Навигация и скорост
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Навигация и скорост
При Е39 до 100 километра в час показва с около 6-7 по-малко, над 100 показва точно с 10 отгоре. Електронният показва почти точно.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Don_Emilio написа:Питането ми е породено от факта, че по време на движение винаги навигацията ми показва точно с 8-10км по бавна скорост. Това е констатирано и от приятел. Въпроса ми е кое би трябвало да е правилното показанието - от навигацията или от километража?
п.с. въпроса е от чисто любопитство![]()
![]()
е30ките имат голяма грешка, да. особено над 100 км/ч

направило ми е впечатление, че всички коли произведени в последните 2-3 години, които съм карал имат изключително точни километражи и нямат разминаване с показания по гпс на нормални скорости. не мисля, че има връзка със зимни или летни гуми. просто на старите коли километражите са аналогови и грешката не може да се избегне (най-вероятно е логаритмична). тия със жило въобще къде ги намесвате, тва е $%^& работа

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
© написа:на Е46 електронният километраж е 1:1 с навигацията (+/- 1км/ч)
стрелката показва съвсем друго
И не само при Е46 е така но и при по старите машини, на Е32-ката съм си правил експеримента, каквото им показа на радара на полицаите, това го изписва и на борд компа

Естествено с стандартен размер гуми и джанти

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
И на е36 като се направи теста с таблото (да се покажат километри, обороти и т.н.) също показва съвсем точно.
На е34 борда също е така© написа:на Е46 електронният километраж е 1:1 с навигацията (+/- 1км/ч)
стрелката показва съвсем друго

Също няма значение с колко се кара, дали с 20км/ч или с 200 км/ч отклонението е абсолютно едно и също, понеже скоростомера е електронен, с датчик на диференциала. Прогресивно със скоростта се увеличава разликата, на тия дето километража им е с жило...
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
И аз съм пробвал да меря, на Пежо Боксер (бус е) до 100км/ч разликата е 5-6км/ч. След 100 става повечко.
П.С. При 185км/ч на километраж, по GPS беше 172км/ч
П.С. При 185км/ч на километраж, по GPS беше 172км/ч

На път с ограничение 90км/ч карах с 107км/ч по Навигация, спряха ме куки и на радара пишеше 107 км/ч 

Навигацията до колкото аз знам мери скорост на база на преместването на автомобила спрямо спътник, така че мисля това е точната скорост!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Навито. И при мен с летните гуми е само 2 км разликата, като сложа зимните е към 5 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
GANIN написа:Навигацията до колкото аз знам мери скорост на база на преместването на автомобила спрямо спътник, така че мисля това е точната скорост!
е то друг начин навигацията да мери скорост просто няма... общо взето по същият начин измерва и радара на куките...
Ако се кара с размер гуми предписан от производителя километража винаги показва повече с 3-5км/ч., но както знаем тук се кара с к'во ли не и може да има изненади и да показва по-малко от реалната скорост макар да е трудно за постигане... аз поне като ползвам чужда кола извън града винаги пускам за 5мин. ГПС-а на телефона за да сверя показанията на таблото и реалното положение, че мразя да ми махат куките за глупости...
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
По GPS е вярната скорост +/- 0.3-0.5km/h в зависимост от броя спътнци които се хващат в момента (от 3 до 12). При мен разликата в показанието на скоростомера и GPS-а достига 10-12 km/h със зимни гуми 205/55/16 като разликата се повишава с нарастването на скоростта. С летните гуми 225/55/16 разликата е доста по-малка от 1 до около 5 km/h. Максималната скорост с която съм карал е 220
по скоростомер и с едните и с другите гуми с Е39 ТДС съм. Имам наблюдения и от тойота корола 2003-та по скоростомер 130 по GPS 115 с размер гуми и джанти предписани от производител, та не е при БМВ само така 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Зимните ти гуми трябва да са 205/65/15. Може оттам да идва разликата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
ms написа:GANIN написа:Навигацията до колкото аз знам мери скорост на база на преместването на автомобила спрямо спътник, така че мисля това е точната скорост!
е то друг начин навигацията да мери скорост просто няма... общо взето по същият начин измерва и радара на куките...
Ако се кара с размер гуми предписан от производителя километража винаги показва повече с 3-5км/ч., но както знаем тук се кара с к'во ли не и може да има изненади и да показва по-малко от реалната скорост макар да е трудно за постигане... аз поне като ползвам чужда кола извън града винаги пускам за 5мин. ГПС-а на телефона за да сверя показанията на таблото и реалното положение, че мразя да ми махат куките за глупости...
Милене, колкото пъти отворя раздела извън темата и ти си там, както винаги с бисерите напред
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Elesar74 написа:Зимните ти гуми трябва да са 205/65/15. Може оттам да идва разликата.
Да малко ниски идват ама с тях ТДС-а се набира като балканче на баир

ms написа: е то друг начин навигацията да мери скорост просто няма... общо взето по същият начин измерва и радара на куките...
...
Абе друг е принципа на радара но общото между двата метода е че все време се засича

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Icco написа:Милене, колкото пъти отворя раздела извън темата и ти си там, както винаги с бисерите напред
Ицо, преди да се заяждаш е хубаво да помислиш малко и ако може да четеш между редовете... трябва ли да пиша 10 страници с обяснение кое как работи за да разбереш кое е общото между двете при изчисление на скорост- едва ли, не си на 10г. все пак...
И радара, и ГПС-а изчисляват движението на обекта за единица време чрез това за колко време подадените сигнали отиват и се връщат до обекта... може да използват различни сигнали, може да смятат по различни формули, може да има още хиляди разлики от техн. естество (и то има разбира се), но принципа е еднакъв... това, че ГПС-а изчислява движение във всички посоки, а не само напред за засичане на едната скорост като прост радар прави изчисленията по-сложни, но принципа не се променя...
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3