В американските филми ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: В американските филми ...

Мнение от acho.rs » 21 Мар 2011, 1:53

zzuzi написа:Защото тука като излезеш на улицата и веднага нагазваш в кал,боклуци,кучешки....екстракти,дъвки,фасове и т.н. символи на цивилизацията,в резултат на което след 2 часа върху обувките ти започват да се зараждат нови форми на живот.А там хорицата си подържат чистичко,хубавичко и разлика между пода в хола и плочките на тротоара няма.

Ти сериозно ли го вярваш това ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 21 Мар 2011, 1:56

Тука малко избяга темата,защото едно е да си ходиш с обувки из къщата,друго е да си легнеш с обувките.
п.п.Еми сериозно вярвам,че в щатско улиците са им 50 пъти по-чисти от наще.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 21 Мар 2011, 2:04

а забеляза ли ли сте пак в американските филми когато някой ремонтира кола винаги лежи под единя праг и излиза с тришчотка в ръката :mhihi: кво толко им правят на тези коли под праговете незнам :lol:
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Мар 2011, 2:10

Skip_209 написа:а забеляза ли ли сте пак в американските филми когато някой ремонтира кола винаги лежи под единя праг и излиза с тришчотка в ръката :mhihi: кво толко им правят на тези коли под праговете незнам :lol:

Трепе ръждата с тресчотката :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 21 Мар 2011, 2:11

Аз в щатите обувките си не съм чистил с месеци, постоянно бяха като нови.

Skip_209 написа:а забеляза ли ли сте пак в американските филми когато някой ремонтира кола винаги лежи под единя праг и излиза с тришчотка в ръката :mhihi: кво толко им правят на тези коли под праговете незнам :lol:

Я слагат права генерация, я горивен филтър, я мажат е30ката с некъв антикор :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 21 Мар 2011, 3:46

GVT написа:
Dirty M5 driveR написа:
PIONEER написа:Абе не знам за рязаните ама ако навънка е дъжд или сняг надали е по-хубаво да върви домакинът подир госта с парцала и да му попива водата от обувките преди да са се образували Рила,Пирин и Родопи по паркета.
Надали някой си кара гостите да се събуват.Но пък аз съм свикнал като съм на гости да се събуя.Въпрос на навик и възпитание :)

Това е :yes: Така сме възпитани, за това и да накараме гостите ни да влязат с обувки, надали ще го направят.

Момчета,там е грешката във възпитанието.Това със събуването е останало от 500 години робство,при фесовете е такава традицията.Във всяка нормална държава ако накараш госта да се събуе е направо скандално.Точно по тая причина първия етаж е теракота и гранит а горния където са спалните е паркет ,но там гостите си нямат работа.

Е сега дали е грешка или си е личен проблем на всеки.За мен не е.
При положение,че навънка не е особено чисто предпочитам да се събуя и да си щъкам спокойно вместо да изкалям навсякъде и да се чувствам неудобно.
Другото е,че ако доста време човек е седял с обувки малко бос да походи,краката му да отпочинат и т.н. няма да му се отрази зле ;)
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Мар 2011, 9:05

acho.rs написа:
zzuzi написа:Защото тука като излезеш на улицата и веднага нагазваш в кал,боклуци,кучешки....екстракти,дъвки,фасове и т.н. символи на цивилизацията,в резултат на което след 2 часа върху обувките ти започват да се зараждат нови форми на живот.А там хорицата си подържат чистичко,хубавичко и разлика между пода в хола и плочките на тротоара няма.

Ами сигурно сериозно го вярва... Ти не го ли вярваш? Аз мога да го потвърдя - там като излезеш навън в дъждовно време със светъл панталон и го ошляпаш до коленете не си сменя цвета; като изсъхне си е също толкова чист, както и преди да излезеш, а бомбетата на обувките ти пак си лъщят - не се налага да ги чистиш като влезеш в офиса, след като вече си ги изчистил преди да тръгнеш за работа... :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 21 Мар 2011, 10:40

аз па не съм забелязал в Щатите да се спи с обувките ;) и съм влизал в сигурно над 300 американски къщи и почти навсякъде съм се събувал.Има и такива дето си ходят с обувките в тях си,но в никакъв случай не бих казал,че едва ли не всеки втори си ходи с обувките.А тва,че сме се научили от турците ми е малко кат градска легенда.Преди месец бях на гости в Норвегия,в дом на норвежци и не видях никой да ходи с обуща у тях си въпреки, че там масово са с паркет в цята къща ;) Иначе е вярно ще в САЩ е в пъти по чисто от БГ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Мар 2011, 11:18

GVT написа:[Момчета,там е грешката във възпитанието.Това със събуването е останало от 500 години робство,при фесовете е такава традицията.Във всяка нормална държава ако накараш госта да се събуе е направо скандално.Точно по тая причина първия етаж е теракота и гранит а горния където са спалните е паркет ,но там гостите си нямат работа.

Това приятелю е японска традиция и означава "уважение към дома"
Но иначе си 100% прав за гостната и горните помещения...
Мен друго ми прави впечатление,като се влезне в къщата некой,директно попада на масата дето се хранят хората или си гледат телевизора,немат коридор и тн...

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 21 Мар 2011, 11:29

BAHKATA_TDI написа:Защо във всички американски филми в кревата си всеки тийнейдър си ляга с обувките/маратонките и се завива със завивката.

Бил съм в доста европейски държави, да доста е чисто по улиците, но не бух се увъргалял в ревата с маратонките.

Щото имат прахосмукачки "Рейнбоу" :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 21 Мар 2011, 13:45

не се събуват защото си нямат антре :mrgreen: и са верно каубои,тва си им е манталитет
а за чистотата ок 100% там е в пъти по чисто ама чак пък толкова ае моля ви се, се едно в уса ходите по килим от рози и с месеци виж може да не се събуваш.аз в къщи с пантофи не мога да ходя камо ли с маратонки да ми се спарват краката :kuku:
както казаха това е до възпитание и манталитет, мен първо ще ми е неудобно да влезна с обувки някаде особено зимата а после за домакина
за това си имаме 2-3 чифта пантофки само за гости,хем чисто,хем удобно,хем неубиждащо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 21 Мар 2011, 14:08

Между другото не знам какви са традициите и навиците в чужбина, но най-много мразя да стоя с обувки в нас. Аз даже в офиса си събувам обувките, да не говорим у дома. Много мразя да стоя с обувки, когато мога да съм без тях. И винаги когато ходя някъде на гости се събувам, освен ако не ми кажат, че всички ходят с обувки и по-добре да не се събувам. А тея навици, за които говорите и колко било скандално са си чиста долна суета и нямат нищо общо с практичността, удобството и хигиената. И това, че в чужбина е прието за нормално и другото е "признак на ниска култура" хич не го прави меродавно за мен. Има и други теории, че това било много селско, защото на село, нали, е кално и там е прието да се събуеш, за да не си умърляш у вас, а в града блести от чистота и за тва гражданите ходят с обувки. Е нито едно от тея не може да ме накара да си спарвам краката в обувки повече от колкото трябва.
А па да спя с обувки вече направо ми е противно чак.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Мар 2011, 14:26

drago_pavlov написа:
acho.rs написа:

Ами сигурно сериозно го вярва... Ти не го ли вярваш? Аз мога да го потвърдя - там като излезеш навън в дъждовно време със светъл панталон и го ошляпаш до коленете не си сменя цвета; като изсъхне си е също толкова чист, както и преди да излезеш, а бомбетата на обувките ти пак си лъщят - не се налага да ги чистиш като влезеш в офиса, след като вече си ги изчистил преди да тръгнеш за работа... :mhihi:

Ами сигурно съм бил в САЩ и не съм забелязал подобно нещо :winky:
В Ирландия (по-точно Дъблин) съм бил 2 години и да ти кажа опита с белия панталон е доста горчив , щот постоянно ме валеше дъжд и не е като да не знам . И да - минаваха в центъра нон стоп с машини за почистване , и 1 час след като минат вече е прашно .
Стига с тия фантазии , че на улицата е чисто , като в къщи :wave:
За мен пък е обидно гост , да види килим и да влезе с обувки - хората са измисли чехли за тази работа .

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 21 Мар 2011, 16:29

божееееее колко много мъка има ...................................
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Мнение от achobre » 21 Мар 2011, 21:12

ем на хорада ги понамарзява май :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата