От 18 юли 2011г. ГО ще се сключва само по електронен път...
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: От 18 юли 2011г. ГО ще се сключва само по електронен път...
dbanchev написа:Тия с коли за по 200 бона, не ги мисли, и да ги измааш имат пара да си оправят колите+ това имат каско , от го ще вземат няма и 1/2 от кинтата, дето ще им трябва да оправят амгто или с8цата. ГО е за нормалния да не кажем беден човечец, който като бъде измаам от некой катил, да получи някакви пари да си пооправи колицата. А иначе- задължително го въведоха със закон от 2005та ако не се лъжа.
Ако измааш някоя кола за 200 хил, неговата компания ще му плати от каското но компанията ще си търси парите от теб ако нямаш гражданска.

Neeky написа:И на мен ми е чудно, защо трябва да плащам през зимата, като не си карам колата?![]()
Освен да минавам и по бензиностанциите и да им плащам средния ми разход на гориво, докато колата ми е в гаража!
защото ти как мислиш че ще докажеш, че не я караш- а ако има начин- те как ще те проверят че не я караш и кой ще плати за тази проверка?
това е все едно да се обяви някаква степен на глад под които ако си и откраднеш храна да не те преследва закона. няма такова положение. така се ражда бюрокрацията... а ние си я имаме в изобилие така или иначе.
това което ми харесва е че единната система най-накрая успя да си "сключи" ръцете около проблема. и сега ще има стягане... полицая с едно телефонно обаждане ще знае дали имаш валидна го или не. а следващите стъпки са още по-положителни за дисциплината по пътищата- пишат ти акт за превишена скорост- го-то ти скача с 50%... става катастрофа по твоя вина- го-то ти скача х2. драконови мерки. това е единствения начин.
за каското на този с 200те бона кола- тя ще му я плати неговата компания ама после нали знаеш от къде ще си потърси парите? а нали знаеш че тоя с с65 амг-то само да го подпреш отзад леко и да му спукаш бронята изкривиш успусите и пукнеш единия стоп и си 10-15к назад?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
а на такива като йоско и стависки сигурно ще им е по 2000 гражданската
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
alx написа:Neeky написа:И на мен ми е чудно, защо трябва да плащам през зимата, като не си карам колата?![]()
Освен да минавам и по бензиностанциите и да им плащам средния ми разход на гориво, докато колата ми е в гаража!
защото ти как мислиш че ще докажеш, че не я караш- а ако има начин- те как ще те проверят че не я караш и кой ще плати за тази проверка?
това е все едно да се обяви някаква степен на глад под които ако си и откраднеш храна да не те преследва закона. няма такова положение. така се ражда бюрокрацията... а ние си я имаме в изобилие така или иначе.
това което ми харесва е че единната система най-накрая успя да си "сключи" ръцете около проблема. и сега ще има стягане... полицая с едно телефонно обаждане ще знае дали имаш валидна го или не. а следващите стъпки са още по-положителни за дисциплината по пътищата- пишат ти акт за превишена скорост- го-то ти скача с 50%... става катастрофа по твоя вина- го-то ти скача х2. драконови мерки. това е единствения начин.
за каското на този с 200те бона кола- тя ще му я плати неговата компания ама после нали знаеш от къде ще си потърси парите? а нали знаеш че тоя с с65 амг-то само да го подпреш отзад леко и да му спукаш бронята изкривиш успусите и пукнеш единия стоп и си 10-15к назад?
Аз и да не съм съгласен, то е прието! За положителната страна на въведенито,тя е неуспорима, стига да се сработят както трябва.

Но въреки всичко, ме е яд, защото на фона на ГО за 200 + лв. и аз карам 6 месеца е най-лесно да се каже "Въпрос на личен избор" , защота е най-одачно! А и от тяхна гледна точка, защо застрахователите да не вземат едни чисти пари?

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Това, че като удариш някой и си без ГО, отсрещната компания си търси от теб парата ми е пределно ясно. Проблема идва в тоя случай яко нямаш собсвеност и няма на практитка какво да ти вземат, щото има и не малко такива. Та идеята на тия промени е да се прекъснат тези схеми с неплащането на ГО и последващите проблеми, защото ако изтупам някой и не могат да ме осъдят за да се покрият щетите на потърпевшия го яде гаранционния фонд.
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
dbanchev написа:.... А иначе- задължително го въведоха със закон от 2005та ако не се лъжа.
За щастие се лъжеш

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми да не дава Господ...ама ето,колко много случаи има,даже гледах по телевизията едно предаване,в ГО се мъдрят некакви числа от по милион за некакви щети...чак ми се иска да се само сгазя и да зема парите,но реално то телевизора дадоха че застрахователи най-много са платили по 10к лева...Е какво трябва да стане,да се бутнеш у парламента и да се взризи ядреният реактор на колата ли,тогава ще станеш национален герон де,ама застрахователите колко биха платили??? 

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Е.Димитров написа:Ми да не дава Господ...ама ето,колко много случаи има,даже гледах по телевизията едно предаване,в ГО се мъдрят некакви числа от по милион за некакви щети...чак ми се иска да се само сгазя и да зема парите,но реално то телевизора дадоха че застрахователи най-много са платили по 10к лева...Е какво трябва да стане,да се бутнеш у парламента и да се взризи ядреният реактор на колата ли,тогава ще станеш национален герон де,ама застрахователите колко биха платили???
преди близо 2год. лимитите по ГО бяха 500хил. лв. при смъртен случай (това е максимум), след което завишиха лимитите до 1млн. лв., друг е въпроса че при смъртен случай в България обезщетенията не подминават 50хил. лв.
Но нали се сещаш какво се случва, когато някой нашенец направи ПТП в чужбина...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Projektzwo написа: нали се сещаш какво се случва, когато някой нашенец направи ПТП в чужбина...
Сякаш слушам председател на застрахователно дружество. За миналата година само М ТЕЛ - Глобул - Кока Кола и застрахователните дружества имат печалба от по над 250 милиона!!!
Щетите извън България се плащат от зелената карта!!! Да вдигат сумите за зелена карта!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Демирев написа:Projektzwo написа: нали се сещаш какво се случва, когато някой нашенец направи ПТП в чужбина...
Сякаш слушам председател на застрахователно дружество. За миналата година само М ТЕЛ - Глобул - Кока Кола и застрахователните дружества имат печалба от по над 250 милиона!!!
Щетите извън България се плащат от зелената карта!!! Да вдигат сумите за зелена карта!!!
ами тази "зелена карта" да не би да ти я издават от съюза на текезесарите?

Projektzwo написа:Демирев написа:Projektzwo написа: нали се сещаш какво се случва, когато някой нашенец направи ПТП в чужбина...
ами тази "зелена карта" да не би да ти я издават от съюза на текезесарите?
въпросната зелена карта не е включена в цената на Гражданската отговорност
т.е. ако искаш и зелена карта си доплащаш

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:Neeky написа:И на мен ми е чудно, защо трябва да плащам през зимата, като не си карам колата?![]()
Просто-караш-спират те-проверяват.

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
alx ти не беше ли в САЩ?
Що изобщо е нужно да доказвам,че не я карам,когато е без застраховка?Що да доказвам,че брат ми не е педераст,когато немам брат.......Да не би в щатите некой да ме задължава да плащам за нещо,което не ползвам?Явно от дълго време си там и си забравил родната действителност-тук имаш само задължения,но не и права.......Имах удар с румънец по негова вина в Бг......целата десна страна ми замина.....платиха ми 700лв. с връзки-огледалото ми струва 500

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тва е нещо като да плащаш глоба за превишена скорост без да са те спирали щото имаш Порше. Щом вдига 300 трябва да плащаш, щото как ще докажеш, че не си ги вдигал 

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3