Спирате ли на пешеходни пътеки ?
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Спирате ли на пешеходни пътеки ?
напълно нормално, аз съм на същото мнение и го правя въпроса е да не си пречим взаимно и да го няма еднопосочно само шофьорите да се съобразяват с пешеходеца а пешеходеца да си разиграва коня.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Абе аз спирам ама почва да ме хваща шубето вече,защото нерваците отзад решават да ме изпреварват и на няколко пъти ми се е случвало да отварям вратата или да махам с ръка през прозореца,защото човека минава преминава моята кола и оня като нищо ще го отнесе само и само,за да не се забави 10 секунди...Не знам може би някакви камери трябва да има на повечето по-оживени пешеходни пътеки и да се следи.

8.32
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Спирам, когато не сме в колите НИЕ също пресичаме.
Един грях имам, никога не спирам (освен ако пешеходеца не се е хвърлил на платното) на пътека, която е на излизане от кръгово. Не съм патил, но предпочитам да няма първи път. Вие правите ли го?!
Един грях имам, никога не спирам (освен ако пешеходеца не се е хвърлил на платното) на пътека, която е на излизане от кръгово. Не съм патил, но предпочитам да няма първи път. Вие правите ли го?!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ква е тая пародия на анкета ,що лъжете ,особено в Сф никой не спира даже пешеходците на зелен светофар трудно минават ,задължително има поне 3 минаващи на червено коли
1 път съм се разхождал пеша там ,никога повече ,4 пъти щяха да ме блъснат 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Спирам на пешеходни пътеки, разни галфони които не могат да изминат 10-20-30м до пешеходната пътека изобщо не ги отразявам...
За хора, които се шлаят по платното също не отговарям, обичайно отнасят клаксон...
За хора, които се шлаят по платното също не отговарям, обичайно отнасят клаксон...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
процентите трябва да са наобратно 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Le Transporteur написа:Един грях имам, никога не спирам (освен ако пешеходеца не се е хвърлил на платното) на пътека, която е на излизане от кръгово. Не съм патил, но предпочитам да няма първи път. Вие правите ли го?!
и аз така, защото го намирам за безумие, особено на 4ти км - отгоре се влиза с 80 км/ч, а на изхода пешеходна с едни безумни спирки по средата и в началото на кръговото ... подозирам, че и с тези светофари пред новата ни спортна зала маса народ ще го отнесе - там трябва да има надлези, а не светофари ... сигурен съм, че есента и зимата ще става страхотни тапи точно на 4ти км
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Тая тема е като оная, дето секи пише колко е коректен на пътя. Смятам, че в София на пешеходна пътека спират не повече от пет процента от шафьорите, а беемвистите почти не спират. Особено ако е по-нова колата. Даже наскоро някъде из страната един бус спрял да минат три момичета и наперена шофьорка с ново Ауди блъснала едното и му разпиляла мозъка по асфалта, понеже не и се чакало и заобиколила с висока скорост. За съжаление в България половината шофьори не могат да карат, а другата половина си мислят, че могат. Пешеходците от своя страна пък също нямат никаква култура на пресичане и придвижване, това се дължи най-вече на факта, че полицията изобщо не наказва за неправилно пресичане и подобни. Също така манталитет. Двама от моите шофьори пресекли неправилно в Полша, като си мислели, че и там още комунизма не си е отишъл като в България, но веднага ги видели на камерите и ги хванали в последствие. Като разбрали, че са българи им показали къде се пресича, обяснили им и ги пуснали. Наште после ми се хвалят - "Кът ни видуха к'ви сми мизерници и ни пужалиха...." Гледах по телевизията майката на прегазеното момиченце, ми надали е обяснявала някога на детето как се пресича и че когато ти спре по-голям автомобил, трябва лекичко да се покажеш и да погледнеш дали няма някой спортист да го изпревари на пешеходната пътека, че тука всички са спортисти. Аз понеже съм много прост и невъзпитан, като пресичам на пешеходна пътека не минава без да псувам силно и да показвам средни пръсти, веднъж един лайнар спря и даже се млатихме, за съжаление аз отнесох повече.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Мордехай написа: Даже наскоро някъде из страната един бус спрял да минат три момичета и наперена шофьорка с ново Ауди блъснала едното и му разпиляла мозъка по асфалта, понеже не и се чакало и заобиколила с висока скорост.
Това стана тук в Бургас.Аз затова не гласувах,защото заради ей такива ситуации не спирам винаги.Като видя,че отзад идват с висока скорост или няма дистанция минавам без да спра,че случаите с изпреварване на пешеходна тук са всекидневие и е въпрос на време пак да стане така.А знам и за случки, в които предната кола спира и отзад като го изтрещи някой засилена блейка и предния удря пешеходеца...

8.32
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Мордехай написа:.... а беемвистите почти не спират. Особено ако е по-нова колата...
Моите наблюдения пък са, че е по-вероятно нова и лъскава кола да ти спре на пешоходна пътека, отколкото стар таралясник с мазник вътре или баничарка с изтрещел от бързане и каране шофьор...
Мордехай написа: ...Пешеходците от своя страна пък също нямат никаква култура на пресичане и придвижване, това се дължи най-вече на факта, че полицията изобщо не наказва за неправилно пресичане и подобни...
Така е, но ето и доказтелство от днес за обратното / ше ме прости колегата, когото цитирам от фейса

"Майка им д**ба на тия куки скапани.... Почнаха да ми пишат фишове дори и без колата.... Не бил съм пресичал правилно! :@:@:@:@:@:"
Колкото до мен, все по-често спирам, да не кажа винаги... Няма да стигнеш по-бързо, ако се забавиш 30 секунди. Закона е такъв и трябва да се спазва... И ако ние шофьорите, като такива, започнем да спираме винаги, може би някой ден и пешоходците ще започнат да пресичат само на пешоходни пътеки и светофари... Понякога ми става едно такова тъпо и даже тъжно /като преди малко/, когато възрастна жена ми благодари или по-скоро ми се извини с махване на ръка, че съм спряла да я пусна да мине на пътека... Та тя е в правото си...
Иначе си чупя клаксона на пресичащи зад рейсове, на булеварди с подлези и пр. пешеходци! Имах случка на бул. България и ... се размина на сантиметри

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Мордехай написа: Аз понеже съм много прост и невъзпитан, като пресичам на пешеходна пътека не минава без да псувам силно и да показвам средни пръсти, веднъж един лайнар спря и даже се млатихме, за съжаление аз отнесох повече.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
madpetio написа:Извън България спирам винаги....
У нас като два пъти ме нацепиха отзад вече се замислям дали да спра...
Скоро си сложих Пернишки парктроник и почнах по-често да спирам
И аз мисля да направя същото . Напоследък много често ми спират пред гаража и мисля да им поогъна вратите

95% спирам и няма как да гласувам с тоя отговор в анкетата, тъй като не е "винаги"...
Ама и тия пешеходци, мама им загубена, еле па' пенсиите... Стои нашия на пешеходната, святкам, свиря, ръкомахам да мине, нашия ме гледа тъпо и се оглежда
(нямаше коли около мен на близо, за никъде не бързах и реших да дам път на човечеца...). Всеки ден има такива индивиди.... А сега като е топло, тия с колелетата ми такова таковатото...
Вярно, че сме глупава държава и нямаме велоалеи, както си е на запад, ама...
Най-ми е кеф като спра на пешеходна (първо съм се съобразил с участниците в движението...) и някой отзад почне да ми свири, 'щото трябва да изчака да премине пешеходеца (а не, че няма да може да спре или нещо от сорта...)

Ама и тия пешеходци, мама им загубена, еле па' пенсиите... Стои нашия на пешеходната, святкам, свиря, ръкомахам да мине, нашия ме гледа тъпо и се оглежда

Най-ми е кеф като спра на пешеходна (първо съм се съобразил с участниците в движението...) и някой отзад почне да ми свири, 'щото трябва да изчака да премине пешеходеца (а не, че няма да може да спре или нещо от сорта...)

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Моите наблюдения пък са, че е по-вероятно нова и лъскава кола да ти спре на пешоходна пътека, отколкото стар таралясник с мазник вътре или баничарка с изтрещел от бързане и каране шофьор...

Мордехай написа:За съжаление в България половината шофьори не могат да карат, а другата половина си мислят, че могат. Пешеходците от своя страна пък също нямат никаква култура на пресичане и придвижване, това се дължи най-вече на факта, че полицията изобщо не наказва за неправилно пресичане и подобни. Също така манталитет. Двама от моите шофьори пресекли неправилно в Полша, като си мислели, че и там още комунизма не си е отишъл като в България, но веднага ги видели на камерите и ги хванали в последствие. Като разбрали, че са българи им показали къде се пресича, обяснили им и ги пуснали. Наште после ми се хвалят - "Кът ни видуха к'ви сми мизерници и ни пужалиха...." Гледах по телевизията майката на прегазеното момиченце, ми надали е обяснявала някога на детето как се пресича и че когато ти спре по-голям автомобил, трябва лекичко да се покажеш и да погледнеш дали няма някой спортист да го изпревари на пешеходната пътека, че тука всички са спортисти. Аз понеже съм много прост и невъзпитан, като пресичам на пешеходна пътека не минава без да псувам силно и да показвам средни пръсти, веднъж един лайнар спря и даже се млатихме, за съжаление аз отнесох повече.

По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5