още едно мааалко въпросче за книжка....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: още едно мааалко въпросче за книжка....

Мнение от BMW_POWER » 01 Юни 2011, 1:20

Skip_209 написа:след като изтече давноста,парите си седят като дълг но никой неможе да те накара да ги платиш

Е, изключая съдия изпълнител, дето може да вземе всяко нещо, дето е на твое име. Пък и ония отгоре не са тъпи, повервай. Относно автора, какво да му кажа!? Във всяка една нормална държава, отдавна да е в компанията на зле настроени манафи. Полицаите не са виновни, че караш без книжка. Аз ако съм, също ще ти пердаша глоби всяка вечер. Изкренно се надявам, такива като теб да са единици.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Юни 2011, 8:10

34 актчета...май- тази тема е леко позакъсняла, а е и леко нагло ей така да си караш въпреки санкциите :mhihi: И според мен има бая голяма вероятност да се окажеш скоро главно действащо лице в някое досъдебно производство :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Юни 2011, 10:19

Ще ни ставаш клиент май. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 02 Юни 2011, 10:40

BMWgiunter написа:Давността е 3 години от последния написан акт,но ако са минали примерно 2 год. и 5 месеца и пак ти напишат акт или те снимат камерите пак влизаш в канала.И как може да си толкова безотговорен и да управляваш автомобил с 34 написани акта ? :nono:

3 год. от датата на написване на акта или от датата на издаване на постановлението... или от датата когато си вземеш постановлението, защото постановлението влиза в сила когато си го вземеш и се разпишеш доколкото знам... Тук е малко неясен момента с давността. Някой да обясни ако знае със сигурност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 02 Юни 2011, 18:29

на мен ми бяха писали акт и решението ми приситгна 2 години и половина след акта .... той вече е преминал в давност! Не знам какво им става но идва един момент в който почват да си сабират дълговете и става лошо, на мой близък му пращаха купчина писма докато не плати всичко - дано на теб да не ти се случва така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 02 Юни 2011, 21:14

HA_PEMOHT написа:Мерси много за помоща, информацията ми беше доста полезна, и мисля скоро да се консултирам са хората от bau.bg когато започна офанзивата наречена "аз и книжката - едно неделимо цяло"

А относно въпроса на колегата : При положение че имам 34 акта как мислиш дали съм спонсорирал 4-то РПУ и КАТ :) почти 5 месеца изкарах без акт и точно когато мислех да ходя да си взема книжката, един симпатичен полицай ми поиска 200 кинта "иначе пишем акт" които отказах да му ги дам, той си ми написа акта и аз когато му написах възраженията вътре той си побесня човека ( има допусната правописна грешка и не мога да разбера в какво ме обвиняват ) и оттам изгърмах с още 3 акта,[b] включително и май ми писа нещо на тема обида на длъжностно лице...

Хахаха,

Това последното ме изкефи. Мое да ме хокат, ама евала на такива като колегата дето въпреки всичко пак им е сипал.
Относно темата позагазил си го, ама недей да слушаш такива глупости като ше влезеш в затвора и ще ти вземат къщата. Нарушението на ЗДВП е административно нарушение а не ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и за такова нещо неможе да влезеш в затвора, изклчение прави карането с над 1.2 промила което е категоризирано като престъпление.

Относно съдия изпълнителя, на теория е възможно, но напрактика незнам досега дали на някой са му взели нещо заради задължения към кат. А изтече ли 2 годишната давност и другите давности според ЗАНН никой неможе да те търси за тия пари, нито съдия изпълнител нито баба му.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 03 Юни 2011, 9:34

FreeSpirit написа:
BMWgiunter написа:Давността е 3 години от последния написан акт,но ако са минали примерно 2 год. и 5 месеца и пак ти напишат акт или те снимат камерите пак влизаш в канала.И как може да си толкова безотговорен и да управляваш автомобил с 34 написани акта ? :nono:

3 год. от датата на написване на акта или от датата на издаване на постановлението... или от датата когато си вземеш постановлението, защото постановлението влиза в сила когато си го вземеш и се разпишеш доколкото знам... Тук е малко неясен момента с давността. Някой да обясни ако знае със сигурност.

Всеки акт си има собствена давност... тя започва да тече от датата на връчване на постановлението или ако не е връчено си има някаква система за автоматично влизане в сила, която в закона пише че е 6 месеца от излизане на постановлението... 2 години е давноста... ако минат тези 2 години се разминавате без да го платите... а 3 години е абсолютната давност ( т.е. минат ли 3 години немогат да те барнат вече за тоя акт )

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 03 Юни 2011, 10:56

Ogi написа:Всеки акт си има собствена давност... тя започва да тече от датата на връчване на постановлението или ако не е връчено си има някаква система за автоматично влизане в сила, която в закона пише че е 6 месеца от излизане на постановлението... 2 години е давноста... ако минат тези 2 години се разминавате без да го платите... а 3 години е абсолютната давност ( т.е. минат ли 3 години немогат да те барнат вече за тоя акт )

май няма автоматично влизане в сила след 6 месеца... има чл.58 от ЗАНН

Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.

Предишна

Назад към Извън Темата