Един казус: Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой е с предимство Червения или Синия Автомобил?

Червен
36
38%
Син
60
63%

Общо гласове : 96
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Един казус: Кой е с предимство?

Мнение от vicho » 22 Мар 2011, 21:01

:mhihi: :mhihi: :bowdown:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 22 Мар 2011, 21:02

ogata написа:
AcOrP написа:Но е факт,че повечето участници смятат,че като са в най-лявата лента и правят ляв завой са с предимство :S

Също така е факт, че има прекалено много хора, които си мислят че пускането на мигач осигурява предимство :kuku:

Това за мигача също е много тъжно явление :( То си е като за черния джип,хубавото е,че поне пускат и можеш да реагираш :)
Аз дори и на това кръстовище като съм с предимство обикновенно пропускам 1-2 коли които са или малко пред мен или сме заедно, защото в всяка една ситуация трябва да се съобразяваш с скороста и посоката на движение на останалите, проблема идва от тези които от незнание се изнервят и правят глупости.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Мар 2011, 21:04

AcOrP написа:Кой е с предимство Червения или Синия Автомобил?

is-ката :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 22 Мар 2011, 21:11

типичен пример за неправилна маркировка! конкретно по темата - при подобна ситуация важи златното правило "като не си сигурен - изчакай!!!" писах червения, защото извършва по-кратък път при маневрата, имаше едно правило, че маневрата трябва да се извърши по най-краткия път. ако синия мине първи, трябва да засече червения. но повтарям, маркировката на кръстовището е неправилна и в случая няма верен отговор.

Потребител
Аватар
Кара: Х5 - Е53

Мнение от boregepco » 22 Мар 2011, 21:51

Кефи ме това кръстовище. Евала.
Да беше само то-да застана да продавам билетчета за единствената атракция. Но е пълно с глупости по пътищата.
Мене ако питаш-с предимство е маршрутката :lalala: .
Може и друго-яко ръчка и нема да се спори - "я па съм отпред". :driving:
Друго решение-дръж си очите отворени и пропускай по-нахалните. :bowdown:
Като цяло си е да се гръмнеш :bang:
А може би - синия :angel:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Мар 2011, 22:19

при престрояване в една и съща лента с промяна на лентите от два автомобила с предимство е тоя ,който сменя лентата си от дясно на ляво. демек синия е прав. тва правило важи при многолентова улица и примерно един от най-лявата и един от най-дясната тръгват да се престрояват в средната ,както и при промяна на двамата в две съседни ленти. с предимство е десностоящият и при тва НЕПРАВИЛНО кръстовище логиката би трябвало да е същата.
естествено такова кръстовище не трябва да съществува.
подобно има на светофара на г.м.димитров и симеоновско. завоят от гемето по симеоновско нагоре към околовръстното. скоро разрешиха от средната лента също да се прави ляв завой, но по маркировка след това се сбутват. добре ,че самото симеоновско е достатъчно широко и всички до един настъпват белите линии там ,за да се наместят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 22 Мар 2011, 22:24

Zagy написа:А ти сигурен ли си, че това кръстовище е с точно такава компановка?

Подкрепям те! Това кръстовище е с нарисуван остров на пътя на червения автомобил и има доста дълбоки дупки там! ЧЕрежа не е правилен и подвежда!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 22 Мар 2011, 22:25

ogata написа:Но ако тва кръстовище наистина е по начина по който си го описал и 2 ленти за наляво се вливат в една ... си е за господари на ефира :help:

абсолютно викайте Густо ми е Велков
мисля че тряя да е червения :paranoid: все пак той си завива от най-лява лента наляво в единствената налична :conf:
SKISA написа:при престрояване в една и съща лента с промяна на лентите от два автомобила с предимство е тоя ,който сменя лентата си от дясно на ляво.

ама чакай малко червения не сменя лентата а си кара в нея. Синия е този който иска да влезе в друга лента :nono:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Мар 2011, 22:46

Щом има маркировка, значи и за двете платна би трябвало да има лента. То и синия не сменя лентата, а си кара в нея. Освен ако няма няква измишльотина където крайна лява лента да е само за обратен, средна за ляв а дясна за напред и надясно :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 22 Мар 2011, 22:49

Аз не знам правилника за движение и затова избягвам такива кръстовища :mrgreen:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Мар 2011, 22:50

.. нямам представа кой е с предимство.. ако видя, че ще се сбутаме ще отстъпя и ще го пусна другия независмо в коя лента съм

.. но ако сме на състезание и аз съм отвънка ще го пусна този от вътрешната страна (щото така или иначе вече е станала белята и съм го пуснал от вътрешната страна), но на изхода на завоя ще го побутна отзад точно като е настъпил газта :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 22 Мар 2011, 23:06

Има подобно нещо и на бул.Мадрид.Когато идвате от Подуяне след като минете светофара на бул.Ситняково както са две лентите за направо преди ул.Черковна се събират в една,там кой е с предимство,този който се движи в лявата(откъм трамвая) или този на когото му свършва лентата и трябва да се престрой в ляво?????
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 22 Мар 2011, 23:20

ogata написа:Щом има маркировка, значи и за двете платна би трябвало да има лента. То и синия не сменя лентата, а си кара в нея. Освен ако няма няква измишльотина където крайна лява лента да е само за обратен, средна за ляв а дясна за напред и надясно :mhihi:

няма две ленти има една лента вярно е малко по широка но е една.
Ако лентата свършва и това е маркирано ясно с маркировка този на които му свършва лентата трябва да се престрой съответно с предимство е този които не сменя лентата.

За пускането при очевадно сблъскване е ясно :) въпросът ще е кой ще отнесе акта :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 22 Мар 2011, 23:48

Изображение
Аз пък мисля че кръстовището е така разчертано само където се е износила маркировката!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Мар 2011, 0:11

bmw520i5063 написа:Има подобно нещо и на бул.Мадрид.Когато идвате от Подуяне след като минете светофара на бул.Ситняково както са две лентите за направо преди ул.Черковна се събират в една,там кой е с предимство,този който се движи в лявата(откъм трамвая) или този на когото му свършва лентата и трябва да се престрой в ляво?????

там са си две лентите, колега....въпроса е, че в дясната винаги има спрели коли след спирката и за това всичко се сбутва у лявата :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата