За образованието..отново.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: За образованието..отново.

Мнение от Slavi_m » 11 Апр 2011, 13:53

Разгледах доста сайтове и специално И в Германия И в Швейцария,магистърските програми се предлагат и на анг.език.
Ако тръгна да се обаждам на всички под ред да си приказваме с подробностите такава сметка за тел. ще дойде.
Относно сроковете...и аз го мисля този въпрос,но специално в Германия,имам човек (даже не един) който ме увери че приемането на 'заявки' 99% от случаите става до лятото.В по-разхайтените-може и до по-късно.

Икономически специалности ме интересуват главно,не съм по инженеринга и не обичам компютри :mhihi:

Чувам и много противоречиви мнения-в Швейцария било много тъпо!Нищо нямало....еди къде си еди как си билоо.. (негативно)
Всеки си знае неговото си явно :roll:
А въпроси винаги мога да измисля.
Сега ще отида на място да проверя,да видя какво ще ми предложат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Апр 2011, 14:11

SKISA написа:
err0r написа:
SKISA написа:не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат. ;)

И не се нарича "някой", а "някого". :)

я ми състави изречението с "някого" на мястото на "някой"!!! :
"-Някой трябва да излезе и да смени гумите!"
:smoke: :winky:

Грешката имаше предвид написаното от автора на темата:

Предпочитам да се доверя на някои/й с опит точно в тази насока

аре сега си състави сам изречението с "някого" вместо с "някой" :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 11 Апр 2011, 14:19

UniConsult

Доколкото разбрах, всичко до 26-ти април им е заето, така че трябва да се обадиш за час.
Аз използвам тях, предната седмица имах записан час. Консултацията е поне 60 минути.
Понеже аз ще кандидатствам медицина и там е по-сложно, ми разясниха всички подробности относно процедурите.
Ще ми излезе към 1200лв всичкото, но това включва внимателно проучване на университетите за специалността, която си избрал, разглеждане на критериите на всяко учебно заведение и дали, ако имаш някакви сертификати по език или социални дейности, ще могат да ти бъдат от ползва в кандидатстването. Също така в цената влизат подготовката, заверката и изпращането на документите :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Апр 2011, 14:50

Slavi_m написа:Разгледах доста сайтове и специално И в Германия И в Швейцария,магистърските програми се предлагат и на анг.език.
Ако тръгна да се обаждам на всички под ред да си приказваме с подробностите такава сметка за тел. ще дойде.
Относно сроковете...и аз го мисля този въпрос,но специално в Германия,имам човек (даже не един) който ме увери че приемането на 'заявки' 99% от случаите става до лятото.В по-разхайтените-може и до по-късно.

Икономически специалности ме интересуват главно,не съм по инженеринга и не обичам компютри :mhihi:

Чувам и много противоречиви мнения-в Швейцария било много тъпо!Нищо нямало....еди къде си еди как си билоо.. (негативно)
Всеки си знае неговото си явно :roll:
А въпроси винаги мога да измисля.
Сега ще отида на място да проверя,да видя какво ще ми предложат.

За Германия е така - може до лятото да се кандидатства.
Според мен е най-добре чрез агенция да се кандидатства, защото ти поемат всичко, казват ти какви документи да носиш и т.н.
Колкото до мненията на хората, винаги ще има повече от едно.
Щом те интересуват икономическите специалности, аз на твое място бих избрала Германия.

Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 11 Апр 2011, 16:14

Вики,току що се връщам от Дарби.Доволен останах :mhihi:
Казаха ми цена..задоволителна,не че се натискам да давам пари-няколко по 100,но като цяло е поносимо.Значително по-малко от тази,която ми каза колегата горе.
Накрая попълваш 'от кого си разбрал за нас'.И аз писах 'приятел',разпитваха ме ти коя си :) 'за да разбера дали съм работила с нея'
Людмила Кусарова се казва тази,с която си приказвах.
Тези дни ми предстои кратко,но за сметка на това трескаво мислене 'кво правим' ....
Мисля да отида все пак да проверя и второто предложение,какво ще ми кажат там.
Отделно ще ми се наложи да пиша mails и сам,защото дават 'пакетна цена за проучване и работа с ..до 5 университета',които ми се виждат малко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 11 Апр 2011, 16:22

M3 Е92

И в Дарби по принцип е със записване,но ги придумах да ме приемат веднага! :mhihi:
Забрави да споменеш и мотивационното писмо,препоръките от преподаватели и още няколко неща.
За медицина може би искат повече,заради самата специалност,на мен ми казаха значително по-ниска за цялата работа.
+ разни странични такси обаче,които не са чак толкова много-преводи/такси за разглеждане изобщо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Апр 2011, 16:22

Ами аз бях говорила със собственичката на Дарби навремето, ама не й помня името :shock:

По принцип имаш право да кандидатстваш до 5 университета, независимо дали си през агенция или сам.
Затова е най-добре да си направиш добро проучване къде искаш да отидеш, да отбереш най-добрите уни-та и към тях да се насочиш.
Отделно вече, не ти пречи и към самите университети да си задаеш въпроси /ако имаш такива/, ако от агенцията не ти помогнат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 11 Апр 2011, 16:39

До 5 в една и съща държава ли имаш предвид?

Ами ако искам на Марс?! Не може! Защото съм пуснал документи за 5 в Кракозия и повече не ми е 'позволено'! И как става това..

Как така само до 5?Дори и в една и съща държава,на мен ако ми харесват 10? :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Апр 2011, 16:42

Като цяло можеш само до 5 уни-та.
Затова ти казвам да отбереш най-доброто от държавите, в които искаш да отидеш и да минимизираш уни-та до 5 :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 11 Апр 2011, 20:20

Аз забравих, че на мен проучването ми е за медицина И информатика, така че всичко излиза 600лв./специалност :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 12 Апр 2011, 1:21

Грешни пари са това да се дават на агенциите, ако ще трябва сам да си избираш университет - така и така ще гледаш сайтове - там си пише изискванията! И агенцията става малко като куриерска фирма - даваш им документите на тях, те ги пращат...баси! Разбирам да са експерти и да ти кажат тоя и тоя университет... :conf: То те казват де - препоръчваме тоя дето имаме договорка с него :mhihi:
Плюс да добавя, ако се интересуваш от икономическа специалност ... Лондон е финансовия център на Европа, а не Франкфурт, Мюнхен и т.н. ;)
Ако искаш инфо за магистратура в ЮК - пиши на лични.
Успех,
21/02/08...speechless

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 12 Апр 2011, 1:34

Аз уча на интернационална програма (всичко на английски, освен когато асистента се прави на гъз и за време опражненията говори само на немски).
То и аз мисля че са грешни пари, щот реално сам можеш да си собереш всичко. (На мен ми отне 4 дена да соберя всички документи, верно наложи ми се 2 пъти да патувам до Благоевград да си поговря с моите професори да ми напишат препоръките, преведох си сам документите на английски (то само дипломата от гимназия не ми беше на английски.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:)
документите на куп, плащаш таксата от 50 евро да за разглеждане на документите, и се надяваш да те приемат. Аз кандидатсвах само на един университет и ме приеха. Всичко си опира, как си се справил с бакалавъра, какви ти са оценките, какви умения имаш, как ще си напишеш мотивационното писмо, и Си-Ви то... Ако кандидадстваш на 5 университета, недей ползвай същото писмо като темплейт. Не е баш професионално. :mhihi:

Имай само едно на ум: На европейските университети пишат много хубави неща на сайтовете, ама на практика нещата не са баш така. Освен при хамериканците. :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 13 Апр 2011, 10:51

Ами как са? :)

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 13 Апр 2011, 20:58

англия наистина е странно място-скъпо,много трудно ще си намериш приятели, кофти време,грозни жени, бритиш акцент
франция- най-трудните университети в ес
за европа бих избрал само м/ж стокхолм,италия, германия,австрия
а, ако имаш кинти сащ/китай според колко ти стиска да преживееш културния шок :lol: но в топ китайските университети искат 6-ца по езикова култура (на китайски) :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Предишна

Назад към Извън Темата