Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Май 2011, 21:47

Да не говорим, че в 21-ви век САЩ не могат да произведат ракетни двигатели като РД-180 и си ги купуват от Русия, за ракетната им програма "Атлас" ;) Надяват се към 2020-та да имат работещ еквавилент на РД-180... 8)

Това не прави САЩ изостанала държава, или? 8)
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2011, 21:58

MatriX_Fucked написа:Да не говорим, че в 21-ви век САЩ не могат да произведат ракетни двигатели като РД-180 и си ги купуват от Русия, за ракетната им програма "Атлас" ;) Надяват се към 2020-та да имат работещ еквавилент на РД-180... 8)

Ти гледам че доста хвалиш "руската технология" технология е сложена в кавички не случайно,
би ли ми казал от къде идва старта на бума на руските космически и аеро програми? Великите руски учени ли?

Когато чета български мнения за русия и ми става толкова смешно... Русия никога, ама никога не е била технологична държава,
винаги техните преимущества са били в огромните маси, що се касае до войни.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 12 Май 2011, 22:02

///peter написа:винаги техните преимущества са били в огромните маси, що се касае до войни.
което няма как да се отрече...
всичко друго е бошлаф работа :wave:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 12 Май 2011, 22:15

Ами така е, руснаците разчитат на стари лаври ;) То това се видя и в Чечня. От друга страна, за какво да се хабят да развиват конвенционални оръжия, след като имат достатъчно бойно глави, да затрият земята поне 3 пъти . Американците като са толкова "просветени" и изобретателни , са си набиха дълг 15 билиона долара, само от глупавите и безсмислени войни . Голем праз, че използвали стелт технологии и крилати ракети (които по същество са голяма глупост и не могат да стъпят и на малкия пръст на балистичните ракети ;) )
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Май 2011, 22:17

///peter написа:
MatriX_Fucked написа:Да не говорим, че в 21-ви век САЩ не могат да произведат ракетни двигатели като РД-180 и си ги купуват от Русия, за ракетната им програма "Атлас" ;) Надяват се към 2020-та да имат работещ еквавилент на РД-180... 8)

Ти гледам че доста хвалиш "руската технология" технология е сложена в кавички не случайно,
би ли ми казал от къде идва старта на бума на руските космически и аеро програми? Великите руски учени ли?

Когато чета български мнения за русия и ми става толкова смешно... Русия никога, ама никога не е била технологична държава,

Чеееки, бе! ;) РД-180 е технология, създадена 99-та година! ;) Какво ми говориш ти? :)

Огромните им маси били предимство? ;) Как тогава 58-ма армия, наброяваща около 6000 наборника, накара въоръжената и обучена от НАТО, близо 20 000-та грузинска армия да се окопава пред столицата и да обявява капитулация след 3 дни?

Айде моля ви се! ;) 20 години "демократични" промивки - стигат!
Последна промяна MatriX_Fucked на 12 Май 2011, 22:25, променена общо 1 път
Без страх, без спирачка!

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 12 Май 2011, 22:19

Абе ако се сблъска човек с техника ще види че не е баш така. В смисъл такъв мъдрите руски технически приказки като : "Винт набит с чук държи по-добре, отколкото пирон навит с отвертка", "Добави тегло и опрости" и т.н. и т.н. аз мога да ти дам пример с авиацията ако искаш Да речеме за Антонов 225 или т.нар. МРИЯ. След като това е теоретично и на практика най-големия самолет в света(който има 109 световни рекорда, НЕНАДМИНАТИ до ден днешен) и няма никакъв аналог о т който и да е бил производител, като Еърбъс и Боинг да речем. Може ли да замениш непобедимите металокерамични спирачки(АН-12) с карбонови дето след всяко кацане са за смяна и струват маса пари(Еърбъс и Боинг)Специално за самолетите знам че руснака го е натепал с желязо, да трудно излита муден е, но пък няма усукване и толкова откази в системите за разлика от "Модените" си събратя при които за съжаление се рискуват човешки животи с цел изкарване на пари-мисълта е следната: по-кекав материал-по-малко тегло, по-малко тегло-повече полезен товар(пътници), повече полеезен товар-повече пари това е жестоката истина, докато руснаците залагаха на здравината и кражбата и гледането един друг е било взаимно: Сащ прави С-130 Херкулес, СССР прави АН12, СССР прави АН-22, САЩ прави глоуб мастъра, боинг 747 и Ан-124 също са гледани и подобни и т.н. и да речем фиат 124 още малко и е в историята, докато Жигули- тата са още много, незнам колко от вас го знаят, но конструкцията им е подобрена, през 1972 година дебютира УАЗ 469Б военното изпълнение и ПЪРВИЯ В СВЕТА ДЖИП с планетарни редуктори на мостовете и двустепенна раздатъчна кутия, поставил също доста рекорди в световен мащаб, а 7 години по късно ВАЗ-2103 или така известната сред нас лада илядо и пестин получава бронзов медал за качество, изпреварвайки доооста водещи марки и още много и още много, мисълта ми беше че всеки гледа от всеки, въпроса е кой на кого го признава и кой на кого злобее и кой каквото да приказва ако не бяха руснаците или щяхме да си режеме ония работи или щяхме да пишеме тука на немски :mhihi:
За седем десетилетия съществуване, "Атлантида ХХ" век заемала 1/6 част
от Планетата и изчезнала в дълбините на историята. Човечеството не един
път е било ужасено и ръкопляскало на всемогъщата държава. Това е била
страната на диктатори и пълководци,страна на великата култура и наука,
победила фашизма и открила път в космоса. Може по различен начин да се
отнасяме към историята - винаги да помним и боготворим,да я забравим и
ненавиждаме,но за много поколения родината остава страна с името СССР !
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Май 2011, 22:25

@bavarec - ти си промит мозък и си пуснал откровено малоумна тема
на всичко отгоре целта на темата дори не е свързана с обсъждане, ти просто ни пействаш няква бълвоч написана на тоалетна хартия
"мнението" ти след първия пост е копирано от някой американски колежански форум
просто един гоУем ЛОЛ
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 12 Май 2011, 22:26

Не знам,той началника на щаба признава че са "спукали гумите" ,а ние си чешем езиците... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 12 Май 2011, 22:27

Промит мозък ,ми пука и за Русия и за САЩ,
http://www.youtube.com/watch?v=Vl1af8dW ... re=related
Последна промяна bavarec на 19 Май 2011, 17:43, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 12 Май 2011, 22:30

Истината е, че хората сме достатъчно глупави , за да не можем да изобретим никакви нови технологии. И Хитлер, и САЩ, и Русия , са краднали технологии от извънземните :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Май 2011, 22:31

Хо-хо-хо! :)

То ние можем до утре да си лаем, но днес са завършили полагането на дългия 1224 км газопровод между Виборг (Русия) и Грайфсвалд (Германия) от първия лъч на "Северен Поток", при което европейските потребители ще получават газ директно от Русия до края на годината! ;)

А вие все още си мечтаете за ливада в "оня щат Невада"...
Последна промяна MatriX_Fucked на 12 Май 2011, 22:32, променена общо 1 път
Без страх, без спирачка!

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Май 2011, 22:31

@bavarec: абе жалък си бе момче, жалък като темата, която си пуснал
Последна промяна Хаос на 12 Май 2011, 22:32, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2011, 22:32

MatriX_Fucked написа:
///peter написа:

Чеееки, бе! ;) РД-180 е технология, създадена 99-та година! ;) Какво ми говориш ти? :)

Огромните им маси били предимство? ;) Как тогава 58-ма армия, наброяваща около 6000 наборника, накара въоръжената и обучена от НАТО, близо 20 000-та грузинска армия да се окопава пред столицата и да обявява капитулация след 3 дни?

Айде моля ви се! ;) 20 години "демократични" промивки - стигат!

Не, не питам те - отвори дума за ВСВ, от къде идва този подем не ми е ясно? По необразована, ниско морална велика сила никога не е имало в историята на човечеството...

Как изобщо сравняваш грузия със русия не ми е ясно, толкова сте заслепени :mhihi:
Все едно ние да нападнем русия... ташак работа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 12 Май 2011, 22:33

///peter написа:

Ама разбира се, как не се сетихме, Руснаците са откраднали всичката си технология от великия народ с многовековна история и традиции - хАмериканците :lol:

Първият човек в космоса американците ли го изобретиха?
А първият сателитен спътник?
Станцията МИР, която е ненадмината 25 години, и всички държави по света могат само да мечтаят да имат такава в следващите 100 години?
Калашникът е без коментар - най-известното, предпочитано, и незасичащо оръжие в света. Разпространено е в десетки пъти повече от хамериканския си еквивалент - М-16.
Катюшата - бабата на ракетните установки - за нея какво ще кажеш?
Самолетите МИГ - ненадминати в последните 30-40 години във военната авиация?

И да не продължавам нататък, примерите са безкрайни. Руснаците са технологична сила, колкото и да не вярват някои хора.

И да вметна че ако Руснаците бяха толкова невежи и прости технологично, едва ли Американците щяха да пълнят гащите като чуят името СССР. Това че Руснаците не могат да сглобят луксозна и читава кола не бива да заблуждава всички - просто за техните нужди Ладите са повече от достатъчни. Или сигурно и Ладите са откраднати от хамериканците :clap: :mhihi:
Последна промяна goguma на 12 Май 2011, 22:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Май 2011, 22:34

Отидох във ВСВ, за да отговоря на глупостите, изписани по адрес на Михаил Калашников и Ак-47! ;)

Това, че НАСА купува руски ракетни двигатели, означава само, че руската технология е "мръднала" от 45-та година, за жалост ти май не си?!?!? 8) :mhihi:
Без страх, без спирачка!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата