Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от bavarec » 07 Апр 2011, 18:34

deyan-enchev написа:Няма работни места - има само връзки, и обявите се пускат колкото да се покрият правните изисквания по наемане на нов персонал.

Абсолютно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Апр 2011, 18:45

Положението в момента в България е доста трудно. Имам доста познати, които си търсят работа и нищо. Като работодател мога да кажа и че много трудно се намира и читав персонал. Идват хора с претенции за това за онова и в същото време не знаят елементарни работи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 07 Апр 2011, 19:41

520i написа:Да си разкажа и аз моята история. Завърших бакалавър и магистатура "финанси" в УНСС,после още една магистратура пак същото в Англия,един от престижните университети. Завършил съм и International Foundation Pre Master Degree в Оксфорд. Говоря спокойно английски,френски и малко испански. В Англия работих в HSBC Bank около година и половина,от които 6 месеца стаж. После си ме назначиха на постоянен договор.Да де,ама не издържах в тая Англия.Парите бяха повече от хубави,но хич не ми харесва тая Англия и си се прибрах преди около година. В България имам още около 4 години стаж като счетоводител,верно в на баща ми фирмата,но си е стаж,горе-долу и счетоводство поразбирам. От около 9 месеца си търся работа в БГ и нищо,абсолютно нищо.Даже и на интервю не съм ходил.Като не кандидатсвам за шеф.По всички банки в БГ съм пускал СВ-та,за касиерки,фрон офис и всякакви, за около 600-700лв на месец. Обаждат ми се от Англия,от един куп банки без да съм кандидатствал да ме искат,от Дубай,Сингапур и т.н. Просто в Оксфорд имаше някакъв алманах,който попълвахме и те после го предоставяха на работодатели от целия свят и без да кандидастваш,те сами ти се обаждат. Тук в БГ дори на интервю !!! не съм ходил,направо не мога да повярвам.Това са 9 месеца сигурно 100 СВ-та съм пуснал и нищо.

Или аз съм някакъв голям глупак и карък или найстина тук е ужасна шуробаджанащина.

Не е само шуробаджанащината в твоя случай.Работодателите знаят,а пък ти не можеш да ги убедиш,че ще работиш за много години при тях за ''X'' пари при тези дипломи,които имаш.И знаят,че ти ще се махнеш,а може и да си за много малко при тях.Това е почти,като да кандидатстваш с твоите умения за чистач.НЯМАШ ШАНС.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Апр 2011, 19:56

айде и аз да обобщя на едно място и моя опит...!
имам стаж 20г в една и съща област. логистика ,транспорт, спедиция и агентство. отделно не знам от още колко неща разбирам плюс ел.инжинерство,монтаж ,електричарство и още незнайно колко неща..! имам две висши-верно не навън, щото тогава не ни пускаха ,но в годините ,когато образованието беше образование. знам 3 езика.работил съм на високи мениджърски позиции в големи и малки фирми ,включително и за себе си в моя...! преди 3мес напуснах, щото са сдърпах с шефа ми и отделно не ни плащаха,а заплатата беше доста голяма. около 5 пъти по-голяма от нормална. и от тогава търся! автобиографията ми е четри страници. има 2/две/,/цвай/,/ту/,/дио/... интервюта. от 10 изпратени мейла с автобиография нямам нито една покана. двете интервюта бяха с приятели или бивши партньори. от 10 мейла на пощата ми върна за 6 ,че са изтрити без да са отваряни. не са отворили и да видят, че не им харесвам, а са изтрити без да са отворени!!!! в голяма компания с изисквания на които отговарям едно към едно се опитах да говоря с шефовете и не можах да се докопам. не опира до тва ,че примерно съм поискал много ,а изобщо не съм успял да говоря.
та тва е положението . за толкова време за първи път съм без работа не по мое желание. за първи път. за огромно мое облекчение съм направил някои добри инвестиции преди време и сега поради тая причина не съм умрял от глад и имам поне кво да ям....! свил съм си краката според чергата и се боря да оцелея и да продам труда си....! веселба е....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 07 Апр 2011, 19:59

Положението е трагично и много обидно най-вече за тези хора които имат един куп дипломи, опит и квалификаций. Тая държава нищо не заслужава и гадно не гадно, хора подплатени с такива умения и тапий да се махат от тука и да идат някъде където ще ги оценят подобаващо и ще водят достоен живот.
Това че много от младите и току що завършили хора имат празно самочувствие и си мисят че някой ще им даде 1500лв заплата за първа работа е така , съгласен съм, но лошото е че в повечето случай ако не се използват връзки, няма кой да им даде и 500лв, а в много случай и никаква работа, което не е правилно.
Искам да кажа че всеки човек, независимо дали има висше, средно, или основно образование, дали може едно нещо,две неща, знае един или два езика... има право на труд, има право да работи /всеки колкото и да е тъп може поне нещо/ и да живее някакъв достоен живот. След като дъжавата неможе да осигори това, ще си остане само с циганите и измамниците, да си ги управлява, само че незнам тогава кой ще им плаща помощите.
Положението е много зле!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Апр 2011, 20:16

stefanoff написа:Ами колега, те като те видят с диплома от Оксфорд, ги е срам да те поканят на интервю

А да предлагат 240 кинта заплата и да имат 100 изисквания към кандидатите не ги е срам, ама никак, да не говорим какви неграмотно написани обяви за работа се пускатв нета...
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Апр 2011, 20:30

saleen написа:
stefanoff написа:Ами колега, те като те видят с диплома от Оксфорд, ги е срам да те поканят на интервю

А да предлагат 240 кинта заплата и да имат 100 изисквания към кандидатите не ги е срам, ама никак, да не говорим какви неграмотно написани обяви за работа се пускатв нета...

:yes:
------------
Миналото лято, цяло лято си търсих работа...сезонна...2 дена изкарах на морето в един дюнер и т'ва беше... (За морето късно отидох)... Но в Русе съм пуснал незнам си колко CV-та и до там... Ходих само на едно интервю за охранител, 'ма пък от друг източник разбрах колко НЕ дават пари... И до там... :banghead:
Това лято ми предстои същата главоблъсканица и незнам...
Опит...никакъв... средно-специално икономическо... карам висше туризъм редовно... от къде опит ?!
Сега ми предстои същата главоблъсканица в Русе това лято, пък да видм до къде ще я докарам :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 07 Апр 2011, 20:34

Ще разкажа кратка история. На летище "Х" се търси началник на охраната. Изискванията са страшно много. Явяват се няколко човека, да кажем 5 на брой, от тях само един удовлетворява всичките тези условия. Човека е работил на същата позиция на летище в Испания. В крайна сметка се взима човек който не е от тези 5, няма грам опит в тази работа, но това лице има един голяяям плюс....връзки в правилната партия. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Апр 2011, 20:45

Положението, че е зле - зле е! Ама какви претенции могат да имат хора, които пишат не знам заедно... и говорят за древногръцкия бог Квалификаций ? :mhihi: :no:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 20:48

Една позната кандидатсва в провинциален банков клон.
Изисквания:
- образование
- езици
- опит
Назначават я! Покрива и препокрива базовите изисквания!
Но какво се оказва - колегите ѝ в същия отдел, на същата позиция и заплата:
- нямат образование (не е подходящо за длъжността)
- не знаят езици
- нямат релевантен опит

:ok: :dummy: :yes:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Апр 2011, 20:51

На полето работа колкото искаш.
Но е срамно на полето, всеки иска в офиса...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Апр 2011, 20:53

blacksapphire написа:Положението, че е зле - зле е! Ама какви претенции могат да имат хора, които пишат не знам заедно... и говорят за древногръцкия бог Квалификаций ? :mhihi: :no:

Правописните грешки ще бъдат ли пречка да мият коли на автомивката, или да работят в строителството примерно? От друга страна има доста учени хора с по няколко "виши", които не могат да разделят на 2 магарета сламата...
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 20:54

Bavarcho написа:На полето работа колкото искаш.

Я кажи къде е това поле :paranoid: Вече и там няма - не гледаш ли Ората по селата за единия хляб не могат да прокопсат :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Апр 2011, 21:03

saleen написа:
blacksapphire написа:Положението, че е зле - зле е! Ама какви претенции могат да имат хора, които пишат не знам заедно... и говорят за древногръцкия бог Квалификаций ? :mhihi: :no:

Правописните грешки ще бъдат ли пречка да мият коли на автомивката, или да работят в строителството примерно? От друга страна има доста учени хора с по няколко "виши", които не могат да разделят на 2 магарета сламата...

Ставаше въпрос за хора висшисти...

То има висше и висше, университет и университет, диплома и диплома! :mhihi:

Много хора са на принципа да учат вишу, нещо там да има. И после що няма работа... :ok:

Винаги има работа за кадърни кадри, някои печелят от кризата, други се забатачват още повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 21:04

Alpina_fanatic написа:
Bavarcho написа:На полето работа колкото искаш.

Я кажи къде е това поле :paranoid: Вече и там няма - не гледаш ли Ората по селата за единия хляб не могат да прокопсат :wave:

Да ти намера да береш ягоди, или ябълки..верно не е сезона, ма можеш да поуплевиш малко, или да прекопаеш...5кинта на ден..до едно пловдивско село, кажи и нямаш проблем, ма що ли само циганите се хващат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата