Пътуване до Украйна
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
Re: Пътуване до Украйна
Здравейте, Колеги! Извинявам се, че повдигам толкова стара тема, но за да не пускам нова, а и ако може да актуализираме тази. Предстои ми пътуване от София до Одеса. Искам да попитам, някой запознат ли е с този маршрут и неговите вариации. Колебая се между следните варианти: София-Русе-Букурещ–Галац-Джурджулещи-Рени–Измаил–Татарбунар–Сарата-Маяки-Одеса (Татарбунар-Ченоморск(Иличовск)-Одеса); София-Русе-Букурещ–Галац-Джурджулещи–Вулканещи-Болград-Татарбунар–Сарата-Маяки-Одеса (по този разбрах че около Болград е много зле); София-Русе-Букурещ–Галац-Оанча–Кахул-Конгаз–Комрат–Чимишилия-Каушанъй-Паланка–Маяки-Одеса. Правилно ли се ориентирам за пътя или има и по-добър вариант, наясно съм че в тази част на Украйна и Молдова хубав път е химера. Освен това, още ли няма пътни такси в Украйна, разбрах че от 2012 в Молдова имат седмична винетка за 2 евро. Със сигурност искам да избегна маршрут през Приднестровската република. Някакви съвети за пътя, горивото знам че е евтино и сравнително качествено. Благодаря предварително! ПС Забравих, валидноста на зелената карта за Украйна и Молдова?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Маршрутът ти е Русе - Букурещ - Слобозия - Галац - Джурджулещи - Вулканещи - Болград - Татарбунари - Маяки - Одеса.
Най-тежък е участъка между Болград и Татарбунари, в началото е супер пътя и след около 50 км приключва.... Участъка е доста лош след това, коловозите могат да стигнат до лайсните на вратата. Ако вали дъжд по-добре не тръгвай, трудно ще минеш между кратерите.
Като влезеш в Молдова има пътна такса, но тя се плаща на границата, около 3 евро беше за 7 дни, пази си листа.
Зелена карта трябва за Украйна иначе няма пътни такси, за валидност не са ми правили проблем, просто трябва да е валидна, а не изтекла. Хубави бензиностанции са ОККО, Шел, ANP, бензинът е по-хубав от българския.
Най-тежък е участъка между Болград и Татарбунари, в началото е супер пътя и след около 50 км приключва.... Участъка е доста лош след това, коловозите могат да стигнат до лайсните на вратата. Ако вали дъжд по-добре не тръгвай, трудно ще минеш между кратерите.
Като влезеш в Молдова има пътна такса, но тя се плаща на границата, около 3 евро беше за 7 дни, пази си листа.
Зелена карта трябва за Украйна иначе няма пътни такси, за валидност не са ми правили проблем, просто трябва да е валидна, а не изтекла. Хубави бензиностанции са ОККО, Шел, ANP, бензинът е по-хубав от българския.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
Благодаря за информацияата и съветите колега, но след като чета 2 дена в украинските, молдовските и руските форуми достигам до заключението че трябва да мина през Молдова: Кахул-Конгаз–Комрат–Чимишилия-Каушанъй-Паланка, тъй като проблемните участъци са по-кратки и за тези 250 км над 150 км са в сравнително прилично състояние http://www.frocus.net/images/scrshots/2946/kartaMD_26112015.gif. Докато отсечката след Болгард (както и преди на територията на Молдова: Джурджулещи-Вулканещи-Чумай) към Измаил/Татарбунар е в потресаващо състояние, самите украинци го опредеят, като един от най-лошите, да не кажа най-лошия път в Украйна http://autostrada.info/ua/highway/M-15 на места липсва изцяло настилка, на места се кара през полята, на места коловозите, както казваш са до праговете, само че на ГАЗ 53, въпреки че политиците най-накрая са им обещали да бъде рехабилитиран пътя, като се започне от края на май (само че никой не вярва, защо ли...). Ето няколко снимки от последните месец, два за актуалното състояние на пътя: http://vk.com/izmail.avto?z=photo-67990290_413306093%2Falbum-67990290_00%2Frevhttp://vk.com/izmail.avto?z=photo-67990290_413188027%2Falbum-67990290_00%2Frev http://vk.com/izmail.avto?z=photo-67990290_412962639%2Fwall-67990290_19168 http://vk.com/izmail.avto?z=photo-67990290_412962640%2Fwall-67990290_19168 http://vk.com/izmail.avto?z=photo-67990290_412962641%2Fwall-67990290_19168 http://vk.com/izmail.avto?z=photo-67990290_412962642%2Fwall-67990290_19168. Всъщност май човек трябва да отиде от време на време на такова място за да види за какво става въпрос (и това е Е87-европейски транспортен коридор, международен път). Българските пътища, взеха да ми се виждат твърде прилични.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Тази информация е от човек, който 4-6 пъти в годината пътува по маршрута, така че ти си преценяш. Другият маршрут, който си описал най-вероятно е по-добър, но предполагам се заобикаля доста. Успех !
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Задължително провери дали всички ГКПП-та пропускат български граждани защото преди време имаше едни регионални - само за граждани на двете съседни държави.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
Благодаря за информацията, това не го бях чувал, ще проверя. Като дойде време ще напиша и отзиви. 

- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
колега, по спомен имаше ферибот Варна - Иличевск.
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
Фериботът по едно време преди години го бяха спряли, а сега мисля, че пътува, но по веднъж два пъти на месец с неясен и несигурен график, 20 часа и не особено евтино.
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги! Забравих да доложа! Успях да преодолея пътя, дори закарахме колата цяла. Време за пътуване: тръгнахме в 4 сутринта от София, в 9:30 бяхме в центъра на Одеса, като каране около 12-13 часа, почивки, обяд, зареждане 2 часа, граници (3 броя) 2 часа. Избрах маршрута през Молдова: София-Русе-Букурещ (околовръстното, повече няма да правя тази грешка)-Слобозия-Браила-Галац–Оанча-Кахул-Комрат-Чимишилия-Каушени-Паланка-Маяки-Одеса. Относно пътя, в Румъния добре, в Молдова започна приключението, но въпреки това основната част бе прилична с изключение на 30-40 км офроуд след Чимишлия до Каушени, където се редуваше аслфалт с много малки дупки, алфалт с много големи дупки, коловози плитки и дълбоки, никакъв асфалт, чакъл, фракция, напълно изрязан асфалт и др. (но въпреки това преодолими, дори с не много високоа кола), в Украйна (60-на км.) с коловози и много кръпки, но без дупки. По границите, общо взето нямахе проблеми, но се минава не особено бързо. Пътни такси: В Румъния са ясни, в Молдова има винетки за коли с чуждестранни регистрации - 4 евро за седмица, а самата винетка представлява принтиран лист на матричен принетр с данните на колата и периода на валидност (купува се от КПП-то), в Украйна няма пътни такси и винетки. Горивото в Румъния, като при нас, в Молдова и Украйна значително по-евтино, в Украйна А-95-1,45 лв., дизел още по-евтин, за газта изобщо няма какво да говорим. Ето какво организират колегите ентусиасти на 06.08.2016:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sonaki
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i
Някой да сподели някакъв актуален маршрут от североизточна България до Украйна? Август месец планувам пътуване и отрано искам да се подготвя с маршрута, хотели и т.н.
Идеята ми е да не влизам на отиване в Молдова, а да мина цяла Румъния за Киев. Планувам едно преспиване по пътя тъй като са 1000+км и няма как на 1 дъх. После от Киев поемам към Одеса и от там обратно към България като на връщане смятам да го изпраскам наведнъж понеже до Шумен са около 600 км не е кой знае какво ако се тръгне на време.
Предложете някакви маршрути с хубави пътища, че още първото което ме спира да вярвам на GPS-а е околовръстното на Букурещ и Дунав мост където ще си изгубя времето евентуално.
Какво трябва да знам за там, ако има нещо специално? Колата е на мое име така, че няма да има проблем по границите. В Румъния съм пътувал много и знам как са нещата и ме интересува конкретно за Украйна да ме упътите. Смятам поне 5 дена да отделя там за Киев и Одеса. По изписаното до тука ме притесняват пътищата, защото колата ми е доста нисичка (например на Дунав мост като се връщам на българска земя задирам у легналите полицаи, едвам минавам на 1 страна.)
Идеята ми е да не влизам на отиване в Молдова, а да мина цяла Румъния за Киев. Планувам едно преспиване по пътя тъй като са 1000+км и няма как на 1 дъх. После от Киев поемам към Одеса и от там обратно към България като на връщане смятам да го изпраскам наведнъж понеже до Шумен са около 600 км не е кой знае какво ако се тръгне на време.
Предложете някакви маршрути с хубави пътища, че още първото което ме спира да вярвам на GPS-а е околовръстното на Букурещ и Дунав мост където ще си изгубя времето евентуално.
Какво трябва да знам за там, ако има нещо специално? Колата е на мое име така, че няма да има проблем по границите. В Румъния съм пътувал много и знам как са нещата и ме интересува конкретно за Украйна да ме упътите. Смятам поне 5 дена да отделя там за Киев и Одеса. По изписаното до тука ме притесняват пътищата, защото колата ми е доста нисичка (например на Дунав мост като се връщам на българска земя задирам у легналите полицаи, едвам минавам на 1 страна.)
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Не минавай през Русе, а през Силистра - Кълъраш. Спестява се доста, понеже ГКПП-то е слабо натоварено и не се налага да минаваш през Букурещ после. После пътят ти е през Слобозия - Визиру - Фокшани - Бакау - Роман - Сучава. В Украйна като влезеш след Черновци тръгваш към Киев през Хмелницки и Житомир.
- sonaki
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i
Значи до Киев това трябва да ми е маршрута г/д ако съм разбрал правилно:
от Шумен:
в Румъния до границата с Украйна:
до Киев:
А после от Киев до Одеса разбрах, че имало главен път (не е май магистрала), а след това от Одеса виждам, че трябва да вляза в Молдова за някакви 3-5 км и да изляза от нея, а там имало винетки за тея 3-5км трябва ли да плащам за винетка?
от Шумен:
в Румъния до границата с Украйна:
до Киев:
А после от Киев до Одеса разбрах, че имало главен път (не е май магистрала), а след това от Одеса виждам, че трябва да вляза в Молдова за някакви 3-5 км и да изляза от нея, а там имало винетки за тея 3-5км трябва ли да плащам за винетка?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
През Визиру е по-хубав пътя и излизаш след Бузау. Но може и по този който си дал, има бабуни, но не са тежки.
От Киев до Одеса не съм пътувал. В Молдова се влиза много за малко и ти дават нещо като транзитна бележка, но не мога да дам детайли за плащането.
От Киев до Одеса не съм пътувал. В Молдова се влиза много за малко и ти дават нещо като транзитна бележка, но не мога да дам детайли за плащането.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2