поддръжници ли сте на теорията за глобалното затопляне?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: поддръжници ли сте на теорията за глобалното затопляне?

Мнение от driver69 » 22 Мар 2011, 22:01

Интересно ми е да научавам нови неща, като доскоро мислех, че е факт глобалното затопляне, неоспорим. А то се оказа, че има и друга теория.
Според мен и в двете има истина, но мнението ми клони към втората, че има периоди на затопляне и застудяване. Може просто да ми се иска да е така.
Петролът дали ще свърши? Спорен въпрос, който според мен не е толкова належащ за разискване от нас.
Каквото дойде ще го посрещнем. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 22 Мар 2011, 22:35

По въпроса не мисля, че има нещо общо СО2 с глобалното затопляне може да оказва някакво влияние но чак толкова не ми се вярва.

Аз имам една теория по въпроса с покачването на световния океан, но не мога да открия достатъчно информация по темата колко е общата водоизместимост на търговските флотилии по света? Ако някой може да помогне с някакво инфо да казва.... ще бъда благодарен. :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Мар 2011, 22:55

ecko_becko написа:По въпроса не мисля, че има нещо общо СО2 с глобалното затопляне може да оказва някакво влияние но чак толкова не ми се вярва.

Аз имам една теория по въпроса с покачването на световния океан, но не мога да открия достатъчно информация по темата колко е общата водоизместимост на търговските флотилии по света? Ако някой може да помогне с някакво инфо да казва.... ще бъда благодарен. :yes:

абе момче- поне предупреждавай като ще пишеш такива работи.. изплюх си сандвича.... :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 22 Мар 2011, 23:26

alx написа:
ecko_becko написа:По въпроса не мисля, че има нещо общо СО2 с глобалното затопляне може да оказва някакво влияние но чак толкова не ми се вярва.

абе момче- поне предупреждавай като ще пишеш такива работи.. изплюх си сандвича.... :mhihi:

Хаха недей де хапни спокойно нали трябва да има за какво да се чешат пръстите по клавиатурата, стана ми интересно да чуя кой какво ще каже :mrgreen: :smoke: но ти развали схемата, пък малко да се разведри обстановката покрай тия войни и земетресения.... Добър апетит!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Мар 2011, 23:49

M3 E92 написа:Някъде се твърдеше, че все още може да се извлече петрол от вече пресушени кладенци, като се вкара въглерод под налягане :roll:

:shock: :shock: :shock: Стегнете се пичове :mhihi:

Сега за нафтата: грубо казано съществуват две теории за произхода на петрола,едната по-популярната за РОВ (разсеяно органично вещество) което в течение на времето се превръща в петрол т.е. биологичен, и другата за неорганичен произход (метан да речем се среща и по други планети),т.е. химичен синтез.
Аз съм предубеден и моето мнение няма значение, но все пак, доста находища годишно пропускаме (като неперспективни) за да се притесняваме от края на петрола.

:OT: Брат ми допиши, че ме мързи да пиша :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна hell's angel на 23 Мар 2011, 0:11, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 22 Мар 2011, 23:52

Първо не мисля, че въпроса е зададен правилно. Да глобално затопляне има и това е неоспорим факт и както казаха всички колеги до сега всичко на този свят има цикличност и както има застудяване и ледникови периоди така има и периоди на глобално затопляне.

Но това е по схемата 50% вярна информация и 50% дезинформация която цели убеждаването на хората, че еди какво си е правилно да се направи.
50% вярното е, че да това затопляне го има!
50% грешното , дезинформацията е , че ние сме виновни с нашите коли и целия въглероден диоксид.

Затопляне се наблюдава на всички планети от Слънчевата система! Не е само на Земята ;)

А за петрола е ясно че ни будалкат и, че всичко е изкуствено. Не, че петрола не намалява! Той нека си намалява но не е толкова страшно колкото го обрисуват! Спомням си една сцена от един БГ филм от 80-те години на миналия век ("Топло" мисля, че беше) в който един герой казва "В Света е останал такава малка шепичка петрол (и показва с шепа) а той (еди кой си) искал да ми прави отопление с нафта" :kuku: Значи още тогава яко са ги зомбирали навсякъде по света, че петрола бил едва ли не 5 литра останал което НЕ Е ВЯРНО! :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 23 Мар 2011, 0:57

Аз не вярвам в глобалното затопляне според мен, силно се преувеличава с цел релизиране на печалби... Че има климатични промени има, но те са нещо нормално като е било ледникова епоха и всичко е било замръзнало тогава кво повече ЦО ли са почнали да испускат,че да се оправи времето ? Само си говорят некви хора никой от нас няма да доживее да види последствия ако изобщо има... Динозаврите са изчезнали та хората ли няма да изчезнем ?
За петрола, незнам какво толкова ви притеснява... Имаме електроенергия а тя със сигурност няма да свърши... Просто ще преминем не електричество всичко и петрола само за лекарства...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Мар 2011, 1:01

Без да обиждам никой - поредната тема за световната конспирация (каквото и да значи това), ционизма, фамилията Рокфелер и киселото зеле...
Последна промяна Zagy на 23 Мар 2011, 1:01, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Мар 2011, 1:01

аз темата с определена идея съм я пуснал, ама чакам да видя повечето хора какво мислят.
а и е нещо, което пряко засяга автомобилните фенове и виждаме много промени продиктувани от това.

AcOrP написа:Имаме електроенергия а тя със сигурност няма да свърши... Просто ще преминем не електричество всичко и петрола само за лекарства...

поредния бисер ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2011, 15:52

Zagy написа:Без да обиждам никой - поредната тема за световната конспирация (каквото и да значи това), ционизма, фамилията Рокфелер и киселото зеле...

След като разбрахме , че земетресниЯТА в Япония са плод на американска военна машина , какво те учудва :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 23 Мар 2011, 15:58

boregepco написа:Може да прочетете романа на Майкъл Крайтън "Състояние на страх".

Бих казал, че е задължително четиво. Най-малкото книгата предлага една друга гледна точка, която е приложима към всички масови истерии. Конкретно за затоплянето съм склонен да се съглася със заключението на Крайтън - да, има такова и не, причината не е само в нас. Не отхвърлям възможността да имаме принос обаче.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Мар 2011, 18:02

Има доста находища, които в момента изобщо не са рентабилни /дори и в БГ/, примерно при цена 50-100$. Плюс, че дори и да се знаят почти всички, перспективни и неперспективни, пак има теории за постоянна миграция до "капана".
Американците много прецакват чуждите находища с форсиран добив, т.е. извличат супер бързо извлекаемите запасите...А и гадовете си пълнят старите находища :mhihi:
Бе нефт има зависи на ква цена.
Така, че след време и да ти харчи колата 2 на сто, все ше даваш едни и същи пари.
Примерно при предходния пик 140-150$, много компании строяха платформи за свръх дълбоки води..

И аз мисля, че тва CO2 е за квоти и кинти....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Мар 2011, 21:55

Сондьора написа:По повод поста ти, а що ли steen е пуснал темата /другата/, ма и той ги мисли тия работи..., че ти така или иначе, си приел една теория за даденост :mhihi:

щотооо... исках да успокоя тези дето вярват и в двете, че като свърши петрола и няма да отделяме повече C02 в атмосферата, глобалното затопляне няма да се случи :mhihi: но много скептици изкочиха, чак съм изненадан :)

а иначе моето мнение се припокрива с твоето по темата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Мар 2011, 1:29

Всичкото си е една конспирация.Обаче това за затоплянето и дали можем ние да променим нещо на тази планета може малко да се поспори.
Като помня преди години какви зими имахме а сега какви са.Преди 10 години се знаеше,че от ноември до март всичко ще е бяло ще вали много сняг и ще е старша студ.Сега сняг рядко се задържа и на малко места.Студено е но не както беше.
Няма пролет няма есен-днеска съм със шубата утре със тениската и умирам от жега.Жегите вече стягат още от май месец.Вечн.е няма пролетни бури и т.н.
А това дали ние можем да променим нещо на тази планета - вижте какво става в Амазония.
От 2005г реката започва да пресъхва по 2 месеца всяка година.А причината е - прекалено много изсечени дървета в Амазония.
Когато няма дървета,няма дъжд,когато няма дъжд реката пресъхва.Тонове риба измира всяка година,плъзват болести по хората някакъв ужас е.И все още има хора които изсичат хиляди декари гори - ние сме гадно долно мръсно племе и серем на тази планета.
И ако тя не се прочиства от време на време от нас(чрез земетресения и цунамита урагани) вече тя да е срала на нас.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 26 Мар 2011, 10:10

Binev_OuT написа:......
От 2005г реката започва да пресъхва по 2 месеца всяка година.А причината е - прекалено много изсечени дървета в Амазония.
.......

Аралско море за 20г /от 89та/ изчева. Но фактора пак е човешки.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата