Курсове за автомонтьори???
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Курсове за автомонтьори???
slimarata написа:Не съм казал за 2-3 дни.Мисля, че един приличен курс би трябвало да е от 3-ри до 6 месеца + стаж и естествено,че трябва много практика и теория...
Вече стана ясно, че няма такива курсове

- mercrullz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: шестак
bmw'fan написа:Ее, не върви така.Аз съм ги гледал де и не изклежда нещо, за което ти трябва акъл или кой знае какво умение, та затова попитах. Готов съм да инвестирам в 2 или 3-дневен курс (едва ли за повече имам какво толкова да ми покажат), а и оборудването нз какви пари г/д излиза. Та ако някой знае ще съм му мн. благодарен да сподели.
ПС: Сори на автора, че му използвам темата, неговият въпрос също ми е интересен.
то затова гумаджии под път и над път ..и всичките некадърници.. щото като тебе решили, че 1-2 гледали и на 3тия ден са "майстори" .. аиде по-сериозно и стига сте писали глупости.

Същото се однася и за монтъорите ... ако искате да ставате...има си техникуми и висши училища .. то не е като да си смениш накладките и 1-2 биалети и да решиш, че ти се отдава и си страшен....

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
И тея завършили вишу са едни монтьори .. и те като ония за лекари/зъбосекачи/банкери и всички дето са е модерно да са с вишу, ама и те не знаят за какво им е 
Това е професия дето требва да ти идва малко от вътре и да си роден с ключ в ръцете.

Това е професия дето требва да ти идва малко от вътре и да си роден с ключ в ръцете.

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
стани чирак на някой автомонтьор
познат приятел и т.н.
др вариант ако имаш парички вземи едно бмв и го реставрирай разглоби го почисти го и пак го зглоби
аз съм си самоук , не съм автомонтьор нито го работа просто хоби
ми е

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Аве незнам за автомонтйори, обаче аз съм чувал че има курсове за автокрадци с гарантирана реализация после
.

mercrullz написа:bmw'fan написа:Ее, не върви така.Аз съм ги гледал де и не изклежда нещо, за което ти трябва акъл или кой знае какво умение, та затова попитах. Готов съм да инвестирам в 2 или 3-дневен курс (едва ли за повече имам какво толкова да ми покажат), а и оборудването нз какви пари г/д излиза. Та ако някой знае ще съм му мн. благодарен да сподели.
ПС: Сори на автора, че му използвам темата, неговият въпрос също ми е интересен.
то затова гумаджии под път и над път ..и всичките некадърници.. щото като тебе решили, че 1-2 гледали и на 3тия ден са "майстори" .. аиде по-сериозно и стига сте писали глупости.![]()
Същото се однася и за монтъорите ... ако искате да ставате...има си техникуми и висши училища .. то не е като да си смениш накладките и 1-2 биалети и да решиш, че ти се отдава и си страшен....
Айде по-спокойно само! Като пишем глупости, не ги чети - това е форум и всеки може да си пише, каквото иска, стига да не нарушава определени правила. И като си толкоз начетен, я, кажи в кой техникум или висше има специалност "гумаджия" и реално колко време според теб ти трябва да се научиш на теорията?
И гумаджиите са под път и над път заради далаверата - извинявай, ама 40 кинта за 15 мин (примерно последното ми посещение) - е, без да се замислям си захвърлям дипломите и оставям натрупаните знанията и умения за хоби само.
ОДносно монтЪора съм по-съгласен, макар, че и там, без да се замислям бих се доверил на самоук, дето е човъркал 10 години, отколкото някой с висше и чел 10 години. А и ако не за друг, то за себе си да го научиш.
Със здраве!
- mercrullz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: шестак
аз съм спокоен ...
ма по твоита логика ти препоръчвам часовникар да станеш.. там няма даже да се навеждаш и пак ще зимаш 40 кинта за 20 мин работа.
..то не е лесно да си гумаджия ..ма аре.. щото това да ти преобуят гумите найстина всеки глупак го може... но да вулканизираш страничен срез с нож..или да прибереш качевствено балон... аз 1-2ма майстори знам да го правят в София както си му е реда.. и единия в Германия го е учил това още навремето... така че си избери да си един от тия 1-2мата или да си един от 1000-та глупака ... от мен знай няма лесна работа брат .
ма по твоита логика ти препоръчвам часовникар да станеш.. там няма даже да се навеждаш и пак ще зимаш 40 кинта за 20 мин работа.
..то не е лесно да си гумаджия ..ма аре.. щото това да ти преобуят гумите найстина всеки глупак го може... но да вулканизираш страничен срез с нож..или да прибереш качевствено балон... аз 1-2ма майстори знам да го правят в София както си му е реда.. и единия в Германия го е учил това още навремето... така че си избери да си един от тия 1-2мата или да си един от 1000-та глупака ... от мен знай няма лесна работа брат .

Не че съм най-редовният клиент на часовникарите, но до сега не съм случвал на толкова скъпоплатен.
Да не говорим за разликата в потенциалния брой клиенти. Ама ако толкова се плаща - що да не стана - и тук ли трябва да съм завършил специалност "часовник" в някой ВУЗ? 
А и не казвам, че няма различни професионалисти, то си е като във всичко и евала правя на най-добрите в своята област. Но нали се сещаш, че никой не е роден научен и е започнал от някъде?
С това, че няма лесна работа съм напълно съгласен с теб. Но има добре платена. И що аз да съм будалата, дето ще мизерства само и само да работи това, за което е учил? Та в тая връзка са ни любопитствата с колегата - автор на темата.
Поздрави

А и не казвам, че няма различни професионалисти, то си е като във всичко и евала правя на най-добрите в своята област. Но нали се сещаш, че никой не е роден научен и е започнал от някъде?
С това, че няма лесна работа съм напълно съгласен с теб. Но има добре платена. И що аз да съм будалата, дето ще мизерства само и само да работи това, за което е учил? Та в тая връзка са ни любопитствата с колегата - автор на темата.

Поздрави

А пък началото на зимата и края на зимата колко кинта пада в тия гумаджийници, уеуеее... Не могат да смогнат
През другото време е много относително... зависи от мястото, техниката, качеството, пътникопотока и прочие...
Успех

През другото време е много относително... зависи от мястото, техниката, качеството, пътникопотока и прочие...
Успех

Абе и гумаджийството не е толко лесно.В квартала имаме 2ма гумаджии-едните са супер коректни,не са скъпчии и си имат приказка с клиентите и винаги имат работа.Другите правят всичко колкото да мине номера,цената е според посоката на вятъра в момента,а отношение към клиента....няма.Те даже и през сезона почти нямат работа.Някой тряа да е вече по джанта за да спре при тях.

В който и да е бизнес трябва да имаш добри отношения към клиентите... Все пак те ти дават хляба... А ако не си на място, правиш проверки, уволняваш и прочие... Много ясно, че няма да се върна при нЕкви бурсуци, лъжци и т.н. и то при положение, че конкуренцията е голяма 

Здравейте.
Да попитам 10 години по-късно има ли курсове за механици ?
Въобще има ли някъде, където ще ме вземат дори за стаж, ако мога да сменям масло, антифриз и спирачна течност + биалетки
.
Имам голямо желание да се развия в тази област, но как да стане, като няма от кой да се уча ?
Имаше по-назад в темата съвет към автора, да си купи БМВ и да го реставрира.
Това добре, ама трябват и доходи, докато се уча било то и минимални.
Въобще има ли някъде, където ще ме вземат дори за стаж, ако мога да сменям масло, антифриз и спирачна течност + биалетки

Имам голямо желание да се развия в тази област, но как да стане, като няма от кой да се уча ?
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Kurtov написа:Здравейте.
Въобще има ли някъде, където ще ме вземат дори за стаж, ако мога да сменям масло, антифриз и спирачна течност + биалетки.
10 години по-късно, и интернета е вече различен, в смисъл много повече информация, с която можеш да се образоваш. А иначе, с курс могат да ти дадат някаква минимална основа, и дотам. Дори бих казал, че от нета можеш много по-добре да се ограмотиш. Конкретно на въпроса - нищо не учи така, както практиката. Тоест виж да те вземат като чирак в някой сервиз, не е казано да е голям и лъскав, важното е да има доволни клиенти, което е гаранция за това, че хората си разбират от работата, и има какво да научиш.
only rear wheel drive
Благодаря за мнението!
Ами точно затова търся работа, иначе си прав, че информация има много, но без практика не става.
Кандидатствал съм на няколко места, пък ще споделя след 2-3 седмици, дали съм намерил нещо.
Ами точно затова търся работа, иначе си прав, че информация има много, но без практика не става.
Кандидатствал съм на няколко места, пък ще споделя след 2-3 седмици, дали съм намерил нещо.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз обожавам да уча хора и направо съжалявам, че отдавна не съм в сферата, с голямо удоволствие бих взел точно теб!
Сериозен съм при това, нищо, че се хиля. Имам си мой си начин да преценям хората и обичайно не греша. Та, възможно най-важното е желанието, а ти гледам го имаш. Просто действай, започни КЪДЕТО И ДА Е като какъвто и да е! Всичко само ще се нареди и ще се убедиш сам как. Бих ти помогнал с две неща:
1. Като четеш из форуа (виждам, че го правиш), когато попаднеш на смеслено мнение от някой, влез в профила му и просто чети мненията му из темите наред. Тук-таме ще четеш и глупости, но и ще се изненадаш от подарени знания.
2. Кандидатствайки където и да е като калфа, имай предвид, че днешните струващи си калфи са почти толкова редки и ценни като струващите си майстори
Аз ще се радвам безкрайно да си поверя колата след време именно при теб!

1. Като четеш из форуа (виждам, че го правиш), когато попаднеш на смеслено мнение от някой, влез в профила му и просто чети мненията му из темите наред. Тук-таме ще четеш и глупости, но и ще се изненадаш от подарени знания.
2. Кандидатствайки където и да е като калфа, имай предвид, че днешните струващи си калфи са почти толкова редки и ценни като струващите си майстори

Аз ще се радвам безкрайно да си поверя колата след време именно при теб!

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3