Въпрос за пътуване до Гърция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '92 Е36

Re: Въпрос за пътуване до Гърция

Мнение от san4o » 08 Апр 2011, 21:15

А зелена карта трябва ли гражданската си е достатъчна?

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Апр 2011, 21:46

Не ти я искат никъде...но си я вземи,че да не се случва ПТП :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 08 Апр 2011, 21:55

Alpina_fanatic написа:
benzin написа:най интересното е, че има много коли техни със затъмнени всички стъкла :dunno:

Аз не съм ги видял тези "многото коли" :dunno: Я кажи къде се подвизават да ида да хвърля едно око :roll:

Ами колега вярно си е ,че много от колите тук ( в Атина) са със затъмнение стъкла... дори и предните странични... как го правят така и не стигнах до единно мнение... някои гърци ми казват ,че са забранени...други,че незнаят... трети еди кво си и така... имам 1 приятел българин който ходи в някаква специализирана фирма да си слага фолио на стъклата (на всички без предно челно) и от там са му издали някъв сертификат с които няма проблеми с ченгетата... сега колко е вярно колко не,незнам,но е факт,че е с БГ номера и вече 2-ра година няма проблеми тук(дори и в България...заради сертификата :dunno: ) също така едно 20-25% от колите в Атина са с тъмни стъкла...

бтв фолио за стъкла тук не се продава :shock: единствено в специализирани магазини/фирми...и аз мислех да си слагам фолио,но като моя човек ми каза,че на неговата е36-ца купе са му взели ~300 евро и се отказах...

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Апр 2011, 23:03

sean-john написа:Ами колега вярно си е ,че много от колите тук ( в Атина) са със затъмнение стъкла..

Е то аз само от 35 год. живея в Атина, затова нямам още впечатления как са нещата из гръцко :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 09 Апр 2011, 9:34

Е ти сега ако сериозно говориш и не си забелязал колите с тъмни стъкла... явно живеем в различни градове с името Атина :mhihi:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 09 Апр 2011, 12:01

sean-john написа:Е ти сега ако сериозно говориш и не си забелязал колите с тъмни стъкла... явно живеем в различни градове с името Атина :mhihi:

Аз живея на Ахарнон :paranoid:, до спирката на метрото на "Като Патисия" :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 11 Май 2011, 19:01

И последно,някой с тъмни стъкла спирали ли са го полицай в Гърция :?:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: Mercedes CLS
Детайли за колата: BMW 318i

Мнение от savo86 » 11 Май 2011, 19:08

Колега аз пътувах миналата година до Гърция със старата ми кола. Имах фолио на задните стъкла ама това най-бледото, което се забелязва но се набива на очи много. На границата само проверяват лични карти на всички пътници и те пускат. Аз минах през Кулата и ходих до Солун, като ме бяха предупредили да спазвам ограниченията, понеже имало както камери така и патрули. За щастие минах без проблем, но моя съвет е ако са ти много затъмнени стъклата, да внимаваш да не превишаваш ограниченията за да не те спират. Ако те спрат, вече зависи колко си им симпатичен! :)
BMW 318i, 1996, 113 к.с.

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Май 2011, 20:31

не съм го знаел това за стъклата, иначе с джип със затъмнени стъкла нямаше проблем, но и не са ме спирали :roll:
Някой да обясни за зелената карта ... ако стане ПТП тогава ли я търсят?
за радардетектора - ясно, скрих го в едни храсти след границата, че бях забравил и на връщане си го взех от там

Потребител
Аватар
Кара: нещо което другите само мечтаят

Мнение от IVAN_1 » 11 Май 2011, 21:32

Аз вече пътувах до Гърция и проблеми нямах със стъклата.Минах през 2-3 патрулки на места но нищо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 11 Май 2011, 22:03

Моите са окола 80%,направо са си 4ерни,интересното е,4е до Австрия и обратно никъде нямаше проблеми,но Гърция явно не е в ЕС.Май ще се ходи на баща ми с Гоуфа :mhihi:

извинявам се за 4,ама не го намирам :oops:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Май 2011, 22:36

Кво се плашите толкова,кат те глобат да ви е през к..а.Чудо големо кат остане книжката при тях.Докарвали сме кола със свалени номера.После жалба в полицията ,че са открадна ти и готово.Само ,че после посочвате :1: на Маляка ленд, иначе има вероятност да пробваш техните зандани.След тоя случай,винтовера и за една вечер 15-16 чифта гръцки табли в кофата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 12 Май 2011, 9:59

GVT написа:Кво се плашите толкова,кат те глобат да ви е през к..а.Чудо големо кат остане книжката при тях.Докарвали сме кола със свалени номера.После жалба в полицията ,че са открадна ти и готово.Само ,че после посочвате :1: на Маляка ленд, иначе има вероятност да пробваш техните зандани.След тоя случай,винтовера и за една вечер 15-16 чифта гръцки табли в кофата :mhihi:

А защо ви ги свалиха и как ви пуснаха на границата без номера?
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Май 2011, 12:51

GVT написа:Кво се плашите толкова,кат те глобат да ви е през к..а.Чудо големо кат остане книжката при тях.Докарвали сме кола със свалени номера.После жалба в полицията ,че са открадна ти и готово.Само ,че после посочвате :1: на Маляка ленд, иначе има вероятност да пробваш техните зандани.След тоя случай,винтовера и за една вечер 15-16 чифта гръцки табли в кофата :mhihi:

Само че очаквай проблеми в бъдеще :!: Още не е дошла документацията от Гърция в България... После ще имаш проблеми!
Един мой познат, "специалист", с Ауди, му взеха книжката в Гърция, обяви я за загубена, извади си нова и ...... получи призовка от съда в България :idea: за измама :idea:
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 12 Май 2011, 14:16

Ми аз пък съм със супер добро впечатление от полицаите там. Да ... спира ли са ме.
бяха 3-ма, две високи набити момчета, една полицайка нормално изглеждаща ... през цялото време усмихнати, всичките говореха ПЕРФЕКТНО английски. Питаха ни от къде идваме и къде отиваме, пожелаха ни лек ден, приятен път.... казаха ни да внимаваме 2км по надолу, че правели ремонт на пътя и отбивали лентите изведнъж.... единия видя харпун на задната седалка и ни каза да имаме напредвид че изискват разрешително за него, като можем да си го извадим от всяка община във всяко село за няколко евра, а глобата е стотина евро и няма смисъл....

Като цяло останах супер впечатлен най-вече от факта, че искаше да ни спаси от глобата, вместо да ни преебе.
...
...
...
...
И се сещам за типичен БГ катаджия: тюфлек с държание на гръцки бог срещнал простосмъртен:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата