Въпроси относто бракуване и продаване на коли.
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Re: Въпроси относто бракуване и продаване на коли.
BULL3T написа:Колеги понеже ми се налага да продам една кола,а друга да бракувам. Искам да ви попитам да ли знаете как стоят нещата,в следните ситуации:
1. Колата която искам да бракувам е моя от една година. Карал съм я един месец и я ударих,но номерата си седят вкъщи и се не намирам време. Това не знам дали има значение де. Та работата е че не съм я регистрирал в данъчното и искам да я бракувам без да и плащам данъците. Можели да стане така или не може?
2. Другия въпрос е свързан с продажбата на кола. Имам колата от 2 месеца не съм я регистрирал в данъчното и искам да я продам. Ще може ли да се мине през нотариус без да съм я регвал и без да съм и плащал данъците или не?
Благодаря предварително.
Двата талона,лична карта,номерата и 3 лева.Чакаш не повече от 45 минути.Данък не ги влече да им даваш.Дори да те потърсят след време от общината за данък,той ще бъде в срок до бракуването на колата.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
ms написа:Добре де, ама старият собственик си е отписал колата от данъчното и КАТ с копието от договора- човека най-официално НЯМА такава кола вече, него пък за к'ъв чеп ще го търсят
Колегата може би искаше да каже, че по предишния собственик и документа му за продажба ще разберат кой е новия собственик на колата и така ще го хванат за яката (новия). Стария си е чист като сълза

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Местните данъци проверяват в КАТ регистираните там коли. След като стана дума за челен опит. Шефа си прехвърли колата в Попово(а беше лизингова в София, ама свърши лизинга), щото е фирмена, миналата година май месец е било. И забравихме и двамата и никой не я е декларирал в данъчното в Попово в изискуемия срок. И опс, преди седмица цъфна писъмце да регистрираме колата, сега чакаме и акт, за нерегестрирана кола в срок и т.н. Тъй че, кой говореше за малките населени места? В писмото изрично пишеше: след проверка в КАТ. Ко проверяват и как незнам, мога да ви сканирам писмото и да го приложа за неверниците. Макар че ще отнесем теслата, аз адмирирам тези мерки. Крайно време е да се пресекат всякакви тарикатлъци на дребно, както в описаните от колегата казуси.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2