Бензин eko economy?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Бензин eko economy?

Мнение от Mollov » 08 Юни 2011, 22:37

Темата има заглавие... не го обръщайте на коментари относно кой бензин е по-хубав и кой по-лош, щото иначе всичко ще приключи много бързо :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 08 Юни 2011, 22:41

Mpower84 написа:А на какво ви мирише от ауспуха с тоя бензин? Моята направо тровеше на гадно отзад. На един приятел сеата отзад смърдеше по същия начин както и една корса всичките с тоя бензин. Сипах 100 октана от ОМВ и не можах да си позная колата. Определено със 100 октановия върви по-добре и няма спомен от гадната смрад, а и разхода ми е същия! Моето мнения е, че 95 економи е абсолютен боклук и Еко яко се прецакаха. Повече никога няма да сипя от тоя бълвоч. Втора седмица бутам добавки в горивото да изчисти гняста.

Това исках да кажа колега и да видя дали други колеги са забелязали такава фрапантна разлика,колата меко казано ми умря с тоя бензин,а разхода ми е като с другите бензини,пълен таш*к :lol: :lol: :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Юни 2011, 11:57

Аз си сипвам от него напоследък, просто щото му смениха името.
Преди си карах с обикновенния 95 на екото на черни връх и все тая няма разлика и преди и сега разхода е еднакъв, вървежа също, на 16ката и 200 октана да и сипя все тая пак си е 16ка ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 09 Юни 2011, 15:18

Колкото пъти съм зареждал на еко, все е "economy" и бензина и нафтата. Разлика няколко литра надолу между показанията на колонката и борд компютъра
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 09 Юни 2011, 17:25

До скоро зареждах само от еко но май си развалиха сериозно качеството. Аванса си го чувам и на затворени прозорци и със двата им бензина. Оправи се като заредих 98 от лукоил по препоръка на един приятел.
Поне във Варна май няма читаво Еко, не знам вече от къде да зеареждам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 10 Юни 2011, 3:44

kronos написа:До скоро зареждах само от еко но май си развалиха сериозно качеството. Аванса си го чувам и на затворени прозорци и със двата им бензина. Оправи се като заредих 98 от лукоил по препоръка на един приятел.
Поне във Варна май няма читаво Еко, не знам вече от къде да зеареждам.

Казах ли ти за 98 от лукойл :yes:
А аз как се набутах брутално ей ся преди малко... Заредих пълен резервоар на М-ката с 95 от ЕКО :banghead: ...
Утре ще го изразходвам целия де, но не смятам повече да сипвам от ЕКО, подведох се по това, че имам карта за 5ст. намаление, което на цял резервоар е някви си 3лв май :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 coupe IS
Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ

Мнение от Dafy » 10 Юни 2011, 13:40

налагало ми се е да зареждам на еко и моите впечатления са - пълен шит !
зареждам да Ром Петрол бензин /макар да лъжат в количеството - но колата върви/
газ зареждам от една тотално неизвестна газ станция но ми дава перфектния разход!
от Еко съм разочарован от всички горива !
за лукоил пък изобщо не ми говорете ! по зле гориво и от на Екото - честно...
колата ми е е30 м40б18 с 17-ки - може би защото е слаб мотора се усеща осезаемо !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Юни 2011, 20:33

От месец някъде зареждам от ЕКО само. Първо сипах 2-3 пъти от ekonomy, след което 2 пъти сложих 100 октанов за проба, и повече няма да направя тая грешка :mhihi: То от кола до кола има голяма разлика де, но при мен резултата беше доста странен - с 95 колата ми определено върви по-добре във целия диапазон обороти. За сега съм много доволен, и смятам да продължавам да зареждам този бензин. А с картата в момента ми излиза 2.39 литъра ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Юни 2011, 20:54

Dirty M5 driveR написа:... но при мен резултата беше доста странен - с 95 колата ми определено върви по-добре във целия диапазон обороти...

нормална реакция на нормален мотор с нормален, доколкото е възможно, бензин...

принципно не мисля че има смисъл обсъждането на марка бензин при положение, че разпространителите, макар и под един бранд име, са всъщност абсолютно различни фирми и собственици... съответно и вижданията им за "чист" бензин...

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 11 Юни 2011, 8:01

В служебната калинка по принуда зареждам само 95 на ЕКО
Наблюденията са ми следните:
Промяна в мощността няма!
Преди това със стария 95 минавах по около 410км и ми оставаше една чертичка и по борд бензин за около още 110км.
Сега минавам по около 440км и по борд на една чертичка пак имам за 110км.
Колата се кара само градско в София
Колата е Ситроен С2 '06г ,75к/с
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 11 Юни 2011, 21:41

Карам си само с горива от еко попринцип и с eko economy от както са го прекръстили .. Разлика не забелязвам в икономия колата я карам предимно градско в Русе , и дава разход около 11.5-12л./100км. с нормално каране мотор м50б25ту . Разлика от към вървеж хммм.. мисля не намирам . Като искам вървеж Шел в-повер рейсинг :mrgreen: тогава и мотора затихва и през аспуха на хубаво мирише :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 11 Юни 2011, 22:09

И аз си карам с 95 от Еко и не усещам разлика нито във вървежа нито в разхода.За миризмата-не съм се душил отзад до сега :mhihi:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 12 Юни 2011, 15:50

Прясна информация:
70л economy = 630км извънградско = 11.2 по борд = 11.2 по колонка
Заредих след това лукойл 98 => колата почна да върви по-леко и разхода е 9.8 със същото каране.
Явно, че спирам да го зареждам този бензин вече.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 13 Юни 2011, 1:41

Карал съм 95+ или там както му беше старото име и не намирам разлика с остналите 95 бензини на ОМВ, Лукойл и др . Иначе карам редовно с 100 и разлика в разхода има и то същетвена, но това по скоро важи само за автомобилите с детонационни сензори :!:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар
Кара: '00 330ci

Мнение от freehippie » 13 Юни 2011, 10:26

И аз сипвам на Еко заради 5те стотинки отстъпка.откакто са с новия бензин не забелязвам никаква разлика.Преди карах с обикновения 95 на Шел , така че явно са еднакви боклуци.Сипвал съм 95 В пауър на Шел и разхода се промени, но като сметнеш цената си остава същия.Не съм сипвал 98, защото БМВ са казали , че колата върви с 95 и им вярвам.

ПП Колегата с М5 - твоята кола я дават да се кара само с 98, може би затова е такава фрапираща разликата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата