шерване на интеренет
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
TheBoss написа:Scott написа:ми незнам аз не разбирам мислих си че и с една става ма уви нестава явно,аз имам ХЪБ чрез него нестава ли аз съм виждал и мисля,че ще стане
... 1. опитно трябва да откриеш ИП дето не е активно в мрежата на провайдъра и да го сложиш него на втората машина и ...
Най-добре за да не се меша в мрежата на провайдъра и така е по-малко вероятно да го усетят, е да си сложи на ПЦ-то, което ще се води 'сървър', освен IP-to което ти дава доставчика и второ IP (secondary IP address/alias) от някаква друга мрежа например 192.168.69.1 (със събнет маск 255.255.255.0 ти върши работа

тва при положение че имаш switch
secondary IP адреси на XP се слагат от properties на connection-а -> TCP/IP -> advanced и най-отгоре бутона add и си пишеш IP address-a и събнет маск-а
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Scott написа:...аз имам ХЪБ чрез него нестава ли ...
Той човекъ е писал, ама кой да чете. Пък и защо ли? Важното е да пишем мнения, а дали имат смисъл е друг въпрос.
gyrate написа:...обратно към темата. не ти трябва proxy ако си вземеш един router. ...
Виж по-горе

gyrate написа:.., ако бутнеш прост hub то всяко PC ще се опитва да тегли нов IP от доставчика което няма да стане...
hub/switch седят на вътрешната мрежа, така че машините на тях теглят адреси от DNS машината, а не от главната мрежа за интернет.
то си може и с proxy ама си е кофти работа. не ти го препоръчвам. минах през тези за 2 години и няма да се върна обратно.
Явно не си правил тази операция. Аз съм от една година в офиса с хъб и прокси и след като си намерих адрес, който или е свободен, или не се ползва през деня (нощта не ме интересува - тогава офисът е празен

gyrate написа:...
hub/switch седят на вътрешната мрежа, така че машините на тях теглят адреси от DNS машината, а не от главната мрежа за интернет. ...
Точно за това е проксито. А на подкачената машина и' даваш за ДНС ИПто на тази, на която си сложил проксито и има ИП от провайдъра.
Скоти, изтегли си "Proxy+" от датата и ще оправиме нещата някоя вечер

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
И то не само за идеи, ами и за забележки... Според мен вариантите са ясни и всяко друго мнение в тая тема ще е безсмислено...

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
момчета благодаря ви на всичките,вчера едно приятелче ми го направи без програмки без нищо само с настроиките на линдолса и сега всичко е наред 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
TheBoss написа:Scott написа:...аз имам ХЪБ чрез него нестава ли ...
Той човекъ е писал, ама кой да чете. Пък и защо ли? Важното е да пишем мнения, а дали имат смисъл е друг въпрос.
еми той като има не значи че няма да купи и друго..

Явно не си правил тази операция. Аз съм от една година в офиса с хъб и прокси и след като си намерих адрес, който или е свободен, или не се ползва през деня (нощта не ме интересува - тогава офисът е празен) нямам никакви проблеми освен гореописания с PHP-то.
как не съм го правил бе.. като става дума за четене, писах че имах proxy машина за 2 години... минал съм през един куп програми в процеса.
ако бутнеш самият hub директно към модем/линия без капацитет за разделка на трафика то всяка машина ще (опитва и неуспее да) тегли IP от тази линия. ако доставчика ти дава IP за всяка машина, става като ги сложиш стационарни, ама ако имаш един, не става. факт.
не съм сигурен точно за какъв адрес говориш обаче. ако ползваш proxy то можеш да набуташ всеки адрес в дадения subnet... както и да е.

TheBoss написа:Scott написа:...аз имам ХЪБ чрез него нестава ли ...
еми той като има не значи че няма да купи и друго..

Явно не си правил тази операция. Аз съм от една година в офиса с хъб и прокси и след като си намерих адрес, който или е свободен, или не се ползва през деня (нощта не ме интересува - тогава офисът е празен) нямам никакви проблеми освен гореописания с PHP-то.
как не съм го правил бе.. като става дума за четене, писах че имах proxy машина за 2 години... минал съм през един куп програми в процеса.
ако бутнеш самият hub директно към модем/линия без капацитет за разделка на трафика то всяка машина ще (опитва и неуспее да) тегли IP от тази линия. ако доставчика ти дава IP за всяка машина, става като ги сложиш стационарни, ама ако имаш един, не става. факт.
не съм сигурен точно за какъв адрес говориш обаче. ако ползваш proxy то можеш да набуташ всеки адрес в дадения subnet... както и да е.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-

П.П някои да продава ЛАН КАРТА

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- TheBoss
- Полковника
-
gyrate написа:...
Не ми се спори, заповядай в офиса да видиш как с хъб и прокси инсталирано на 98-ца има нет само от една жица с едно ИП. Пък после може и по бира да изпием.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
чичи аз ще дойда да вида бе само кажи кога
П.С па като ги чаткаш нещата ела в нас да го направиш а бира ще има колкото можеш да изпиеш
П.С па като ги чаткаш нещата ела в нас да го направиш а бира ще има колкото можеш да изпиеш

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Рамбо намери в нета как се правеха настройките на WinGate'а и си пей сърце. Не се занимаваи с седем лан карти и 43 ИП адреса и не знам си какви глупости.
Помня че трябва да добавиш на всеки който ще минава шрез гате'а ИП, а върпосния да го пише клато проьъ при кънектването в ИЕ или ФФ
А и трябваше да се стартират някой портове 808 мисля и някой да се спрят че има много експлоити и за УинГате и не е здравословно
Цене да ти го набожура, смешник!

Помня че трябва да добавиш на всеки който ще минава шрез гате'а ИП, а върпосния да го пише клато проьъ при кънектването в ИЕ или ФФ

Цене да ти го набожура, смешник!

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- TheBoss
- Полковника
-
WinGate иска две мрежови карти на машината дето го инсталваш бре Гьорце. А човекът има хъб и не му се дават пари за ланкарти. Решението му е като мойто в офиса. Ама нямам време да отида до тях и да го направя. Половин час е процедурата ама кога да стане? А иначе и мен ме убеждаваха всякакви светила, че с хъб и по една карта на ПЦ не става, ама на - една година вече си бачкам по тоя начин 

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2