Нова измама,внимавайте като пращате по еконт!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Нова измама,внимавайте като пращате по еконт!

Мнение от stony1 » 11 Авг 2011, 9:24

Това, което си описал няма как да се случи без помощта на служителите на Еконт в дадения офис. Кажи в кой офис в Софияв си го пратил да се знае, че там са некоректни. Да не казвам, че най-вероятно името е измислено и е използвано от служителите на Еконт във въпросния офис, като псевдоним.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 11 Авг 2011, 9:28

Има как да се случи без помощта на служител. Аз бях поръчал едни подаръци от един онлайн магазин. И исках да ги погледна преди да платя(бяха отбелязали опцията) и като дойде куриера му казах, че влизам за малко в хола на масата да отворя подаръците ... няма да ги отварям в коридора по земята и куриера ми каза ок. Влязох за 3 минути отворих, разгледах излязох и му платих. А сещате се за това време какво може да се направи ако има умисъл както в случая ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 11 Авг 2011, 11:16

Колеги,за 3ти път повтарям обекта в ОВЧА КУПЕЛ до НБУ.Бегайте от там!Неска бях до еконт,пуснах писменна жалба за рекламация,същевременно отидох до един сервиз да видим дали ще успеят да прочетат ИМЕИ адреса ама телефона за нищо не става,отвътре е окраден и камерата му я няма.Както и да е оная от еконт го снима в офиса и като ми се обадят от центъра в Русе ще им обясня случая и снимки ще им изпратя и там всякакви подробности с които да им помогна.Много ме съмнява и мен че има гнило в тоя еконт в Овча Купел.Някои път ако минавам през София ще им мина на гости,помня му гласчето на въпросния измамник!Направо ми е черно тия дни!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 12 Авг 2011, 21:34

А само да попитам застрахова ли го?Задължение на служителя от Еконт-а е да те пита за застраховка.Не струва кой знае какви пари.Снимат ти пратката /в случая телефона/ и ако има нещо нередно после при доставка или отказана пратка трябва да ти я върнат в същото състояние в което е.Мен постоянно ми снимат пратките аз си го искам за мое успокоение.Опарих се с една тръбичка за един мерцедес на стойност 400лв и от тогава обеца на ухото.Накрая бяхме доволни всички де но това е друга тема на разговор.Дръж си на твоето до последно.В всеки един офис на еконт има камери и се пази доста дълго време записа.По дати и час може да се проследи кои кога е влизал и какво е правил.Успех с боренето срещу институции и хора колега.
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 12 Авг 2011, 21:52

на мене пък секви пишлигари от форума ми поръчват някакви части и като не им харесат или им умръзнат искат да ми ги върнат че и куриера да си платя...в тая криза по форумите се появиха всякакви с тоя еконт да го еа :confused:

иначе тва с телефоните е голяма шашма има една огромна тема за измамите с еконта и телефончета,и по точно в покет форума..и да ви кажа тея в еконта не че са се чесали ами и авантажче връткат мизерниците
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 12 Авг 2011, 22:48

Това може да е нова система за пари на Еконт.
Поръчваш и отказваш и те печелят :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWACSCHNITZER » 12 Авг 2011, 23:13

И в полицията ме питаха дали е застрахован телефона,но ми беше за първи път пращането по еконт,може би и последен и служителката на еконт НЕ ме пита дали искам застраховка и НЕ я снима преди да я изпратим с само записа ИМЕИ адреса.Написах си аз жалбичката и че видим какво че стане... :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 13 Авг 2011, 1:37

И мене никога не са ме питали за застраховка :shock:
Поне научих нещо хубаво от темата...
Успех на колегата :yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Авг 2011, 1:55

BMWACSCHNITZER написа:
© написа:тези от Еконт, май искат да прекратят търговията с куриери :kuku:
Изцяло те са виновни, е**ти куриерите - некадърници и измамници!
Ако не съвпада IMEI на апарата отиди в полицията и кажи, че искаш да пуснеш жалба срещу ЕКОНТ, а не срещу човека купил телефона. Те носят цялата отговорност за пратката от както си я пуснал, докато ти я връщат. Да са гледали като се отварят пратки от други лица!

Ако еконт не ми изплатят телефона ще се ходи в полицията отново.Те всички са си за е***е мен ако питате.Въпросния купувач е имал същата и е искал да си купи нова безпари :lol: :lol: и поради кадърноста на смотаните куриери и техните услуги ся ше му ям глъвътъ.Те парите предполагам че ми ги изплатят но ми се очертаваше важно пътуване което ще се отложи с месец може би! :evil: :evil:

неприятно много, но щом не си обявил стойност на пратката (или както му викате застраховка) малко ми е странно как ще ти го изплатят тоя телефон?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Авг 2011, 7:38

shengi написа:Задължение на служителя от Еконт-а е да те пита за застраховка.
:!:

BMWACSCHNITZER написа:служителката на еконт НЕ ме пита дали искам застраховка и НЕ я снима преди да я изпратим

uCnaHeTcA написа:И мене никога не са ме питали за застраховка :shock:

За каква сериозна фирма става въпрос.... :help: Аз никога не съм им ползвал услугите (за щастие), поради простата причина, че не съм в БГ и като купувам части от форума ги получавам по други пътища. Но като гледам всички тук с Еконт работят. И ми е интересно само те ли са на пазара, най-евтини ли са ако има други? С какво са "най" за да ги ползват всички :dunno: ? Наистина нямам идея как стоят нещата в БГ с куриерите. Това със застраховката е много долнопробен номер, т.е. трябва да си наясно, за да изявиш сам желание за застраховка, при положение, че им е задължение да те питат! А щетите от това премълчаване могат да бъдат големи за изпращача :!:

ПП: На колегата потърпевш пожелавам успех и да си получи компенсацията за тая простотия :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 13 Авг 2011, 9:00

Yanko Petrov написа:
shengi написа:Задължение на служителя от Еконт-а е да те пита за застраховка.
:!:

BMWACSCHNITZER написа:служителката на еконт НЕ ме пита дали искам застраховка и НЕ я снима преди да я изпратим

uCnaHeTcA написа:И мене никога не са ме питали за застраховка :shock:

За каква сериозна фирма става въпрос.... :help: Аз никога не съм им ползвал услугите (за щастие), поради простата причина, че не съм в БГ и като купувам части от форума ги получавам по други пътища. Но като гледам всички тук с Еконт работят. И ми е интересно само те ли са на пазара, най-евтини ли са ако има други? С какво са "най" за да ги ползват всички :dunno: ? Наистина нямам идея как стоят нещата в БГ с куриерите. Това със застраховката е много долнопробен номер, т.е. трябва да си наясно, за да изявиш сам желание за застраховка, при положение, че им е задължение да те питат! А щетите от това премълчаване могат да бъдат големи за изпращача :!:

ПП: На колегата потърпевш пожелавам успех и да си получи компенсацията за тая простотия :yes:
Еконт в момента са най-добри на пазара и допускат най-малко грешки. Има хора които са доволни от Спиди и не са дошолни от Еконт и обратното... Всеки с опита си. Много пъти съм изпращал по Еконт и винаги ме питат за застраховката ( може би просто се попадам на свестни хора, знам ли :dunno: ) и до сега не съм имал проблеми. Другата известна куриерска фирма е спиди ( Speedy ) обаче офисите са им все на забутани места ( говоря за Бургас, за другите градове не съм наясно ) . Отдено използвам еконт, защото се имам с 2-3 от офисите на еконта и ми е по спокойно. От много време не съм ходил при конкурентите и не съм наясно с цените им, обаче си мисля, че са близки. Тъй като се занимавам с диекаст модели и като изпращам дори модела да е за 10 лева и да не мога да докажа стойността му пак слагам застраховка :lol:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWACSCHNITZER » 13 Авг 2011, 9:13

zBoost написа:
BMWACSCHNITZER написа:
© написа:тези от Еконт, май искат да прекратят търговията с куриери :kuku:
Изцяло те са виновни, е**ти куриерите - некадърници и измамници!
Ако не съвпада IMEI на апарата отиди в полицията и кажи, че искаш да пуснеш жалба срещу ЕКОНТ, а не срещу човека купил телефона. Те носят цялата отговорност за пратката от както си я пуснал, докато ти я връщат. Да са гледали като се отварят пратки от други лица!

Ако еконт не ми изплатят телефона ще се ходи в полицията отново.Те всички са си за е***е мен ако питате.Въпросния купувач е имал същата и е искал да си купи нова безпари :lol: :lol: и поради кадърноста на смотаните куриери и техните услуги ся ше му ям глъвътъ.Те парите предполагам че ми ги изплатят но ми се очертаваше важно пътуване което ще се отложи с месец може би! :evil: :evil:

неприятно много, но щом не си обявил стойност на пратката (или както му викате застраховка) малко ми е странно как ще ти го изплатят тоя телефон?

Ааа колега,ако обявената стоиност значи застраховка,значи имам застраховка.5 стотака стойност писах! 8)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Авг 2011, 3:30

Мижитурки има всякакви, винаги е имало и ще има. На кой телефона, на кой джантите, на кой цяла кола... Всеки може да пострада от тях. Но...

Мисли го обаче така- колкото и да крадне все ще е същия неуспял нещастник и живота ще му го напомня всеки ден по няколко пъти на ден. От това бягство и прокопсия няма. Кокошкарството е в повечето случаи неизлечима диагноза.

Щото ти утре пак ще си купиш това което са ти откраднали. Ама той ще трябва пак да крадне понеже късия му акъл не му е стигнал да излезе от тресавището в което затъва със всяка следваща открадната вещ. И е въпрос на време да го смачка живота.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWACSCHNITZER » 14 Авг 2011, 15:02

Добре тия от Еконт та*ак ли си правят с нас?Нали си плащаме за да превозят и пазят стоката и ако се откаже да се върне в същия вид?Да се следи докато се преглежда и т.н.А вече няколко примера дадоха колегите че куриерите ич не им дреме за нашите пратки! :evil: :evil:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Авг 2011, 4:18

BMWACSCHNITZER написа:
zBoost написа:
BMWACSCHNITZER написа:неприятно много, но щом не си обявил стойност на пратката (или както му викате застраховка) малко ми е странно как ще ти го изплатят тоя телефон?

Ааа колега,ако обявената стоиност значи застраховка,значи имам застраховка.5 стотака стойност писах! 8)

еми да нямаш грижи тогава. ще се оправят с бъркотията, която са направили в такъв случай или с 2 думи ще трябва да плащат ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата