Задължително ли е един мъж да има скъп часовник?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Важно ли е за вас носенето на часовник?

Да, и трябва да е скъп задължително
23
12%
Да, и трябва да изглежда стилно, може да не е скъп задълж.
94
49%
Да, но може и да не е стилен, просто някакъв часовник
3
2%
Не, все тая дали е със или без часовник
66
34%
Не, даже мъжете без часовник по-ми харесват
7
4%

Общо гласове : 193
master of the force
Аватар

Re: Задължително ли е един мъж да има скъп часовник?

Мнение от alx » 06 Май 2011, 0:46

BMWALPINA написа:
alx написа:
BMWALPINA написа:Часовника показва класа, но да ми караш голф 2ка и да се опитваш да показваш класа...от студ умри газар бъди...

часовниците които показват "класа" са недостъпни за 99% от българите... така че тая кауза я забрави...

нямаш ли пари за сериозен истински часовник... по добре изобщо не претендирай...

Говоря за БГ стандартите. Тук да си купиш часовник за 5к си е голямо постижение...

да... но 5к лева са много пара за часовник за нормален човек във всяка държава. колко хора могат да си купят часовник за 5к в бг и да му издържат на стила? :) щото ако носиш часовник за 5к но останалия ти антураж не му е на нивото... това са .. комплекси... поне за мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 06 Май 2011, 0:48

BadAngel написа:
BMWALPINA написа:
BadAngel написа:защо конкретно говориш за голф 2

ами ако е ГТИ КР топ зустанд пак ли така ще говориш :)

не всеки голф е бял и с РК регистрация, както и не всяка С-класа е гъзарска

Защото всеки, който държи на тия неща няма да си позволи кола с такова реноме...най-малкото...всеки ще избере кола с по модерен дизайн дори да не е много скъпа кола...но това с мое мнение. Пиша за голф, защото момчето е споменало голф, а и ми стана смешно как го ебава човек който кара голф2, а той кара Е90... (сори ако караш голф... :mhihi: )

не карам голф, но не ми харесва мисленето в рамки :)

г-класата също не е с особено модерни форми, влиза ли в събирателния образ на голф 2ката или е изключение :)

Само като чуя голф 2 и умира всичко в мен. Човек се простира спорд чергилото си, моето мислене е такова...а може би се сблъсквам всеки ден с хора, които искат да показват класа, но да не искат да се паркират пред кафето, защото колата ще ги издаде...пълно е с комплексари в България. Като цяло мисълта ми беше за описаното момче по горе, което едва ли не се подиграва на еди кой си, че няма часовник...все едно е под неговото ниво...за мен това е комплексарска история. Не ми пречи да си купува човек, но да си го купува за себе си, а не за пред другите. Ако искаш да се показваш няма да минеш с голфчето...

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 06 Май 2011, 0:48

alx написа:
BMWALPINA написа:
alx написа:
BMWALPINA написа:Часовника показва класа, но да ми караш голф 2ка и да се опитваш да показваш класа...от студ умри газар бъди...

часовниците които показват "класа" са недостъпни за 99% от българите... така че тая кауза я забрави...

нямаш ли пари за сериозен истински часовник... по добре изобщо не претендирай...

Говоря за БГ стандартите. Тук да си купиш часовник за 5к си е голямо постижение...

да... но 5к лева са много пара за часовник за нормален човек във всяка държава. колко хора могат да си купят часовник за 5к в бг и да му издържат на стила? :) щото ако носиш часовник за 5к но останалия ти антураж не му е на нивото... това са .. комплекси... поне за мене.

Това ми е мисълта...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 06 Май 2011, 0:54

Какъв е смисъла от цялото упражнение, след като задаваш тези въпрости изобщо? К'во, ще идеш да си купиш часовник, щото някой ти казал, че един мъж трябва да има часовник? Ако е така, не виждам с какво се различаваш от приятеля ти с гоуфа. Присмиваш му се, че иска да се прави на нещо което не е, а в същото време ти не виждаш смисъл от часовниците, но едвали не, ще си купиш заради мнението на другите?! Не е ли същото? :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Май 2011, 0:57

BadAngel написа:тряя да си модерен батко

разкопчана ризка, очилца, часовниче, мерцедесче...

тва е положението, може да мислим, че ние сме силния пол, но в действителност ни водят за носа жените с техните безбожни изисквания..

тялото и мозъка трябва да са в баланс, когато едното страда, другото се извисява
:clap: :clap:
и за поста, и за аватара ти :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 06 Май 2011, 1:00

Bogat-Beden написа:
BadAngel написа:тряя да си модерен батко

разкопчана ризка, очилца, часовниче, мерцедесче...

тва е положението, може да мислим, че ние сме силния пол, но в действителност ни водят за носа жените с техните безбожни изисквания..

тялото и мозъка трябва да са в баланс, когато едното страда, другото се извисява
:clap: :clap:
и за поста, и за аватара ти :yes:

чиърс :)
No bling at the Ring

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Май 2011, 1:45

Аз нося часовник от сигурно 15 години... тия дни се наложи да го дам за ремонт сегашния ми часовник и направо не се чувствам човек... не мога да погледна колко е часа веднага, трябва да си търся телефона... отврат... сутрин като се будя винаги искам да знам колко е часа... мислех си, че ще мога да движа и без часовник и бях готов да го оставя да почива, ама... няма да стане явно...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Май 2011, 2:29

BadAngel написа:не карам голф, но не ми харесва мисленето в рамки :)
г-класата също не е с особено модерни форми, влиза ли в събирателния образ на голф 2ката или е изключение :)
Напълно съгласен. Няма лошо в Голфа, колата си е ОК. Имиджът я съсипва. Също като Е30, Е36 и други коли от 90те години. Един катун бай Сокерез закупува по една кола и става селско/сиганска мичта, бати! Аз по едно време бях залитнал да реставрирам едно Голфче 1, кабрио, автомат... все още не съм захвърлил идеята.
Колкото до часовниците: всичко зависи какво ти е ежедневието.
Часовникът е аксесоар: като ръкавелите, вратовръзката, хубавата риза, хубавите обувки и т.н, зависи за какви поводи го слагаш и т.н.

Напр: абсурдно е да сложиш правоъгълен тънък Maurice L. на шорти и маратонки Puma, докато се връзва страхотно с костюм.
Всичко си е въпрос на стил, ако не ти идва от вътре, не слагай часовник.
Не се ебавай с хората с Голфчета или евтини коли, които носят скъпи часовници. Някои хора наистина не обръщат внимание на колата. Просто различни приоритети.

Също е абсурдно да отидеш на сериозна бизнес среща, а да си с менте на Vacheron напр. или друг с 5цифрена табела. Ясно е, че е менте.

Но това е тема, която редовно се появява във форума :)

Аз лично ползвам основно един метален Seiko за всекидневно + един правоъгълен Orient автомат за по-официални случаи.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 06 Май 2011, 12:49

Мосю Саркози е казал следното : един мъж , който до петдесет годишната си възраст все още не притежава rolex , значи си е пропилял живота !

пс имаме още време :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Май 2011, 13:27

Важното е да си гъзенце :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 06 Май 2011, 13:50

Mollov написа:Аз нося часовник от сигурно 15 години... тия дни се наложи да го дам за ремонт сегашния ми часовник и направо не се чувствам човек... не мога да погледна колко е часа веднага, трябва да си търся телефона... отврат... сутрин като се будя винаги искам да знам колко е часа... мислех си, че ще мога да движа и без часовник и бях готов да го оставя да почива, ама... няма да стане явно...

И аз станах така, без часовник на ръката си ми е някак неудобно чак :mhihi:
А за часовника за мен е по-скоро задължително ако си костюмар, все пак за мъжа е най-стилният аксесоар (доста по-добре от дебел ланец да кажем, който за мен въобще няма място с под ризата). Иначе може и да не е скъп, но всичко си зависи от човека. Същата работа със скъпите телефони, примери колкото искате на хора с ниски доходи и телефони за над 1000 лева(и то не заради кой знае какви функции, които апарата има, те дори не ги знаят повечето, а от чистата гъзария) и в същият момент на хора със 7-мици и S класи с телефон за 100 лева :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 06 Май 2011, 13:55

на мен ми е по добре без часовник и без друго където погледнеш има часовници ,телефони ,компютри ,стенни ,радио и др.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: e92

Мнение от Dr.D » 06 Май 2011, 14:13

Часовникът може да е стилен и да не струва 10 бона... Има много готини за по няколко стотака. А да караш кола за 1000-2000лв и да имаш часовник за 5-10 е направо смешно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 06 Май 2011, 14:56

Скъп не но елегантен да.
има среден клас часовници които могат да предложат всичко в едно за малко пари.
А иначе изцепката я гледах преди няколко дена - дънки ризка очила гуменки фешънче всичко табела и марка и на ръката Pattek Phillipе.... селянче момчето дали знае въобще какво означава марката
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Май 2011, 15:34

малко комплексарски мнения в тая тема
защо да не съм небреже със скъп часовник?
защо да не карам смотана кола в Бълхария, по смотаните дупчасали пътища, а да си имам бижу на ръката, което не губи от своята цена 40% още при излизане от шоурума?
хората с много пари обикновено карат смотани коли
Деймън Хил си спомням, че кара VOLVO. VOLVO!

тъй като часовника е едно от наистина малкото бижута (ръкавели и игла за вратовръзка са другите), които един мъж може да носи спокойно, защо да не е скъп?
аз не съм виждал часовник за < 1000 лева, който да изглежда по-добре, да е по-стилен и по функционален от часовник за > 5000 лв
който мисли иначе да подкрепи мнението си със снимки на часовници от еднакъв тип и сходен дизайн
същото е и с ризата - риза за 50 лева се различава от риза за 200 лв от пръв поглед

аз не съм мерило по въпроса, защото нося SEIKO, което обаче харесвам наистина много и бих сменил само за някой Tag Heuer Carrera да речем
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата