Актове постановления и тн...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: Актове постановления и тн...

Мнение от dbanchev » 20 Юни 2011, 14:50

Това за изтеклият акт или за ,,забравения в къщи,, син талон е номер, който много народ прави за да се измъкне, включително и аз :mhihi: . Имам 3-4 акта, при писането на които не съм си дал синия талон- съответно към основния акт ми пишат глоба 10лв за не непредставяне на всички документи, съответно не съм платил още нито 1 акт, та даже от как си взех книжлето не съм и стъпвал в кат. За сега с тая схема има измъкване, ще видим обаче докога :mhihi: .................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 20 Юни 2011, 14:57

топло топло от кат.. значи нито ми взимат книжката нито някакви точки плащам си глобата 140 лв в 14 дневен срок или ако не става 200 след това..
ве4е ако си над 51 км тогава се взима книжката и така ще им еба майката
днес след ако карам нормално стрелката ми показва винаги 60 км в час трябва постоянно да се съобразявам направо вече по всячески начин ще ни цедят ама като ни е такава държавата
пък и донякъде и аз съм виновен 200 лв за радар съм дал защо ми е като музиката е все на макс и не го чувам грам
:banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 20 Юни 2011, 15:17

dbanchev написа:Това за изтеклият акт или за ,,забравения в къщи,, син талон е номер, който много народ прави за да се измъкне, включително и аз :mhihi: . Имам 3-4 акта, при писането на които не съм си дал синия талон- съответно към основния акт ми пишат глоба 10лв за не непредставяне на всички документи, съответно не съм платил още нито 1 акт, та даже от как си взех книжлето не съм и стъпвал в кат. За сега с тая схема има измъкване, ще видим обаче докога :mhihi: .................

И аз като теб се правех на майстор и един ден у нас дойдоха 3 полицаи от Плевен (представи си специално за мен бяха минали 40 км) и ме "поканиха" да се кача с тях в Астрата, за да си поговорим в РПУ-то. Така че спокойно- никога не си мисли, че си голям тарикат, защото държавната система е по-голям тарикат от теб ;)
От тогава винаги си плащам редовно актовете и ми е спокойно на душата.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 20 Юни 2011, 15:58

аа забравих да добавя хората от пловдив да да се готвят тази в пощата от какъв кашон ми искара писмото не е истина
ще получавате честитки :ranting:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 20 Юни 2011, 16:10

alpina-ma6inata написа: Акта за изтекъл акт е 10 лв.

Да ама Не!
Няколко пъти са ме спирали с изтекъл акт без син талон и първото нещо, което възкливат всички пътни полицаи е: Опааа, значи сме без шофьорска книжка! :shock: :shock: :shock: Викам - чакайте, бе! Eто ви я книжката ми, а те: нямаш книжка щом не даваш синия талон и показваш акт на 3 месеца!!! :shock: :shock: :shock:
Продължават 15 минути спорове и хиляди дребни проверки на светлини и аптечки! Накрая след дълги обобщения как акта ми е за без винетка, къде съм работил и че си търся работа в момента, но съм все още безработен ме пускат да си ходя с много мъмрене, че не съм почерпил нищо, а пък съм отървал акт за 100 лв. :| :| :|
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 20 Юни 2011, 18:45

Според мен блъфират. :) Това, че ти казват, че си без книжка няма общо със закона, който се прилага, когато наистина не си изкарал СУМПС. Там нали беше нещо от сорта на 1000 лв и нагоре, не съм сигурен. Просто блъфират. И мен са ме плашили супер много по този начин, обясняват ти колко си закъсал, едва ли не да си режеш вените. :mhihi: И това, докато не ги почерпиш. На мен ми се е случвало няколко пъти така. Най-пресния случай - На Цар Борис влязох от главния път в локалното, където ми е забранено (но няма по друг начин как да си вляза в квартала, без да мина през най-ужасните релси. Както и да е, виждам, че не си от София и надали ще ме разбереш :) ). Та, показаха ми близалката, обясняваха ми 10 минути как акта е много гаден. Аз не пожелах да ги черпя и казах, ок, пишете ми. Тоя "пишеше" вътре 5 минути и се отказа. Та върнаха ми документите със закана, че още веднъж, ако го направя не знам си какво щяло да стане.. :)

Та това е кьор фишек, просто трябва да си прочетем закона хубаво и да се опресним паметта, за да сме подготвени в такива случаи. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 20 Юни 2011, 18:58

аз няколко пъти съм си показвал акта на година и половина (за винетка)...
в повечето случаи ми казват да го оправиш тоя акт... а той едвам се крепи вече.. адския парцал :winky:
един път обаче ме заплашваха, че щели да ми направят проверка по станцията дали нямам и други актове и дали имам точки...
предполагам тогава могат да ти вземат книжката..
та чакам засега.. да станат поне две години да видим че тия 100 лева са си светеща топка...
а и веднъж не го дадох и викам загубих си талончето при проверка на ваши колеги.... :mhihi: :mhihi:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Потребител
Аватар
Кара: AZLK,VAZ,OPEL,Renault,BMW
Мечтае да кара: Запорожец стар модел

Мнение от bat_mial » 20 Авг 2011, 22:14

Не знам за вас ама от сайта на кат ми казва следното...

Справка №:25025 от дата 2010-08-18 на потребител bat_mial за лице Михаил Стефчов Стойков с ЕГН: ..................... и свидетелстрво за управление на МПС (книжка) ..................
Грешка: Некоректни данни за номер на свидетелство за правоуправление.

Наблягам и на думата "свидетелстрво" .Така ми го пише от сайта, не е моя правописна грешка.
Око за око, паста за зъби.

Предишна

Назад към Извън Темата