Английски сайт подобен на mobile.bg

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Английски сайт подобен на mobile.bg

Мнение от Bavarcho » 27 Юли 2011, 22:10

sean-john написа:А колко излиза докарването на кола от там ? с автовоз примерно?

2хил.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Юли 2011, 22:16

Да бе, да... 3хил... освен ако не ти я карат от Шотландия, докарване идва към 1200-1300лв... с автовоз говорим... иначе на ход, в зависимост от колата и къде е в Англия - може и за 1000лв да успееш (ако тръгваш от България)...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 27 Юли 2011, 22:20

От Лондон до Бургас ми докараха колата с автовоз за 1200 лева . :)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 27 Юли 2011, 22:25

Благодаря колеги... доста изгодно излиза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 27 Юли 2011, 23:42

Внимавай само за "аз съм в Испания и..." :mhihi:
Сега търся кола за бащата на гаджето и всеки втори на който пиша ми обеснява как е бил в Испания или Англия и бил работил в Германия и си я бил взел там колата, но сега е с него и щял да ми я праща с някаква фирма.
Пълни кретени, незнам кой им се лови на въдицата.
Винаги им пиша, че съм ги сигнализирал на полицията и съм им дал ип адресите от и-мейлите, така малко да ги спеча циганите :mhihi: и веднага трият обява и всичко.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 28 Юли 2011, 12:01

ама ти с лява дирекция ли ги търсиш в англия? 90 % от тея с ляв волан са измама там , или са си на цена Х 2 на деснячките.
п.с. ние на един немец попадахме и един испанец :mhihi: дай капаро ще я пратя с кораб :lol:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Юли 2011, 12:06

Ае има и левачки, ама ония там нищо, че са робинзоновци, са наясно, и им искат ПОНЕ 20-30% отгоре...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Юли 2011, 17:51

Зле е с левачките - по-скъпи са от Германия :confused:

Потребител
Аватар
Кара: Е46/E61 touring
Мечтае да кара: Е21

Мнение от kalin4o0o_ » 29 Юли 2011, 6:05

Колега, ето един код и от мен : TN3 0HX - града е Тонбридж (Tonbridge) намира се на 30ина мили от Лондон
ако търсиш с лява дирекция пиши като критерий left hand drive ... пак ще ти излязат много с дясна, но има малък ефект и е помощ... разходите найстина може да стигнат и 2хил. ако колата няма MOT (техн. преглед) 99£ беше масовия, ако не се лъжа...а и трябва да си смениш някои консумативи ако си я прибираш на ход все пак те чакат 3000км.... от там сключваш застраховка като в едноседмичен срок може да се откажеш от нея (съветвам те да го направиш като наближиш границата) и да ти върнат парите... от там още около 250-300£ разходи грубо.. (през тунела на Ла Манша таксата около 100euro(така съм чувал) с ферибот е поне на половина) БЕЗ гориво...
Предполагам че вече си разгледал www.autotrader.co.uk и си видял как са цените , но за сравнение е36 '95-'97 318/320 с кожа / клима / м паРкет / джанти (в не рядко случаи - motorsport) се намира за 500-1000£ читава
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Юли 2011, 11:32

Малко ти е невярна информацията, а и човека пита за цена на докарване с автовоз...

Иначе не бих препоръчал на всеки да се юрне да я докарва, вместо да я вземе на автовоз, особено ако е платена предварително... така и така сте я платили, по-добре да я докарат с камиона, от колкото да рискувате да я докарвте на ход.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 29 Юли 2011, 11:53

Едно приятелче миналата година си докара едно 2.8 е36 за донор.Реши да я докара на ход.На хартия и снимки всичко беше добре.На място страшно разбита предница,гуми неспособни да приберат колата до бг и така.1300 паунда беше колата,а му стъпи,около 5300-5500.Да не говорим за загубеното време и спуканите задни гуми по пътя,главоболията и т.н.
За мен с автовоз е в пъти по-добре,по-евтино и по-сигурно.Да не говорим,че за изгубената 1 седмица в пътуване може да се изкара 1/3 ,или повече от цената на автовоза.

Потребител
Аватар

Мнение от kalin4o0o_ » 29 Юли 2011, 11:58

Mollov написа:Малко ти е невярна информацията

Защо да е невярна ? Наистина може да съм объркал нещо някъде, но вече не си спомням ...

С автовоз 1200лв не ти мърдат, но това колегите ти го написаха вече ;)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Юли 2011, 13:50

Ами застраховка да си направиш там вече е бая трудно... искат постоянен адрес и не всеки сайт ти прави временна застраховка с тия чуждестранни имена... пък ако си около и под 25г. изобщо не ти обръщат внимание... а да си правиш годишна застраховка не ми е понятно как ще се получи при чужденец без пребиваване... МОТ да направиш също няма да е лесно, освен ако не помолиш собственика да ходи да мине... АКО колата е с възможност да мине МОТ... ако няма пътна такса ще трябва и нея да платиш (пак през собственика, като вариантите са или за 6м или за 12м, като цената за 328i e около 110/220 лири)... ама тя не става веднага, пращат я по пощата (представям си как на чужденец без адрес там ще му издадат диска за пътната такса)... и всички тези неща стават по-сложни, ако колата не е от частно лице, ами автокъща (която не е ясно дали ще й се занимава да ти помага).

Иначе който е замислил да докарва кола:
Заминаването може да отнеме много подготовка и пари. Особено ако колата не е някъде около Лондон. Low Cost самолети, автобуси, метро, влакове....Да речем, че си тръгнал, стигнал, платил колата и ще се връщаш.... и колата може да се кара на ход т.е. има МОТ и пътна такса и не се движи по диагонал... очакват те едни хубави 3000км (може и повече, зависи от къде в Англия тръгваш), че и през Румъния, щото сърбите ще ти разкажат играта (много обичат "английски номера", ще плащаш "зелену карту" и т.н. В Англия бензина хич не е евтин, а ако не си си платил предварително ферибота, на място ще олекнеш поне 30 лири... под ламанша е още по-скъпо... после в Австрия имаш винетка, в Унгария имаш винетка, в Румъния имаш винетка.... 3000км път, който не се взима току така... още повече с непознат автомобил... ако не можеш да спиш в колата и на кратки периоди - лошо.... плащането за хотел оскъпява още повече нещата. В Австрия не е удачно да се буташ по второстепенни пътища из страната (т.е. да не караш по магистралата... по непонятни причини), щото куките веднага те забелязват и мое'те спрат 1-2 пъти за проверка... на магистралата иначе трябва да се спазват ограниченията и да внимаваш как караш/изпреварваш, че да не се доближи до теб един цивилен автомобил с кука вътре, който учтиво да ти покаже къде да спреш... в Унгария няма кой знае какво, само по магистралата се движиш, но влизайки в Румъния трябва да си сложил "ограничителна лепенка" на левият фар, щото митничарите са педерасти и почват да се заяждат за "обратните фарове"... и не говорят английски, немски или руски... в Румъния пътищата вече сигурно са по-читави и няма да е много голям зор...

Така да се каже, опцията за автовоз е не само по-евтина, но и по-неангажираща и много по-безпроблемна.

Потребител
Аватар

Мнение от kalin4o0o_ » 29 Юли 2011, 14:10

ахам... беше доста изчерпателен :yes: ами в такъв случай добре че и аз не съм се подвел, преди време като бях в Кралството, защото информацията за покупката като цяло е от мой (явно не достоверен) източник ... иначе такси макси по пътищата си плащаш като на поп да... :kuku: иначе бенза беше около 1.2£ ,а нафталина 1.08£ ако пак не се лъжа (ама не си спомням вече)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Юли 2011, 14:45

Точно поради тази причина е добре (ако ще се кара на ход) колата да е с МОТ и таксата, ако ще и да са на последните си дни преди изтичане. Там ако те спрат (случайно) и си без МОТ - жална ти майка (макар че там патрулиращи коли по магистралите ще е трудно да видиш, освен ако някоя от многобройните камери не те е засекла, че си нарушител, и патрулката я виждаш именно щото идва заради теб)... без пътна такса е мааааалко по-добре, ама пак ядеш глоба, плащаш такси и т.н.... но отново казвам - като си чужденец не знам как стои момента с пътната такса, мое да минеш и само с глоба, щом до часове ще си извън острова.

По-удачно е да се "сприятелиш" със собственика и да го помолиш да ти "услужи" с адреса си, че да си направиш застраховката (отново - не всеки сайт ще ти направи временната застраховка по ред причини, или цената ще е много висока, примерно 60-100 лири за 1-2 дни :conf: ), а ако колата няма МОТ и такса - да ги направи той. В повечето случаи обаче, когато колата няма тия две неща, значи или не може да мине МОТ (и затова не се кара и няма пътна такса), или е седяла така с месеци и те са изтекли. И в двата случая човек е добре много да се замисли преди да реши да докарва подобна кола на ход до BG.

P.S. По разните европейски страни са се научили да гледат МОТ-а и дори и да успееш да излезнеш от UK без платен МОТ, навсякъде по Франция, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, Унгария, Румъния може да те спрат за проверка (или по друга причина) и ще ти искат МОТ... и ако няма - лошо...

Извод: Ако ще и 1500лв да платите за автовоз, изберете го него и няма да сгрешите... освен ако не сте авантюристи, обичате да пътувате и тръпката от пътуването и разчитате на късмета си ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата