Спирате ли на пешеходни пътеки ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Спирате ли на пешеходни пътеки ?

Да ,винаги спирам !
112
70%
Спирам,но рядко !
40
25%
Не ,да се спасява кой както може !
9
6%

Общо гласове : 161
ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Спирате ли на пешеходни пътеки ?

Мнение от iv4o9999 » 08 Авг 2011, 14:45

напълно нормално, аз съм на същото мнение и го правя въпроса е да не си пречим взаимно и да го няма еднопосочно само шофьорите да се съобразяват с пешеходеца а пешеходеца да си разиграва коня.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 08 Авг 2011, 14:57

Абе аз спирам ама почва да ме хваща шубето вече,защото нерваците отзад решават да ме изпреварват и на няколко пъти ми се е случвало да отварям вратата или да махам с ръка през прозореца,защото човека минава преминава моята кола и оня като нищо ще го отнесе само и само,за да не се забави 10 секунди...Не знам може би някакви камери трябва да има на повечето по-оживени пешеходни пътеки и да се следи.
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 08 Авг 2011, 15:24

Спирам, когато не сме в колите НИЕ също пресичаме.
Един грях имам, никога не спирам (освен ако пешеходеца не се е хвърлил на платното) на пътека, която е на излизане от кръгово. Не съм патил, но предпочитам да няма първи път. Вие правите ли го?!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Авг 2011, 15:56

ква е тая пародия на анкета ,що лъжете ,особено в Сф никой не спира даже пешеходците на зелен светофар трудно минават ,задължително има поне 3 минаващи на червено коли :mhihi: 1 път съм се разхождал пеша там ,никога повече ,4 пъти щяха да ме блъснат :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Авг 2011, 15:57

Спирам на пешеходни пътеки, разни галфони които не могат да изминат 10-20-30м до пешеходната пътека изобщо не ги отразявам...
За хора, които се шлаят по платното също не отговарям, обичайно отнасят клаксон...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Авг 2011, 16:23

процентите трябва да са наобратно :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 08 Авг 2011, 16:43

Le Transporteur написа:Един грях имам, никога не спирам (освен ако пешеходеца не се е хвърлил на платното) на пътека, която е на излизане от кръгово. Не съм патил, но предпочитам да няма първи път. Вие правите ли го?!

и аз така, защото го намирам за безумие, особено на 4ти км - отгоре се влиза с 80 км/ч, а на изхода пешеходна с едни безумни спирки по средата и в началото на кръговото ... подозирам, че и с тези светофари пред новата ни спортна зала маса народ ще го отнесе - там трябва да има надлези, а не светофари ... сигурен съм, че есента и зимата ще става страхотни тапи точно на 4ти км
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 08 Авг 2011, 17:02

Тая тема е като оная, дето секи пише колко е коректен на пътя. Смятам, че в София на пешеходна пътека спират не повече от пет процента от шафьорите, а беемвистите почти не спират. Особено ако е по-нова колата. Даже наскоро някъде из страната един бус спрял да минат три момичета и наперена шофьорка с ново Ауди блъснала едното и му разпиляла мозъка по асфалта, понеже не и се чакало и заобиколила с висока скорост. За съжаление в България половината шофьори не могат да карат, а другата половина си мислят, че могат. Пешеходците от своя страна пък също нямат никаква култура на пресичане и придвижване, това се дължи най-вече на факта, че полицията изобщо не наказва за неправилно пресичане и подобни. Също така манталитет. Двама от моите шофьори пресекли неправилно в Полша, като си мислели, че и там още комунизма не си е отишъл като в България, но веднага ги видели на камерите и ги хванали в последствие. Като разбрали, че са българи им показали къде се пресича, обяснили им и ги пуснали. Наште после ми се хвалят - "Кът ни видуха к'ви сми мизерници и ни пужалиха...." Гледах по телевизията майката на прегазеното момиченце, ми надали е обяснявала някога на детето как се пресича и че когато ти спре по-голям автомобил, трябва лекичко да се покажеш и да погледнеш дали няма някой спортист да го изпревари на пешеходната пътека, че тука всички са спортисти. Аз понеже съм много прост и невъзпитан, като пресичам на пешеходна пътека не минава без да псувам силно и да показвам средни пръсти, веднъж един лайнар спря и даже се млатихме, за съжаление аз отнесох повече.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 08 Авг 2011, 17:45

Мордехай написа: Даже наскоро някъде из страната един бус спрял да минат три момичета и наперена шофьорка с ново Ауди блъснала едното и му разпиляла мозъка по асфалта, понеже не и се чакало и заобиколила с висока скорост.

Това стана тук в Бургас.Аз затова не гласувах,защото заради ей такива ситуации не спирам винаги.Като видя,че отзад идват с висока скорост или няма дистанция минавам без да спра,че случаите с изпреварване на пешеходна тук са всекидневие и е въпрос на време пак да стане така.А знам и за случки, в които предната кола спира и отзад като го изтрещи някой засилена блейка и предния удря пешеходеца... :confused:
Изображение
8.32

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 08 Авг 2011, 17:48

Мордехай написа:.... а беемвистите почти не спират. Особено ако е по-нова колата...

Моите наблюдения пък са, че е по-вероятно нова и лъскава кола да ти спре на пешоходна пътека, отколкото стар таралясник с мазник вътре или баничарка с изтрещел от бързане и каране шофьор...

Мордехай написа: ...Пешеходците от своя страна пък също нямат никаква култура на пресичане и придвижване, това се дължи най-вече на факта, че полицията изобщо не наказва за неправилно пресичане и подобни...

Така е, но ето и доказтелство от днес за обратното / ше ме прости колегата, когото цитирам от фейса :mhihi: /

"Майка им д**ба на тия куки скапани.... Почнаха да ми пишат фишове дори и без колата.... Не бил съм пресичал правилно! :@:@:@:@:@:"

Колкото до мен, все по-често спирам, да не кажа винаги... Няма да стигнеш по-бързо, ако се забавиш 30 секунди. Закона е такъв и трябва да се спазва... И ако ние шофьорите, като такива, започнем да спираме винаги, може би някой ден и пешоходците ще започнат да пресичат само на пешоходни пътеки и светофари... Понякога ми става едно такова тъпо и даже тъжно /като преди малко/, когато възрастна жена ми благодари или по-скоро ми се извини с махване на ръка, че съм спряла да я пусна да мине на пътека... Та тя е в правото си...
Иначе си чупя клаксона на пресичащи зад рейсове, на булеварди с подлези и пр. пешеходци! Имах случка на бул. България и ... се размина на сантиметри :confused: Супер много ме е спрах да не блъсна човек...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Авг 2011, 17:51

Мордехай написа: Аз понеже съм много прост и невъзпитан, като пресичам на пешеходна пътека не минава без да псувам силно и да показвам средни пръсти, веднъж един лайнар спря и даже се млатихме, за съжаление аз отнесох повече.

:mhihi: те повечето за това и не спират :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Авг 2011, 17:57

madpetio написа:Извън България спирам винаги....
У нас като два пъти ме нацепиха отзад вече се замислям дали да спра...
Скоро си сложих Пернишки парктроник и почнах по-често да спирам :mhihi:

И аз мисля да направя същото . Напоследък много често ми спират пред гаража и мисля да им поогъна вратите :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Авг 2011, 18:01

95% спирам и няма как да гласувам с тоя отговор в анкетата, тъй като не е "винаги"...
Ама и тия пешеходци, мама им загубена, еле па' пенсиите... Стои нашия на пешеходната, святкам, свиря, ръкомахам да мине, нашия ме гледа тъпо и се оглежда :shock: :kuku: (нямаше коли около мен на близо, за никъде не бързах и реших да дам път на човечеца...). Всеки ден има такива индивиди.... А сега като е топло, тия с колелетата ми такова таковатото... :kuku: Вярно, че сме глупава държава и нямаме велоалеи, както си е на запад, ама...
Най-ми е кеф като спра на пешеходна (първо съм се съобразил с участниците в движението...) и някой отзад почне да ми свири, 'щото трябва да изчака да премине пешеходеца (а не, че няма да може да спре или нещо от сорта...) :kuku: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Авг 2011, 18:10

Моите наблюдения пък са, че е по-вероятно нова и лъскава кола да ти спре на пешоходна пътека, отколкото стар таралясник с мазник вътре или баничарка с изтрещел от бързане и каране шофьор...

:idea: По мои наблюдения в последно време , комплексари са станали мизерниците с кочини пред полуразпад ... конкуренция са им само дебелацияте с Жи класи :no:

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 08 Авг 2011, 18:30

Мордехай написа:За съжаление в България половината шофьори не могат да карат, а другата половина си мислят, че могат. Пешеходците от своя страна пък също нямат никаква култура на пресичане и придвижване, това се дължи най-вече на факта, че полицията изобщо не наказва за неправилно пресичане и подобни. Също така манталитет. Двама от моите шофьори пресекли неправилно в Полша, като си мислели, че и там още комунизма не си е отишъл като в България, но веднага ги видели на камерите и ги хванали в последствие. Като разбрали, че са българи им показали къде се пресича, обяснили им и ги пуснали. Наште после ми се хвалят - "Кът ни видуха к'ви сми мизерници и ни пужалиха...." Гледах по телевизията майката на прегазеното момиченце, ми надали е обяснявала някога на детето как се пресича и че когато ти спре по-голям автомобил, трябва лекичко да се покажеш и да погледнеш дали няма някой спортист да го изпревари на пешеходната пътека, че тука всички са спортисти. Аз понеже съм много прост и невъзпитан, като пресичам на пешеходна пътека не минава без да псувам силно и да показвам средни пръсти, веднъж един лайнар спря и даже се млатихме, за съжаление аз отнесох повече.

:lalala: :lalala: За съжаление колегата е много прав!!!
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата