На косъм от ужаса...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: На косъм от ужаса...

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2011, 12:30

b0bituy написа:
bum_bum написа::banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Един такъв ми тотализира коляното преди 2-3 години. Сега и да се вайка и да се охка от неговата простотия натоваря ли го се издува като балон. Колко тъп и задръстен човек трябва да си да тръгнеш да изпреварваш намаляваща на пешеходна пътека кола???
Поне като няма какво друго да се направи осъди ли го? Знам, че това не е решение на проблема ама...

Върви осъди пиян полицай като те блъсне :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 16 Авг 2011, 12:41

acho.rs написа:Аз нищо не разбрах . Какво се е случило :confused:

Колега, като не си разбрал, не се ли чувстваш неудобно колегите да ти обясняват като на бавноразвиващ случилата се ситуация и да им губиш времето? Можеше да помислиш малко преди да напишеш поста си, който така и така не е от особена полза по темата.

А иначе относно случилото се - и аз имах преди година подобен гаф, но ме спаси много ниската скорост с която карах и колата спря на 2 сантиметра от пешеходеца.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 16 Авг 2011, 13:12

bum_bum написа: Колко тъп и задръстен човек трябва да си да тръгнеш да изпреварваш намаляваща на пешеходна пътека кола???

Mи като ти спре кавала на 10 санта или директно върху пешеходната пътека...
Пресен случай от днес - кара някъв кавал с мазда 6 пред мен, карам зад него 200-300 метра и келеша реши да спира точно на пешеходната пътека, пусна аварийките и спря. А след пешеходната пътека е Т образно кръстовище, самата пътека граничи с кръстовището. И щеш не щеш ляв мигач. Гледам после в огледалото спрял е да дропне някъв грозен миндил, ама що не спря 10м преди пътеката ве та ева в калпака прост. Реално закона е тея кавали трябва да ги лови, щото подтикват към катастрофи :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Авг 2011, 13:32

Впрочем откога е разрешено да се изпреварва на пешеходна пътека?
Никой не мое ма връне на селу!

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 16 Авг 2011, 13:40

Незнам за изпреварването , но аз редовно като спирам на пешеходана пътека , винаги гледам в огледалото за задно виждане , че редовно се чуват спирачки , а и мигачите не са единични случаи :kuku:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Авг 2011, 14:32

^ така е дори понякога е препоръчително ДА НЕ спираш на пешеходна пътека (разбира се в случаите когато това позволява) че може да стане армагедон зад и пред теб заради заигран шофер отзад.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 16 Авг 2011, 14:35

surfboard написа:
acho.rs написа:Аз нищо не разбрах . Какво се е случило :confused:

Колега, като не си разбрал, не се ли чувстваш неудобно колегите да ти обясняват като на бавноразвиващ случилата се ситуация и да им губиш времето? Можеше да помислиш малко преди да напишеш поста си, който така и така не е от особена полза по темата.

А иначе относно случилото се - и аз имах преди година подобен гаф, но ме спаси много ниската скорост с която карах и колата спря на 2 сантиметра от пешеходеца.
Кофти... Аз утре ще ходя при този който води разследването да видя какво ще кажат и дали има смисъл да се съдя с оная овца дето ме удари на пешеходна пътека :ranting: Това е, че тя май си пада някаква връзкарка и имам доста съмнения ама ще видим...
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Авг 2011, 14:39

deyan-enchev написа:^ така е дори понякога е препоръчително ДА НЕ спираш на пешеходна пътека (разбира се в случаите когато това позволява) че може да стане армагедон зад и пред теб заради заигран шофер отзад.

да ама ако всички мислят така и го изпълняват кажи ми на тия пешеходни пътеки некога ще пресечеш ли?

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 16 Авг 2011, 14:50

Поздрав за тия дето не спират на пешеходните пътеки...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Авг 2011, 14:58

zBoost написа:
deyan-enchev написа:^ така е дори понякога е препоръчително ДА НЕ спираш на пешеходна пътека (разбира се в случаите когато това позволява) че може да стане армагедон зад и пред теб заради заигран шофер отзад.

да ама ако всички мислят така и го изпълняват кажи ми на тия пешеходни пътеки некога ще пресечеш ли?

Ти може и да не си ме разбрал, ама да поясня. Колегата над мен беше посочил случай в който спираш на пешеходна пътека и човека каскада отзад те удря.
Не говорим за случай когато някой наистина пресича на нея и е пред колата ти , а не си спрял а го удряш. Говорим за случай - чуди се пешеходеца дали да стъпи и ти ще спреш ли, ама той не вижда заиграната кола зад теб - ти я виждаш. И както правим - спираме и рискуваме докато пресича пешеходеца да ни ударят и ние него или не спираме, понеже тоя зад нас я спре я не спре - и пешеходеца минава след мен и заиграната кола жив и здрав.

Повечето пъти гледам да спирам понеже не само това е правилника, ами трябва да се избие от главите на пешеходците да "благодарят" на шофьора че е спрял и им "позволява" да упражнят законното си право на пресичане !
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 16 Авг 2011, 14:59

В града бавно и внимателно. Особено ако има спирки, пешеходни, детски площадки и т.н.
преди седмица 3 минути никой не ми спря на пешеходната, и като 1ят спря, 3тата кола се нацепи във втората...
Колеги слезте малко от колите и се поразходете и после пак изпреварвайте на пешеходни :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 16 Авг 2011, 15:01

deyan-enchev написа:
zBoost написа:

Ти може и да не си ме разбрал, ама да поясня. Колегата над мен беше посочил случай в който спираш на пешеходна пътека и човека каскада отзад те удря.
Не говорим за случай когато някой наистина пресича на нея и е пред колата ти , а не си спрял а го удряш. Говорим за случай - чуди се пешеходеца дали да стъпи и ти ще спреш ли, ама той не вижда заиграната кола зад теб - ти я виждаш. И както правим - спираме и рискуваме докато пресича пешеходеца да ни ударят и ние него или не спираме, понеже тоя зад нас я спре я не спре - и пешеходеца минава след мен и заиграната кола жив и здрав.

Повечето пъти гледам да спирам понеже не само това е правилника, ами трябва да се избие от главите на пешеходците да "благодарят" на шофьора че е спрял и им "позволява" да упражнят законното си право на пресичане !

Значи да сгазя човек, за да ми остане здраво безценното БМВ? Това ли са ти приоритетите в живота?
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Авг 2011, 15:28

е тва е на българина тъпото мислене. да не спираме на пешеходните евентуално щото некой може ни удари задницата. да не спираме на светофара като е жълто за червено щото може некой да има засилен отзад. заради ей такова мислене ред в наща държава няма да има никога. аз лично не си "бдя" над задницата постоянно гледайки огледалата секи път като трябва да намалям или спирам, гледам си пътя напред.

p.s: наскоро си говорих с един англичанин който пътува често из европа по работа и е бил тука и в румъния и нещо се базикаме за страните и ми вика "в нащта страна поне хората като пресичат улиците не се опитваме да ги убием"....
Последна промяна b00st на 16 Авг 2011, 15:36, променена общо 3 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Авг 2011, 15:33

zBoost написа:е тва е на българина тъпото мислене. дай да не спираме на пешеходните евентуално щото некой може ни удари задницата. дай да не спираме на светофара като е жълто за червено щото може некой да има засилен отзад. цялото тва мислене е грешно. аз лично не си "бдя" над задницата постоянно гледайки огледалата секи път като трябва да намалям или спирам, гледам си пътя напред - ако някой ме удари има си кат има си актове за тия неща.

btw. задницата на е36 е най-здравото място на колата, хич не завиждам на тия дето ще се нацепят отзад с 20-30-40-50 км/ч :mhihi:

viewtopic.php?f=4&t=262655&start=0

30% не спират, но според мен са повече...

:mhihi:

и те така! :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 16 Авг 2011, 15:39

vicho написа:
zBoost написа:е тва е на българина тъпото мислене. дай да не спираме на пешеходните евентуално щото некой може ни удари задницата. дай да не спираме на светофара като е жълто за червено щото може некой да има засилен отзад. цялото тва мислене е грешно. аз лично не си "бдя" над задницата постоянно гледайки огледалата секи път като трябва да намалям или спирам, гледам си пътя напред - ако някой ме удари има си кат има си актове за тия неща.

btw. задницата на е36 е най-здравото място на колата, хич не завиждам на тия дето ще се нацепят отзад с 20-30-40-50 км/ч :mhihi:

viewtopic.php?f=4&t=262655&start=0

30% не спират, но според мен са повече...

:mhihi:

и те така! :dunno:

4 години....никаква промяна.... viewtopic.php?f=4&t=67252&p=698468&hilit=%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0#p698468
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата