Японски Комън Рейл на 295 000 км. - има ли смисъл.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

zxsport
Аватар

Re: Японски Комън Рейл на 295 000 км. - има ли смисъл.....

Мнение от zxsport » 13 Юли 2011, 18:46

Владо написа:утре хващам човека да копаем в градината 2 на 3 метра... ще се погребва таз кола явно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение

Изображение

направо разби мита за калпавите ЦДИ-та :mhihi: А-класа ли е бенца?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 13 Юли 2011, 18:47

Сестра ми взе Корола 2.0 D4D на 130 к "реални" :mhihi: Даже личи че е сваляно таблото. Не вярвам да е на по-малко от 300к , обаче двигателчето мърка, водих я на "доктор" да я преслуша и човека каза, че двигател, дюзи и т.н. са супер. Та поне за мен има смисъл.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Юли 2011, 18:55

acho.rs написа:Ако е Тойота Умрелсис не си струва риска ...

Ясно съм написъл в заглавието; произведен в Япония автомобил Комън-Рейл 2.2, а не турски кочини.

Питам за 2.2 143 коня - Акорд 2006г.
Не вярвам да е на повече седанчето. Кожата му е в перфектно състояние - личи си че я търкалял мениджър.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2011, 19:04

Това единствения японски масов автомобил , който харесвам :yes:
Не вярвам някой тук да ти даде точен отговор - по-хубаво питай в Хонда форума (ако има такова нещо) .
Конкретно за този двигател май се хвалеха , че бил двигател на годината , не знам колко е вярно . Със сигурност обаче е най-добрия японец и няма да съжаляваш , като хвърляш пари по него .

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 13 Юли 2011, 19:29

zxsport написа:
Владо написа:утре хващам човека да копаем в градината 2 на 3 метра... ще се погребва таз кола явно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение

Изображение

направо разби мита за калпавите ЦДИ-та :mhihi: А-класа ли е бенца?

по ми прилича на В-класа , ама трябва да питаме колко дюзи и помпи е сменил за тези километри , което е нормално де за комонрейла
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 13 Юли 2011, 20:54

Колега, моето ТДСче си ги взех на 338к км и мога да ти кажа едно - една кола се плаши от години и лоша поддръжка! Километрите играят малка роля, ако колата има сервизна история ти винаги ще знаеш кога къде какво й е правено, а не да си я купиш нов внос на "130к" и да почваш: сменяй ремък, ролки масло и тн щото не знаеш какво и кога й е сменяно. В мобилето има 2007 320д на 380к км, Мерцедесът горе, един приятел имаше голф ТДИ на 720к... Километри, километри, колко па да са тия километри, особено ако колата е карана само междуградско тия 280к са й като за 140к градско откъм амортизация. Хич да не ти пука, отиваш в Хонда да ти я огледат на компютъра и си пей, нека то се смеят всички, те и на мен така ми се смееха, ма ти си знаеш и си свиркаш, пък да ти се смеят...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Юли 2011, 21:11

pazo02 написа:...

бе прав си като цяло, ама изтърваш един момент- поддръжката за тея километри...
взимаш на 300к, със сервизна история, добре поддържана- идеален вариант... ако в последните 20-30к км. НЕ е сменяна турбина познай какъв е шанса ти да я смениш скоро- сериозен... същото важи и за помпи, дюзи и т.н. скъпи консумативи на дизела... хубаво е да е поддържан, но нова печка на такива км. си е сериозен риск за изпразване на джоба в скоро време...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Юли 2011, 21:14

Никой около мен няма да се смее. Нямам 18 годишни авери.
Шофирам стари турбо-дизели от 9 години. Никога Комън- Рейл и ме притеснява поддръжката на бъкан със съвременна електроника дизел.
И може би предстоящ основен ремонт.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юли 2011, 21:21

аз знам че при определени условия 500к км за дизел са ... нищо.

но не разбрахте идеята- идеята е че всичко е много относително- всичко зависи от три неща - къде е карана, как е карана и как е подържана. като си купиш "котка в чувал" не знаеш нито как е карана нито къде е карана. знаеш как е подържана- евентуално. това за мене е недостатъчно.

по тази логика ако си я купя нова и си я карам само аз - ще я карам докато и паднат колелата и заоре в асфалта. защото и трите неизвестни са .. известни.

а както казах преди- кола на която ще разчитам сутрин да ми запали за да ме закара до работата- ае без тия да ми прави фокуси. едно ф40 примерно е фокусник- простено му е. ама домашния роб трябва да... робува.. а не аз на него :mrgreen:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Юли 2011, 22:05

не че има отношение много за колегата пуснал темата, но все пак... мерца е це, по колата не е сменявано абсолютно нищо до момента, работи перфектно, и другия месец прави 5 години... може би най-важното е, че не е у нас :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 13 Юли 2011, 22:13

Владо написа:не че има отношение много за колегата пуснал темата, но все пак... мерца е це, по колата не е сменявано абсолютно нищо до момента, работи перфектно, и другия месец прави 5 години... може би най-важното е, че не е у нас :roll:

искаш да кажеш , че не е карана с бг нафта ли ?
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Юли 2011, 22:23

че то тук нафта ли имало- аз мислех, че е няк'ва гняс с неизвестен състав ;)

Владо написа:...и другия месец прави 5 години...

това идва по над 400км. ВСЕКИ божи ден... няма празник, няма уикенд, няма сервиз, няма болен шофьор, няма нищо- всеки ден по 6-7 часа нон стоп в движение ;) не че не може- може разбира се на теория, ама на практика ми е трудно да го повярвам...
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Юли 2011, 22:37

нищо му няма, всички са така :mhihi:
и аз бих казал само хубави неща за тойота

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 13 Юли 2011, 23:10

ms написа:че то тук нафта ли имало- аз мислех, че е няк'ва гняс с неизвестен състав ;)

в бг не бих карал комон рейл точно поради тази причина , освен ако имам финансовата възможност да сменям колата след изтичане на гаранцията !

Владо написа:...и другия месец прави 5 години...

това идва по над 400км. ВСЕКИ божи ден... няма празник, няма уикенд, няма сервиз, няма болен шофьор, няма нищо- всеки ден по 6-7 часа нон стоп в движение ;) не че не може- може разбира се на теория, ама на практика ми е трудно да го повярвам...

ако е някое такси става номера , няма време да изстине :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 15 Юли 2011, 13:01

ms написа:
pazo02 написа:...

бе прав си като цяло, ама изтърваш един момент- поддръжката за тея километри...
взимаш на 300к, със сервизна история, добре поддържана- идеален вариант... ако в последните 20-30к км. НЕ е сменяна турбина познай какъв е шанса ти да я смениш скоро- сериозен... същото важи и за помпи, дюзи и т.н. скъпи консумативи на дизела... хубаво е да е поддържан, но нова печка на такива км. си е сериозен риск за изпразване на джоба в скоро време...

Ама ако турбината е сменена при 235к, а дюзите при 250к, или помпата е ревизирана миналата година, тогава ти няма да я пипаш 3-4г напред, нали? ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата