...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Смятате ли за нормално да се влиза в затвора за "жестокост към животно"?

Напълно нормално нещо, подкрепям!
53
35%
Чак за жестокост не, но може например за убийство или масови убийства
34
23%
Глоба за такива неща е напълно достатъчна
53
35%
Не трябва да се носи никаква отговорност
10
7%

Общо гласове : 150
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Re: ...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

Мнение от Lattri » 12 Юли 2011, 13:46

Maverick_VS написа:Що да ги изключваме - те не са животни ли, или нямат живот, който се отнема ли, или какво...Много ви обичам така като си изключвате каквото ви изнася :confused: :banghead: . Ми някой може да се храни с кучета и котки например :mhihi:

Да има хора, които се хранят с кучета и котки. Наистина и прасетата и кравите и агнетата и т.н. носят живот в себе си. Общо взето така е устроено обществото. Векове наред хората са колели една част от животните за да се изхранват. Към една друга част от тях са се привързали и са се приобщили. Ясно е, че за първата част не може да се направи нищо, ем че трябва. За втората вече трябва да се действа строго - в случая наказание със затвор. Ако разбирасе животинката е била убита при самозащита тогава не трябва да има такова наказание. Убиването на животни като цяло не е редно. Нищо, че не съм вегетарианец това е лично мнение.

drllxr написа:

А кой определя кои са готини и кои не?Ти?Аз?Или някой друг?То ако го гледаме по този начин почти всичко което мърда става за ядене...

пп. Колега нищо лично,просто изказванията ти са малко прибързани според мен.[/quote]
Ми както по горе споменах цялостната идея не е редна. Зависи кой какъв вкус има, но в някои страни се ядат буболечки от всякакъв вид. И все пак нека не разграничаваме насекомите от другите животни.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 12 Юли 2011, 13:52

N.Mihaylovski написа:Що за глупости
бездомни кучета и котки трепам постоянно

браво велик си :clap: :clap: :clap: по темата, ако на някой от вас му убият домашния любимец, тогава ще кажете че и 10 години са му малко в затвора на убиеца...
www.bmwпрофесори-bg.net

Потребител
Аватар

Мнение от valshopov » 12 Юли 2011, 14:01

benzin написа:
N.Mihaylovski написа:Що за глупости
бездомни кучета и котки трепам постоянно

браво велик си :clap: :clap: :clap:

Като собственик на куче ... ако някой по какъвто и да е начин наради животното ми бих му изкарал червата ......

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 12 Юли 2011, 14:33

Айде кажете ако някой ви убие котката или кучето как ще се чувствате ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 12 Юли 2011, 14:43

AcOrP написа:Айде кажете ако някой ви убие котката или кучето как ще се чувствате ?

хехе , надявам се въпросът не е отправен към гласувалите точка 3 и 4 ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юли 2011, 14:46

AcOrP написа:Айде кажете ако някой ви убие котката или кучето как ще се чувствате ?

Ми кофти... все едно са ми счупили или откраднали мобилния телефон, който съм обичал и с който всеки ден съм си играл :idea:
Вярно е, че кучето е одушевено, за разлика от телефона - но въпреки това си остава вещ, която принадлежи на човека и предназначението й е да служи на човека (за забавление, охрана и т.н.) :idea:

Да въздигнем една вещ, макар и одушевена, до човека - това означава човека да падне на нивото на едно животно... назад в еволюцията...
Хората, които са склонни на това, обикновено са странни птици, които не могат да се интегрират в обществото и за тях човеците са лоши и зли.
Човешката еволюция се основава на разума и експлоатацията за собствено благо - а тия горните хора като не могат да се впишат в модерната еволюция предпочитат да се върнат в гората.

Аз ще го кажа с 1 изречение - здравето на 1 човек е по-ценно от живота на 1 животно.
А за да го илюстрирам с пример - с лека ръка бих убил животно ако живота или здравето на близък човек са застрашени.
Който например би рискувал живота или здравето на детето си заради един помияр - той е олигофрен. По моите лични критерии.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 12 Юли 2011, 14:51

Ама айде пък моите котки и кучета да си стоят у нас или на каишка, пък да видя дали ще ми ги застрелят или някой ще им направи нещо, а? Човекът пределно ясно е казал, че котката е идвала и му яла гълъбите, и затова я е застрелял. Защо не осъдят изкуфялата бабичка че си пуска котката да ходи навсякъде, а?

Аз много обичам животинките, имам и куче, и котка и 3 папагала, гледал съм и морски свинчета, костенурки и т.н. през годините. Но с огромно удоволствие ще избия всички бездомни помияри, заедно с тези, които са домашни, но се разхождат без каишка. До нас има парк, и редовно виждам ротвайлери, догове и други подобни да ходят без каишка и намордник. Мен изобщо не ме плашат, но могат с едно захапване да убият детенце. Ама тогава кучето ще влезе ли в затвора? Тия закони са пълни глупости за да ни занимават с простотии. Затвор за убийство на животни - само в случаи на масово избиване или мъчения.

За съжаление следваме неотлъчно американската политика, вече всички имат права, само белият човек задължения - ако говориш срещу малцинствата е дискриминация, ако пипаш жена е сексуален тормоз, ако обидиш негър е разисъм, ако пипнеш животно е насилие - еми да ви е*а майката, значи моето единствено право е да работя и да мълча, така ли?

Не ме разбирайте погрешно, не толерирам ненужното насилие над животни, но човекът неслучайно си е извоювал място на върха на еволюцията, и с това напълно си е заслужил доминацията над другите животни. Не може насилието над човек да се прирявнява към насилието над животно. Ако котките или кучетата бяха на наше място, едва ли щяхме да сме много толерирани.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юли 2011, 14:57

goguma написа:човекът неслучайно си е извоювал място на върха на еволюцията, и с това напълно си е заслужил доминацията над другите животни. Не може насилието над човек да се прирявнява към насилието над животно. Ако котките или кучетата бяха на наше място, едва ли щяхме да сме много толерирани.

:yes: :clap: :clap: :clap:

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 12 Юли 2011, 15:00

аз пък бих пречукал изверга дръзнал да посегне на домашния ми любимец...има изроди , много по-големи гадове от животните
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Юли 2011, 15:05

flame написа:

Ми кофти... все едно са ми счупили или откраднали мобилния телефон, който съм обичал и с който всеки ден съм си играл :idea:
Вярно е, че кучето е одушевено, за разлика от телефона - но въпреки това си остава вещ, която принадлежи на човека и предназначението й е да служи на човека (за забавление, охрана и т.н.) :idea:

Да въздигнем една вещ, макар и одушевена, до човека - това означава човека да падне на нивото на едно животно... назад в еволюцията...
Хората, които са склонни на това, обикновено са странни птици, които не могат да се интегрират в обществото и за тях човеците са лоши и зли.
Човешката еволюция се основава на разума и експлоатацията за собствено благо - а тия горните хора като не могат да се впишат в модерната еволюция предпочитат да се върнат в гората.

Аз ще го кажа с 1 изречение - здравето на 1 човек е по-ценно от живота на 1 животно.
А за да го илюстрирам с пример - с лека ръка бих убил животно ако живота или здравето на близък човек са застрашени.
Който например би рискувал живота или здравето на детето си заради един помияр - той е олигофрен. По моите лични критерии.

Ти никога не си имал куче или котка,нали?
И не изопачавай нещата ако обичаш!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 12 Юли 2011, 15:11

flame написа:

Евала.Доказа се за пореден път като изключително еволюирал...Ако еволюцията означава да няма разлика между телевизор,телефон,автомобил и живот същество-> не мерси ;)
Това,че имаш разум и съзнание повече отколкото една котка не ти дава правото да решаваш кога да умре.Както ти си се появил благодарение на някаква сила(не казвам Бог,че може да има атеисти) на този свят здрав,прав и читав така и тя.И точно защото котката не е твое дело не можеш да решаваш съдбата й.
Изяла там няколко гълъба...ми това й е работата.Птички и мишки да си лови.Голяма поразия няма що.Я се огледайте и вижте планетата на какво прилича от дейността на човека.Дървета,животни,води всичко унищожаваме включително себе си.Ако не с война то с другите си дейности.Ние един друг не почитаме,а очакваме толерантност към другите видове на планетата.Ми няма как да я бъде тая работа.За*бете правото и законите-огледайте се как си живеят в природата всички животнки и после вижте човека как с висшия си разум така здраво клати баланса на планетата и тогава ми говорете за еволюция и висш разум :!: :!: :!:
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 12 Юли 2011, 15:15

това е поредната булгаристанска тема , ами дайте да се върнем в средновековието и така...кучето на синджир и сух хляб и вода и дебела тояга
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 12 Юли 2011, 15:21

В случая защитавате котката на бабето, ми изядените гълъби от въпросната котка ако бяха ваши, и сте ти гледали/дресирали години наред ? Много бързо пратихте човека да облича раето, що не арестуват бабето щото котката изяла гълъбите ??

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 12 Юли 2011, 15:23

Напълно подкрепям да има затвор и солени глоби за насилието върху животните.Днес застрелял котката,защото му изяла гълъбите,утре ще стреля по дечицата,че му ядат от джанката,не може така.Какво като му е изяла гълъбите,все пак котките са хищници,такава е им природата,като му са ценни да ги е съхранявал добре. :kuku:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юли 2011, 15:26

nightdriver написа:аз пък бих пречукал изверга дръзнал да посегне на домашния ми любимец...има изроди , много по-големи гадове от животните

Колега, ти чуваш ли се какви ги говориш - имало хора, по-големи гадове от животните (и ти ги укоряваш), но същевременно си готов да убиеш човек заради животно! :kuku:
По твоята собствена логика ти трябва да си най-големия гад (или поне по-голям от хората, убиващи животни) :idea:
Аз лично бих посегнал на животно заради близък, но не бих посегнал на близък заради животно :idea:

PIONEER написа:Това,че имаш разум и съзнание повече отколкото една котка не ти дава правото да решаваш кога да умре.Както ти си се появил благодарение на някаква сила(не казвам Бог,че може да има атеисти) на този свят здрав,прав и читав така и тя.И точно защото котката не е твое дело не можеш да решаваш съдбата й.
Изяла там няколко гълъба...ми това й е работата.Птички и мишки да си лови.Голяма поразия няма що.Я се огледайте и вижте планетата на какво прилича от дейността на човека.Дървета,животни,води всичко унищожаваме включително себе си.Ако не с война то с другите си дейности.Ние един друг не почитаме,а очакваме толерантност към другите видове на планетата.Ми няма как да я бъде тая работа.За*бете правото и законите-огледайте се как си живеят в природата всички животнки и после вижте човека как с висшия си разум така здраво клати баланса на планетата и тогава ми говорете за еволюция и висш разум :!: :!: :!:

Колега, по написаното от теб мога да направя заключението, че си готово да хванеш гората. Или пещерата. Заради лошите човеци.

Вярвам, че не ползваш кола, за да не замърсяваш въздуха.
Вярвам, че не ползваш продукти в ПВЦ опаковки, които замърсяват природата.
Телефонът и другите средства за комуникация предполагам са ти чужди - вероятно предпочиташ да си говориш с домашните любимци, които истински те разбират и обичат.
Предполагам нямаш нищо против да изхвърлиш компютъра и телевизора си, както и всичку други достижения на прогреса и еволюцията.

Ако случайно бъркам за нещо от гореизброените неща - то тогава най-вероятно си лицемер - човек, който отрича еволюцията и постиженията й, но иска да се ползва от техните благинки :idea:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата