Българският Кентавър-полукола и получовек..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Българският Кентавър-полукола и получовек..

Мнение от acho.rs » 23 Юли 2011, 12:03

:mhihi: Хаха , баце виждам че си доста ентусиазиран - лошо няма . По принцип ти говорих за каско "доверен сервиз" като услугата при която ти оправят колата , без ти да поемаш разходи . Варианта при който ти изплащат пари и сам се оправяш се води "експертна оценка" ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Юли 2011, 12:10

ако вноската ти за каското е на стойност под 500 кинта/мисля/ нямаш право на "доверен сервиз" ,а само по "експертна оценка"
поне в Армеец е така
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Юли 2011, 12:14

485 лв е долната граница . Не е много . Много грубо казано , това е ако ти оценят колата на около 6500 лв , което не е трудно . Е36 мисля се вмества , пък и винаги може да се пазариш за по-висока оценъчна стойност. При някой застрахователи има условие колата да е по-млада от 12 години .

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 23 Юли 2011, 12:49

Това за каското е добра идея... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Юли 2011, 20:43

За мен колата е чисто хоби. Обичам си я, поддържам я, естествено се ядосвам ако й стане нещо (да я одраскам и т.н., но бързо ми минава). В момента 95% от парите ми отиват по колата - гориво, консумативи, модове. Пък и съм такъв, че не си падам нито по излизанията с приятели, в които се харчат много пари, нито по скъпите маркови дрехи и обувки. Тези неща са ми в напълно умерените граници. Нямам приятелка, за която да харча пари :mhihi: но и да имах - това за мен не би значело, че трябва да я издържам! Друго е да си семеен, където семейството трябва да е на първо място. Така че на този етап колата ми е второто по важност нещо след семейството и приятелите, и го смятам за напълно нормално. А това, че едва ли не само в БГ го има... някой друг път, но не сега :mhihi: дето вика acho.rs - в ЮЕсЕй манията е много сериозна (съдя от документалните филми, които съм гледал). И пак е в рамките на нормалното.

ПП: НО не одобрявам това да си роб на кола. Вярно - за мен колата е нещо повече от превозно средство, но да стоя и да я пазя 24ч. в денонощието едва ли не... :kuku: това вече не е нормално.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юли 2011, 22:39

и аз бях така в началото. след като първата ми кола я откраднаха, разбрах че това са глупости и има много по важни неща.
сега като погледна назад, добре че стана така за да видя някой неща по-добре.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Юли 2011, 21:46

zazomazo написа:имам и един френд, дето ми вдигна ебати скандала, щото съм затворил по-силно вратата на 20 годишния му Сивик :kuku:

един бмв бабаит пък,не качи брат си в колата,защото нямал стелка :dunno:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 25 Юли 2011, 11:30

u`F`o написа:Бах тая мацка дето му струва 40лв на излизане :shock: Не върви всеки път като излезнеш с нея и да хвърляш някви цифри - поне за мен ;) Аз не съм й споноср и никога няма да бъда ;)

40 лв за излизане с жена не са никак много :) даже и без никакви екстри и в никакъв случай не е спонсорство :)

да я вземеш и да я прибереш са едни 10-ина лв, да черпиш по една количка с тортичка отива към 10-ка отново, а може и да хапнете, може на концерт да я водиш ... и не, не върви да изведеш момиче и да го караш да си плаща :)

и да - с 40 лв за бензин можеш да си изкараш приказно само с колата :)

за мен лично всички тъпотии, които ми хрумва да причинявам на бимата ме отморяват, а нежеланието да пътувам пеша не е никаква снобария - в София няма адекватен градски транспорт и още дълго време няма да има ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 25 Юли 2011, 12:22

uFo :arrow: В Германия никой не спира по тротоарите и върху велосипедните алеи, пари слагам :mrgreen:
Не казвам, че ти си бил спрял така, но много хора го правят очевАдно е.

По темата, колкото и да се радвам на това, че карам най-красивата кола, в крайна сметка си остава една щайга ламарини и не си струва да се ядосваш, че нещо се е поогънало или поолющило. Не че не съм изпадал в нервни кризи, щот ме бяха минали с ключа от край до край (не беше за неправилно паркиране), но го надживях. А това да пренебрегнеш човек, който уж ти е близък, заради кола - нещо не ти е наред в ценностната система :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Юли 2011, 13:24

познавам хора, дето си мият колата сами по 2ч, не щото нямат пари за автомивка, а щото просто нямат кво друго да правят.. и като се почне, полиране на купе, на джанти, смазка на кожа, регулиране на фарове, стягане на болтчетета, филио глупости, можеш да правиш секс в колата и без тя да е целият ти живот. но на такива хора и рядко им пускат де :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 25 Юли 2011, 13:29

acer написа:познавам хора, дето си мият колата сами по 2ч, не щото нямат пари за автомивка, а щото просто нямат кво друго да правят.. и като се почне, полиране на купе, на джанти, смазка на кожа, регулиране на фарове, стягане на болтчетета, филио глупости, можеш да правиш секс в колата и без тя да е целият ти живот. но на такива хора и рядко им пускат де :lol:

освен тези, дето я чистят така от едната, преди да вземат другата ;) аз винаги я чистя сам и вътре и вънка ...

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 25 Юли 2011, 13:31

acer написа:познавам хора, дето си мият колата сами по 2ч, не щото нямат пари за автомивка, а щото просто нямат кво друго да правят.. и като се почне, полиране на купе, на джанти, смазка на кожа, регулиране на фарове, стягане на болтчетета, филио глупости, можеш да правиш секс в колата и без тя да е целият ти живот. но на такива хора и рядко им пускат де :lol:

A не,за миенето е другоо...аз обожавам да я мия, рядко имам време..но отиват поне 2ч...към 4,ако започна и около двигателя...Включва външно,със забърсване, джанти,вътрешно,препарат кожа, препарат табло ....много обичам и много ме успокоява ...
..а не видиш ли..и ми пускат :mhihi: :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 25 Юли 2011, 13:35

то оставаше и да не ти пускат :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 25 Юли 2011, 13:49

Това е тема подобна на тая за шофирането по правилата.Ще се изпишат 10 страници с клетви,че никой не робува на колата си и след 5 дена ще има нови заглавия от рода на "мръсните изверги я надраха с пирон","свалиха ми М лайсните",липсва ми левия халоген,капачката на задната дясна джанта и една чистачка бош аеро","вижте какво ми е направил някакъв некадърник на паркинга..." след което следва обстоен снимков материал с 10см. драскотина,евентуално пукнат мигач дето струва 5лв. и поне 10-тина броя от тези :ranting:

В тоя ред на мисли мен ме осуркала домакинката на детската градина отсреща и избягала от ПТП-то.Обаче дочух че била някаква нова и доста млада та затова е неизбежно да не се видим и обсъдим инцидента :mhihi: :mhihi:
Изображение
8.32

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 25 Юли 2011, 13:56

PIONEER написа:В тоя ред на мисли мен ме осуркала домакинката на детската градина отсреща и избягала от ПТП-то.Обаче дочух че била някаква нова и доста млада та затова е неизбежно да не се видим и обсъдим инцидента :mhihi: :mhihi:

почерпи я заради преживения стрес ... сигурно цяла вечер го е мислила това бмв :)

иначе си мия стелките с четка за зъби и пускам прахосмукачка вътре два пъти седмично ... за да съм сигурен, че прекалявам :) и чиста вътре кола прави чудесно впечатление, може да сте сигурни ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата