На ви шенген..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: На ви шенген..

Мнение от Владо » 28 Юни 2011, 14:31

това е друга тема... вярно за волейболистите, но има още хора, дето ни карат да се радваме на факта, че сме Българи... атлетите скоро, тениса в момента, борците им падна нивото, но пак се случва от време на време... а залата беше крайно необходима... и са необходими още много зали и басейни...
за шенген обаче кофти...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 28 Юни 2011, 15:01

^ няма спор, коментирах главно заради неадекватния пример, който даде колегата за съдиите и ненужната зала...

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 28 Юни 2011, 16:00

Владо написа:проблема със забатачването е защото се преценяват интересите на всички засегнати, а не се отсъжда по закон... който е достатъчно кратък и ясен...

:mhihi: Проблемът със забатачването не е в това (сигурно го има и този момент, но не е в преобладаващ процент) - делата си се отлагат точно в рамките на законовия 3 месечен срок. Проблемът със забатачването е в неявяването на свидетели, адвокати, изваждането на медицински и прочие други процесуални хватки, които щом ги позволява процесуалния закон, съдията няма какво да направи - това вече си е проблем на законодателя.

pampo написа:И не знам дали си в течение, но волейбола е единствения спорт в който България има истински сериозни традиции и почти винаги се класираме за финалите на Световната лига. И естествено, че тая спортна зала беше повече от необходима, защото в София няма зала, където да се играят официални срещи по волейбол, а това пак казвам е единствения спорт, в който печелим регулярно и не е пълно с манекенчета-чалгари.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Я си направи справка, че нещо ти куца информацията. Зала за 120млн. лв е необходима викаш - дори ако приемем, че имаме няк'ви надежди във волейбола, пак не е оправдана на този етап, като отвсякъде се мрънка как държавата е в криза и няма пари :winky: . Да не говорим, че с една скъпа и модерна мега спортна зала, спорт не се развива, щото не вярвам да пуснат свободно там да тренират юноши или младежи от който и да е спорт, ама това е отделна тема.

И да, сграда за СРС (Софийски районен съд - да не си помисли някой, че е за подслушване) е в пъти по-необходима от една спортна зала (за един спорт - щото освен волейбола евентуално и някой концерт, аз не виждам за какво друго ще се напълнят 18 000 места). Защото не може да се изисква продуктивност и максимална експедитивност на работа като в една стая 4 кв. метра работят 5 съдии/прокурори с 5 бюра (незнайно как набити) и няма място като станеш от бюрото да се врътнеш малко без опасност да събориш някоя купчина с дела. Както казах по-горе твърде сбъркани приоритети изначало...

И всъщност какво ли съм се хванал да споря с вас за съдебната система като пишете на обща култура и прочетено в нета, без да имате и най-малък досег с нещата отвътре. Само да ви кажа, че за периода януари-юни 2011г., наказателните дела в СРС са с 4000 (четири хиляди) повече спрямо същия период от 2010г. - нали не си мислите, че до края на годината само ще спада бройката. Ако спазим пропорцията отиваме на 8000 наказателни дела повече спрямо 2010г. Ами ако така се увеличават и 2012г спрямо 2011г....Аз от 2 месеца съм на стаж в СРС и просто не знам тези хора как издържат там при тези условия - обема на работа изобщо няма да го коментирам.

Живи и здрави - аз повече нямам какво да кажа по темата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Юни 2011, 17:13

Maverick_VS написа:Проблемът със забатачването е в неявяването на свидетели, адвокати, изваждането на медицински и прочие други процесуални хватки, които щом ги позволява процесуалния закон, съдията няма какво да направи - това вече си е проблем на законодателя

И това го има, но не е никакво оправдание за корумпираното ни правосъдие, което пуска престъпниците на свобода с условни, пробации, глоби, понеже само за него никога няма годни и достатъчни доказателства. А през това време роднините на съдиите си получиха апетитни имотчета на морето като крайно нуждаещи се. :mhihi: То наистина, че с тия заплати от няколко хилядарки+ антикорупционни+13-та и 14-та заплата, кое по- напред, казват съдиите, че били много заети и аз им вярвам, ако вземах техните пари и аз щях да съм зает :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Предишна

Назад към Извън Темата