Мтел - писна ми....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мтел - писна ми....

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 21:52

bum_bum написа:Мен днес ме изненадаха с фактура за 3 месеца :banghead:
Код: Избери целия код
Общата дължима сума на неплатените фактури за договора на номер 359888... е 224.94 лева с ДДС.

Писах им, че искам да прекратя договора с тях след като не могат 3 месеца да ми дадат фактура ама изобщо не си дадоха труда да ми отговорят.

А има ли надписано - така като ги прегледа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Май 2011, 21:57

bmwfena написа:Чакам да ми изтече договора и бягам с 200км час от тях

Koлега стискай палци да не ти го подновят самосиндикално договора 10-тина дни преди да ти изтече стария, че мой близък така го прекараха, а имаше намерение да се отказва от тях.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2011, 21:59

Няма или и да има е някакви стотинки, планът ми е лесно проследим. Иначе на старият ми план след като им почнаха проблемите сметката ми се удвои. Тъпотията е, че с месеци няма сметка и после накуп всичко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 22:04

saleen написа:
bmwfena написа:Чакам да ми изтече договора и бягам с 200км час от тях

Koлега стискай палци да не ти го подновят самосиндикално договора 10-тина дни преди да ти изтече стария, че мой близък така го прекараха, а имаше намерение да се отказва от тях.

Е то нали е 1месец преди да изтече да подадеш заявление.

bum_bum написа:Тъпотията е, че с месеци няма сметка и после накуп всичко.

Кофти е.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 05 Май 2011, 22:15

Е аз не мога да разбера къв ви е проблема, ако ви товарят ОК. Ама тва, че нямало фактура или смс..некак си е тъпо.

Ако искаш отиваш в некой офис и плащаш, ако не не. После плащаш след три месеца и то без лихва, и без да ти спират тела.

То е почти като със Софийска вода, може да не плащаш с години, после ама имам 10 иляди лева сметка, ми имаш..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 22:20

Въпроса е че това накуп си е на куп и след 3 и след 10 месеца.
То си ти "виси".

Полжението с Мтел/Мегалан.

След многото обещания към потребителите за светлото бъдеще при обединяването на мтел спектрум и мегалан ето ги и първите плодове на обдинението. Намелени скорости и увеличени цени. Информацията, която ще изнеса в поста е видима за всички и не е някаква строго пазена тайна. Дългогодишните потребители на спнет могат да потвърдят какво става в момента. Вчера отидох да си плащам интернета и видях новите тарифи. Скоростта ми за български ъплоуд е намалена от 50 на 33 мегабита. А международната от 20 на 7, забележете това е почти три пъти. Разбира се това не е всичко, за да бъдат верни на себе си мтел са вдигнали и цените, съответно за моята тарифа от 35 лв за безсрочен на 40 лв. Срочния едногодишен договор беше на цена 30 лв. В момента срочния е на цена 36 лв. Ще се опитам да го представя в по-збит вариант

Преди
50/20 международен цена за безсрочен 35 лв цена за срочен 1 год. 30 лв
50/50 български

Сега
50/7 международен цена на безсрочен 40 лв цена на срочен 1 год. 35 лв
50/33 български

Ситуацията при другите тарифи е аналогична, това е само прост пример. След като се прегледа може да се видят и оплакванията на настоящите потребители как скоростта им вече е била намалена въпреки, че те има сключен договор по старите тарифи. Било то чрез намаляне на ъплоуд скоростта или чрез прехвърляне към мрежата на Мегалан. На скоро забелязах и оплаквания от абонати за бавно стриимване. при проверка нa средната скорост на достъп се оказа, че тя е паднала близо три пъти от почти 9 мегабита на 3.

Много ми е мъчно защото Спнет за мен преди беше най-добрия доставчик, но след като падна в ръцете на ментел нещата тръгнаха на зле.

Цитирано от друг форум.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 05 Май 2011, 23:41

Аз не знам защо се заблуждавате, че като минете на друг оператор ви чака светло бъдеще. Вярно от Глобул си получвам редовно фактурите и какво от това. Всички са скапаняци. Закопаха ме с три двугодишни договора. Така и не можах да ги прекъсна преди да изтекат старите и автоматично се преподписаха. Телефон на промоция никога не мога да взема, винаги съм изпуснал срока, само някакви скапани, такива работи. Имах едно HTC, така и не можаха да ми изпратят настройките за нета. Всичките им промоции са за нови абонати. Това, че съм им абонат от създаването на компанията изобщо не ги впечатлява и т.н. Накрая исках да взема един Айфон за сина и Глобул ми викат само за нови абонати на тази цена. Ментел ми викат само за стари абонати на тая цена. Да ви е.....а майката, на едните съм стар абонат, искат да съм нов, на другите съм нов, искат да съм стар, третите изобщо не го предлагат. Накрая Глобул излъгаха на един приятел баба му с подарък домашен телефон и я закопаха с някакъв годишен договор......Немам думи. Всички са скапаняци.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 23:52

ukelichko написа:......Немам думи. Всички са скапаняци.

Това е.
С тая разлика че едните те цакат по един начин,другите по друг и третите по трети. :mhihi:
Но мърадане няма.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 05 Май 2011, 23:58

bavarec написа:Полжението с Мтел/Мегалан.

Я да питам... Нещо лично ли има, щот вече във втора тема Мегалан, та Мегалан... ми аз съм си доволен от тях. Без и със ментел. Пък като гледам тоя дет е постнал тва има впечатления от рек*ум нет, а най-отгоре пише Мтел/Мегалан... :roll:
Последна промяна dan-dam на 06 Май 2011, 0:21, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 06 Май 2011, 0:21

От 5 години не съм имал никакви проблеми с тях, докато не ме изненадаха със сметката за декември / януари. Тя е първата от тримесечния период и е завишена 3-4 пъти, без никаква причина, без да съм говорил повече или нещо друго.Проверяваха - казаха че всичко е ок, писах жалба - да видим. Ще изчакам да ми изтече договора и айде!
п.с. Като правило когато достигам лимита - 50 лева , винаги ме уведомяват /достигнали сте 90%, 95% ... , но в случая забравиха някак си, казаха ми че било по тяхна преценка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 06 Май 2011, 0:23

ментел са пичове бе :mhihi: ... е днеска разбрах че имам 4 фактури :mhihi: ... тая година нищо не бях плащал :mhihi: ... ма не ме спират, а и не пишат :roll: :mhihi:
естествено ги проверих ред по ред... точни са :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Май 2011, 10:01

Сондьора написа:Е аз не мога да разбера къв ви е проблема, ако ви товарят ОК. Ама тва, че нямало фактура или смс..некак си е тъпо.

Ако искаш отиваш в некой офис и плащаш, ако не не. После плащаш след три месеца и то без лихва, и без да ти спират тела.

То е почти като със Софийска вода, може да не плащаш с години, после ама имам 10 иляди лева сметка, ми имаш..

Искам само да споделя че най-малоумната фирма с най-малоумните същества са МТЕЛ,ама са толкова нагли,ама толкова нагли...че не си казват нито първото име а само фамилията,нито от къде точно ,в коя сграда ми говорят глупости,иначе казуса:
Майка ми отива жената да си вземе карта за метел миналата година,ония и обясняват че до 24 часа ще е активирана,а на майка ми и трябва спешно,защото баща ми влиза в болница и да подържа връзка с него,след една седмица телефона все още не е активиран (когато си сменяли некакви глупости) и майка ми подава молба за прекратяване на договора,защото те не си изпълняват задълженията и отива в компания в която могат да и активират картата веднага...
Да обаче след месец идва съобщение-сметка където и се обяснява че дължи 4.80 лева и фактура на който фигурират номера,ама понеже били безплати,семейство и брат'чеди ,няма да плаща,така,следва затишие и ето ти вчера нови сметки в които се твърди че майка ми се е ровила в интернет на стойност 29.78 лева и пак е говорила с брат'чедите безплатно...а картата не е включвана....
А иначе на молбата и за спиране,която разбрахме днес,обяснявали че имали технически трудности и за туй не могли да и пуснат картата 10 дена,ама за сметка на това и опрощават една месецна такса ,но договора не може да се прекрати... :banghead:
Незнам,не е ли най-тъпата държава във света,а кажете,даже операторчето ми обяснява че имали ПЕТ МИЛИОНА КЛИЕНТИ,с което ме развесели и му обясних да земе да се стегне,че едва ли имат 300 хиляди,и то се некакви насилствени пенсионери и фирми...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 06 Май 2011, 10:16

Махайте се махайте се, после да не ревете като от вивател ви пратят фактура за 80 лева, въпреки че кредитния ви лимит е 30 и 3 пъти сте внасяли депозит :mhihi:
И после да не ревете още повече че не ви дават подробна разпечатка и каквито и да било обяснения защо аджеба като не можеш да изговориш повече от 30 лева ти идва сметка 80 и те отрежат директно :mhihi:

Само да си платя М-телския телефон спирам всички други, връзвам си двете карти на Актив+ и ми дреме на саксофона :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Май 2011, 10:21

Сондьора написа:Ако искаш отиваш в некой офис и плащаш, ако не не. После плащаш след три месеца и то без лихва, и без да ти спират тела.

Няма ако искаш и ако не искаш.. няма фактура. От началото на годината съм ходил 4 пъти и нямам нищо за плащане. Сега ми излиза неква сума 250лв, а имам и още една, дето тр да излезе, т.е. ще стане 320 някъде. Не ми е проблем за умиране ама обичам да знам, че в началото на месеца плащам тел, ток, вода и т.н. и съм чист. Правя си сметка кво имам за харчене, кво за под дюшека и така.
От друга страна аз ако не плащам 4 месеца ще ме дадат под съд, но те като не издават фактура толкова време няма проблем..
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Май 2011, 15:51

аз преди да замина за чужбинско ми изтресоха 4 фактури на обща стойност 400 лева
при положение, че кредитния ми лимит е 50 лева
питах ги - нали имам кредитен лимит - ми той е за наше улеснение
е, платих си ги , щото исках да си имам телефонец за тея месеци, дето съм в чужбината
обаче са си нагляри
оставих им и депозит, 200 лева, викам им - като дойде сметка, да се плаща автиматично от депозита
не можело

абе кожодерчета са си тея МЕНТел
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата