и хигиената. И това, че в чужбина е прието за нормално и другото е "признак на ниска култура" хич не го прави меродавно за мен. Има и други теории, че това било много селско, защото на село, нали, е кално и там е прието да се събуеш, за да не си умърляш у вас, а в града блести от чистота и за тва гражданите ходят с обувки. Е нито едно от тея не може да ме накара да си спарвам краката в обувки повече от колкото трябва.
А па да спя с обувки вече направо ми е противно чак.
А па да спя с обувки вече направо ми е противно чак.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
drago_pavlov написа:acho.rs написа:zzuzi написа:Защото тука като излезеш на улицата и веднага нагазваш в кал,боклуци,кучешки....екстракти,дъвки,фасове и т.н. символи на цивилизацията,в резултат на което след 2 часа върху обувките ти започват да се зараждат нови форми на живот.А там хорицата си подържат чистичко,хубавичко и разлика между пода в хола и плочките на тротоара няма.
Ами сигурно сериозно го вярва... Ти не го ли вярваш? Аз мога да го потвърдя - там като излезеш навън в дъждовно време със светъл панталон и го ошляпаш до коленете не си сменя цвета; като изсъхне си е също толкова чист, както и преди да излезеш, а бомбетата на обувките ти пак си лъщят - не се налага да ги чистиш като влезеш в офиса, след като вече си ги изчистил преди да тръгнеш за работа...
Ами сигурно съм бил в САЩ и не съм забелязал подобно нещо

В Ирландия (по-точно Дъблин) съм бил 2 години и да ти кажа опита с белия панталон е доста горчив , щот постоянно ме валеше дъжд и не е като да не знам . И да - минаваха в центъра нон стоп с машини за почистване , и 1 час след като минат вече е прашно .
Стига с тия фантазии , че на улицата е чисто , като в къщи

За мен пък е обидно гост , да види килим и да влезе с обувки - хората са измисли чехли за тази работа .
божееееее колко много мъка има ...................................
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- achobre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330d
ем на хорада ги понамарзява май 

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3