Курсове за автомонтьори???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Курсове за автомонтьори???

Мнение от Alpina_fanatic » 01 Май 2011, 23:26

slimarata написа:Не съм казал за 2-3 дни.Мисля, че един приличен курс би трябвало да е от 3-ри до 6 месеца + стаж и естествено,че трябва много практика и теория...

Вече стана ясно, че няма такива курсове :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: шестак

Мнение от mercrullz » 01 Май 2011, 23:27

bmw'fan написа:Ее, не върви така. :) Аз съм ги гледал де и не изклежда нещо, за което ти трябва акъл или кой знае какво умение, та затова попитах. Готов съм да инвестирам в 2 или 3-дневен курс (едва ли за повече имам какво толкова да ми покажат), а и оборудването нз какви пари г/д излиза. Та ако някой знае ще съм му мн. благодарен да сподели.

ПС: Сори на автора, че му използвам темата, неговият въпрос също ми е интересен. :bchug:

то затова гумаджии под път и над път ..и всичките некадърници.. щото като тебе решили, че 1-2 гледали и на 3тия ден са "майстори" .. аиде по-сериозно и стига сте писали глупости. :banghead:

Същото се однася и за монтъорите ... ако искате да ставате...има си техникуми и висши училища .. то не е като да си смениш накладките и 1-2 биалети и да решиш, че ти се отдава и си страшен....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 02 Май 2011, 0:15

И тея завършили вишу са едни монтьори .. и те като ония за лекари/зъбосекачи/банкери и всички дето са е модерно да са с вишу, ама и те не знаят за какво им е :mhihi:
Това е професия дето требва да ти идва малко от вътре и да си роден с ключ в ръцете.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 02 Май 2011, 13:59

стани чирак на някой автомонтьор :) познат приятел и т.н. :) др вариант ако имаш парички вземи едно бмв и го реставрирай разглоби го почисти го и пак го зглоби :) аз съм си самоук , не съм автомонтьор нито го работа просто хоби :) ми е

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 02 Май 2011, 14:55

Аве незнам за автомонтйори, обаче аз съм чувал че има курсове за автокрадци с гарантирана реализация после :paranoid: :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 02 Май 2011, 18:26

mercrullz написа:
bmw'fan написа:Ее, не върви така. :) Аз съм ги гледал де и не изклежда нещо, за което ти трябва акъл или кой знае какво умение, та затова попитах. Готов съм да инвестирам в 2 или 3-дневен курс (едва ли за повече имам какво толкова да ми покажат), а и оборудването нз какви пари г/д излиза. Та ако някой знае ще съм му мн. благодарен да сподели.

ПС: Сори на автора, че му използвам темата, неговият въпрос също ми е интересен. :bchug:

то затова гумаджии под път и над път ..и всичките некадърници.. щото като тебе решили, че 1-2 гледали и на 3тия ден са "майстори" .. аиде по-сериозно и стига сте писали глупости. :banghead:

Същото се однася и за монтъорите ... ако искате да ставате...има си техникуми и висши училища .. то не е като да си смениш накладките и 1-2 биалети и да решиш, че ти се отдава и си страшен....

Айде по-спокойно само! Като пишем глупости, не ги чети - това е форум и всеки може да си пише, каквото иска, стига да не нарушава определени правила. И като си толкоз начетен, я, кажи в кой техникум или висше има специалност "гумаджия" и реално колко време според теб ти трябва да се научиш на теорията?

И гумаджиите са под път и над път заради далаверата - извинявай, ама 40 кинта за 15 мин (примерно последното ми посещение) - е, без да се замислям си захвърлям дипломите и оставям натрупаните знанията и умения за хоби само.

ОДносно монтЪора съм по-съгласен, макар, че и там, без да се замислям бих се доверил на самоук, дето е човъркал 10 години, отколкото някой с висше и чел 10 години. А и ако не за друг, то за себе си да го научиш.

Със здраве!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: шестак

Мнение от mercrullz » 02 Май 2011, 20:11

аз съм спокоен ...

ма по твоита логика ти препоръчвам часовникар да станеш.. там няма даже да се навеждаш и пак ще зимаш 40 кинта за 20 мин работа.
..то не е лесно да си гумаджия ..ма аре.. щото това да ти преобуят гумите найстина всеки глупак го може... но да вулканизираш страничен срез с нож..или да прибереш качевствено балон... аз 1-2ма майстори знам да го правят в София както си му е реда.. и единия в Германия го е учил това още навремето... така че си избери да си един от тия 1-2мата или да си един от 1000-та глупака ... от мен знай няма лесна работа брат .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 02 Май 2011, 23:12

Не че съм най-редовният клиент на часовникарите, но до сега не съм случвал на толкова скъпоплатен. :) Да не говорим за разликата в потенциалния брой клиенти. Ама ако толкова се плаща - що да не стана - и тук ли трябва да съм завършил специалност "часовник" в някой ВУЗ? ;)

А и не казвам, че няма различни професионалисти, то си е като във всичко и евала правя на най-добрите в своята област. Но нали се сещаш, че никой не е роден научен и е започнал от някъде?
С това, че няма лесна работа съм напълно съгласен с теб. Но има добре платена. И що аз да съм будалата, дето ще мизерства само и само да работи това, за което е учил? Та в тая връзка са ни любопитствата с колегата - автор на темата. ;)

Поздрави :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Май 2011, 0:06

А пък началото на зимата и края на зимата колко кинта пада в тия гумаджийници, уеуеее... Не могат да смогнат :bchug:
През другото време е много относително... зависи от мястото, техниката, качеството, пътникопотока и прочие...
Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 03 Май 2011, 0:20

Абе и гумаджийството не е толко лесно.В квартала имаме 2ма гумаджии-едните са супер коректни,не са скъпчии и си имат приказка с клиентите и винаги имат работа.Другите правят всичко колкото да мине номера,цената е според посоката на вятъра в момента,а отношение към клиента....няма.Те даже и през сезона почти нямат работа.Някой тряа да е вече по джанта за да спре при тях.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Май 2011, 0:25

В който и да е бизнес трябва да имаш добри отношения към клиентите... Все пак те ти дават хляба... А ако не си на място, правиш проверки, уволняваш и прочие... Много ясно, че няма да се върна при нЕкви бурсуци, лъжци и т.н. и то при положение, че конкуренцията е голяма :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 13 Мар 2021, 13:47

Здравейте.
Да попитам 10 години по-късно има ли курсове за механици ?
Въобще има ли някъде, където ще ме вземат дори за стаж, ако мога да сменям масло, антифриз и спирачна течност + биалетки :mrgreen: .
Имам голямо желание да се развия в тази област, но как да стане, като няма от кой да се уча ?
Имаше по-назад в темата съвет към автора, да си купи БМВ и да го реставрира.
Това добре, ама трябват и доходи, докато се уча било то и минимални.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 13 Мар 2021, 23:40

Kurtov написа:Здравейте.
Да попитам 10 години по-късно има ли курсове за механици ?
Въобще има ли някъде, където ще ме вземат дори за стаж, ако мога да сменям масло, антифриз и спирачна течност + биалетки :mrgreen: .
Имам голямо желание да се развия в тази област, но как да стане, като няма от кой да се уча ?
Имаше по-назад в темата съвет към автора, да си купи БМВ и да го реставрира.
Това добре, ама трябват и доходи, докато се уча било то и минимални.

10 години по-късно, и интернета е вече различен, в смисъл много повече информация, с която можеш да се образоваш. А иначе, с курс могат да ти дадат някаква минимална основа, и дотам. Дори бих казал, че от нета можеш много по-добре да се ограмотиш. Конкретно на въпроса - нищо не учи така, както практиката. Тоест виж да те вземат като чирак в някой сервиз, не е казано да е голям и лъскав, важното е да има доволни клиенти, което е гаранция за това, че хората си разбират от работата, и има какво да научиш.
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 13 Мар 2021, 23:55

Благодаря за мнението!
Ами точно затова търся работа, иначе си прав, че информация има много, но без практика не става.
Кандидатствал съм на няколко места, пък ще споделя след 2-3 седмици, дали съм намерил нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 14 Мар 2021, 1:26

Аз обожавам да уча хора и направо съжалявам, че отдавна не съм в сферата, с голямо удоволствие бих взел точно теб! :D Сериозен съм при това, нищо, че се хиля. Имам си мой си начин да преценям хората и обичайно не греша. Та, възможно най-важното е желанието, а ти гледам го имаш. Просто действай, започни КЪДЕТО И ДА Е като какъвто и да е! Всичко само ще се нареди и ще се убедиш сам как. Бих ти помогнал с две неща:
1. Като четеш из форуа (виждам, че го правиш), когато попаднеш на смеслено мнение от някой, влез в профила му и просто чети мненията му из темите наред. Тук-таме ще четеш и глупости, но и ще се изненадаш от подарени знания.
2. Кандидатствайки където и да е като калфа, имай предвид, че днешните струващи си калфи са почти толкова редки и ценни като струващите си майстори :D

Аз ще се радвам безкрайно да си поверя колата след време именно при теб! :ok:
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата