"Войната на пътищата"- мит или реалност ?
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: "Войната на пътищата"- мит или реалност ?
Не е ли българина да си смени чипа- нищо не може да помогне. А война по пътищата у нас наистина има!
zazomazo написа:не става толкова дума за броя загинали и суха статистика, колкото за отношенията м/у самите участници в движението...

Никой не мое ма връне на селу!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Война по пътищата има и занапред пак ще има. Както казаха някои колеги, не е до пътищата, колите и т.н. Ако ще цялата страна да е с по 10 лентови магистрали, всеки да кара М-ки пак ще се намери някъв келеш да те засече, отнеме предимство, удари отнякъде. Дебилщината просто е навсякъде, от лададжии до хиксаджии. Тва за "ако си шофьор значи с единия крак в гроба" е донакъде вярно. Ако щете ми се смейте, ама аз в София всеки път съм е така
зад волана и чак като спра усещам колко съм се напрягал преди тва 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Относно засичането, отнемането на предимство и т.н. защо не се замислите дали и във вашият телевизор няма някаква повреда?
Като се заговори за движението в София особено и като почнат- днес как ме засече един, вчера как ми влезе с вратите, един как спря без мигач, оня как зави от дясната лента...
Пък аз карам и в София и из страната и много рядко някой да ме засече или да ми стане проблем, че не е пуснал мигач или дошъл от някъде из невиделицата.
Тъпаци има много и тук и навсякъде по света и винаги ще ги има. Добрият шофьор с достатъчно опит кара така, че да не бъде засичан и изненадван. Карайте със съобразена скорост, гледайте, мислете, предвиждайте и няма да имате проблем.
Добрият шофьор знае какво ще направи тъпака отпред преди оня дори да си го е помислил. Да, има ситуации особено извън града, които са непредотвратими. Но едно 90% от ситуациите в градски условия могат да бъдат избегнати с достатъчно мислене и опит.
Като се заговори за движението в София особено и като почнат- днес как ме засече един, вчера как ми влезе с вратите, един как спря без мигач, оня как зави от дясната лента...
Пък аз карам и в София и из страната и много рядко някой да ме засече или да ми стане проблем, че не е пуснал мигач или дошъл от някъде из невиделицата.
Тъпаци има много и тук и навсякъде по света и винаги ще ги има. Добрият шофьор с достатъчно опит кара така, че да не бъде засичан и изненадван. Карайте със съобразена скорост, гледайте, мислете, предвиждайте и няма да имате проблем.
Добрият шофьор знае какво ще направи тъпака отпред преди оня дори да си го е помислил. Да, има ситуации особено извън града, които са непредотвратими. Но едно 90% от ситуациите в градски условия могат да бъдат избегнати с достатъчно мислене и опит.
Според мен, ако си караш в ограничението, даваш си сигнал за всяка маневра, мисля че ще добре. Но факт е ,че колкото и да си внимателен в случая, не знаеш кой от къде може да ти се появи и да направи белята, защото явно повечето са гледали да си вземат книжлето и да се правят на големите шофери независимо дали са в града или извън. 

Добре,де погледнахте ли статистиката ??? Каква война ви гони всичките... Преди 40 години бр на жертвите и ранените е същия както и в момента. Т.е той е останал константа. Трафика се е увеличил много кратно, отделно има много повече турски гръцки и секви ТИР-ове които се движат редовно, отделно много повече турци се прибират от западна европа.
Война по-пътищата няма. Няма как да няма жертви, ако ще и полицай в всяка кола да се сложи инциденти винаги ще има. Все пак става въпрос за автомобили и хора. Ще ти се спука гума ще загубиш контрол и ще се удариш я в някой от насрещното я в дърво. Някой ТИРаджия ще заспи на волана, квотооо и да се прави каквити и пътища да има винаги ще се случват инциденти.
Докато вярвате,че има война по пътищата недейте да карате... Като има някъде война не ходиш там нали?
И какво да гледаме Европа и там колко били жертвите, ми там манталитета е съвсем друг. Културата е друга.
Колкото и скапаните медии да ни повтарят за войната по пътищата това няма да има ефект, колкото и да вдигнат глобите и увеличат контрола това пак няма да има ефект.
Факт има по 2-3ма загинали дневно. В прекалено голям процент от случейте има алкохол, това е проблема, в БГ хората са пияници е ако щеш и най-хубавия път да направиш като някой се е напил и е неадекватен той, ще намери начин да убие някой или себе си. Като си пиян не мислиш за глоби и други последствия, ако беше така нямаше никой да кара пиян.
Война по-пътищата няма. Няма как да няма жертви, ако ще и полицай в всяка кола да се сложи инциденти винаги ще има. Все пак става въпрос за автомобили и хора. Ще ти се спука гума ще загубиш контрол и ще се удариш я в някой от насрещното я в дърво. Някой ТИРаджия ще заспи на волана, квотооо и да се прави каквити и пътища да има винаги ще се случват инциденти.
Докато вярвате,че има война по пътищата недейте да карате... Като има някъде война не ходиш там нали?
И какво да гледаме Европа и там колко били жертвите, ми там манталитета е съвсем друг. Културата е друга.
Колкото и скапаните медии да ни повтарят за войната по пътищата това няма да има ефект, колкото и да вдигнат глобите и увеличат контрола това пак няма да има ефект.
Факт има по 2-3ма загинали дневно. В прекалено голям процент от случейте има алкохол, това е проблема, в БГ хората са пияници е ако щеш и най-хубавия път да направиш като някой се е напил и е неадекватен той, ще намери начин да убие някой или себе си. Като си пиян не мислиш за глоби и други последствия, ако беше така нямаше никой да кара пиян.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
acho.rs написа:В поредната си тема против мизерниците , наричащи себе си журналисти искам да обсъдим това - според вас реалност или медиен хит е войната по пътищата .
Журналистическо клише. Отвратително, блудкаво и популистко. Не че ситуацията е цветя и рози, но проблемите се представят манипулативно и преекспонирано.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
stoevro написа:Според мен, ако си караш в ограничението, даваш си сигнал за всяка маневра, мисля че ще добре. Но факт е ,че колкото и да си внимателен в случая, не знаеш кой от къде може да ти се появи и да направи белята, защото явно повечето са гледали да си вземат книжлето и да се правят на големите шофери независимо дали са в града или извън.
Като кажете "появи се от някъде".. Той няма да падне от небето. За да се появи трябва да е бил някъде преди това.
Шофирането не е само да въртиш волана и да дрифтиш по кръстовищата. Карайки в града трябва да знаеш кой ти е отзад, отпред, отстрани.
Наблюдавайки колите около теб има някои дребни знаци, които показват, че шофьора е колеблив или несигурен. Такива настъпват осевата линия, не карат направо, натискат безпричинно спирачката, ускоряват внезапно и неравномерно.
Минавайки покрай всеки един предвиди най-голямата глупост, която може да направи и бъди готов за нея още преди той да си я е помислил.
Пресичайки кръстовище с предимство винаги приемай, че всички останали си мислят, че те са с предимство. Като наближиш пешеходна пътека намали отдалеч за да накараш тези зад теб и те да намалят, а не 20 метра преди нея като видиш пешеходец да му спреш с мотива "ама тоя отзад ще ме удари".
Ако засечете кола на НСО по Цариградско обърнете внимание каква дистанция спазва тази кола и каква всички останали.
Градското каране, особено в София всеки ден предлага хиляди безплатни уроци. Дали ги виждаме и дали учим нещо си е изцяло наш проблем.
Bogat-Beden написа:което ми напомня-
Представете си(невъзможно засега поне..)
Нулева (или почти) корупция в КАТ,
отлични пътища и маркировка
истински технически прегледи
-според вас дали ще са същия брой жертви на година?
Да, ама от самоубийства и преживян шок от видяното

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Един водач трябва много добре да си знае мястото в общата картинка на движението. Аз като карам очите ми постоянно шарят в огледалата, за да знам кой къде е спрямо мен, и съответно да преценя ситуацията. Голяма част от тъпотиите на пътя са именно заради незнанието на хората къде точно се намират. Те сядат и карат, и очакват другите да ги пазят. Е не става. То всичко е свързано. Друга отвратителна черта на българите е масово да се сяда зад волана след употреба на алкохол. Аз не мога да разбера за какъв шофьор се имаш, щом от теб се иска да поемеш отговорност за себе си, за пасажерите, за другите участници в движението, и ти да не можеш да го изпълниш. Ми значи шофирането просто НЕ е за теб! Толкова ли е сложно?! Във всяко едно нещо е така - щом се очаква от теб едно, а ти не го правиш, значи тая работа по-добре да не я вършиш.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Dirty M5 driveR написа:Един водач трябва много добре да си знае мястото в общата картинка на движението. Аз като карам очите ми постоянно шарят в огледалата, за да знам кой къде е спрямо мен, и съответно да преценя ситуацията...
Ти разбираш ли, че един ден карах зад една дето не и мръднА погледа наникъде, освен само напред...за нея нямаше огледала, нямаше маркировка, нямаше лента за отсрещно движение, а караше дете....

Много като тебе вече плакаха ...
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
кой вика ,че нямало война по пътищата ... http://vbox7.com/play:a9592799

bum_bum написа:stoevro написа:Според мен, ако си караш в ограничението, даваш си сигнал за всяка маневра, мисля че ще добре. Но факт е ,че колкото и да си внимателен в случая, не знаеш кой от къде може да ти се появи и да направи белята, защото явно повечето са гледали да си вземат книжлето и да се правят на големите шофери независимо дали са в града или извън.
Като кажете "появи се от някъде".. Той няма да падне от небето. За да се появи трябва да е бил някъде преди това.
Шофирането не е само да въртиш волана и да дрифтиш по кръстовищата. Карайки в града трябва да знаеш кой ти е отзад, отпред, отстрани.
Наблюдавайки колите около теб има някои дребни знаци, които показват, че шофьора е колеблив или несигурен. Такива настъпват осевата линия, не карат направо, натискат безпричинно спирачката, ускоряват внезапно и неравномерно.
Минавайки покрай всеки един предвиди най-голямата глупост, която може да направи и бъди готов за нея още преди той да си я е помислил.
Пресичайки кръстовище с предимство винаги приемай, че всички останали си мислят, че те са с предимство. Като наближиш пешеходна пътека намали отдалеч за да накараш тези зад теб и те да намалят, а не 20 метра преди нея като видиш пешеходец да му спреш с мотива "ама тоя отзад ще ме удари".
Ако засечете кола на НСО по Цариградско обърнете внимание каква дистанция спазва тази кола и каква всички останали.
Градското каране, особено в София всеки ден предлага хиляди безплатни уроци. Дали ги виждаме и дали учим нещо си е изцяло наш проблем.
Колега, виж в клипа за какви инциденти говоря http://vbox7.com/play:a8eaf0c2.И точно ей такива идиоти, който уж е някъде си, променя живота на човек. И каква дистанция правят тези от НСО, то затова и са тези инциденти в България. Някое министърче, пътува до някъде виж каква дистанция има, не ги интересува че има други коли на пътя. Имам впредвид ,че очите трябва не на 4, а на 10 отворени за да можеш и да знаеш как да реагираш адекватно.

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Всичко са откачили бре...сутрин спят, следобед спят, вечер са уморени и ядосани ...или им е топло, или им е студено, аман от идиоти...
В другата тема за скоростите..ми аз ако не карам с 80км/ч. в Овча Купел, не моа се прибера 20мин по един булевард... не че искам...за 4г кво ли не тествах...
Война по пътищата ли ... взимам винкеО и ще видите война

В другата тема за скоростите..ми аз ако не карам с 80км/ч. в Овча Купел, не моа се прибера 20мин по един булевард... не че искам...за 4г кво ли не тествах...

Война по пътищата ли ... взимам винкеО и ще видите война

Много като тебе вече плакаха ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имах в предвид, че като пътува една кола на НСО обикновено дистанцията, която спазва е тройна на останалите коли. Като са колона то е ясно, че съзнателно карат на една педя един от друг, но тогава човекът пред теб и този зад теб са професионалисти.
От това клипче виждам единствено и само тъпи пешеходци и хора, които грам не могат да предвидят ситуациите. Ми като виждаш, че пресича някой- намали.
От това клипче виждам единствено и само тъпи пешеходци и хора, които грам не могат да предвидят ситуациите. Ми като виждаш, че пресича някой- намали.