... само в америка или?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: ... само в америка или?
Първото действие е добросъвестност, второто трупане на юридическа практика за някой адвокат, след като законът го позволява. 

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Според мен нямат право да имат някакви финансови претенции,тъй като независимо дали жената е катастрофира или е решила да се самоубива те са отишли доброволно да спасят ако е възможно един човешки живот,независимо от неговото психическо състояние.Абсурден казус 

и аз бях раздвоен по темата опитвайки се да се поставя на тяхно място ... но си зададох въпроса - Аз бих ли ги съдил? и отговорът е: "Не!", без дори да се замислям...
Според мойте възгледи не са прави!
Според мойте възгледи не са прави!
Последна промяна vlad0 на 02 Авг 2011, 11:23, променена общо 1 път
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
vlad0 написа:Според мен мойте възгледи не са прави!
за темата с бисерите ли кандидатстваш?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
_galio_ написа:vlad0 написа:Според мен мойте възгледи не са прави!
жажааахаха, реших да преструктурирам изречението, но забравих да махна "мен"

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
vlad0 написа:_galio_ написа:vlad0 написа:Според мен мойте възгледи не са прави!
жажааахаха, реших да преструктурирам изречението, но забравих да махна "мен"и се е получило ефектно
не мога да копирам и пействам от бачкане, иначе щях да го постна там

като някаква шизофрения звучи ... както и въпросният случай - аз се набудах в огъня, сега някой да ми плати за това ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Буквално гледам и не вярвам на ушите си.
После що сме подминавали място на катастрофите и никой не помагал като види някой да бие някой друг. Е как да се намесиш майна, то честно казано аз нито бих искал да се намесвам нито някой да се намесва примерно. Някой ако тръгне да ме съди затва, че ми е помогнал, ше му вкарам два поне да знам за кво ме съди, баси и лайнарите майна

не са прави. Тя не ги е вкарала в колата насила да я спасяват. Това тяхно действие обезмисля спасяването...
Да не говорим,че белодробните проблеми може и да са в следствие на хиляди други неща.
Да не говорим,че белодробните проблеми може и да са в следствие на хиляди други неща.
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Темата има и друг аспект, а именно достъпната съдебна система.
Прави, криви -съда ще реши и казуса приключва.
Това е цивилизацията, да можеш да си потърсиш правата по всяко време, независимо, че се стига до абсурди, но в случая за мен е важен духа на демокрацията.
А в България дори и да те затворят в кола и да те запалят, с години ще се влачиш, докато делотото стигне до съд, а може и изобщо да не стигне.
Именно затова в Америка е демокрация, а тук някакъв модифициран феодализъм.
Това е цивилизацията, да можеш да си потърсиш правата по всяко време, независимо, че се стига до абсурди, но в случая за мен е важен духа на демокрацията.
А в България дори и да те затворят в кола и да те запалят, с години ще се влачиш, докато делотото стигне до съд, а може и изобщо да не стигне.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ivan1590 написа:Темата има и друг аспект, а именно достъпната съдебна система.
E то и тука можеш да си съдиш който искаш за каквото искаш. Ключовия момент е колко време ще се решава казусът. Е тук Хамерика може да се похвали с бързи, смели, сръчни

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Ако съм сигурен, че скапаните застрахователи ще заплатят разноските и аз бих завел дело. Все пак лечението е струвало доста пари и са прави да търсят начин да си покрият разноските. Ако обаче разноските ще трябва да се заплатят от човека който е спасяван е меко казано помиярска работа.
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Естествено статията дава възможност за доста интерпретации на истината по тоя случай. Например, защо ще се самоубива, просто излизайки от пътя, като може да го направи на някой мост? Или какви са й въобще историята и положението на жената в хамъра с кастъм номер? Дали двамата спасили я не са решили в някакъв момент да преследват една такава възможност за съдебно решение за обезщетение, след като по-късно са научили, че съществува такава?
За мен като цяло не би могло да съдиш някого за това, че си го спасил. Но ако си го спасил от беда, в която сам и съзнателно се е набутал, то тогава трябва да имам пълното право да го съдя. Затова явно хората там са измислили съответните два закона, споменати в статията, благодарение на които ще се реши кой прав и кой крив.
За мен като цяло не би могло да съдиш някого за това, че си го спасил. Но ако си го спасил от беда, в която сам и съзнателно се е набутал, то тогава трябва да имам пълното право да го съдя. Затова явно хората там са измислили съответните два закона, споменати в статията, благодарение на които ще се реши кой прав и кой крив.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ivan1590 написа:Темата има и друг аспект, а именно достъпната съдебна система.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2