Летни гуми...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Летни гуми...

Мнение от PIONEER » 01 Сеп 2011, 2:50

kemakozeE36 написа:За лятото карам тия(Good Year Hydragrip):
Изображение
Нови са, колата я взех с тях и останах доволен.Даже се очудих от поведението им зимата ;)
Сега цена не знам, но с гуми мотор и ходова част шега не бива

Няма таква гума :!: Изключително поведение на сухо и мокро.Хем тия дето ги карах аз бяха купувани 2ра ръка ама бяха свежи.Обаче 195/65/15 е около 150 кинта парчето...не е в евтиния клас.
Истината е да идеш в магазините и да разгледаш с очите си какво има в наличност,каква е отстъпката(10-15%) и да си тръгнеш готов обут ;)
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 01 Сеп 2011, 8:00

...
Нови са, колата я взех с тях и останах доволен.Даже се очудих от поведението им зимата ;)

викаш с гуми шега не бива....ама пък не пречи да си джиткаш с летни гуми зимата :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 01 Сеп 2011, 9:41

Тва е твоята гума>
http://diana-ltd.com/index.php/products/view/67

Карал съм 15-ки, 16-ки а това лято новия модел на 17-те за предни и съм адски доволен и на мокро и на сухо, а цените са повече от добри :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 01 Сеп 2011, 10:23

Препоръчвам Континентал, Дънлоп или Нокиан :yes: И трите ги има на цени до 115лв/бр за размер 195/65/15
:yes:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 01 Сеп 2011, 11:46

zazomazo написа:
...

викаш с гуми шега не бива....ама пък не пречи да си джиткаш с летни гуми зимата :conf:

Реших да, щото ми гепиха 15-ките и останах само с 16 цолови зимни гуми, които смятам да изхвърля, тъй като не ми вършат работа вече.Всъщност не ти е работа да се интересуваш аз къде и с какво съм си карал колата.Ако искам и по джанти ще я карам, това си е моя работа
PIONEER написа:
Изображение

Няма таква гума :!: Изключително поведение на сухо и мокро.Хем тия дето ги карах аз бяха купувани 2ра ръка ама бяха свежи.Обаче 195/65/15 е около 150 кинта парчето...не е в евтиния клас.
Истината е да идеш в магазините и да разгледаш с очите си какво има в наличност,каква е отстъпката(10-15%) и да си тръгнеш готов обут ;)

Ако не вярваш, че има такава гума да я сваля и да я донеса :mhihi:
Ти ги вземи нови.Има определено разлика между свежи и нови ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Сеп 2011, 13:53

Goodyear Eagle F1. Много доволен, на сухо, на мокро, ник'ви грижи.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Сеп 2011, 21:18

Elesar74 написа:Goodyear Eagle F1. Много доволен, на сухо, на мокро, ник'ви грижи.

Това според мен е най-гадната гума!Ако е само за возене нормално(бавно)може и да става,но "напънеш" ли ги малко са адски зле!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Сеп 2011, 7:43

kemakozeE36 написа:...
Всъщност не ти е работа да се интересуваш аз къде и с какво съм си карал колата.Ако искам и по джанти ще я карам, това си е моя работа
....

всъщност си прав :yes:
това, че вероятно не можеш да осмислиш противоречието м-у написаното от теб "с гуми шега не бива" и "учудих се от поведението им зимата" също си е твой проблем :winky:

сори за офтопика
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 02 Сеп 2011, 10:19

Мого грубо би било от моя страна ако ти отговоря този път и никак няма да ти се хареса, затова ще си замълча :dummy:
аман от професори, научни сътрудници, старши-специалисти и т.н. :banghead:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 02 Сеп 2011, 14:15

(bubsa) написа:
Elesar74 написа:Goodyear Eagle F1. Много доволен, на сухо, на мокро, ник'ви грижи.

Това според мен е най-гадната гума!Ако е само за возене нормално(бавно)може и да става,но "напънеш" ли ги малко са адски зле!

Какво значи "напъване" колега и какво нормално? Двеста километра в час, бавно ли са ти? Тествал съм ги на мокро, щото на сухото и баба знае. Влизал съм в завой със 150 км./ч при дъжд, колата не мръдва, после си се чудех на акъла, ама тогава... Гумите са чисто нови(бяха). Ся, не казвам, че завоя е 90 градуса или нещо подобно, но пък и скоростта хич не е малка. Мисля, че "най-гадна"(каквото и да означава това) гума, подхожда на някои други марки и модели и тук малко се изхвърляш с това крайно изказване. Не че конкретния модел е върха на сладоледа, но аз лично съм много доволен. И не ангажирам с мнението си, разбира се.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 02 Сеп 2011, 14:26

Elesar74 написа:
(bubsa) написа:

Какво значи "напъване" колега и какво нормално? Двеста километра в час, бавно ли са ти? Тествал съм ги на мокро, щото на сухото и баба знае. Влизал съм в завой със 150 км./ч при дъжд, колата не мръдва, после си се чудех на акъла, ама тогава... Гумите са чисто нови(бяха). Ся, не казвам, че завоя е 90 градуса или нещо подобно, но пък и скоростта хич не е малка. Мисля, че "най-гадна"(каквото и да означава това) гума, подхожда на някои други марки и модели и тук малко се изхвърляш с това крайно изказване. Не че конкретния модел е върха на сладоледа, но аз лично съм много доволен. И не ангажирам с мнението си, разбира се.

За този профил на Goodyear Eagle F1 ли говорим?
Изображение
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 02 Сеп 2011, 18:27

Аз, ДА. Знам че има нов модел асиметрични някакви, но не говоря за тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Сеп 2011, 21:56

Elesar74 написа:
(bubsa) написа:

Ееее не се засягай де :confused: Просто споделям мнението си за гуми които карам и лично аз не съм доволен от тях(за същата шарка става въпрос)А това за "най-гадните" трябваше да значи,че според мен са най-гадни от скъпите гуми(пак мое мнение)
Всеки има различен стил на каране и точно тези гуми не покриват моите критерии и цели :confused:
И следващите ми гуми ще са йокохама парада :yes: :bowdown:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 03 Сеп 2011, 1:12

Е-е-ее лесни сте вие с 15ките и 16ките :mhihi:
alx и всички които подкрепяте теорията за новите гуми - апа ако искате карайте настрани с гуми за 300лв бройката - ъм :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 03 Сеп 2011, 1:13

Айде и по темата едно мнение - Кое е по-добро според запознатите
Нови гуми спортива за по 160лв бройката 225/18/40 или 2ра ръка "маркови" ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата