Към компютърджиите,Win 7>Win XP
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Към компютърджиите,Win 7>Win XP
ms написа:F*natic написа:Явно са ви бавни щайгите, за да изберете XP пред 7
Едва ли са им бавни- аз ползвам 7-ца на АМД 2х1.8Гхц, 1,5ГБ рам и 128 видеоНа 4годишна конфигурация върви безгрижно и да кажем с една идея по-бавно от ХР, ама то е щото все отлагам да сложа още рам... По-скоро ги мързи да си поиграят малко, да свикнат кое къде се намира и за по-лесно връщат ХР-то...
Aз имам една стара конфигурация с П4 на 2.8 с 1г рам и видео радеон 1650про 256рам и си върви идеално, като изключиме ХД видео форамтите, но за офис приложения и браузване в нета е чудно.
Всичко зависи от това как е настроена операционната система има ли излишни боклуци които да ядат рама и тн.
Аз съм сигурен че на колегата и ХП-то ше почне да му лагва и забива след месец....

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Coulthard написа:AHCI mode ---> IDE native или IDE Compatible и си песен

а за това кое е по добро,лично за мен повече на ХП няма да се върна 7цата ми е далече по симпатична,а да не говорим,че има леко поизрязани 7ци които са по леки от ХП, без някои излишни графични изгъзаци и приложения,които и не ги знаем
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
АЗ съм на 2х1.8, 4ГБ рам и 128 вградено видео и бачка без проблемно, НЕ орязани версий, дори и някой игри вървят.. преди бях и със 2гб рам и няяше грешка. Откакто минах на 7 от ХП, не съм си и помислял за ХП.......
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Както казаха колегите .. може да си сложиш и някоя от орязаните версии на по-слабо пц.
http://windows.microsoft.com/bg-BG/wind ... ts/compare
Може да разгледаш какви екстри имат.
http://windows.microsoft.com/bg-BG/wind ... ts/compare
Може да разгледаш какви екстри имат.

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Абе аз на мойто пц съм с хр и нямам никакви ядове,през 6-12 месеца една профилактична преинсталация и съм 6,intel core 2 duo 3.0,2GB Ram,1GB Video Geforce gt430,250GB hard и няма сила която да ме накара да мина към виста,като гледам на приятелката лаптопа каква насрана работа е тая виста и как зарежда при нова инсталация лицензиран уиндоус някакси не ме привлича повече от хр,да не говорим че мразя шарении и постоянно съобщения от рода сигурен ли си в това,сигурен ли си в онова,уиндоус ще извърши еди кво си и т.н. 

/// 6>4

- Steve70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83
- Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"
TheKiller написа:Абе аз на мойто пц съм с хр и нямам никакви ядове,през 6-12 месеца една профилактична преинсталация и съм 6,intel core 2 duo 3.0,2GB Ram,1GB Video Geforce gt430,250GB hard и няма сила която да ме накара да мина към виста,като гледам на приятелката лаптопа каква насрана работа е тая виста и как зарежда при нова инсталация лицензиран уиндоус някакси не ме привлича повече от хр,да не говорим че мразя шарении и постоянно съобщения от рода сигурен ли си в това,сигурен ли си в онова,уиндоус ще извърши еди кво си и т.н.
Колегата говори за 7-а, къде я намеси тази Виста. Иначе си прав Вистата не бива, по добре XP, а най добре 7-а

Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
TheKiller написа:Абе аз на мойто пц съм с хр и нямам никакви ядове,през 6-12 месеца една профилактична преинсталация и съм 6,intel core 2 duo 3.0,2GB Ram,1GB Video Geforce gt430,250GB hard и няма сила която да ме накара да мина към виста,като гледам на приятелката лаптопа каква насрана работа е тая виста и как зарежда при нова инсталация лицензиран уиндоус някакси не ме привлича повече от хр,да не говорим че мразя шарении и постоянно съобщения от рода сигурен ли си в това,сигурен ли си в онова,уиндоус ще извърши еди кво си и т.н.
Мдааа, личи си кой не е ползвал 7-ца...
Кой тука ти говори за Виста- това е най-голямата грешка която може да си причиниш на компютъра... Между 7-ца и Виста разликата е ОГРОМНА в полза на 7-цата...
Шарениите се изключват щом ти пречат толкова, но това е въпрос на свикване. А тая глупост дето пита БОЗЪ-та постоянно дали да свърши това или онова се изключва с две цъкания на мишката... Айде с 10 кликания да е- има си го в контрол панела...
И това да преинсталираш през 6 месеца е мазохизъм- на картинката долу пише, че съм сложил БОЗЪ-та през декември 2009г., ама добави още няколко месеца безгрижна работа преди това и става около 1,5г. без проблеми и нужда от преинсталация поради дефекти на ОС... последно преинсталирах щото хванах няк'ви гадни вируси и за по-лесно и бързо му забучих бутващият диск

Най-много ме кефи да инсталирам 7-ца- забучвам диска и след 25 минути имам напълно работеща система... В общият случай НЕ инсталирам драйвери, не ровя в Регионални и езикови настройки, не се чудя как да си сложа фонетика, има няк'ви основни кодеци за музика и филми- за да стигна до там с ХР ми трябва поне 1 час и бая цъкане... Ама всеки луд с номера си- аз обичам да ми е лесно, шарено, удобно и превода на БГ да не е смешен на моменти, друг обича да си ползва ХР...
ПС: Като седна на комп. с ХР дори шрифта който се ползва ми е гаден...
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Темата се заформя малко като при колите.
И аз обичам да е ново, ама има някой още се кефят на разни гробници, че даже и ги боготворят щот са уникални
И аз обичам да е ново, ама има някой още се кефят на разни гробници, че даже и ги боготворят щот са уникални

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
ms написа:TheKiller написа:Абе аз на мойто пц съм с хр и нямам никакви ядове,през 6-12 месеца една профилактична преинсталация и съм 6,intel core 2 duo 3.0,2GB Ram,1GB Video Geforce gt430,250GB hard и няма сила която да ме накара да мина към виста,като гледам на приятелката лаптопа каква насрана работа е тая виста и как зарежда при нова инсталация лицензиран уиндоус някакси не ме привлича повече от хр,да не говорим че мразя шарении и постоянно съобщения от рода сигурен ли си в това,сигурен ли си в онова,уиндоус ще извърши еди кво си и т.н.
Мдааа, личи си кой не е ползвал 7-ца...
Кой тука ти говори за Виста- това е най-голямата грешка която може да си причиниш на компютъра... Между 7-ца и Виста разликата е ОГРОМНА в полза на 7-цата...
Шарениите се изключват щом ти пречат толкова, но това е въпрос на свикване. А тая глупост дето пита БОЗЪ-та постоянно дали да свърши това или онова се изключва с две цъкания на мишката... Айде с 10 кликания да е- има си го в контрол панела...
И това да преинсталираш през 6 месеца е мазохизъм- на картинката долу пише, че съм сложил БОЗЪ-та през декември 2009г., ама добави още няколко месеца безгрижна работа преди това и става около 1,5г. без проблеми и нужда от преинсталация поради дефекти на ОС... последно преинсталирах щото хванах няк'ви гадни вируси и за по-лесно и бързо му забучих бутващият диск![]()
Най-много ме кефи да инсталирам 7-ца- забучвам диска и след 25 минути имам напълно работеща система... В общият случай НЕ инсталирам драйвери, не ровя в Регионални и езикови настройки, не се чудя как да си сложа фонетика, има няк'ви основни кодеци за музика и филми- за да стигна до там с ХР ми трябва поне 1 час и бая цъкане... Ама всеки луд с номера си- аз обичам да ми е лесно, шарено, удобно и превода на БГ да не е смешен на моменти, друг обича да си ползва ХР...
ПС: Като седна на комп. с ХР дори шрифта който се ползва ми е гаден...
Именно заради вирусите е преинсталацията

/// 6>4

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
TheKiller написа:....Защо тогава като 7-цата е толкова бърза някои от новите игри за хр искат 1гб рам,а за 7-ца 2гб,просто хр си е много по лека и опростена система от 7 и това си е мойто мнениеПък и мразим шарении и сложнотии
Искат повече РАМ игрите защото просто 7-цата изисква повече РАМ (май 1ГБ е минимума) като ОС... тоест НЕ игрите изискват повече- те пак си искат около 800МБ примерно, ама ако може да подкараш ХР на 256 рам, 7-ца не може... просто хората събират и според случая е и резултата...
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
ms написа:TheKiller написа:....Защо тогава като 7-цата е толкова бърза някои от новите игри за хр искат 1гб рам,а за 7-ца 2гб,просто хр си е много по лека и опростена система от 7 и това си е мойто мнениеПък и мразим шарении и сложнотии
Искат повече РАМ игрите защото просто 7-цата изисква повече РАМ (май 1ГБ е минимума) като ОС... тоест НЕ игрите изискват повече- те пак си искат около 800МБ примерно, ама ако може да подкараш ХР на 256 рам, 7-ца не може... просто хората събират и според случая е и резултата...
Мисълта ми е,че 7цата е доста по тежка от хр

/// 6>4

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
От както ,преди 2 г. минах на Линукс ,забравих за 7-ци, висти ,хп-та, вируси, вирусни програмки и всекви подобни глупости 

- vld
- Старши ентусиаст
-
TheKiller написа:ms написа:TheKiller написа:....Защо тогава като 7-цата е толкова бърза някои от новите игри за хр искат 1гб рам,а за 7-ца 2гб,просто хр си е много по лека и опростена система от 7 и това си е мойто мнениеПък и мразим шарении и сложнотии
Мисълта ми е,че 7цата е доста по тежка от хр
Колега на XP графичната среда е DirectX 9c, на 7цата виждаш ефектите на 11+ всичко което ти го поддържа картата, та да повечеко рам иска но какво от това.
Ултимейт 32 бита работи отлично с какъвто и да е кор 2 дуо и нагоре процесор и 1г рам, вече за по тежки приложения си трябват поне 2.
А на тъпото квадратно XP и 8гб рам да му ръгнеш все тая еднакво си бози след определен период от време, абе моляти се не ми хвали операционна система на 10г......

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
ТО хп-то повече от 3.5 гб рам немое види 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vld
- Старши ентусиаст
-
Kroki написа:ТО хп-то повече от 3.5 гб рам немое види
32битовата да , то и при 7цата е така, но какво от това, слагаш 64 и си убил коня с лопата още преди да си почнал да го яздиш

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4