Колеги пред дилена съм? Следване в Германия.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: Колеги пред дилена съм? Следване в Германия.

Мнение от Luki Junior » 22 Апр 2011, 12:03

Съгласен. Всеки които има висше образование тук, има голями шансове да се уреди с хубава работа, или да запише някаде докторат. От слеващия семестър ще няма и такса за обучение (само 180 евро за билета в градски транспорт и студентското правителство, което е смешна сума споредено с качеството на образованието).

То и в БГ има един свестен университет ама е много скъп, за съжаление.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 22 Апр 2011, 17:34

Немската образователна система не случайно се има за една от най-престижните и същевременно най-трудна. Една моя приятелка учи във Франкфурт - много строго всичко, много учене и т.н Но пък без немски си заникъде, за жалост.
Успех с ученето :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 22 Апр 2011, 19:07

Всичките ми познати студенти тук ме съветват да запиша "FachHochschule" казват, че пак си излизаш с диплома и си имаш привилегиите, че си завършил в Германия! Някой знае ли колко е продължителността на DSH курса или зависи къде ще го запиша? Взех решението, че ще уча пък в McD ще работя колкото да си покривам разходите! Имам още един въпрос като запиша DSH курса веднага ли получавам студентските привилегии или вече като ме приемат някаде? Поздрави и благодаря за активността ви! :bchug:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 23 Апр 2011, 11:33

Еми както казах ЕфХа-то е полесно. Искаш и да работиш докато учиш, което ще ти дойде малко трудно. Аз почти нямам време за работа (ама се тегавам с други простотии)...

За немския не знам как е положението. Официялно моята програма е за международни студенти, и студенти извън ЕС (такива като мен). Нас не карат да учим немски 1 година и след това да караме изпит (нещо като немски тоефл). Ако не го взема, казвам чао на магистратурата и обучението. Ама за сега се справям много добре (когато дойдох тук, блеях кат офца пред телевизор щот не разбирах една дума)
Мисля, че е така и за ДеХаЕс курса. Ако университета те кара официялно да караш ДХС (те приет си на обучение което ти започва с немски, възможно е да ги добиеш студентските привилегии (считай, семестър тикет :mhihi: :mhihi: ))
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата