Към компютърджиите,Win 7>Win XP

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Към компютърджиите,Win 7>Win XP

Мнение от vld » 02 Апр 2011, 11:27

ms написа:
F*natic написа:Явно са ви бавни щайгите, за да изберете XP пред 7 :kuku:

Едва ли са им бавни- аз ползвам 7-ца на АМД 2х1.8Гхц, 1,5ГБ рам и 128 видео ;) На 4годишна конфигурация върви безгрижно и да кажем с една идея по-бавно от ХР, ама то е щото все отлагам да сложа още рам... По-скоро ги мързи да си поиграят малко, да свикнат кое къде се намира и за по-лесно връщат ХР-то...

Aз имам една стара конфигурация с П4 на 2.8 с 1г рам и видео радеон 1650про 256рам и си върви идеално, като изключиме ХД видео форамтите, но за офис приложения и браузване в нета е чудно.
Всичко зависи от това как е настроена операционната система има ли излишни боклуци които да ядат рама и тн.
Аз съм сигурен че на колегата и ХП-то ше почне да му лагва и забива след месец....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Апр 2011, 11:40

Coulthard написа:AHCI mode ---> IDE native или IDE Compatible и си песен

:yes: точно това е,новите лаптопи по дефолт ги правят да са на уин7 а не на ХП,просто от биоса трябва да се променят тези настроики
а за това кое е по добро,лично за мен повече на ХП няма да се върна 7цата ми е далече по симпатична,а да не говорим,че има леко поизрязани 7ци които са по леки от ХП, без някои излишни графични изгъзаци и приложения,които и не ги знаем

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Апр 2011, 12:46

АЗ съм на 2х1.8, 4ГБ рам и 128 вградено видео и бачка без проблемно, НЕ орязани версий, дори и някой игри вървят.. преди бях и със 2гб рам и няяше грешка. Откакто минах на 7 от ХП, не съм си и помислял за ХП.......
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 02 Апр 2011, 13:05

Както казаха колегите .. може да си сложиш и някоя от орязаните версии на по-слабо пц.
http://windows.microsoft.com/bg-BG/wind ... ts/compare
Може да разгледаш какви екстри имат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 02 Апр 2011, 18:37

Абе аз на мойто пц съм с хр и нямам никакви ядове,през 6-12 месеца една профилактична преинсталация и съм 6,intel core 2 duo 3.0,2GB Ram,1GB Video Geforce gt430,250GB hard и няма сила която да ме накара да мина към виста,като гледам на приятелката лаптопа каква насрана работа е тая виста и как зарежда при нова инсталация лицензиран уиндоус някакси не ме привлича повече от хр,да не говорим че мразя шарении и постоянно съобщения от рода сигурен ли си в това,сигурен ли си в онова,уиндоус ще извърши еди кво си и т.н. :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 02 Апр 2011, 19:10

TheKiller написа:Абе аз на мойто пц съм с хр и нямам никакви ядове,през 6-12 месеца една профилактична преинсталация и съм 6,intel core 2 duo 3.0,2GB Ram,1GB Video Geforce gt430,250GB hard и няма сила която да ме накара да мина към виста,като гледам на приятелката лаптопа каква насрана работа е тая виста и как зарежда при нова инсталация лицензиран уиндоус някакси не ме привлича повече от хр,да не говорим че мразя шарении и постоянно съобщения от рода сигурен ли си в това,сигурен ли си в онова,уиндоус ще извърши еди кво си и т.н. :lol:

Колегата говори за 7-а, къде я намеси тази Виста. Иначе си прав Вистата не бива, по добре XP, а най добре 7-а :) .
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Апр 2011, 19:26

TheKiller написа:Абе аз на мойто пц съм с хр и нямам никакви ядове,през 6-12 месеца една профилактична преинсталация и съм 6,intel core 2 duo 3.0,2GB Ram,1GB Video Geforce gt430,250GB hard и няма сила която да ме накара да мина към виста,като гледам на приятелката лаптопа каква насрана работа е тая виста и как зарежда при нова инсталация лицензиран уиндоус някакси не ме привлича повече от хр,да не говорим че мразя шарении и постоянно съобщения от рода сигурен ли си в това,сигурен ли си в онова,уиндоус ще извърши еди кво си и т.н. :lol:

Мдааа, личи си кой не е ползвал 7-ца...
Кой тука ти говори за Виста- това е най-голямата грешка която може да си причиниш на компютъра... Между 7-ца и Виста разликата е ОГРОМНА в полза на 7-цата...
Шарениите се изключват щом ти пречат толкова, но това е въпрос на свикване. А тая глупост дето пита БОЗЪ-та постоянно дали да свърши това или онова се изключва с две цъкания на мишката... Айде с 10 кликания да е- има си го в контрол панела...

И това да преинсталираш през 6 месеца е мазохизъм- на картинката долу пише, че съм сложил БОЗЪ-та през декември 2009г., ама добави още няколко месеца безгрижна работа преди това и става около 1,5г. без проблеми и нужда от преинсталация поради дефекти на ОС... последно преинсталирах щото хванах няк'ви гадни вируси и за по-лесно и бързо му забучих бутващият диск ;)

Изображение

Най-много ме кефи да инсталирам 7-ца- забучвам диска и след 25 минути имам напълно работеща система... В общият случай НЕ инсталирам драйвери, не ровя в Регионални и езикови настройки, не се чудя как да си сложа фонетика, има няк'ви основни кодеци за музика и филми- за да стигна до там с ХР ми трябва поне 1 час и бая цъкане... Ама всеки луд с номера си- аз обичам да ми е лесно, шарено, удобно и превода на БГ да не е смешен на моменти, друг обича да си ползва ХР...

ПС: Като седна на комп. с ХР дори шрифта който се ползва ми е гаден...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 02 Апр 2011, 19:43

Темата се заформя малко като при колите.
И аз обичам да е ново, ама има някой още се кефят на разни гробници, че даже и ги боготворят щот са уникални ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 02 Апр 2011, 19:43

ms написа:

Мдааа, личи си кой не е ползвал 7-ца...
Кой тука ти говори за Виста- това е най-голямата грешка която може да си причиниш на компютъра... Между 7-ца и Виста разликата е ОГРОМНА в полза на 7-цата...
Шарениите се изключват щом ти пречат толкова, но това е въпрос на свикване. А тая глупост дето пита БОЗЪ-та постоянно дали да свърши това или онова се изключва с две цъкания на мишката... Айде с 10 кликания да е- има си го в контрол панела...

И това да преинсталираш през 6 месеца е мазохизъм- на картинката долу пише, че съм сложил БОЗЪ-та през декември 2009г., ама добави още няколко месеца безгрижна работа преди това и става около 1,5г. без проблеми и нужда от преинсталация поради дефекти на ОС... последно преинсталирах щото хванах няк'ви гадни вируси и за по-лесно и бързо му забучих бутващият диск ;)

Изображение

Най-много ме кефи да инсталирам 7-ца- забучвам диска и след 25 минути имам напълно работеща система... В общият случай НЕ инсталирам драйвери, не ровя в Регионални и езикови настройки, не се чудя как да си сложа фонетика, има няк'ви основни кодеци за музика и филми- за да стигна до там с ХР ми трябва поне 1 час и бая цъкане... Ама всеки луд с номера си- аз обичам да ми е лесно, шарено, удобно и превода на БГ да не е смешен на моменти, друг обича да си ползва ХР...

ПС: Като седна на комп. с ХР дори шрифта който се ползва ми е гаден...

Именно заради вирусите е преинсталацията ;) Обърках се не виста а 7-ца исках да кажа.Защо тогава като 7-цата е толкова бърза някои от новите игри за хр искат 1гб рам,а за 7-ца 2гб,просто хр си е много по лека и опростена система от 7 и това си е мойто мнение :D Пък и мразим шарении и сложнотии :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Апр 2011, 20:02

TheKiller написа:....Защо тогава като 7-цата е толкова бърза някои от новите игри за хр искат 1гб рам,а за 7-ца 2гб,просто хр си е много по лека и опростена система от 7 и това си е мойто мнение :D Пък и мразим шарении и сложнотии :lol:

Искат повече РАМ игрите защото просто 7-цата изисква повече РАМ (май 1ГБ е минимума) като ОС... тоест НЕ игрите изискват повече- те пак си искат около 800МБ примерно, ама ако може да подкараш ХР на 256 рам, 7-ца не може... просто хората събират и според случая е и резултата...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 02 Апр 2011, 21:01

ms написа:
TheKiller написа:....Защо тогава като 7-цата е толкова бърза някои от новите игри за хр искат 1гб рам,а за 7-ца 2гб,просто хр си е много по лека и опростена система от 7 и това си е мойто мнение :D Пък и мразим шарении и сложнотии :lol:

Искат повече РАМ игрите защото просто 7-цата изисква повече РАМ (май 1ГБ е минимума) като ОС... тоест НЕ игрите изискват повече- те пак си искат около 800МБ примерно, ама ако може да подкараш ХР на 256 рам, 7-ца не може... просто хората събират и според случая е и резултата...

Мисълта ми е,че 7цата е доста по тежка от хр ;)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 02 Апр 2011, 21:27

От както ,преди 2 г. минах на Линукс ,забравих за 7-ци, висти ,хп-та, вируси, вирусни програмки и всекви подобни глупости :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 02 Апр 2011, 22:16

TheKiller написа:
ms написа:

Мисълта ми е,че 7цата е доста по тежка от хр ;)

Колега на XP графичната среда е DirectX 9c, на 7цата виждаш ефектите на 11+ всичко което ти го поддържа картата, та да повечеко рам иска но какво от това.
Ултимейт 32 бита работи отлично с какъвто и да е кор 2 дуо и нагоре процесор и 1г рам, вече за по тежки приложения си трябват поне 2.
А на тъпото квадратно XP и 8гб рам да му ръгнеш все тая еднакво си бози след определен период от време, абе моляти се не ми хвали операционна система на 10г......
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Апр 2011, 22:21

ТО хп-то повече от 3.5 гб рам немое види :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 02 Апр 2011, 22:23

Kroki написа:ТО хп-то повече от 3.5 гб рам немое види :mhihi:

32битовата да , то и при 7цата е така, но какво от това, слагаш 64 и си убил коня с лопата още преди да си почнал да го яздиш :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата