Защо избягах или защо не съм? част 2
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
kay написа:С риск да засегна някого... ако под "псевдо свобода" и робуване разбираш да си принуден да ходиш на работа всеки ден за да се издържаш, то проблема ти е мързел, не липсата на свобода. Къде е свободата в държава, в която уличните разстрели са ежедневие?
позволи ми да не се съглася
Разни хора по разни причини решеват, че тук няма да могат да се оправят, и търсейки малко повече сигурност бегат към УСА където с 8 часа работа на ден си осигуряват един нормален живот.
Нищо лошо, загърбваш семейство, приятели родина и т.н. в търсене на по-лесния начин за нормално живеене....
Е мързел ли е да искаш да постигнеш нормален/добър живот тук, макар за това да се изисква не само работа ами и малко мислене....
относно разстрелите, мисля че не е уместно да се дава като аргумент, май в Детройт престъпността беше доста по-висока от тук....
а и от друга страна погледнато, тва си е първична свобода, имаш свободата да застреляш който си искаш или да бъдеш застрелян...
- F-14
- младши ентусиаст
-
само не разбирам едно.защо изобщо се правят опити да се сравни БГ със САЩ.
Европа са 10 години зад щатите,а ние сме поне 10 зад европа.не стига че не вървим след тях,нито дори успоредно ами по-скоро перпендикулярно.
Това са глупости.Детройт има повече като икономика,пари,хора,улици и какво ли още не от 2 БГ-та.
Не ми скачайте сега за природа и какви планини и езера имаме.
ДА имаме много красива природа.Не най-красивата но една от красивите в световен масщаб.
ама по същата логика сравнете БМВ със застава.
Няма място за сравнение.
Само летището в Детройт е 10 пъти по-голямо и по-оборудвано от всичките ни летища дето сме имали и ще имаме следващите 15 години.
Изобщо нема смисъл да се бара САЩ.
На мен ми е повече от ясно че цял свят ги мразят поради ред причини.
Това настрана.
Факт е че България е парадоксална,западнала държавица от неясно кой свят 3ти или 4ти, в която са останали само патриоти,неясно забогатяли първенюта,партийци с най-различни цветове и етнически индивиди.
Няма улици,няма магазини.Няма коли,няма чистота.Няма възпитание а само псувни.Няма сгради а само схлупени постройки граничещи със лъскави продукти на прането на пари.
Латиноамерикански тип икономика: рамо до рамо хипер лукс със хипер мизерия.
Кал,прах,листа,пликчета,кашони.
Задръствания по улици дето за една кола не са мислени.
Корупция.
Убийства - имало ги в САЩ Виж колега колко хора живеят във Детройт и как живеят,щото аз съм бил там и знам...
виж и тука колко ги има.
Сметни и факта че там са черни доста...което не е малък проблем.
Сметни и как цялата скапана смотана столица има 15 ясни табели по които може да направиш опит да се ориентираш.
Сметни как завардена от тъпанари в униформи е раздирана от престъпления и показни убийства.
Зарежете САЩ тя си е грандоманска държава дето такива като мене и се радват.
Дали това става в Белгия,Швеция,Холандия,Австрия.
Имам хиляди примери.
Откак съм се върнал само се отчайвам.
Гледам БГ филми от преди 25 години и ми се РЕВЕ.
Защото никой от тия дето сте им РОБИ не иска силна България,не им е изгодна.
Щото американците робуват ама си карат новите коли по готините пътища и дори най-нисшите от средната класа имат в кварталите си басейни и фитнеси за без пари.
А вие тука дето не сте роби плащате ДДС 20%.
Плащате и ток 300лв на месец.
ама не сте роби.
ТИЯ НА НЯКОЙ ДЕТО НЕ СИ Е ПОДАВАЛ НОСА НАВЪН...
Жал ми е щото и на мен тука са ми приятелите и родителите и дома.
Ама НЯМА да се примиря с тая помия.
Който му се търпи да търпи.
П.С.Преди 2 дена мой приятел проверява за една кола, с която исках да си бартирам БМВто.Нисан 300зет хикс би турбо.
В САЩ щях да си вземам такъв за 2000 долара.
Тук ми искат БМВто и 7000лв.
По-богати ли са тука хората нещо?Не разбрах...
Станишев премиер?
Не разбрах...
Групировки притежават държавата?
Не разбрах...
200 000 незаконни оръжия?
Не разбрах...
За да няма един "майстор" да ми го настрои тоз смотан нисан кат си го купа.Или да ме спират за превишена скорост 30 на завой дето може да минеш със 150 и пак е безопастно.
Държава пълна с идиоти.Или по скоро управлявана от такива...
Робите са тези дето работят за благото на разни паразити.
Роби надали са онези които работейки живеят добре.
Държава пълна с комплекси.
И комплексари...
Европа са 10 години зад щатите,а ние сме поне 10 зад европа.не стига че не вървим след тях,нито дори успоредно ами по-скоро перпендикулярно.
Това са глупости.Детройт има повече като икономика,пари,хора,улици и какво ли още не от 2 БГ-та.
Не ми скачайте сега за природа и какви планини и езера имаме.
ДА имаме много красива природа.Не най-красивата но една от красивите в световен масщаб.
ама по същата логика сравнете БМВ със застава.
Няма място за сравнение.
Само летището в Детройт е 10 пъти по-голямо и по-оборудвано от всичките ни летища дето сме имали и ще имаме следващите 15 години.
Изобщо нема смисъл да се бара САЩ.
На мен ми е повече от ясно че цял свят ги мразят поради ред причини.
Това настрана.
Факт е че България е парадоксална,западнала държавица от неясно кой свят 3ти или 4ти, в която са останали само патриоти,неясно забогатяли първенюта,партийци с най-различни цветове и етнически индивиди.
Няма улици,няма магазини.Няма коли,няма чистота.Няма възпитание а само псувни.Няма сгради а само схлупени постройки граничещи със лъскави продукти на прането на пари.
Латиноамерикански тип икономика: рамо до рамо хипер лукс със хипер мизерия.
Кал,прах,листа,пликчета,кашони.
Задръствания по улици дето за една кола не са мислени.
Корупция.
Убийства - имало ги в САЩ Виж колега колко хора живеят във Детройт и как живеят,щото аз съм бил там и знам...
виж и тука колко ги има.
Сметни и факта че там са черни доста...което не е малък проблем.
Сметни и как цялата скапана смотана столица има 15 ясни табели по които може да направиш опит да се ориентираш.
Сметни как завардена от тъпанари в униформи е раздирана от престъпления и показни убийства.
Зарежете САЩ тя си е грандоманска държава дето такива като мене и се радват.
Дали това става в Белгия,Швеция,Холандия,Австрия.
Имам хиляди примери.
Откак съм се върнал само се отчайвам.
Гледам БГ филми от преди 25 години и ми се РЕВЕ.
Защото никой от тия дето сте им РОБИ не иска силна България,не им е изгодна.
Щото американците робуват ама си карат новите коли по готините пътища и дори най-нисшите от средната класа имат в кварталите си басейни и фитнеси за без пари.
А вие тука дето не сте роби плащате ДДС 20%.
Плащате и ток 300лв на месец.
ама не сте роби.
ТИЯ НА НЯКОЙ ДЕТО НЕ СИ Е ПОДАВАЛ НОСА НАВЪН...
Жал ми е щото и на мен тука са ми приятелите и родителите и дома.
Ама НЯМА да се примиря с тая помия.
Който му се търпи да търпи.
П.С.Преди 2 дена мой приятел проверява за една кола, с която исках да си бартирам БМВто.Нисан 300зет хикс би турбо.
В САЩ щях да си вземам такъв за 2000 долара.
Тук ми искат БМВто и 7000лв.
По-богати ли са тука хората нещо?Не разбрах...
Станишев премиер?
Не разбрах...
Групировки притежават държавата?
Не разбрах...
200 000 незаконни оръжия?
Не разбрах...
За да няма един "майстор" да ми го настрои тоз смотан нисан кат си го купа.Или да ме спират за превишена скорост 30 на завой дето може да минеш със 150 и пак е безопастно.
Държава пълна с идиоти.Или по скоро управлявана от такива...
Робите са тези дето работят за благото на разни паразити.
Роби надали са онези които работейки живеят добре.
Държава пълна с комплекси.
И комплексари...
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
[quote="F-14"][/quote]
Не 100%, 10000000000% съм съгласен с тези думи.
Не харесвам УСА, не искам да живея там и никои не може да ме убеди да го направя, но думите за България са 1:1!
П.С. Само не правете глупави сравнения за убииства, защото отстрани изглежда смешно.. защото като процентно съотношение на хора/убииства УСА са на в челната десетка в целия свят.. а България доста по назад.., но това няма и как да не е така в държава в която всеки болен психопат (а там не са никак малко), негър, мексиканец и т.н. има право да носи оръжие..
Не 100%, 10000000000% съм съгласен с тези думи.
Не харесвам УСА, не искам да живея там и никои не може да ме убеди да го направя, но думите за България са 1:1!
П.С. Само не правете глупави сравнения за убииства, защото отстрани изглежда смешно.. защото като процентно съотношение на хора/убииства УСА са на в челната десетка в целия свят.. а България доста по назад.., но това няма и как да не е така в държава в която всеки болен психопат (а там не са никак малко), негър, мексиканец и т.н. има право да носи оръжие..
Да защо не,препочитам да отида на запад отколкото да живея с циганите.TheBoss написа:evans написа:Аз сигорно ще се махна,но искам първо да си завърша образованието.Като гледам тук нещата нямат да се оправят и май ще се лети до Америка.
Да де, ама гледаш първо да изкараш безплатното (или почти) образование тук, а после хайде по широкия свят. Щото нямаш 50-60 хилки за образование в щатите. Но какво лошо? Поредния "изтекъл" мозък.![]()
Последна промяна evans на 06 Ное 2005, 23:10, променена общо 1 път
F-14, виж съгласен съм с теб
обаче, всяка дърважа си има косурите коя по-малко, коя повече
България има доста, така е
По обиколил съм малко из европа, работя с доста хора от сащ, и смея да твърдя, че имам някаква представа за живота в доста други страни
Немога да кажа, че в никоя друга дърважа не бих могъл да живея по-приятно от тук
Но определено и в България може да се живее много добре, не всички... не е лесно, но може
освен това тук се чувствам на мястото си, тук са всички хора които имам нужда да виждам, само тук не съм чужденец
най-малкото заради тези неща си струва човек да не обръща глава на България след първите неволи...
а иначе и аз съм запланувал една екскурзийка до сащ, следващото лято, но ще видим...
обаче, всяка дърважа си има косурите коя по-малко, коя повече
България има доста, така е
По обиколил съм малко из европа, работя с доста хора от сащ, и смея да твърдя, че имам някаква представа за живота в доста други страни
Немога да кажа, че в никоя друга дърважа не бих могъл да живея по-приятно от тук
Но определено и в България може да се живее много добре, не всички... не е лесно, но може
освен това тук се чувствам на мястото си, тук са всички хора които имам нужда да виждам, само тук не съм чужденец
най-малкото заради тези неща си струва човек да не обръща глава на България след първите неволи...
а иначе и аз съм запланувал една екскурзийка до сащ, следващото лято, но ще видим...
Леле колко глупости пишеш,я ми отговори на един въпрос тези българи които работят за уолт дисни или пък музиканти като проф.Милчо Левиев , защо според теб са избягали в Америка ,от мързел ли????????????Fking написа:kay написа:С риск да засегна някого... ако под "псевдо свобода" и робуване разбираш да си принуден да ходиш на работа всеки ден за да се издържаш, то проблема ти е мързел, не липсата на свобода. Къде е свободата в държава, в която уличните разстрели са ежедневие?
позволи ми да не се съглася
Разни хора по разни причини решеват, че тук няма да могат да се оправят, и търсейки малко повече сигурност бегат към УСА където с 8 часа работа на ден си осигуряват един нормален живот.
Нищо лошо, загърбваш семейство, приятели родина и т.н. в търсене на по-лесния начин за нормално живеене....
Е мързел ли е да искаш да постигнеш нормален/добър живот тук, макар за това да се изисква не само работа ами и малко мислене....
относно разстрелите, мисля че не е уместно да се дава като аргумент, май в Детройт престъпността беше доста по-висока от тук....
а и от друга страна погледнато, тва си е първична свобода, имаш свободата да застреляш който си искаш или да бъдеш застрелян...
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Аз искам да отида да уча в Германия и дай боже там да си и остана,но един ден с удоволствие ще се върна тук и ще се гордея с това,че съм българин.
Искам да напусна страната не,защото тя е нещо виновна,а ми писна да гледам как тя се руши и никой нищо не прави.Мен би ме мъчил труден живот,но стига да не ме мъчи мизерията по улиците,упадакът който остана от наща икономика.Истина е,че България(поне за мен) е страната с уникална природа,но доста често се опитваме да я унищожим по един или друг начин
Искам да напусна страната не,защото тя е нещо виновна,а ми писна да гледам как тя се руши и никой нищо не прави.Мен би ме мъчил труден живот,но стига да не ме мъчи мизерията по улиците,упадакът който остана от наща икономика.Истина е,че България(поне за мен) е страната с уникална природа,но доста често се опитваме да я унищожим по един или друг начин

ТДС - Турбо Див Селянин
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
"и никой нищо не прави"Bavarishe написа:Аз искам да отида да уча в Германия и дай боже там да си и остана,но един ден с удоволствие ще се върна тук и ще се гордея с това,че съм българин.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Абе кой му е виновен на тоя киртак,че
седи у тех си и нема пари,че приятелите му
говорят зад гърба и т.н.???.........само с уплакване и викане на неволята НЕ СТАВА./това за героят от 1вото мнение/
Дали няма да му се случи същото и в чужбина?
И в чужбина много хора не прокопсват и са на същият х**,
но не защото не могат,а защото не искат.И пак така си седат
и се уплакват.
Като го мързи човек и не му щрака пипето няма значение къде е,
все ще си е на един и същ х..й.
П.С.А вас чужденците/нищо,че и аз съм извън БГ/да ви питам нещо.
Как се чувствате когато слезете от самолета на
българска земя?
говорят зад гърба и т.н.???.........само с уплакване и викане на неволята НЕ СТАВА./това за героят от 1вото мнение/
но не защото не могат,а защото не искат.И пак така си седат
и се уплакват.
Като го мързи човек и не му щрака пипето няма значение къде е,
все ще си е на един и същ х..й.

П.С.А вас чужденците/нищо,че и аз съм извън БГ/да ви питам нещо.
Как се чувствате когато слезете от самолета на
българска земя?

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
S-stail написа:Абе кой му е виновен на тоя киртак,че
говорят зад гърба и т.н.???.........само с уплакване и викане на неволята НЕ СТАВА.
но не защото не могат,а защото не искат.
Като го мързи човек и не му щрака пипето няма значение къде,
все ще си е на един и същ х..й.![]()
П.С.Я да ви питам вас чужденците/нищо,че и аз съм извън БГ/
как се чувствате когато слезете от самолета на
българска земя?
Mи мирише на изгорели газове... Хеле пък сега с Гойко като кмет... Ужас и безумие...
Power is Nothing Without Insanity
Истината е , че България може да е както ад, така и рай. Ако пробваш и успееш да се реализираш някакси в БГ, никъде няма да ти се ходи( ех освен на почивцици). Но ако не успееш както 90% от Българите, тази държава става ад.
Пък и стига сте спорили къде е по хубаво и т.н. за всеки е различно. Невиждам защо трябва да се плюе която и да е страна. И БГ и Сащ, дори и най пропадналите държави имат и плюсове. Всичко опира до лични вкусове и персонално задоволяване.
Пък и стига сте спорили къде е по хубаво и т.н. за всеки е различно. Невиждам защо трябва да се плюе която и да е страна. И БГ и Сащ, дори и най пропадналите държави имат и плюсове. Всичко опира до лични вкусове и персонално задоволяване.

GaD написа:Истината е , че България може да е както ад, така и рай. Ако пробваш и успееш да се реализираш някакси в БГ, никъде няма да ти се ходи( ех освен на почивцици). Но ако не успееш както 90% от Българите, тази държава става ад.

- Ultimate_driver
- младши ентусиаст
-
F-14 напълно съм съгласен с теб и исках да кажа същото което написа, но направо не ми се почваше.Сам съм видял разликата между САЩ Европа и БГ и дори не ми е приятно да я обяснявам.Дори няма да я чета тая тема че ми става гадно за БГ-то. Всеки си има право на мнение. Само ще кажа че дори тук всичко да ти е наред отношението на хората като цяло е под всякаква критика.Ето какво имам пред вид: Като вляза тук в банката (не някоя конкретно а в 3-4поне) или (в магазин на касата) и ме попитат :"К'во искаш " направо ми се повръща! Не в САЩ а тук повечето хора са се самовглабили и са подтиснати и за това се държат безразлично на работното място.Недупостимо е там където си влагаш парите да те питат :"следващия....а ха , ти за какво си" вмсто да те поздравят учтиво и да те обслужат с усмивка. За сравнение в САЩ те поздравяват, питат те как си, искаш ли кафе и има един чичко, чиято работа е да те посрещне и да те попита какво искаш.А в БГ охраната в банката с крака вдигнати н амасата те пита: "...чакаи бе ти къде отиваш..." Не е така на всякъде но помислете реално в повечето случай това е така.Но тези хора които ме "обслужват" дори не им идва на ум че не са прави, но те не са виновни защото, цял живот са го правили така и не са виждали как трябва да се държат.Те просто са потънали в сивото и еднообразно ежедневие и проблеми. Не искам да съм краен в мнението си защото обичам БГ-то но 60-70% от хората са в състоянието което описах!
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3