Пистолет Paint Zoom

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пистолет Paint Zoom

Мнение от blackrider » 14 Авг 2011, 11:12

vin_diesel написа:че е удобно удобно е,че не цапа не цапа,че ти прави кеф да боядисваш така е ама харчи като за световно,що никой не признава че харчи 5 пъти повече от колкото да си боядишеш с мече,ако си баровец и не те бърка колко боя ще изразходи вземай го ако ли икономисваш хващай мечето и си ти :winky:

Колега тук не съм съгласен с теб. Пръска в страни яко. С просто око почти не се вижда ,но като се огледа после човек се виждат поразиите! Впечатленията относно харченето на боя са почти едно към едно с мечето! Е може би съвсем малко по-малко ,но за сметка на други неща.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 14 Авг 2011, 19:34

Пайнт зумът е скапан китайски боклук.Работя в отдела на УниКредит, който финансира китайчетата на студио модерна и ежедневно се обаждат хора да се оплачат от дефектирали пейнт зууми- не че ние сме виновни :mhihi: .Аз си взех машина на Бош и съм доволен.
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 14 Авг 2011, 20:02

то и рекламата на пейнт-а е страшна :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Чисто нов Х6 с двигател реактивен

Мнение от mehanika33 » 23 Сеп 2012, 16:19

колеги здравейте тези пистолети паинт зум и боша стават ли за боядисване на метални повърхности примерно да си пръсна калника,джантите или бронята?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 24 Сеп 2012, 9:15

Аз пробвах да си боядисам гаража с това... 15 мин по-късно вече мажех с валячето и се кефех колко по-лесно става :D Купете си пейнт зум, за да разберете колко е готино да боядисваш с валячето!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Сеп 2012, 12:03

Няма смисъл от тоя боклук. Може да боядисва може би блажна боя ама латекса е по-труден и едва ли ще е добре.

Още повече, че за някакви 50- 100 квадрата с мечето на 1 ръка грунд и една боя става чудесно и е работа за 3-4 часа. По-добре парите вместо за тоя уред да се дадат за по-качествена боя или валяци.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tokata2 » 24 Сеп 2012, 14:19

Това е боклук неземен - Paint боклук !
На гладки стени - шпакловка , гипс картон - стича зверски , все едно оливаш с кофата . На таван - пълен абсурд . За външна фасада става - ако е поне малко грапаво . Тъй като машинката грее , дюзата отпред загрява латекса и той засъхва по самия изход - чистиш през 10 мин, Не се лъжете да си давате парите за това нещо . Ако все пак искате подобен '' пистолет '' , има разни марки като RTR при които пистолетите са на 50 % от цената на Пейнт Зум .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 24 Сеп 2012, 14:41

:OT:

Изображение
не можах се сдържа просто .... :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 24 Сеп 2012, 17:55

Аз също мога да ти кажа лични впечатления, колега:)
Боядисах цялата къща с пейнт зум отвътре за един ден, после 4 дни не можах да изчистя. Трябва да облепиш всичко, което не смяташ да боядисваш, включително и плочки или там каквото има на пода, защото в противен случай ще последва няколкодневно чистене. Въпреки, че бях с маска зъбите и носната ми кухина бяха в цвета на латекса и в г*за имах латекс, дет се вика :) Отделно, че често се запушва и започва да плюе :)
Колегата, който каза, че е по-добър за външно боядисване е много прав.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Сеп 2012, 18:43

Са ше ви светна на една далавера за тия, които имат да боядисват много. :mhihi: На мен ми се наложи да боядисам некви 7-800 квадрата някъде и направо бях полудял да мисля кое- как, какви пистолети да купувам, компресори и т.н. щото с валяци щях да боядисвам седмица сигурно.

Много от фирмите, които продават професионални бояджийски машини ги дават и под наем. Беше нещо около 60лв на ден ако не се лъжа. Отидох, взех си един професионален Вагнер, дето струва колкото една кола и за няколко часа боядисах цялата къща, три етажа по 100-тина квадрата от-до. Няма стичания, няма прозиращи места, няма оливане. Една ръка грунд и една боя и тва е всичко. Машините не са толкова икономични като валяка предполагам щото набиват яко и налягането е бая здраво ама и качеството на боядисването няма нищо общо с това на валяка. Ако не си с две ръце заврени в гъза (а аз съм или поне едната ми е там) става много добре, дори и за човек без опит в боядисването.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Сеп 2012, 18:55

:yes: Това важи за всякакви "майсторски" дейности - по-добре наемете за ден-два професионална машина, отколкото да си давате парите за боклуци. Брат ми си купи някаква подобна машинка, не пейнт зум и беше доволен докато пръскаше грунд. Обаче като сложи латекса и след 15 мин. го хвърли, отиде да се къпе и извика майстори...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Сеп 2012, 20:00

Не знам тия на Бош как се справят с латекса ама пак много ме съмнява. Латекса е доста гъст и си трябва сериозна мапина за него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 24 Сеп 2012, 22:26

bum_bum написа:Не знам тия на Бош как се справят с латекса ама пак много ме съмнява. Латекса е доста гъст и си трябва сериозна мапина за него.

То никак не пръска лошо латекса, нищо че е гъст. Става въпрос, че много се напича, докато работи и изхвърля горещ въздух. Като спреш за малко и от топлото веднага латекса задръства дупката. :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Сеп 2012, 22:28

Аз купих на бош, но още не съм я пробвал...
но смятам грунд 50/50 боя/вода и после 80% боя и 20% вода, ако трябва ще мина 2 ръце след това..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 24 Сеп 2012, 22:37

Stanchev написа:но смятам грунд 50/50 боя/вода и после 80% боя и 20% вода, ако трябва ще мина 2 ръце след това..

Ей тука е ключът от бараката-гъстотата на разтвора. Аз съм пръскал с пейнт зуум лак за дърво и стана доста добре. Зор беше докато нацеля консистенцията. Ако е много гъста боята плюе много кофти, омазва всичко и не е равномерно. И да, наистина много грее. Ама за вкъщи става.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата