От пушач към непушач

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: От пушач към непушач

Мнение от k_remi » 17 Апр 2011, 15:16

и аз също ползвах Табекс като реших да ги спра но не ги спрях заради него - пих го едва седмица.Той по скоро ми помогна на психична основа :mhihi:
Избягвай компанията на пушачи най-вече ,трудно е но спестява много главоболия.И най-вече избягвай да оставаш сам че тогава е най-трудно.Иначе всякакви видове залъгалки - дъвки,семки,бонбони ... :) Трудно ми беше до петия-шестия месец.След това спря да ме блазни въобще.Вече 4 години минаха :)
Успех и дано скоро се похвалиш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 17 Апр 2011, 15:47

Аз четири години не пуших и пак ги пропуших. Нито съм мъчил с табекс нито със нищо. Инат и характер му е майката. Както един колега по горе написа, най-много ми липсваше държането на цигара в ръката. Първоначално си държах незапалена цигара. Станната част е докато не те пита някоя сервитьорка: "Ти мазохист ли си на маса за непушачи да седиш с тази цигара"

... мислех си, че след четири години няма да ми се пуши ама нъцки :mhihi:
Пак си ги пропуших. Както се казва пушача си знае защо си пуши. Успех!

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 17 Апр 2011, 18:12

Аз пък ще ти препоръчам да не спираш цигарите, сериозно. Тия лафове, че цигарите били вредни ги разправят от политически и глобални съображения, не от здравословни. Единствения проблем на цигарите е че са адски скъпи, но и за това си има трикове (всеки знае циганките от пазара).

Иначе не виждам никакви здравословни минуси от цигарите, а само плюсове. Все пак ще откажеш цигарите и като заместител ще започнеш с кока-кола примерно, която е в пъти по-вредна. По селата има пенсионери на по 90 години, които цял живот пушат и нищо им няма. Аз пуша от 12 годишен и за нищо на света не бих ги спрял.

Има и нещо друго- като излезете в компания сте в сепарето примерно 10 човека с цигара и вие без, обаче от цигарите на другите си поемате пак дима. Това е пасивното пушене и реално ви вреди много повече отколкото ако си пушите сами по една цигарка.
Та поне като ще ми се хвалите че не пушите ограничавайте и пасивното пушене, иначе кел файда.

Пък и непушачите изглеждате някак си натруфено- "ето видите ли всички пушат, а аз съм специален и няма да запаля". Поне по мои наблюдения непушачите се отделят от компанията и не могат да станат лидери на групата.
Все едно на автогонки да дойде човек без книжка. Еми може да кара, но не е същото.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 17 Апр 2011, 18:43

Аз не пуша вече около 4 месеца.Първо пробвах с тия електронни цигари,около 1 седмица издържах,ама после пак си запалих цигарка,няма как. Пробвах и с Табекс,пак нищо.Накрая си купих една пура и като ми се допушеше си я държах в руката,миришех си я :) и т.н. Така успях да ги откажа (за сега). Веднъж в месеца горе-долу си я паля пурата и после си купувам пак.Ама цигара не съм палил четвърти месец,даже може и пет да станаха вече. Проблемът ми беше точно това,че исках нещо да си държа в ръката,за това пробвах с пурата. Успех.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 17 Апр 2011, 19:21

vld написа:Я кажи за тоя табекс как точно ти помага да ги откажеш?

Табекса е направен на растителна основа.Доколкото знам от магарешкия бодил.
По спомен каквото съм запомнил от рецептата:
Има схема по която се пият хапчетата.
В началото първите няколко дни се пиеха през 1 час и половина.Когато се сетиш за цигара пиеш Табекс.
Втората седмица през 2-3 часа ако не се лъжа.
Даже в рецептата пишеше че може и да запалваш по някоя друга цигара през деня.
Не ти го препоръчвам.Аз въобще не палех и след третия ден не можех да понасям цигарения дим.
На края на втората седмица спрях даже и Табекса.
Бях убеден че вече няма да запаля.За сега не съм се излъгал.
Всичко обаче идва от акъла на човек.
Той е главния виновник ако човек не успее.

п.с.Пуших ги 20 години ако има значение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Апр 2011, 20:09

Leudi написа:Аз пък ще ти препоръчам да не спираш цигарите, сериозно. Тия лафове, че цигарите били вредни ги разправят от политически и глобални съображения, не от здравословни. Единствения проблем на цигарите е че са адски скъпи, но и за това си има трикове (всеки знае циганките от пазара).

Иначе не виждам никакви здравословни минуси от цигарите, а само плюсове. Все пак ще откажеш цигарите и като заместител ще започнеш с кока-кола примерно, която е в пъти по-вредна. По селата има пенсионери на по 90 години, които цял живот пушат и нищо им няма. Аз пуша от 12 годишен и за нищо на света не бих ги спрял.

Има и нещо друго- като излезете в компания сте в сепарето примерно 10 човека с цигара и вие без, обаче от цигарите на другите си поемате пак дима. Това е пасивното пушене и реално ви вреди много повече отколкото ако си пушите сами по една цигарка.
Та поне като ще ми се хвалите че не пушите ограничавайте и пасивното пушене, иначе кел файда.

Пък и непушачите изглеждате някак си натруфено- "ето видите ли всички пушат, а аз съм специален и няма да запаля". Поне по мои наблюдения непушачите се отделят от компанията и не могат да станат лидери на групата.
Все едно на автогонки да дойде човек без книжка. Еми може да кара, но не е същото.

Ти сериозно ли? :shock:
Цигарите нанасят много повече вреди, отколкото е доказано и са си чист наркотик :!: Аеее толкова глyпости си написал, че се чyдя що ли отговарям изобщо.. :conf:

Относно таабекса, съм чyвала, че е хомеопатично лекарство, затова на някои помага, на дрyги не! Аз лично съм пробвала всякакви методи и единственото, което ми помогна съм споменавала не веднъж..бе книгата "Не пyша вече" на Алън Кар. Неговия метод е точно психически, но работи много ефикасно..

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 17 Апр 2011, 20:14

krystal написа:...

А знаеш ли бирата и ракията, която си пиеш всеки ден какви вреди нанася? И натровения от колите и фабриките въздух? Сякаш всичко друго ни е добре, та някакви си цигарки ще ни пречат.
И стига с тия глупости- научно доказано, еди кво си. То ако бяха толкова вредни нямаше да ги продават, нали се сещаш.

Пък и не мога да си представя един непушач как би се вписал в каквато и да е било компания, жалко че все повече заведения забраняват цигарите.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 17 Апр 2011, 21:05

Leudi написа:Аз пък ще ти препоръчам да не спираш цигарите, сериозно. Тия лафове, че цигарите били вредни ги разправят от политически и глобални съображения, не от здравословни. Единствения проблем на цигарите е че са адски скъпи, но и за това си има трикове (всеки знае циганките от пазара).

Приятелю, непушачите се отделяме по-далечко (като разстояние) от компанията на пушачите, точно защото ограничаваме пасивното пушене. Другия вариант за непушач в заведение пълно с пушачи е да ходи с картечница и да дупчи наред всичко де що пуши. Ти като потенциална мишена замисли се кое предпочиташ? Има си среда и среда. Това дали ще пушиш или не, независимо от средата ти, си е лично твой избор. Същото е и с това дали ще си лидер, последен на опашката или каквото там се сетиш. Пак от теб си зависи.
П.С. Забелязал съм, поне там където аз ходя, че в сепарето от цялата компания пушат най-много 2. И никой не мисли, че се правят на специални по този начин. Като порастнеш малко ще го разбереш това. Поздрави. :bchug:
Изображение
От тогава русото не е на мода.

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 17 Апр 2011, 21:28

:kuku: Ужас как разсъждаваш само. :banghead:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Апр 2011, 21:54

Много мъка има... то затова накараха да има прегради в заведенията, където да не се пуши. Точно пък ми харесва, че като не пуша ми е много по-добре, отколкото да съм зависим и да харча пари за смъртта си......
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 17 Апр 2011, 21:58

на 26 ти декември 2009 сутринта в 9 и 15 изпуших последната си цигара.След коледа на сутринта станах направих си кафе имах само една цигара в кутията казах си изпушвам тази цигара и край завинаги ,завинаги незнам но до сега година и 4 месеца не съм палил.случва ми се понякога да сънувам че паля цигара и в съня си си казвам само една ще изпуша то е нищо :kuku: ,много пъти ми се е припушвало но веднага се сещам за изминалото време без цигари ,че отива на кино и така най трудно ми се видя докато чаках да ми се роди сина в родилното 21 часа прекарах там със жена ми през тези часове поне 1000 пъти ми мина през главата да изляза навън да запаля една но уви здържах се.Радвам се ,че ги отказах гордея се дори с това но до кога ли един господ знае важно е волята на човек нито табекси нито психоанализи нито каквито и да било книги това е моето мнение.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 17 Апр 2011, 22:00

Leudi
Много ми е интересно като се почне с тея тези - пасивни пушачи, активни пушачи - ти като си активен пушач не дишаш ли същото което активния ?Или приемаме цигарата като ваксина ???
Колко мъка има по тоя свят ...

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 18 Апр 2011, 0:16

Много пъти съм се мъчил да ги отказвам, но без успех. По принцип съм много нервен и ако не запаля имам чувството че ще откача. Пробвал съм с Табекс, лепенки и какво ли не, но не става. Какви са тези книги които уж помагали за отказване, ще взема да пробвам и с това.
Това със забраните за пушене е много добре измислено, като се сетя сега в Германия не мога да изпуша и половин кутия, а тук кутия и половина. Трябва глобите да са по големи или да има тотална забрана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Апр 2011, 1:31

kronos написа:Много пъти съм се мъчил да ги отказвам, но без успех. По принцип съм много нервен и ако не запаля имам чувството че ще откача. Пробвал съм с Табекс, лепенки и какво ли не, но не става. Какви са тези книги които уж помагали за отказване, ще взема да пробвам и с това.
Това със забраните за пушене е много добре измислено, като се сетя сега в Германия не мога да изпуша и половин кутия, а тук кутия и половина. Трябва глобите да са по големи или да има тотална забрана.

Една от причините да поискам да спра да пyша, бе точно тази психическа зависимост, че няма какво да държа в ръцете си и трябва да запаля. Но истината е, че точно цигарите те докарват до този момент, до момента в който изпитваш нyжда да държиш нещо в ръцете в yстата..и точно защото пyшиш идва страха, че няма какво да държиш, ако ги откажеш и това те прави нервен. Истината е, че когаато не пyшиш, не изпитваш нyжда да държиш нещо или да заместваш цигарите.., много по спокоен си, не се дразниш, като ти се пyши, а няма къде да запалиш, не се дразниш, когто нямаш огънче и хиляди такива моменти.. :yes:
Книгата е ето тази :arrow: http://www.book.store.bg/p2283/ne-pusha-veche-syvetite-na-edin-bivsh-zaklet-pushach-alyn-kar.html, като те съветвам, да не четеш yвода..(отегчава и някои гyбят интерес да я прочетат до край) Хyбавото и е, че автора съветва докато я четеш да си пyшиш, но истината е, че нямах търпение да я свърша, за да ги спра. :D

Пп.. На линка, който съм дала видях, че отдолy има и доста коментари с мнения относно книгата, ако искаш ги прегледай.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 18 Апр 2011, 2:02

Ще я прочета задължително, благодаря!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата