За образованието..отново.
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: За образованието..отново.
Разгледах доста сайтове и специално И в Германия И в Швейцария,магистърските програми се предлагат и на анг.език.
Ако тръгна да се обаждам на всички под ред да си приказваме с подробностите такава сметка за тел. ще дойде.
Относно сроковете...и аз го мисля този въпрос,но специално в Германия,имам човек (даже не един) който ме увери че приемането на 'заявки' 99% от случаите става до лятото.В по-разхайтените-може и до по-късно.
Икономически специалности ме интересуват главно,не съм по инженеринга и не обичам компютри
Чувам и много противоречиви мнения-в Швейцария било много тъпо!Нищо нямало....еди къде си еди как си билоо.. (негативно)
Всеки си знае неговото си явно
А въпроси винаги мога да измисля.
Сега ще отида на място да проверя,да видя какво ще ми предложат.
Ако тръгна да се обаждам на всички под ред да си приказваме с подробностите такава сметка за тел. ще дойде.
Относно сроковете...и аз го мисля този въпрос,но специално в Германия,имам човек (даже не един) който ме увери че приемането на 'заявки' 99% от случаите става до лятото.В по-разхайтените-може и до по-късно.
Икономически специалности ме интересуват главно,не съм по инженеринга и не обичам компютри

Чувам и много противоречиви мнения-в Швейцария било много тъпо!Нищо нямало....еди къде си еди как си билоо.. (негативно)
Всеки си знае неговото си явно

SKISA написа:err0r написа:SKISA написа:не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат.![]()
И не се нарича "някой", а "някого".
я ми състави изречението с "някого" на мястото на "някой"!!! :
"-Някой трябва да излезе и да смени гумите!"
![]()
Грешката имаше предвид написаното от автора на темата:
Предпочитам да се доверя на някои/й с опит точно в тази насока
аре сега си състави сам изречението с "някого" вместо с "някой"

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
UniConsult
Доколкото разбрах, всичко до 26-ти април им е заето, така че трябва да се обадиш за час.
Аз използвам тях, предната седмица имах записан час. Консултацията е поне 60 минути.
Понеже аз ще кандидатствам медицина и там е по-сложно, ми разясниха всички подробности относно процедурите.
Ще ми излезе към 1200лв всичкото, но това включва внимателно проучване на университетите за специалността, която си избрал, разглеждане на критериите на всяко учебно заведение и дали, ако имаш някакви сертификати по език или социални дейности, ще могат да ти бъдат от ползва в кандидатстването. Също така в цената влизат подготовката, заверката и изпращането на документите
Доколкото разбрах, всичко до 26-ти април им е заето, така че трябва да се обадиш за час.
Аз използвам тях, предната седмица имах записан час. Консултацията е поне 60 минути.
Понеже аз ще кандидатствам медицина и там е по-сложно, ми разясниха всички подробности относно процедурите.
Ще ми излезе към 1200лв всичкото, но това включва внимателно проучване на университетите за специалността, която си избрал, разглеждане на критериите на всяко учебно заведение и дали, ако имаш някакви сертификати по език или социални дейности, ще могат да ти бъдат от ползва в кандидатстването. Също така в цената влизат подготовката, заверката и изпращането на документите

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Slavi_m написа:Разгледах доста сайтове и специално И в Германия И в Швейцария,магистърските програми се предлагат и на анг.език.
Икономически специалности ме интересуват главно,не съм по инженеринга и не обичам компютри![]()
Всеки си знае неговото си явно![]()
За Германия е така - може до лятото да се кандидатства.
Според мен е най-добре чрез агенция да се кандидатства, защото ти поемат всичко, казват ти какви документи да носиш и т.н.
Колкото до мненията на хората, винаги ще има повече от едно.
Щом те интересуват икономическите специалности, аз на твое място бих избрала Германия.
Успех

Вики,току що се връщам от Дарби.Доволен останах
Казаха ми цена..задоволителна,не че се натискам да давам пари-няколко по 100,но като цяло е поносимо.Значително по-малко от тази,която ми каза колегата горе.
Накрая попълваш 'от кого си разбрал за нас'.И аз писах 'приятел',разпитваха ме ти коя си
'за да разбера дали съм работила с нея'
Людмила Кусарова се казва тази,с която си приказвах.
Тези дни ми предстои кратко,но за сметка на това трескаво мислене 'кво правим' ....
Мисля да отида все пак да проверя и второто предложение,какво ще ми кажат там.
Отделно ще ми се наложи да пиша mails и сам,защото дават 'пакетна цена за проучване и работа с ..до 5 университета',които ми се виждат малко.

Казаха ми цена..задоволителна,не че се натискам да давам пари-няколко по 100,но като цяло е поносимо.Значително по-малко от тази,която ми каза колегата горе.
Накрая попълваш 'от кого си разбрал за нас'.И аз писах 'приятел',разпитваха ме ти коя си

Людмила Кусарова се казва тази,с която си приказвах.
Тези дни ми предстои кратко,но за сметка на това трескаво мислене 'кво правим' ....
Мисля да отида все пак да проверя и второто предложение,какво ще ми кажат там.
Отделно ще ми се наложи да пиша mails и сам,защото дават 'пакетна цена за проучване и работа с ..до 5 университета',които ми се виждат малко.
M3 Е92
И в Дарби по принцип е със записване,но ги придумах да ме приемат веднага!
Забрави да споменеш и мотивационното писмо,препоръките от преподаватели и още няколко неща.
За медицина може би искат повече,заради самата специалност,на мен ми казаха значително по-ниска за цялата работа.
+ разни странични такси обаче,които не са чак толкова много-преводи/такси за разглеждане изобщо
И в Дарби по принцип е със записване,но ги придумах да ме приемат веднага!

Забрави да споменеш и мотивационното писмо,препоръките от преподаватели и още няколко неща.
За медицина може би искат повече,заради самата специалност,на мен ми казаха значително по-ниска за цялата работа.
+ разни странични такси обаче,които не са чак толкова много-преводи/такси за разглеждане изобщо
- старши ентусиаст
-
Ами аз бях говорила със собственичката на Дарби навремето, ама не й помня името
По принцип имаш право да кандидатстваш до 5 университета, независимо дали си през агенция или сам.
Затова е най-добре да си направиш добро проучване къде искаш да отидеш, да отбереш най-добрите уни-та и към тях да се насочиш.
Отделно вече, не ти пречи и към самите университети да си задаеш въпроси /ако имаш такива/, ако от агенцията не ти помогнат.

По принцип имаш право да кандидатстваш до 5 университета, независимо дали си през агенция или сам.
Затова е най-добре да си направиш добро проучване къде искаш да отидеш, да отбереш най-добрите уни-та и към тях да се насочиш.
Отделно вече, не ти пречи и към самите университети да си задаеш въпроси /ако имаш такива/, ако от агенцията не ти помогнат.
До 5 в една и съща държава ли имаш предвид?
Ами ако искам на Марс?! Не може! Защото съм пуснал документи за 5 в Кракозия и повече не ми е 'позволено'! И как става това..
Как така само до 5?Дори и в една и съща държава,на мен ако ми харесват 10?
Ами ако искам на Марс?! Не може! Защото съм пуснал документи за 5 в Кракозия и повече не ми е 'позволено'! И как става това..
Как така само до 5?Дори и в една и съща държава,на мен ако ми харесват 10?

- старши ентусиаст
-
Като цяло можеш само до 5 уни-та.
Затова ти казвам да отбереш най-доброто от държавите, в които искаш да отидеш и да минимизираш уни-та до 5
Затова ти казвам да отбереш най-доброто от държавите, в които искаш да отидеш и да минимизираш уни-та до 5

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз забравих, че на мен проучването ми е за медицина И информатика, така че всичко излиза 600лв./специалност 

Грешни пари са това да се дават на агенциите, ако ще трябва сам да си избираш университет - така и така ще гледаш сайтове - там си пише изискванията! И агенцията става малко като куриерска фирма - даваш им документите на тях, те ги пращат...баси! Разбирам да са експерти и да ти кажат тоя и тоя университет...
То те казват де - препоръчваме тоя дето имаме договорка с него
Плюс да добавя, ако се интересуваш от икономическа специалност ... Лондон е финансовия център на Европа, а не Франкфурт, Мюнхен и т.н.
Ако искаш инфо за магистратура в ЮК - пиши на лични.
Успех,

Плюс да добавя, ако се интересуваш от икономическа специалност ... Лондон е финансовия център на Европа, а не Франкфурт, Мюнхен и т.н.

Ако искаш инфо за магистратура в ЮК - пиши на лични.
Успех,
21/02/08...speechless
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Аз уча на интернационална програма (всичко на английски, освен когато асистента се прави на гъз и за време опражненията говори само на немски).
То и аз мисля че са грешни пари, щот реално сам можеш да си собереш всичко. (На мен ми отне 4 дена да соберя всички документи, верно наложи ми се 2 пъти да патувам до Благоевград да си поговря с моите професори да ми напишат препоръките, преведох си сам документите на английски (то само дипломата от гимназия не ми беше на английски..
)
документите на куп, плащаш таксата от 50 евро да за разглеждане на документите, и се надяваш да те приемат. Аз кандидатсвах само на един университет и ме приеха. Всичко си опира, как си се справил с бакалавъра, какви ти са оценките, какви умения имаш, как ще си напишеш мотивационното писмо, и Си-Ви то... Ако кандидадстваш на 5 университета, недей ползвай същото писмо като темплейт. Не е баш професионално.
Имай само едно на ум: На европейските университети пишат много хубави неща на сайтовете, ама на практика нещата не са баш така. Освен при хамериканците.

То и аз мисля че са грешни пари, щот реално сам можеш да си собереш всичко. (На мен ми отне 4 дена да соберя всички документи, верно наложи ми се 2 пъти да патувам до Благоевград да си поговря с моите професори да ми напишат препоръките, преведох си сам документите на английски (то само дипломата от гимназия не ми беше на английски..

документите на куп, плащаш таксата от 50 евро да за разглеждане на документите, и се надяваш да те приемат. Аз кандидатсвах само на един университет и ме приеха. Всичко си опира, как си се справил с бакалавъра, какви ти са оценките, какви умения имаш, как ще си напишеш мотивационното писмо, и Си-Ви то... Ако кандидадстваш на 5 университета, недей ползвай същото писмо като темплейт. Не е баш професионално.

Имай само едно на ум: На европейските университети пишат много хубави неща на сайтовете, ама на практика нещата не са баш така. Освен при хамериканците.

англия наистина е странно място-скъпо,много трудно ще си намериш приятели, кофти време,грозни жени, бритиш акцент
франция- най-трудните университети в ес
за европа бих избрал само м/ж стокхолм,италия, германия,австрия
а, ако имаш кинти сащ/китай според колко ти стиска да преживееш културния шок
но в топ китайските университети искат 6-ца по езикова култура (на китайски) 
франция- най-трудните университети в ес
за европа бих избрал само м/ж стокхолм,италия, германия,австрия
а, ако имаш кинти сащ/китай според колко ти стиска да преживееш културния шок

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2