Знаци хранилки по пътищата - made in bg

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Знаци хранилки по пътищата - made in bg

Мнение от © » 30 Май 2011, 22:23

аз все още не съм гледал репортажа, но знам че е пълно с малоумни знаци
Чудя се къде трябва да се оплача от явните "хранилки" , че да се промени нещо
Светът се променя, колите също, нормално е един завой който си го вземал преди 20г. безопасно с 40км/ч сега да го вземаш с поне 50 (не повече, че пак ще ме обвинят в нещо) :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Май 2011, 22:35

© написа:...
Светът се променя, колите също, нормално е един завой който си го вземал преди 20г. безопасно с 40км/ч сега да го вземаш с поне 50 (не повече, че пак ще ме обвинят в нещо) :mhihi:

не е съвсем така... че знаците са мислени преди мнооого години е ясно, че 50км/ч не са нищо за колите днес е ясно...
обаче знаците се слагат според най-скапаните коли- един завой с Е90 на мокро може да го вземеш и със 100+км/ч при положение, че имаш 50 кила електроника (минимум), но в същите условия бай Иван с жигулата ще изхвърчи от пътя и ще се размаже- затова там знака е 40... проблем са най-вече знаците които са сложени не с цел безопасност, а точно за хранилки- всички знаем такива... а и много обичат след ремонт на пътя знак 40 да седи поне още 5-6 годинки там "случайно"... особено извън града където няма кръстовища с километри и се оказва, че 3км. след знака дето си забравил, че изобщо си го видял има патрулка с радар и ти казват "карате с 50лв. в час" :roll:
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Май 2011, 22:44

за това си прав, но има знаци за които и за бай Иван няма никаква опасност да вземе завоя с 50км/ч и пак си е 40
кой нормален човек кара с 40 на завой който по принцип е възможно да се вземе със 140.
Застават след него в храстите (някой път ще ги снимам колко интересно се крият) :mhihi: и всяка втора кола, която не знае че са там е глобена
Първият път като ме спряха си казах - няма страшно, 60км/ч е ограничението ...а то 40 и глобата естествено скача

Имам чувството, че повечето знаци са правени за предишният закон с леките глоби, където трябваше да е 40 за да се кара със 60

Е тези от Луковит нямат равни по наглост :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 30 Май 2011, 23:10

Сега го гледах... това е ебаси простотията... няма ли някой изгорял там да се хване и да осъди държавата...
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Май 2011, 23:18

изгорели много, ама едва ли някой ще се хване да съди... освен ако някой местен не се нареди доброволно да му пишат един акт и после да ходи да ги съди...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E90

Мнение от alex0001 » 31 Май 2011, 8:53

И мен са ме спирали там.Изпреварих един камион на двулентовия еднопосочен път точно след площадчето в Луковит, посока София.Там има знак забранено изпреварването.Слава Богу се разминах без акт или фиш.Признах си грешката, извиних се, помолих ги да се разберем на място.Те казаха, че имаме "публика".Аз отидох до колата, взех 40лв, дадох им ги тайничко и всички останаха доволни.

Предишна

Назад към Извън Темата