Кола внос от Швейцария

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Кола внос от Швейцария

Мнение от Bavarcho » 30 Авг 2011, 20:43

ms написа:
технотест има (освен ако не са го махнали скоро) за вноса от Швейцария за автомобили произведени преди 2000г.... или там някъде беше годината... бе след 2000-2001г. ако е колата не е нужен технотест, ама не ми се рови из нета коя година е точно...

ПС: има толкова народ дето внася коли, що не се обадят да кажат- що само четат и ни се смеят отстрани :mhihi:

ТЕХНОТЕСТ НЯМА!!!
Независимо дали колата е преди или след 2000 година!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 30 Авг 2011, 21:52

ms написа:
ПС: има толкова народ дето внася коли, що не се обадят да кажат- що само четат и ни се смеят отстрани :mhihi:

те внасят от италия :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 30 Авг 2011, 22:39

Alexi написа:ддс се плаща .. швейцария не е в ЕС .. а колегата който спори - колега колата ти не е от швейцария ,а от автокъща :mhihi: те са я внасяли не ти :mhihi:

Да от автокъща е. Но съм сигурен че е швейцарка, защото има едни забравени документи от предишния собственик по точно собственичка с адрес в Люцерн, Швейцария. Та пак казвам аз ддс и мито не съм плащал, автокъщата освен да я е платила и да я е включила в цената може би :conf: . Както казах аз я взех с транзитни номера, и според КАТ са били фалшиви, но кой знае.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 31 Авг 2011, 0:37

Договор за покупка с кого имаш ?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krasimir19 » 31 Авг 2011, 9:52

Ba4oIlia написа:Договор за покупка с кого имаш ?!?

С автокъщата.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 31 Авг 2011, 10:07

Krasimir19 написа:
Alexi написа:ддс се плаща .. швейцария не е в ЕС .. а колегата който спори - колега колата ти не е от швейцария ,а от автокъща :mhihi: те са я внасяли не ти :mhihi:

Да от автокъща е. Но съм сигурен че е швейцарка, защото има едни забравени документи от предишния собственик по точно собственичка с адрес в Люцерн, Швейцария. Та пак казвам аз ддс и мито не съм плащал, автокъщата освен да я е платила и да я е включила в цената може би :conf: . Както казах аз я взех с транзитни номера, и според КАТ са били фалшиви, но кой знае.....

е ти ли очакваш да платиш ДДС-то :mhihi: зналтен клиент си да знаиш :mhihi:
ДДС-то се плаща от търговеца естествено, като той си слага минимална печалба (на документи) и върху това си плаща ДДС-то ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krasimir19 » 31 Авг 2011, 10:17

Bavarcho написа:
Krasimir19 написа:

е ти ли очакваш да платиш ДДС-то :mhihi: зналтен клиент си да знаиш :mhihi:
ДДС-то се плаща от търговеца естествено, като той си слага минимална печалба (на документи) и върху това си плаща ДДС-то ;)

Ясно колега, :yes: . Благодаря за поправката, бе че аз вярно това ми беше първата кола която купувах и ми е първата лична кола, и не знаех какво трябва да плащам и какво не. С договора и направо в КАТ и там вече ми казваха какво да плащам и какво не :oops: .

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 31 Авг 2011, 14:57

Значи на технотест няма да ходи, но със сигурност ще трябва да се плаща ДДС. Само не знам дали няма да се заядат ако напишем, че съм я купил за 400-500 евро или там еквивалента във франкове :D

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 01 Сеп 2011, 2:17

Аз пък не виждам при свършен факт (колата е купена вече и пътува насам), к'ъв е смисълът от тема във форума? Като тръгнеш да я регистрираш ще разбереш. :) И 'що не питаш тоя който ти я докарва колата от там? :roll:
Изображение

I wanna leave you far behind....

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 01 Сеп 2011, 9:46

За да знам колко пари ще ми излезе сигурно и колко време ще ми отнеме, ако това е достатъчно уважителна причина за тебе.

Предишна

Назад към Извън Темата